Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-01@08:55:21 GMT

گران‌فروشی و عدم درج قیمت پیشتاز تخلفات اصناف

تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۴۴۰۶۹

 توزیع و فروش کالا در سطح کشور بر عهده اصناف است که نظارت بر فعالیت اصناف از سوی ارگان‌های مختلف همچون سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، تعزیرات، بازرسی اتاق اصناف، بهداشت و … انجام می‌شود و همواره تخلفات متفاوتی برای واحدهای صنفی مختلف با توجه به کسب‌وکار آن‌ها به ثبت می‌رسد، اما در ماه‌های اخیر به‌واسطه رشد قیمت محصولات و نوسان قیمت ارز به نظر می‌رسد که حجم تخلفات رشد قابل‌توجهی به خود گرفته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در میان تخلفات ثبت‌شده حجم قابل‌توجهی از تخلفات مربوط به گران‌فروشی، عدم درج قیمت و عدم صدور فاکتور است که سومین مورد بیشتر به دلیل عدم درخواست مشتری رخ می‌دهد.

اما بررسی‌ها نشان از آن دارد که اصناف تهران در بهمن‌ماه سال جاری ۲۷ هزار و ۵۴۳ بازرسی داشته‌اند که در این تعداد بازرسی ۵۰۰۱ پرونده تشکیل شده، این در حالی است که در دی‌ماه تعداد بازرسی‌ها ۳۲ هزار و ۶۱۰ مورد با تشکیل پرونده ۵۸۸۶ فقره بوده است، یک حساب ساده نشان از آن دارد که میزان پرونده‌های تشکیل شده در بهمن ۱۸.۱۵ درصد از تعداد کل بازرسی‌ها بوده و این میزان در دی‌ماه ۱۸.۰۴ درصد بوده که این موضوع نشان از رشد تخلف طی یک ماه داشته است.

بنا بر اطلاعات به دست آمده از آمار و اطلاعات اتاق اصناف تهران بیشترین میزان تخلف ثبت‌شده به ترتیب برای عدم درج قیمت و نصب نرخ نامه به میزان ۲۲۶۹ مورد، گران‌فروشی به میزان ۱۵۴۵ مورد و عدم صدور صورتحساب به میزان ۹۰۷ مورد به ثبت رسیده است.

در بازرسی بهمن‌ماه ۴۱ مورد برای کم‌فروشی، ۲۹۵ مورد برای تقلب، ۳ مورد برای احتکار و ۶ مورد برای عرضه خارج از شبکه به ثبت رسیده است، همچنین ۱۰۵ مورد برای برگزاری حراج غیرقانونی و ۴۴۱ مورد برای عدم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی به ثبت رسیده که جزو تخلفات قابل‌توجه به شمار می‌آید.

در بهمن‌ماه سال جاری ۲۵۷۶ شکایت مردمی به ثبت رسیده که از این تعداد ۱۸۸۵ شکایت در بخش کالا و ۶۹۲ شکایت در بخش خدمات به ثبت رسیده که ۳۰ مورد با رضایت شاکی ختم به خیر شده و ۱۴۴۲ پرونده واحد صنفی متخلف و در ۱۱۰۴ پرونده غیرمتخلف بوده‌اند.

این در حالی است که در دی‌ماه نیز بیشترین حجم تخلفات همچون بهمن‌ماه است، اما میزان هر کدام از آن‌ها بیشتر از بهمن‌ماه بوده است.

اما در زمینه شکایات مردمی ۲۹۲۰ شکایت به ثبت رسیده که از این تعداد ۱۷۵۲ پرونده در بخش کالا و ۱۱۶۸ پرونده در بخش خدمات به ثبت رسیده است در این زمینه ۳۵ پرونده با رضایت شاکی همراه بوده، در ۱۶۷۸ پرونده واحد صنفی متخلف و در ۱۲۰۴ غیرمتخلف شناخته‌شده است.

اما در این بازرسی‌ها نامی از صنوف متخلف به میان نیامده و این در حالی است که قیمت گوشت و مرغ در بازار به شدت افزایش‌یافته و برای محصولی همچون مرغ نرخ مصوب ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان در نظر گرفته‌شده اما این محصول در سطح شهر به قیمت کیلویی ۱۵ تا ۱۶ هزار تومان عرضه می‌شود.

در این رابطه حسین درودیان- معاون هماهنگی بازرسی و نظارت اتاق اصناف تهران به ایسنا، گفت: در بازرسی‌ها ملاک تعیین قیمت فاکتور خرید و به همراه سود قانونی فروش است و در حال حاضر تنها ۲۰ درصد نیاز بازار از سوی دولت تأمین می‌شود و مابقی از سوی پرورش‌دهندگان و فروشندگان سطح شهر تأمین و توزیع می‌شد.

وی تأکید کرد: قیمت گوشت و مرغ از مبدأ گران است و فروشندگان تنها به عرضه آن می‌پردازند و عملاً وارد گران‌فروشی نشده‌اند و عموماً محصول خریداری‌شده را با قیمت فاکتور خرید به همراه سود قانونی در سطح شهر عرضه می‌کنند.

حال با این تفاسیر همچنان جای سوال است که قیمت ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومانی برای مرغ چگونه و بر پایه و اساسی تعیین شده و در این زمینه نیز دادستان تهران قیمت بیش از نرخ مصوب را برای مرغ خلاف قانون دانسته است. 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: رشد ارز گوشت معاون دولت قانون گران فروشی درج قیمت تخلفات اصناف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۴۴۰۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرانفروشی برای یک واحد قصابی در کرمانشاه گران تمام شد

قهرمان شاهی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: پرونده یک واحد صنفی قصابی به اتهام گرانفروشی و تداخل صنفی با ارزش تخلف یک میلیارد و ۴۷۲ میلیون ریال در شعبه اول بدوی تعزیرات حکومتی کرمانشاه رسیدگی شد.

وی افزود: شعبه با توجه به مدارک موجود در پرونده و نظریه کارشناسی، تخلف را محرز دانست.

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان کرمانشاه ادامه داد: شعبه مذکور متهم را به پرداخت یک میلیارد و ۴۷۲ میلیون ریال جریمه نقدی محکوم کرد.

شاهی از شهروندان خواست در صورت مشاهده هر گونه تخلف اعم از احتکار، کم‌فروشی و گران‌فروشی و… مراتب را از طریق سامانه ۱۳۵ تعزیرات حکومتی یا ۱۲۴ صمت اطلاع‌رسانی کنند تا در اسرع وقت رسیدگی شود.

کد خبر 6092086

دیگر خبرها

  • از توقیف بیش از ۶۰۰ کیلو مواد مخدر تا کشف داروی غیرمجاز از مرغ فروشی
  • پلمب ۲ آرایشگاه زنانه در بلوار سجاد مشهد
  • پایان شگرد گران‌فروشی «عجله» برای اسنپ و تپسی
  • گران فروشی در نمایندگی فروش خودرو، گران تمام شد
  • گران‌فروشی در مادرید: رئالی‌ها شاکی‌اند!‏
  • اصناف در مهار تورم نقش مهمی دارند
  • تأکید نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری برنقش اصناف در مهار تورم
  • گرانفروشی برای یک واحد قصابی در کرمانشاه گران تمام شد
  • آجیل فروش گران‌فروش در زنجان جریمه شد
  • ثبت ۵۱۰ فقره پرونده تخلف صنفی در استان سمنان