Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل محیط زیست خراسان رضوی گفت: پلنگ تندوره نیمه دوم فروردین ماه ۹۸ به زیستگاه خود بر می‌گردد. ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۲ استانها خراسان رضوی نظرات - اخبار استانها -

تورج همتی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس از نتایج نشست اعضای تیم مشورتی حیات وحش استان به منظور تعیین زمان بازگشت پلنگ تندوره به زیستگاه اصلی خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل محیط زیست خراسان رضوی ادامه داد: پس از بررسی و تحلیل نظرات، تصمیم کمیته کارشناسی بر آن شد که پلنگ یاد شده که حسب نتایج آزمایشات دامپزشکی سلامت خود را به طور کامل به دست آورده و دارای تائیدیه سلامت است، آماده رها سازی شده و با لحاظ تمهیداتی در نیمه دوم فروردین ماه به زیستگاه اصلی خود برگردد.

 همتی خاطرنشان کرد: به منظور کاهش خطرات احتمالی در زمینه آسیب‌های وارده به این پلنگ که در طول درمان در اسارت بوده است، نیمه دوم فروردین ماه که زمان زایش گونه‌های علفخوار  است و نیز خانواده‌های مختلف جوندگانی همچون پایکا به عنوان طعمه مطلوب پلنگ بیشتر در دسترس این گونه قرار دارد، زمانی مناسب برای بازگشت پلنگ به منطقه خواهد بود؛ ضمن اینکه زیستگاه مورد نظر نیز پس از گذران ایام تعطیلات به آرامش و شرایط پیشین خود بازگشته و شرایط مطلوب‌تری را برای این گونه فراهم می‌آورد.

حمله پلنگ به دام‌های عشایر سیستان و بلوچستان2 توله پلنگ ایرانی در کهگیلویه و بویراحمد تلف شدندتصویر جدید از پلنگ ایرانی

وی با اشاره به اینکه براساس تجمیع نظرات و ارزیابی همه جانبه موضوع، رهاسازی پلنگ در زیستگاه اصلی را بر اسارت آن ترجیح داده‌ایم گفت: آنچه بر عهده متولیان حفاظت از حیات وحش بوده، بازگرداندن سلامت حیوان است که نتایج آزمایشگاهی و فیزیولوژیکی پلنگ آن را کاملا تائید می‌کند اما از لحظه ورود پلنگ به منطقه، شرایط طبیعی بر ادامه زیست آن حاکم است.

همتی گفت: تنازع بقا موضوعی است که همواره در طبیعت حاکمیت دارد و امیدواریم این پلنگ پس از بازگشت به قلمرو خود، بتواند حسب آنچه که مورد انتظار متخصصان و دامپزشکان است در پارک ملی تندوره به حیات خود ادامه دهد.

 مدیرکل محیط زیست خراسان رضوی خاطرنشان کرد: تا زمان اعلام شده برای بازگشت پلنگ به پارک ملی تندوره، این گونه در فضایی جداگانه از مرکز بازدیدکنندگان باغ وحش وکیل آباد و با شرایطی خاص همچون در اختیار گذاشتن طعمه زنده و ممنوعیت کامل بازدیدهای انسانی نگهداری و تحت نظارت ویژه خواهد بود که این موضوع به تقویت خوی وحشی‌گیری این حیوان کمک خواهد کرد ضمن اینکه با توجه به شرایط نگهداری و ماهیت زیست پلنگ و نظارت‌های مستمر کارشناسان و متخصصین امر در زمینه از دست رفتن خوی درندگی آن جای نگرانی وجود ندارد. 

انتهای پیام/ ز

R41347/P/S6,1188/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۴۴۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در این استان

به گزارش خبرآنلاین، مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان از تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ خبر داد.

مهر در خبری نوشت: علی سالاروند مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: سال ١۴٠١ و ۱۴۰۲ در راستای حفظ و احیا گوزن زرد ایرانی و در خطر انقراض هشت رأس گوزن زرد ایرانی از دو سایت تکثیر و پرورش دشت ناز ساری و سایر مراکز تکثیر کشور به لرستان و دامنه‌های زاگرس که زیستگاه و خاستگاه اصلی این گونه در گذشته بوده، انتقال داده شد.

وی افزود: گوزن زرد ایرانی در سایت تکثیر و پرورش فجر صفای کشت و صنعت لرستان واقع در دامنه‌های یافته‌کوه حفاظت و نگهداری می‌شوند که نخستین و بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش گوزن زرد در کشور است که با مشارکت بخش خصوصی و در راستای حفاظت مشارکتی از گونه‌های ارزشمند حیات وحش و ذخایر ژنتیکی ایجاد شده است.

سالاروند از تولد یک رأس گوساله در اردیبهشت ماه سال جاری خبر داد و گفت؛ گوساله تازه متولد شده در شرایط مناسب و پایداری می‌باشد و توسط مسئولین سایت و دامپزشک مربوطه به همراه مادر تحت مراقبت است و شرایط زیستی و بستر مناسب برای زادآوری و رشد گوساله توسط کارشناسان زحمتکش این اداره کل و مجموعه کشت و صنعت فجر صفا لرستان فراهم شده است.

وی خاطر ژنشان کرد: در سال گذشته هم یک رأس گوزن زرد در این سایت متولد شده است که هم اکنون در سلامت کامل می‌باشد که نشان از موفقیت این سایت جدید در احیا گونه‌های ارزشمند و در خطر انقراض حیات‌وحش دارد.

وی افزود: در حال حاضر گوزن زرد ایرانی در چند استان کشور نگهداری می‌شود و همچنان تلاش برای حفظ این گونه ارزشمند ادامه دارد و با سیاست‌های سازمان حفاظت محیط زیست و معرفی آن به مناطق مختلف، روند حفظ این گونه ارزشمند در سال‌های اخیر روند خوبی گرفته است و امیدها برای احیا آن در خاستگاه اصلی آن یعنی استان لرستان با موفقیت زاد و ولد طی دو سال اخیر نیز دو چندان شده است.

سالاروند، موفقیت احیا این گونه ارزشمند در استان لرستان را به همه طبیعت دوستان و علاقمندان به حیات وحش و محیط زیست تبریک گفت و از در دست بررسی بودن چند سایت خصوصی برای ایجاد مراکز نگهداری گونه‌های شاخص حیات وحش در استان لرستان خبر داد و اظهار کرد: استان لرستان در ایجاد مراکز حفاظت مشارکتی حیات وحش با کمک بخش خصوصی و در راستای شعار سال یعنی «جهش تولید با مشارکت مردم» در کشور پیشگام است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902953

دیگر خبرها

  • تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در این استان
  • حاکمیت کنونی افغانستان زمینه بازگشت مهاجران از ایران را فراهم کند
  • تلاش برای افزایش ضریب حفاظت گوزن زرد در ارسنجان
  • رهاسازی ۱۷ قطعە کبک در زیستگاه‌های اشنویە
  • پلنگ صورتی عضله‌ای: این شخصیت دیگر خنده دار نیست! (عکس)
  • این تصاویر رییس جمهورها را به گونه‌ای که تا به حال ندیده‌اید نشان می‌دهد!
  • ببینید | بارش باران سیل‌گونه در اتوبان یادگار امام تهران
  • مشاهده پلنگ در جوار شهر شاهرود+ فیلم
  • مشاهده پلنگ در جوار شهر شاهرود
  • هفت گوهر نایاب زاگرس در خطر انقراض