Web Analytics Made Easy - Statcounter

«مهدی مطهرنیا» کارشناس مسائل منطقه‌ای و بین‌الملل درباره سفر حجت الاسلام روحانی رئیس جمهور کشورمان به عراق اظهار داشت: دولت دوازدهم باتوجه به جریان برجام و مسائل بین‌المللی و منطقه‌ای ناشی از آن در دستگاه دیپلماسی، درگیر روندها و کلان‌روندهایی بود که متوجه اثرات برجام و خروج آمریکا از برجام بوده است و سفر روحانی به عراق می‌تواند بازگشایی دور جدیدی از حرکت‌های وزارت امور خارجه در ارتباط با مسائل منطقه محسوب شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: توافق‌نامه‌های متفاوتی که در ارتباط با مسائل زیست‌محیطی، اقتصادی و همکاری‌های سیاسی بین دو دولت ایران و عراق  منعقد شده، مهم است  چراکه تلاش‌های آمریکا برای به انزوا کشاندن ایران را خنثی کرد.

این کارشناس مسائل منطقه‌ای گفت: یکی دیگر از بخش‌های مهم این سفر قبول دیدار حجت‌الاسلام روحانی و تیم همراه توسط آیت‌الله سیستانی بود. این دیدار حاوی پیام‌های خاصی از منظر حوزه علمیه نجف و مرجعیت شیعه در نجف بود لذا باید گفت که دستاوردهای گوناگونی در این زمینه قابل ردیابی است و در مجموع این سفر تنها توانست گوشه‌هایی از تلاش دولت برای کاهش فشارهای درونی و بیرونی در عرصه سیاست خارجی را مورد عنایت قرار دهد و آیا اینکه دولت خواهد توانست در آینده با توجه به این سفر فشار بین‌المللی ناشی از تلاش برای محاصره‌ منطقه‌ای ایران را کاهش دهد، خود مساله‌ای است که باید در آینده و با توجه به سال داغ 1398 منتظر آن بود.

وی همچنین عنوان کرد: نخست وزیر عراق و مسئولان حاکم بر ساختار قدرت عراق، خواهان آن هستند که عراق نقش فعال‌تری را به ویژه در حوزه اقتصاد منطقه‌ای  ایفا کند. اگرچه عراق به عنوان یک کشور پر از بحران از منظر تهران محسوب می‌شود، اما اکنون ارزش پول ملی عراق بالاتر از ارزش پول ملی ایران به عنوان یک کشور دارای تاریخ و تمدن طولانی در عرصه منطقه‌ای و بین‌المللی است.

مطهرنیا در پایان عنوان کرد: آمریکا با مبادلات امنیتی و اقتصادی که با دولت عراق دارد، اهرم‌های فشار قابل توجه‌ای را هم در عراق از آن خود کرده است. لذا باید این شاخصه و مولفه محدودکننده روابط تهران - بغداد را نیز مورد نظر قرار دارد لذا حفظ وضع موجود و اندک گسترشی در این ارتباط خود امری قابل قبول است. 

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: رئیس جمهور عراق دولت وزارت امور خارجه ایران حوزه علمیه شیعه سیاست خارجی پول تمدن اقتصاد ایران تمدن دولت عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۴۶۲۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا قربانی اسرائیل می‌شود؟ 

۲۱۰ روز از جنگ در غزه می‌گذرد و این روز‌ها نظرات مختلفی درباره احتمال حمله زمینی نیرو‌های نظامی رژیم صهیونیستی به رفح یا لبنان مطرح می‌شود. در این خصوص به نظر می‌رسد سرنوشت بنیامین نتانیاهو به رفح گره خورده است، زیرا اگر دست به ماجراجویی بزند، برخلاف اراده مقامات آمریکایی و اروپایی عمل کرده است، زیرا آن‌ها حمله به رفح را به دلیل اینکه چالش جدی منطقه‌ای بشمار می‌آید، خط قرمز می‌دانند. 

لازم به یادآور است که رفح با مصر هم مرز است و چنانچه رژیم صهیونیستی به این منطقه حمله نظامی زمینی انجام دهد، صد‌ها هزار نفر به سمت مرز مصر کوچ خواهند کرد و این شرایط برای مصر مناسب نیست. به همین دلیل احتمال دارد که مصر از دایره همکاری اروپا و آمریکا خارج شود و مسیر دیگری را در پیش بگیرد و در نتیجه فضای منطقه بحرانی‌تر خواهد شد.

چنین مسائلی در خصوص حمله زمینی به رفح سبب شده است که برای پیشگیری از این اقدام هشدار‌هایی از سوی کاخ سفید برای بنیامین نتانیاهو ارسال شود. اما اگر این اتفاق بیفتد، اختلاف نظر‌ها بین آمریکا و کابینه نتانیاهو تشدید خواهد شد.

در این بین البته بحث و احتمال حمله ارتش رژیم صهیونیستی به لبنان نیز مطرح است. با توجه به این شرایط و اینکه نتانیاهو تلاش می‌کند، برای رهایی از باتلاق غزه بحران را به کشور‌های دیگر منطقه منتقل کند. اما آمریکایی‌ها تلاش می‌کنند که بحران را هرچه زودتر تحت کنترل در آورند، زیرا این روز‌ها آن‌ها در آ‌ستانه انتخابات قرار گرفته و شرایط مناسبی ندارند؛ ۳۰ ایالت آمریکا درگیر جنبش دانشجویی است و نیرو‌های فدرال و ایالتی بشدت در حال کنترل اوضاع هستند. در واقع چنانچه شرایط از کنترل خارج شود، اساسا آمریکا قربانی اسرائیل خواهد شد.

بنابراین به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها به دنبال این هستند که وضعیت غزه را کنترل کنند و مانع از این شوند که اسرائیل به منطقه دیگری حمله کند. در راستای این تلاش‌ها اخیرا نیز وزیر خارجه فرانسه به لبنان سفر کرده بود. با این حال به نظر می‌رسد اسرائیل در شرایطی قرار ندارد که بتواند به لبنان حمله کند. اما احتمال حمله نظامی زمینی به رفح از سوی رژیم صهیونیستی وجود دارد.

به این ترتیب لازم به یادآوری است که آمریکا و اروپا در آستانه یک تحول سیاسی اجتماعی قرار دارند. آن‌ها هزینه پشتیبانی از رژیم صهیونیستی را پرداخت می‌کنند و جنبش دانشجویی اخیر که آ‌مریکا و برخی کشور‌های اروپایی را فرا گرفته است به نوعی حکم بیداری وجدان بشریت را دارد که حاکمان آمریکا تلاش می‌کردند، آن را نادیده بگیرند.

دیگر خبرها

  • به عراق صادرات داریم اما بخاطر مسائل بانکی نمی توانیم پولش را بگیریم!
  • اتحاد ملت‌ها، انزوای صهیونیسم
  • پروژه آمریکا برای مهار مقاومت یمن چیست؟
  • اسرائیل جرأت نکرد تصاویر آثار حمله ایران را به دنیا نشان دهد | این رژیم بمب اتم هم بخواهد...| بلینکن درباره ارتش اسرائیل به نخست وزیر عراق چه گفت؟
  • اعضای شورای فرهنگ عمومی در خنثی سازی توطئه دشمنان هوشیار باشند
  • به عراق صادرات داریم اما بخاطر مسائل بانکی نمی توانیم پولش را بگیریم
  • مرور یک تجاوز شیمیایی
  • آمریکا قربانی اسرائیل می‌شود؟ 
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!