Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@22:47:33 GMT

حدود 82.8 میلیارد یورو ثبت سفارش واردات کالا

تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۴۷۰۹۸

حدود 82.8 میلیارد یورو ثبت سفارش واردات کالا

تهران- ایرنا- وزارت صنعت، معدن و تجارت میزان ثبت سفارش کل کشور را از ابتدای امسال تا 20 اسفندماه جاری حدود 82 میلیارد و 800 میلیون یورو اعلام کرد که ارزش ثبت سفارش‌ها در استان تهران در این مدت، بالغ بر 34 میلیارد و 121 میلیون یورو بود.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی وزارتخانه مزبور، میزان ارز تخصیص یافته از سوی بانک مرکزی در کشور، امسال حدود 48 میلیارد یورو و در استان تهران در حدود 22 میلیارد یورو بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


همچنین طی این مدت، میزان تامین ارز در کل کشور حدود 26 میلیارد یورو و در استان تهران رقمی در حدود 10 میلیارد یورو است.
امسال سهم ثبت سفارش صورت گرفته در گروه کالایی یک از کل میزان ثبت سفارش کشور، هشت درصد و این سهم برای گروه کالایی 2 و سه نیز به ترتیب 85 و هفت درصد بود.
علاوه براین سهم ارزش ارز تخصیصی به گروه کالایی یک هشت درصد، گروه کالایی دو به میزان 85 درصد و برای گروه کالایی سه هم هفت درصد ثبت شده و ارزش ثبت سفارش گروه کالایی 2 و سه امسال در استان تهران، معادل 27 میلیارد و 249 میلیون یورو بود و میزان تامین ارز برای این دو گروه کالایی به حدود 9 میلیارد و 274 میلیون یورو رسید.
بررسی ها نشان می دهد میزان ثبت سفارش و تامین ارز استان تهران از 25 آذر تا 20 اسفند، 57 درصد تقاضاها در تهران تایید شده در حالی که میزان ثبت نهایی نشده در حدود 13 درصد و رد شده‌ها نیز 30 درصد بود.
همچنین امسال درصد تامین ارز برای ثبت سفارش در کشور به منظور کالاهای مورد نیاز کمتر از 50 درصد بود که متخصصان براین باورند، باید در نظام تخصیص ارز بازنگری صورت گیرد و در این رابطه شورای ‌گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی ‌می‌تواند راهکار ارائه دهد.
تعداد طرح‌های سرمایه‌گذاری خارجی در تهران در مدت 11 ماهه امسال در مقایسه با کل کشور 16 درصد و شامل 24 طرح بود
سهم سرمایه‌گذاری خارجی مصوب در این دوره در استان تهران نسبت به کل کشور نیز هشت درصد اعلام شد.
به گزارش ایرنا، وزارت صنعت، معدن و تجارت در بسته تسهیل فرایند واردات ارز حاصل از صادرات، بررسی درخواست متقاضیان برای واردات مواد اولیه و واسطه ای بخش تولید از محل ارز حاصل از صادرات را به یک روز کاهش داد و سقف و سابقه برای ثبت سفارش واردات این کالاها را حذف کرد.
وزارت صنعت، معدن و تجارت، این بسته در چارچوب سیاست های دولت برای تسهیل واردات مواد اولیه و واسطه ای بخش تولید و بازگشت ارز به چرخه اقتصاد مولد تهیه و ابلاغ شده است.
صادرکنندگان می توانند در چارچوب دستورالعمل های ابلاغی قبلی و با هدف رفع تعهد ارزی نسبت به عرضه ارز خود اقدام کرده و این ارز را برای نیازهای اولیه و اساسی اقتصاد کشور استفاده کنند.
بنا براین دستورالعمل، بررسی درخواست متقاضیان مشمول این بسته در یک روز انجام شده و سقف و سابقه برای آنها حذف می شود.
همچنین سایر دستگاه ها مکلفند درخواست متقاضیان را به مدت یک روز بررسی و تعیین تکلیف کنند.
وزارت صنعت، معدن و تجارت در حوزه ثبت سفارش علاوه بر بررسی یک روزه درخواست تولیدکنندگان و بازرگانان دارای قرارداد با واحد‌های تولیدی، برای نیاز واحدهای تولیدی، سقف و سابقه واردات را برای کدهای تعرفه کالاهای مشمول این بسته که شامل مواد اولیه و واسطه‌ای بخش تولید است، حذف کرد.
اقتصام**1559

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد وزارت صنعت ثبت سفارش اتاق بازرگاني

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۴۷۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنج و روغن شامل ارز ترجیجی شد

بر اساس مصوبه هیئت وزیران برنج و روغن خام در فهرست کالا‌های مشمول ارز ۲۸۵۰۰ تومانی قرار گرفت.

به گزارش فارس، بر اساس اصلاحیه مصوبه هیئت وزیران برنج و روغن به فهرست کالا‌های مشمول دریافت ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی در سال ۱۴۰۳ اضافه شد.

در فهرست قبلی انواع گوشت تازه یا سرد کرده گوساله و گوسفند، گندم معمولی، جو، ذرت دامی، دانه سویا، دانه کلز، دانه پنبه، دانه آفتابگردان برای روغن کشی، دانه گلرنک، شکر تصفیه شده، کنجاله سویا، کنجاله پنبه، کنجاله آفتابگردان، کنجاله کلزا، کنجاله گلرنگ، کود سوپرفسفات، کود کلریدو پتاسیم، کود سولفات پتاسیم، فسفات دی آمینیوم، مولد‌های دام و طیور آبزیان و مواد ژنتیکی مشمول دریافت ارز ترجیحی برای سال ۱۴۰۳ اعلام شد. در فهرست قبلی برنج و روغن از فهرست کالا‌های مشمول ارز ترجیحی حذف شده بود که با پیگیری مسئولان وزارتخانه جهاد کشاورزی دوباره مشمول ارز ۲۸۵۰۰ تومانی شد. بنابر آمار گمرک جمهوری اسلامی سالانه ۱۴ تا ۱۶ میلیارد دلار به واردات کالا‌های اساسی اختصاص می‌یابد.

کارشناس کشاورزی ابراهیم مرادزاده می‌گوید که واردات این دو محصول با ارز ارزان باعث تعادل قیمت آن‌ها در بازار می‌شود که اختصاص ارز گرانتر امکان داشت قیمت‌ها را در بازار بالاتر ببرد. کشور سالانه حدود یک میلیون تن برنج وارد می‌کند و ۹۰ درصد نیاز روغن را از طریق واردات تامین می‌کند.

دیگر خبرها

  • صادرات ۲۰۰ میلیون پوند کالا و خدمات ایران به انگلیس در ۲۰۲۳
  • جزئیات بخشنامه جدید مالیاتی برای ساماندهی قانون کولبری و ملوانی
  • صنایع شیمیایی، معدنی و ماشین‌آلات باید شناسه کالا بگیرند
  • احکام مالیاتی قانون ساماندهی کولبری و ملوانی ابلاغ شد
  • واردات کالا بهانه است؛ هدف اصلی خروج ارز از کشور است
  • ماجرای رسوب ۱۰۰۰ دستگاه ماشین‌آلات راهسازی در بندرعباس
  • تولید حدود ۲۷۷ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در پالایشگاه‌های کشور در سال ۱۴۰۲
  • برنج و روغن شامل ارز ترجیجی شد
  • صنعت نوشت‌افزار ایران در بازار جهانی کجا ایستاده است؟
  • شرایط خرید کامیونت فورس در بورس کالا ابلاغ شد