Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-04@03:01:39 GMT

حذف دلار با تضعیف قدرت آن امکان‌پذیر است

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۵۰۸۰۰

حذف دلار با تضعیف قدرت آن امکان‌پذیر است

سید بهاءالدین هاشمی، کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اهمیت دلار در بازار‌های جهانی گفت: دلار یکی از ارز‌هایی است که تبدیل به ارز بین‌المللی شده است، در واقع نمی‌شود این ویژگی دلار را در جهان نادیده گرفت، اما می‌شود برای تضعیف این قدرت تلاش کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: بسیاری از کشور‌ها برای ثبت قدرت ارز خود تلاش کرده‌اند کشور‌هایی نظیر آلمان، فرانسه، چین، اتحادیه اروپا و همچنین روسیه که تا حدودی هم موفق بوده‌اند. این یک چراغ سبز از سوی تمام کشورهاست، یعنی آنها می‌خواهند از تحت سلطه قرار گرفته شدن توسط آمریکا خارج شوند.

بیشتر بخوانید: سقوط قیمت دلار به مرز ۱۲ هزار تومان

هاشمی در ادامه بیان کرد: آمریکا هربار که می‌خواهد کشوری را مورد تنگنا قرار دهد، از طریق کاهش عرضه دلار و عدم تبادل این ارز وارد جنگ اقتصادی می‌شود. بهترین راه برای کاهش تأثیر دلار و پایین آمدن نرخ این ارز، کاهش قدرت آن و استفاده بیش از پیش از ارز‌های کشور‌های مبدأ معاملات است.

وی افزود: البته تبدیل ارزهای مبادلاتی از دلار به یور بسیار هزینه بر است، زیرا باید به سمت ارزی حرکت کرد که  مقبولیت عمومی و راه انتقال مناسبی داشته باشد.

این کارشناس بانکی گفت: دلار در حال از دست دادن سروری خود است، زیرا بزرگترین تهدید برای این ارز، خارج شدن کشورها از استفاده از این ارز است به علت اینکه آمریکا برای اعمال تحریم هایش همواره از راه دلار وارد شده است، تهدید دیگری که دلار را تضعیف می‌کند ورود ارزهای دیجیتالی در بازار مبادلات و سرمایه گذاری‌‎هاست.

هاشمی در پایان تأکید کرد: باید دلار را حذف کرد، اما نه به صورت یکجا و برای همیشه بلکه باید برای قسمتی از واردات و مبادلاتمان این ارز در نظر گرفته شود. یکی از راهکارهای مناسب برای خروج از سلطه  دلار  پیمان‌های دوجانبه و چندجانبه پولی است که در حال حاضر ایران با دو کشور ترکیه و روسیه این پیمان را منعقد کرده است، اما هنوز موفق به فعال بودن این پیمان نشده است. امیدواریم بانک مرکزی برای ایجاد این پیمان‌های پولی دو جانبه تلاش بیشتری را در پیش بگیرد و همانطور که رئیس کل بانک مرکزی نوید کاهش استفاده از دلار در مبادلات را داده، عمل شود.

انتهای پیام/

پیمان دو جانبه پولی ایران و ترکیه ضعیف است

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ارز اخبار اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۰۸۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت طلا در بازار امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳

قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۱۳ درصد کاهش به ۲۲۸۳ دلار و ۲۳ سنت رسید.

به گزارش تسنیم، قیمت طلا در معاملات روز چهارشنبه در آسیا کاهش یافته است که یکی از دلایل آن می‌تواند نشانه‌هایی از وضع سیاست‌های سختگیرانه پولی توسط فدرال رزرو در اجلاس امروز باشد.

کاهش تقاضا برای طلا به عنوان یک پشتوانه ایمن در بحبوحه آرام شدن تنش‌های ژئوپلیتیکی در دنیا قیمت طلا را نسبت به اوج ماه آوریل پایین آورده و آن را در برابر سیاست نرخ بهره بالای بانک مرکزی آمریکا آسیب پذیر کرده است.

قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۱۳ درصد کاهش به ۲۲۸۳ دلار و ۲۳ سنت رسید. قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک هم با یک کاهش ۰.۳۸ درصدی به ۲۲۹۴ دلار و ۱۰ سنت رسیده است.

تمرکز سرمایه‌گذاران در حال حاضر به نتیجه اجلاس دو روزه فدرال رزرو معطوف شده که قرار است امروز منتشر شود. انتظار می‌رود بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره را بدون تغییر نگه دارد.

اما برخی پیش‌بینی می‌کنند جروم پاول رئیس فدرال رزرو با توجه به نرخ بالای تورم، سیاست‌های سختگیرانه‌ای را پیشنهاد دهد.

بالا رفتن تورم باعث شده تاجران انتظار خود از کاهش زود هنگام نرخ بهره را پایین بیاورند. در حال حاضر پیش بینی می‌شود بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره را اولین بار در ماه سپتامبر کاهش دهد.

نرخ بالای بهره به ضرر طلاست، چون هزینه نگهداری آن را به عنوان یک سرمایه غیر سودده افزایش داده و تمایل برای خرید این فلز گرانبها را پایین می‌آورد.

ارزش دلار هم افزایش یافته و به بالاترین رقم طی ۶ ماه گذشته رسیده است. بالا رفتن ارزش دلار خرید طلا برای دارندگان سایر ارز‌های دنیا گرانتر کرده و تمایل برای آن را پایین می‌آورد.

در میان سایر فلزات گرانبها، قیمت نقره با ۰.۰۱ درصد کاهش به ۲۶ دلار و ۶۵ سنت رسید و پلاتین با یک کاهش ۰.۲۶ درصدی ۹۳۵ دلار و ۴۳ سنت معامله می‌شود.

دیگر خبرها

  • قیمت طلا کاهش یافت
  • خرید بلیط اتوبوس از این به بعد با کدملی امکان پذیر است!
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۴
  • ین ژاپن بالا رفت
  • ثبات دلار مبادله‌ای/یورو کاهش یافت
  • دو دهه «جنگ با ترور» بوش ارتش آمریکا را تضعیف کرده است
  • مدیریت مصرف با روش‌های هوشمند امکان‌پذیر است
  • قیمت بیت کوین به ۵۷ هزار دلار رسید
  • توخل: رسیدن به فینال امکان‌پذیر است/ کیم بیش از حد طمع کرد
  • قیمت طلا در بازار امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳