Web Analytics Made Easy - Statcounter

فاز ۱۳، ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی با سرمایه گذاری ۱۱ میلیارد دلاری توسط رئیس جمهوری در عسلویه افتتاح شد.  بر این اساس مجموع تولید گاز کشور هم اکنون  به بیش از ۸۰۰ میلیون مترمکعب در روز رسیده است و با راه‌اندازی همه فازهای پارس جنوبی، این رقم به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب در روز افزایش می یابد.

 ایران هم‌اکنون در برداشت گاز از این میدان مشترک از قطر پیشی گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  همچنین به پشتوانه توسعه پارس جنوبی و افزایش تولید گاز، کشورمان که تا چند سال پیش با معضل قطع گاز بخش خانگی، صنایع و پتروشیمی مواجه بود، ضمن رفع نیاز داخل، آماده نقش‌آفرینی بیشتر در صادرات گاز است .

 

کارشناسان افزایش سهم ایران در بازارهای جهانی را عاملی برای افزایش قدرت سیاسی و اقتصادی کشورمان عنوان کرده و تحقق این اهداف را نمونه بارز اقتصاد مقاومتی می دانند. بخش مهمی از کار توسعه پارس جنوبی در دوران تحریم انجام شده است و دو تحریم سخت در این مدت گریبانگیر کشورمان بوده است. پیش از این تا سال ۸۵، پنج فاز پارس جنوبی به بهره‌برداری رسیده بود و  پنج فاز بعدی هم تا سال ۹۲ عملیاتی شد و در دولت تدبیر و امید ۱۰ فاز دیگر آن به بهره برداری رسید. 

 

از قعطی گاز تا آمادگی نقش‌آفرینی بیشتر در صادرات گاز

تا پیش از استقرار دولت یازدهم، معضل کمبود گاز گریبان بخش خانگی و صنعتی را در روزهای سرد سال می‌گرفت، به‌طوری که شاهد قطع گاز در مناطق سردسیر و قطع گاز صنایع بزرگ و پتروشیمی‌ها بودیم، اما پس از تمرکز بر توسعه پارس جنوبی، میزان تولید گاز کشور افزایش یافت و با افزایش تولید گاز امکان نقش آفرینی بیشتر در صادرات گاز فراهم شده است.

 

 

وزیر نفت شامگاه شنبه (۲۵ اسفندماه) در آستانه بهره‌برداری رسمی از پالایشگاه فازهای ۱۳ و ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی در نشستی با اصحاب رسانه با بیان اینکه عسلویه با پول و دلار ساخته نشده است و عشق جوانان و عشق به اعتلای ایران آن را ساخته است گفت: سال ۷۶ عسلویه زمینی بایر بود، اما اکنون این منطقه آن چنان توسعه یافته است که جای اندکی برای ساخت صنعتی جدید در آن وجود دارد. 

 

 

وی با اعلام اینکه ایران هم‌اکنون در برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی از قطر پیشی گرفته است و بسیار بیشتر از آنها از این میدان مشترک برداشت می‌کنیم، اظهار کرد: ما سال‌های پیش مصرف گاز صنایع، نیروگاه‌ها یا پتروشیمی‌ها را محدود می‌کردیم، اما امسال به برکت تلاش همکاران‌مان در پارس جنوبی این اتفاق رخ نداد و فکر کنم امسال کمتر کسی متوجه گذر زمستان شده باشد. زنگنه در ادامه به آمادگی ایران برای نقش‌آفرینی بیشتر در صادرات گاز اشاره کرد و گفت: این امکان به لطف توسعه فازهای پارس جنوبی فراهم شده است.

 

 

رئیس جمهوری نیز در جریان سفر به عسلویه در جمع مردم در ورزشگاه شهدای کنگان با اشاره به اهتمام دولت به توسعه پارس جنوبی گفت: به رغم فشار دشمنان و تحریم‌ها امروز یکی از بزرگترین پروژه‌های مربوط به انرژی را افتتاح می‌کنیم و ۴ فاز پارس جنوبی با سرمایه‌گذاری ۱۱ میلیارد دلاری افتتاح می‌شود.

 

پایان مرحله نخست فعالیت‌های توسعه‌ای در پارس جنوبی

 

مرحله نخست فعالیت‌های توسعه‌ای در پارس جنوبی رو به پایان است، بیشتر فازهای این میدان عظیم گازی راه‌اندازی شده یا در مرحله بهره‌برداری قرار گرفته‌اند.  مجموع تولید ۴  فازی که رئیس جمهوری افتتاح کرد شامل روزانه ۱۵۰ هزار بشکه میعانات گازی، ۱۰۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین، ۸۰۰ تن گوگرد و سالانه ۲ میلیون تن اتان، ۲ میلیون تن ال‌پی‌جی است.

همچنین  طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی که معادل ۲ فاز متعارف است نیز تا سال ۹۹ پایان می‌یابد و برداشت از این میدان مشترک گازی در مجموع به بیش از ۷۵۰ میلیون مترمکعب در روز می‌رسد.

با بهره‌برداری کامل از فاز ۱۴ در سال آینده، تنها بخش باقی‌مانده توسعه در پارس جنوبی به فاز ۱۱ محدود خواهد شد.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۰۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب سیلاب در گلستان مهار شد

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان حمید سلامتی گفت : بیشترین مدیریت این حجم سیلاب ناشی از بارش باران در ۶ و هفتم فروردین ماه سال جاری بود.

وی ادامه داد: سال قبل نیز ۲۰ میلیون و ۲۶۱ هزار و ۸۳۵ مترمکعب مدیریت سیلاب با انجام طرح‌های آبخیزداری در مناطق اولویت‌دار استان صورت گرفت که نقش زیادی در پیشگیری از خسارت بارش‌ها و کنترل و تزریق آب به سفره‌های زیرزمینی منطقه داشت.

به گفته وی مدیریت سیلاب در این سطح به دنبال هفت مورد بارش بود که بیشترین بارش به ترتیب، در 30 آبان با هفت میلیون و ۱۲۸ هزار مترمکعب، ۱۱ اردیبهشت با چهار میلیون و ۷۲۰ هزار و ۵۰۰ مترمکعب و ۱۶ دی ماه با چهار میلیون و ۱۴۰ هزار و ۸۲۵ متر مکعب ثبت شده است.

به اعتقاد کارشناسان منابع طبیعی و آبخیزداری در گلستان، پروژه‌های تغذیه مصنوعی آبخوان، تغییر الگوهای مکانی و زمانی بارش و سیلاب ناشی از آن را تبدیل به فرصتی برای مدیریت سیلاب و تغذیه آبخوان در گلستان می‌کند که با افزایش سطح تراز آب زیرزمینی و تقویت آن، روند فزاینده فرونشست زمین کاهش یافته و از بروز خسارت به تاسیسات و زیرساخت‌ها جلوگیری خواهد شد.

گلستان با مساحت بیش از ۲ میلیون هکتار دارای اقلیم معتدل مدیترانه‌ای و سطحی معادل یک میلیون و ۳۳۵ هزار هکتار عرصه منابع طبیعی مشتمل بر ۴۵۲ هزار هکتار جنگل، ۸۶۲ هزار هکتار مرتع و ۲۱ هزار هکتار زمین ساحلی است که حدود ۳۳۰ هزار هکتار از مراتع نوار مرزی این استان به دلیل خشکسالی‌ سال‌های اخیر، پایین بودن نزولات جوی و نزدیکی به بیابان‌ قره قوم ترکمنستان و ضعف پوشش گیاهی در معرض بیابانی شدن شدید قرار دارد.

گلستان از شمال با کشور ترکمنستان، از جنوب با سمنان، از شرق با خراسان شمالی و از غرب با مازندران همسایه است.

دیگر خبرها

  • برگزاری همزمان مرحله دوم و سوم لیگ آب‌های آرام و مرحله پایانی لیگ کانوپولو
  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در خراسان جنوبی ذخیره شد
  • یک میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب سیلاب در گلستان مهار شد
  • ذخیره‌سازی بیش از ۳ میلیون مترمکعب رواناب در سد‌های خراسان جنوبی
  • تولید ۱۹۶ میلیارد مترمکعب گاز شیرین در پالایشگاه‌های پارس جنوبی
  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • مهار 17 میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • تولید بیش از ۱۹۶ میلیارد مترمکعب گاز شیرین در پالایشگاه‌های سیزده‌گانه پارس جنوبی
  • شاخص شدت انرژی در کشور رو به افزایش است