Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-26@21:37:08 GMT

بازنمایی 8 سال بحران سوریه در قالب یک رمان

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۵۱۶۵۹

بازنمایی 8 سال بحران سوریه در قالب یک رمان

به گزارش ایکنا، حسن حمید، متولد سال 1955 میلادی در منطقه «کراد البقاره» شهر «صفد» واقع در فلسطین اشغالی است وی مراحل آموزشی خود را در شهرهای «قنیطره» و «دمشق» گذرانده و دارای مدرک لیسانس فلسفه و جامعه‌شناسی از دانشگاه دمشق و لیسانس زبان عربی از دانشگاه عربی بیروت است.

حسن حمید پس از گذراندن مرحله کارشناسی ارشد، موفق به دریافت دکترای ادبیات عربی از دانشگاه لبنان در سال 2002 میلادی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نویسنده و رمان‌نویس فلسطینی‌الاصل مدتی نیز به‌عنوان معلم در دمشق تدریس کرد و عضو انجمن داستان و رمان این کشور است و برخی از رمان‌های وی به زبان‌های انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، فارسی، چینی و ارمنی ترجمه شده است.

وی همچنین به جوایز متعددی از جمله  جایزه «نجیب محفوظ»(از جوایز ادبی ادبیات عرب) و جایزه «حنا مینه»(جایزه ادبی وزارت فرهنگ سوریه) دست یافته است.

حسن حمید؛ ناقد و رمان‌نویس فلسطینی

حسن حمید در رمان «گریه نکن ای سرزمین محبوبم» که آن را به شهدای سوریه تقدیم کرده است، با زبانی ادبی به بازخوانی حوادث 8 ساله كشور سوريه،  جنگ و درگیری‌های این کشور در قالب رمان(داستان‌های کوتاه) پرداخته است.

در این رمان که در سال 2018 میلادی به چاپ رسیده و «منیر الرفاعی»، نظارت فنی آن را برعهده داشته است، به مسائلی مختلفی از جمله چرایی آغاز این بحران، نتایج و پیامدهای انسانی ناشی از آن، حضور بیگانگان، ارتباط این حوادث با اعتقادات دینی و اماکن مذهبی، قتل و انفجار و مشکلات مربوط به آوارگان سوری و .... پرداخته است.

روی جلد رمان «گریه نکن ای سرزمین محبوبم»

نویسنده در این رمان 340 صفحه‌ای و در ضمن تقسیم آن به داستان‌های کوتاه، سعی دارد، وضعیت مردم سوریه،  دشمنان و حامیان آن‌ها و درگیری‌های داخلی را بازنمایی کند.

وی در مقدمه این رمان آورده؛ «اعتراف می‌کنم که نمی‌دانم چگونه این دست نوشته‌ها با خطی سخت، پیچیده و ناخوانا به فواز التوبه (ابو لیلی) رسیده که آن را نزد من آورد و گفت: خواهش می‌کنم این کاغذها را از من بگیر زیرا مرکب آن می‌خواهد من را خفه کند و گفته‌ها و حوادث آن نزدیک است روحم را از من بگیرد و دردها و زخم‌ها و خون مرا نابود کند! جوابی ندادم و به فواز نگفتم بشین تا ببینم در این کاغذها چیست! و چرا از آن می‌ترسد، و برای کیست و اصلا برای چیست؟ و از چه چیزی حرف می‌زند. تنها می‌دانم که او این کاغذها را مقابل من گذاشت، مثل آرد یا لوبیا و یا هر چیز دیگری و رفت. و می‌گفت: اگر مرا دوست داری، اینها را از من بگیر! تو استاد مدرسه هستی و بیشتر از من در خواندن و نوشتن و علم می‌دانی، شاید در آن چیز به درد بخوری باشد...چیزی بیشتر از این در مورد این‌ها نمی‌دانم، زیرا مشغله‌هایم زیاد است، غم‌هایم زیاد است....

فواز کارگر بیمارستان امام خمینی(ره) در سوریه بود که صبح تا شب کار می‌کرد و برای این که وضعیت مالی‌اش را بهبود بخشد، اضافه کار می‌کرد.. او در یک انفجار در بیمارستان رفت، تکه تکه شد و جسمش پاره پاره شد و تنها از روی لباس‌های سوخته‌اش او را شناختند. مرگ او مثل زنگی دائم بر سرم می‌کوبید و هشدار می‌داد تا ببینم در آن کاغذهایی که پیش من رها کرده، چیست!

پشت جلد رمان

وقتی که دیگر رفت.. به سراغ آن کاغذهایی که در کیسه پلاستیکی سیاه برایم گذاشته بود، رفتم، در آن چیزی یافتم که باعث شگفتی من شد، آن‌ها نوشته‌هایی از جنگ و وضعیت جنگ بود و اینکه چگونه آغاز شد و به کجا رسید! نوشته‌هایی از ترس، درد، سوز، آتش، مرگ، قبرستان، کودکان اردوگاه‌ها و خیمه‌ها و از منطقه «سیده زینب» دمشق و تلاش برای انفجار و آتش زدن آن و کشتن و آواره کردن اهالی این منطقه.

صحبت از مدافعان این مکان متبرک بود، و از کسانی که ناپدید شدند و ربوده شدند و کسانی که مردند. از زنان و مردانی که در فراز و فرودشان چنگ در چنگ طوفان متغیرات شیطان بودند، و از ترسی که عرش خود را در سینه، قلب و خانه‌های ما بنا کرده بود.. در گام‌های ما، در کلام ما و در خواب و بیداریمان....»

حسن حمید در این رمان در جستجوی این است که حقیقت چیست؟ کجا آن را بیابیم و چگونه آن را بشناسیم؟ حقیقت در این رمان، اساس و منشأ مسأله سوریه و حوادث آن است که نویسنده می‌خواهد با آن زندگی کند و در جستجوی پاسخ به حیرت و شگفتی خود و عذاب‌های شخصی و رنجی است که خاطر وی را می‌آزارد. حسن حمید در این رمان تلاش دارد این حوادث تلخ انسانی را به مصایب مردم فلسطین پیوند بزند و با کنکاشی عمیق در صفحات تاریخ، سرّ دردهای انسانی این سرزمین‌ها و ارتباط آن با حوادث دیگر تاریخ همچون تاریخ عاشورای حسینی را آشکار سازد.

این رمان‌نویس فلسطینی در این رمان، رابطه ذات انسانی با جهان را از گذر زبان بیان می‌کند و با زبان رمز، طریقت اسوه صبر و پایداری حضرت زینب(سلام الله علیها) را بازخوانی می‌کند. این رمان در واقع خوانشی دیگر از آن جمله مشهور حضرت زینب(س) است که می‌گوید: «به ساربان بگویید ما را به کربلا ببرد تا با شهیدانمان تجدید عهد کرده و سرهای بی‌تن و جسم‌های پاره پاره را دفن کنیم».

از جمله عناوین برخی داستان‌های این کتاب «رشدي البیک»، «الإیرانی (1)»، «الإِيراني (2)»، «حمادة الصياد»، «الدکتور عبود النايف»، «شکرية» .. است که در قالب این عناوین، بحران 8 ساله سوریه را به تصویر کشیده است.

تاکنون آثار متعددی از حسن حمید، ناقد و نویسنده فلسطینی‌تبار منتشر شده که برخی از آن‌ها عبارتند از: مدينة الله (شهر خدا)، أنين القصب (ناله نی)، جسر بنات يعقوب (پل دختران یعقوب)، دويّ الموتی (غوغای مردگان)، العودة إلی البيت (بازگشت به خانه)، مساء صباح (شامگاه صبح)، مطر وأحزان وفراش ملوّن (باران و غم‌ها و بستری رنگین)، قرنفل أحمر.. لأجلها (گل سرخ قرنفل.. بخاطر او)، حمّى الكلام (تب سخن)، تعالي نطيّر أوراق الخريف (بیا تا برگ‌های پاییز را به پرواز در آوریم)....

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن بین الملل رمان سوریه جنگ قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۱۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۱۰ درصدی میزان حوادث ناشی از کار در سیستان و بلوچستان

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان گفت: ۴۰۰ مسئول ایمنی در کارگاه‌های تولیدی، خدماتی و عمرانی این استان بر اجرای دستورالعمل های ایمنی و بهداشت کار نظارت می‌کنند.

خلیل احمد سلامی امروز پنجشنبه 6 اردیبهشت در جلسه با مسئولین ایمنی استان اظهار کرد: ایمنی و بهداشت کار از مهمترین مسائلی است که هر فرد در هر سطحی در محیط کار و زندگی باید به آن توجه کند، زیرا غفلت از آن باعث صدمات و ضایعات جبران ناپذیری می‌شود.

وی با بیان اینکه آموزش نکته کلیدی پیشگیری از حوادث کار است، افزود: طبق قانون کار، کارگاه‌ها پیش از راه‌اندازی باید چارچوب ایمنی را داشته و آموزش‌های لازم را به نیروهای خود داده باشند.

 مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان ادامه داد: طی سال گذشته با مجموع اقدامات نظارتی بازرسان کار و ارائه آموزش‌های کاربردی به جامعه هدف، میزان حوادث ناشی از کار در استان نسبت به سال قبل‌تر، ۱۰ درصد کاهش یافت.

سلامی از فعالیت ۳۹۶ کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار در سیستان و بلوچستان هم خبر داد و گفت: از وظایف کمیته‌ حفاظت فنی و بهداشت کار می‌توان به طرح مسائل و مشکلات حفاظتی و بهداشتی در جلسات کمیته و ارائه پیشنهادات لازم به کارفرما برای رفع نواقص و سالم‌سازی محیط کار و همکاری با کارشناسان بهداشت حرفه‌ای و بازرسان کار برای اجرای مقررات حفاظتی و بهداشت کار اشاره کرد.

وی تأکید کرد: جلب مشارکت کارگران در برنامه‌های ایمنی و آموزش‌های لازم در این زمینه نیز منجر به پیشگیری از حوادث ناشی از کار و رشد بهره‌وری در تولید می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۳۵۷ هزار تماس با اورژانس ۱۱۵ در هرمزگان
  • فصل پنجم «نون‌خ» را می‌توان پیوند غرب و شرق ایران دانست
  • کاهش ۱۰ درصدی میزان حوادث ناشی از کار در سیستان و بلوچستان
  • رمان جدید اکبر والایی چاپ شد/ «بر فراز کشتزار» در بازار نشر
  • بررسی علل وقوع حوادث غیرمترقبه ایلام
  • رمان جدید اکبر والایی چاپ شد/«بر فراز کشتزار» در بازار نشر
  • بحران‌زده ترین قاره جهان از نظر بلایای طبیعی کجاست؟ | اینفوگرافیک
  • معرفی نامزدهای جایزه ادبیات داستانی زنان
  • ایمنی لیفتراک چیست و چه نکاتی را باید رعایت کرد؟
  • ورود «مسافر و مهتاب» با «فرقه خودبینان» به کتابفروشی‌ها