Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-27@22:16:24 GMT

روش های سنتی برای تنظیم بازار جواب نمی دهد

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۵۱۷۵۲

روش های سنتی برای تنظیم بازار جواب نمی دهد

ابراهیمی با بیان اینکه روش های سنتی برای تنظیم قیمت های محصولات کشاورزی و گوشت و مرغ جواب نمی دهد، گفت: ما باید این هزینه ها را طوری مدیریت کنیم که آن را مستقیم به مردم برگردانیم تا قدرت خرید مردم را بالا ببریم.

«علی ابراهیمی» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به افزایش قیمت برخی کالاها در شب عید گفت: بعضا در بازار شب عید چه در بازار میوه و چه مرغ و گوشت شاهد افزایش قیمتی هستیم و این از جمله اشکالاتی است که هم دولت به آن دامن می زند و هم رسانه ها در بهم ریختگی آن بی تاثیر نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ما در بحث تولید محصولات باغی و کشاورزی توانمند هستیم، تولید مرکبات و سیب ما همواره مازاد بوده است و دلیلی ندارد که ما بخواهیم آن را با برنامه ریزی در انبارها نگه داریم تا برای شب عید تدارک ببینیم.

 

وی ادامه داد: رسم و رسومات شب عید مشخص است و این گونه نیست که مصرف ما در این ایام به گونه ای افزایش یابد که ما بخواهیم بازار را تا قبل از شب عید به هم بریزیم.

 

وی تصریح کرد: همین مباشرهایی که انتخاب می کنند که میوه را ذخیره کنند وقتی به بازار ورود پیدا می کنند، باعث افزایش قیمت می شوند. نگهداری این میوه ها هزینه دارد و وقتی می خواهند دوباره آن را بازتولید کنند نیز هزینه دیگری دارد و اگر بخواهند قیمت را پایین نگه دارند نیز هزینه بر است و در واقع دور باطلی را در مورد تامین میوه شب عید طی می کنیم که جز هزینه های اقتصادی اثر دیگری ندارد.

 

ابراهیمی تصریح کرد: اگر چنانچه پرتقال و سیب در دی ماه با قیمت به بازار ارایه می شود و در بهمن که آن را جمع آوری می کنند، رشد قیمت دارد و در اسفندماه مجدد به حالت اول قیمتی خود بر می گردد که همه این موارد هزینه بر است در حالی که اگر اجازه می دادند بازار به شکل طبیعی به کار خودش ادامه بدهد، این مشکلات و این افزایش قیمت ها به وجود نمی آمد.

 

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: من معتقدم مبنای هزینه های زندگی ارز و دلار است، ما اشتباه فکر می کنیم که می توانیم هزینه ها را مهار کنیم. وقتی قیمت گوشت و مرغ با جاهای دیگر تفاوت دارد اگر بخواهیم قیمت سطحی آن را پایین بیاوریم جز اینکه به سیستم تولید و توزیع فساد تزریق می کنیم هیچ کار دیگری نمی توانیم انجام دهیم.

 

وی با بیان اینکه سالهاست این روش های سنتی را اجرایی می کنیم و موفق نبوده ایم، گفت: ما بابت اجرای این روش های سنتی سالیان سال است که هزینه می دهیم و فقط سود آن را عده ای دلال می برند و اثری از آن را در زندگی مردم نمی بینیم، در حال حاضر مقدار زیادی مرغ به بازار تزریق شده است و بازار آرامش نسبی دارد اما همین بازار بعد از تعطیلات عید مجددا افزایش قیمت را تجربه می کند.

 

وی خاطرنشان کرد: ما باید این هزینه ها را طوری مدیریت کنیم که آن را مستقیم به مردم برگردانیم تا قدرت خرید مردم را بالا ببریم./

 

 

پایان پیام/33

منبع: شبستان

کلیدواژه: خبرگزاری شبستان ایام نوروز شبستان بیانیه گام دوم انقلاب خبرگزاری شب عید جشن نیکوکاری شیراز امام جواد اردبیل حمایت از کالای ایرانی علی ابراهیمی کالای ایرانی مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۱۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت پیاز اولین شوک بازار در سال ۱۴۰۳

فرارو- قیمت پیاز و خبر‌های مربوط به گرانی و کمبود پیاز در بازار را باید اولین شوک خوراکی‌ها در سال جدید بدانیم.

به گزارش فرارو؛ مرکز آمار ایران از افزایش تقریبا ۳۰ درصدی قیمت پیاز در فروردین امسال خبر داده که بیشتر از هر خوراکی دیگری به حساب می‌آید و گزارش‌های رسمی و رصد بازار از ارقامی نزدیک کیلویی ۴۵ هزار تومان در بازار خبر می‌دهند. طبق رسم نانوشته سال‌های گذشته یکبار دیگر فصل سرما و یخبندان به عنوان متهم اول پرونده معرفی شده و بخشی از فعالان بازار موضوع را به ماجرای رفع ممنوعیت صادرات پیاز ارتباط می‌دهند. وزارت جهاد کشاورزی از یک طرف با دلیل و مدرک از ممنوعیت صادرات پیاز رفع اتهام کرده و اعتقاد دارد در هفته‌های آتی و با نزدیک شدن به فصل گرما غائله پیاز خاتمه پیدا می‌کند. ان‌شاءالله.

قیمت پیاز براساس آمار رسمی؛ جهش ۳۰ درصدی در یک ماه

قیمت پیاز فروردین امسال بیشتر از هر خوراکی دیگری افزایش پیدا کرد. داده‌های ماهانه مرکز آمار ایران در قالب گزارشی تحت عنوان متوسط قیمت کالا‌های خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور، مشخص می‌کند قیمت پیاز در اولین ماه امسال حدود ۳۰ درصد درمقایسه با اسفند ۱۴۰۲ بیشتر شده است.

قیمت پیاز در پایان فروردین امسال درحالی به نقل از مرکز آمار ایران کیلویی ۲۷ هزار و ۲۰ تومان محاسبه شده که این عدد اسفند سال قبل ۲۰ هزار و ۸۷۲ تومان بوده است. قیمت پیاز به این ترتیب در یک ماه کیلویی شش هزار و تقریبا ۱۵۰ تومان بیشتر شده و آن را بالاتر از پرتقال، لیمو ترش، هویج‌فرنگی و فلفل‌دلمه‌ای به رکورددار افزایش قیمت خوراکی‌ها در اولین ماه سال تبدیل کرده است. گزارش‌های غیررسمی از عدد و رقم‌های بیشتری برای قیمت پیاز در روز‌ها و هفته‌های اخیر حکایت دارد و خود مرکز آمار هم در بخشی از گزارش اخیر به ارقامی نزدیک کیلویی ۴۵ هزار تومان اشاره کرده است.

قیمت پیاز با این اوصاف قبل از گوشت و مرغ و خوراکی‌های دیگری، اولین شوک بازار در سال ۱۴۰۳ است و در هفته‌های اخیر روایت‌های زیادی از شیطنت‌های آن مخابره شده است.

قیمت پیاز در بازار چقدر است؟

قیمت پیاز و ردپای خبر‌های مربوط به گرانی‌های اول سال، طی روز‌ها و هفته‌های اخیر در تیتر اخبار سرویس اقتصادی خیلی از رسانه‌ها مشاهده می‌شود. رسانه‌های رسمی از ارقامی نزدیک کیلویی ۴۰ هزار تومان برای قیمت پیاز در بازار گزارش می‌دهند و در همین خبر‌ها به نرخ‌هایی حول‌وحوش ۲۵ هزار تومان در میادین‌تره‌بار اشاره شده است.

قیمت پیاز از طرف دیگر در فروشگاه‌های اینترنتی معروف کمتر از کیلویی ۴۰ هزار تومان نیست و مشکل کمبود پیاز در یکسری دیگر از این فروشگاه‌ها کماکان ادامه دارد.

قیمت پیاز براساس گزارش‌های رسمی و رصد بازار تا مرز کیلویی ۴۵ هزار تومان در روزهای گذشته جلو رفته است

قیمت پیاز سفید بسته‌بندی شده به عنوان مثال در اسنپ‌مارکت به کیلویی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده و در همین اسنپ‌مارکت قیمت پیاز زرد یا به قول خودشان پیاز طلایی در بسته‌بندی ۱.۵ کلیویی ۶۹ هزار تومان است. کیلویی ۴۶ هزار تومان.

افزایش قیمت پیاز یکبار دیگر در این موقع و روز‌های سال خودش را جمع به مهمترین خبر‌های بازار رسانده و اتفاقا مثل سال‌های گذشته، بحث کمبود عرضه و روند نامتعارف صادرات پیاز، متهمان ردیف اول پرونده معرفی می‌شوند.

مقصر افزایش قیمت پیاز کیست؟

افزایش قیمت پیاز تحت‌تاثیر ماجرای رفع ممنوعیت و متعاقب آن کمبود پیاز در بازار یکی از مهمترین فرضیه‌های فعلی است. با طرح اولین انتقاد‌ها از ماجرای رفع ممنوعیت صادرات پیاز که با حکم دیوان عدالت اداری تعیین‌تکلیف شد، وزارت جهاد کشاورزی اساسا مدعی بی‌تاثیر بودن اعمال سیاست‌های عوارض صادراتی در روند بازار شد.

قیمت پیاز طبق گزارش وزارت جهادکشاورزی در سال ۱۴۰۲ و با جایگزینی سیاست‌های تجاری به جای اعمال سیاست عوارض وارداتی، اندکی کمتر شده و اتفاقا حجم پیاز صادراتی در سال گذشته با کاهش تقریبا ۱۰ درصدی به هشت هزار تن تقلیل پیدا کرده است.

افزایش قیمت پیاز با این اوصاف مثل سال‌های گذشته بیشتر از هر چیز دیگری می‌تواند با فصل سرما و یخبندان ارتباط داشته باشد و آنطور که مسئولان اتحادیه‌های بارفروشان در استان‎‌های مختلف می‌گویند باید نهایتا تا چند روز دیگر از شر ماجرای گرانی پیاز خلاص شویم.

روند قیمت پیاز در یک سال گذشته به گواه مرکز آمار ایران

ماه

متوسط قیمت پیاز به ازای هر کیلو

اردیبهشت 1402

18 هزار و 847 تومان

خرداد 1402

16 هزار و 406 تومان

تیر 1402

15 هزار و  420 تومان

مرداد 1402

14 هزار و 510 تومان

شهریور 1402

13 هزار و 789 تومان

مهر 1402

14 هزار و 146 تومان

آبان 1402

17 هزار و 984 تومان

آذر 1402

21 هزار و 135 تومان

دی 1402

21 هزار و 165 تومان

بهمن 1402

20 هزار و 291 تومان

اسفند 1402

20 هزار و 872 تومان

فروردین 1403

27 هزار و 20 تومان

دیگر خبرها

  • رصد بازار حبوبات در استان یزد
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • نفت در مدار رشد؟
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • قیمت گذاری دستوری، باعث افزایش قیمت لاستیک می‌شود
  • قیمت پیاز ، اولین شوک بازار در سال ۱۴۰۳
  • قیمت پیاز اولین شوک بازار در سال ۱۴۰۳
  • تشدید گشت‌های نظارتی بر بازار شهرستان دهلران
  • بازار سیاه تایر از بین می رود!
  • قیمت جدید دام زنده؛ منتظر این تغییر در بازار گوشت باشید