Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-08@00:21:10 GMT

تنظیم بازار میوه دست بخش خصولتی است

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۵۰۸۴۹

 صدرالدین نیاورانی نایب رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی گفت: سال گذشته به دلیل سرما زدگی و تگرگ کمبود میوه در کشور به وجود آمد البته برخی میوه ها مانند گیلاس تاثیری در این بازار نداشت اما کمبود و ضرورت تامین سیب، پرتقال و نارنگی را به وزارت جهاد اعلام کردیم.

وی با بیان اینکه امسال روش توزیع میوه شب عید بهبود یافته است افزود: به دلیل کمبود میوه بعد از عید با مشکل روبرو هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیاورانی با بیان اینکه بخش خصوصی در تنظیم بازار میوه دیده نمی شود گفت: به عنوان نمونه از زنجیره سیب و اتحادیه و تشکل های ملی برای تامین این محصول استفاده نشده است.

نایب رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی افزود: دولت برای تنظیم میوه شب عید از بخش خصولتی به جای خصوصی استفاده می کند.

وی گفت: اگر بودجه به موقع در اختیار تعاونی های روستایی قرار بگیرد بخش خصوصی به موقع از باغداران محصولاتشان را خریداری می کند.

نیاورانی افزود: اینکه دولت سیب و پرتقال را بیش از قیمت باغدار از اشخاص خریداری کرده است پولی نیست که به صورت سود به کشاورز باز گردد.

نایب رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی گفت: تیر امسال به وزارت جهاد نامه نوشتیم که کمبود سیب داریم و دولت آن زمان باید از کشاورزان سیب را خریداری می کرد.

وی افزود: امسال کمبود سیب داشتیم زیرا بخشی از سیب تولیدی کشور برای کنسانتره و آبگیری استفاده می شود.

نیاورانی از دولت خواست، سبد میوه شب عید مردم را گسترده تر ببیند و بر کالاهای دیگر مانند موز نیز نظارت داشته باشد.

اسدلله کارگر رئیس اتحادیه صنف فروشندگان میوه و سبزی نیز گفت: قیمت میوه در میدان مرکزی و هفتگی و بر اساس فاکتور خرید تعیین می شود.

وی افزود: قمیت ها بین هزار تا هزار و 500 تومان افزایش یافته است اما ملاک ما برای تعیین قیمت فاکتور خرید است.

کارگر گفت: اکنون در عمده فروشی ها پرتقال شمال 5 هزار ، جنوب 7 هزار و سیب 8 هزار تومان فروخته می شود.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان میوه و سبزی افزود: اگر خلافی در توزیع میوه اتفاق می افتد پیش از رسیدن آن به میادین میوه و تره بار است زیرا میوه ای که از میدان خارج می شود ساماندهی شده و بر اساس فاکتور است.

سید یاسر رایگانی سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی نیز گفت: پنج هزار و 500 پرونده در سال 97 مربوط به میوه در این سازمان تشکیل شده که 840 پرونده مربوط به قاچاق است.

وی افزود: دلالی بر اساس قانون تجارت به رسمیت شناخته شده است اما در کشور ما که رتبه هشتم تولید میوه و پنجم تولید سبزی و صیفی را در دنیا دارد وضع توزیع میوه نامطلوب است.

رایگانی گفت: واسطه ها بدون عوارض و مالیات بیشترین سود را در چرخه تولید و توزیع میوه به خود اختصاص می دهند در حالی که اتحادیه ها و صنوف این بخش مرجع نظارت بر توزیع میوه هستند.

سعید خطی عضو هیات مدیره تعاونی سورتینگ داران مازندران نیز گفت: باید در قیمت تمام شده میوه ها هزینه حمل و نقل ، انبارداری و ... را نیز محاسبه کرد.

وی افزود: تولید پرتقال در مازندران امسال 10 تا 15 درصد کاهش یافت اما این رقم تاثیر چندانی بر بازار ندارد.

خطی با بیان اینکه هزینه های امسال ما سه برابر شده است گفت: با افزایش هزینه ها برای باغداران قیمت های خرید از آنها چندان تغییر نکرده است.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: محصولات کشاورزی سرما توزیع میوه شب عید بخش خصوصی تنظیم بازار کشاورزی دولت میوه شب عید بودجه شب عید موز میوه و سبزی میادین میوه و تره تعزیرات قاچاق قانون تجارت مالیات حمل و نقل تنظیم بازار میوه خصولتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۰۸۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تنظیم بازار در تحقق ابر پروژه مردمی دولت سیزدهم تاثیر گذار است

استاندار سمنان گفت: بحث تنظیم بازار و جلوگیری از تورم و گران‌فروشی در تحقق ابر پروژه دولت مردمی سیزدهم در راستای امیدآفرینی در بین آحاد اقشار جامعه و افزایش رضایتمندی عمومی، تاثیر بسزایی دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از سمنان، سید محمدرضا هاشمی، امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در نشست ستاد تنظیم بازار استان سمنان، اظهار کرد: نظارت ها بر بازار به منظور جلوگیری از ایجاد تنش و یا گرانفروشی و افزایش رضایتمندی در بین آحاد اقشار جامعه، بیش از پیش تقویت شود.

وی افزود: گران‌فروشی در استان سمنان به هیچ عنوان پذیرفته نیست و لازم است تا در این راستا به عنوان یک مطالبه مردمی دقت شود.

استاندار سمنان خاطرنشان کرد: برپایی نمایشگاه‌های فصلی در سطح استان امری مطلوب است، اما ضرورت دارد تا در اجرای نمایشگاه ها از ظرفیت بازاریان، اصناف و کسبه هر شهرستان استفاده شود.

هاشمی با اشاره به نظارت بر نحوه فعالیت خبازی‌ها در سطح استان در راستای افزایش کیفیت نان، تصریح کرد: بر اساس مصوبه سازمان پدافند غیرعامل کشور، ۳۰ درصد نانوایی های سطح استان به منظور مدیریت امور در مواقع بحران و اضطرار نسبت به دوگانه سوز نمودن واحدهای خود اقدام نمایند.

وی ادامه داد: بحث تنظیم بازار و جلوگیری از تورم و گران‌فروشی در تحقق ابر پروژه دولت مردمی سیزدهم در راستای امیدآفرینی در بین آحاد اقشار جامعه و افزایش رضایتمندی عمومی، تاثیر بسزایی دارد.

استاندار سمنان گفت: تامین کالا و اقلام اساسی مورد نیاز مردم در بازار یکی از وظایف اصلی ستاد تنظیم بازار است و به هیچ عنوان نباید در خصوص کالایی در استان با کمبود مواجه شویم.

کد خبر 751524

دیگر خبرها

  • تنظیم بازار در تحقق ابر پروژه مردمی دولت سیزدهم تاثیر گذار است
  • اجرای ۱۰۰ درصدی مصوبه الگوی کشت تنها راهکار تنظیم بازار میوه و صیفی
  • افتتاح ۴۰ بازار جدید میوه و تره‌بار تا پایان سال
  • سبزیجات در مدار گرانی+جدول
  • تنظیم بازار و جهش تولید با مشارکت تشکل ها
  • میوه‌های نوبرانه ارزان می‌شوند؟
  • روند روبه‌رشد تولیدات حوزه کشاورزی لرستان
  • روند رو به رشد تولیدات کشاورزی لرستان
  • رشد تولید محصولات کشاورزی در لرستان
  • بارندگی قیمت محصولات جالیزی در مشهد را افزایش داد