Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-26@20:15:47 GMT

سفری استراتژیک با دستاورد سیاسی و اقتصادی

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۵۲۶۸۰

سفری استراتژیک با دستاورد سیاسی و اقتصادی

به گزارش ایرنا این رویداد تاریخی در روز روشن و برخلاف سفر شبانگاهی مدعیان آمریکایی، بازتاب روشن تری در عرصه سیاسی داشت و بر این واقعیت از زبان دکتر ظریف صحه گذاشت که «دخالت دیگران در روابط خارجی ایران و عراق سبب می شود خود آنان فرصت هایی که دارند را از دست بدهند».
بسیاری نیز در داخل کشور به ویژه در مناطق مرزی این سفر را بسترسازی برای مقابله با تحریم های یک جانبه و ظالمانه استکبار جهانی و نشانه عزت روزافزون ایران و جایگاه فرهنگی کشورمان در بین مردم و مسوولان عراق دانستند و آن را با سفر غیردیپلماتیک «ترامپ» به عراق مقایسه کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


امضای پنج سند و یادداشت تفاهم همکاری مشترک با حضور دکتر روحانی، رییس جمهوری اسلامی ایران و «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر عراق نیز افق روشن گسترش روابط اقتصادی بین دو کشور دوست و همسایه را به نمایش گذاشت.
یادداشت تفاهم همکاری میان وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران و وزارت تجارت عراق، یادداشت تفاهم احداث پروژه راه آهن بصره - شلمچه و یادداشت تفاهم تسهیل روادید برای سرمایه‌گذاران، تجار و بازرگانان نیز از جمله سندهای امضا شده برای تقویت بازرگانی در دوران تحریم های ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران به شمار می رود.
دستاوردهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی این سفر مورد اذعان جریان ها و شخصیت های مختلف به ویژه در استان های مرزی کشور قرار گرفت و از نمایندگان مجلس تا روحانیان و حتی مردم از یادداشت تفاهم ها این سفر استقبال کردند.
نماینده آشوریان ایران و عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی سفر ریس جمهوری به عراق را گامی مثبت برای تقویت و شکوفایی هرچه بیشتر روابط دو کشور عنوان کرد و گفت: ایران در روزهای سخت مبارزه عراق با داعش، حامی مردم و مسوولان این کشور بود و اکنون نیز می تواند بستر مناسبی برای سازندگی و آبادانی این کشور فراهم کند.
«یوناتن بت کلیا» سندها و یادداشت تفاهم های همکاری منعقد شده در این سفر را در تقویت روابط اقتصادی دو کشور تاثیرگذار خواند اما به یکی از بازتاب های سیاسی آن تاکید کرد و افزود: در این سفر ایران به عنوان حامی و طرفدار صلح، آرامش و دوستی در منطقه معرفی شد.
نماینده آشوریان ایران با اشاره به استقبال گرم دولت عراق از رییس جمهوری ایران گفت: ترامپ به صورت شبانه و با هواپیمای چراغ خاموش به عراق رفت در حالی رییس جمهوری ایران چراغ های هواپیمایش را از یک هفته قبل با انتشار خبر مربوط به سفر در رسانه ها روشن کرده بود.
سیدهادی بهادری، نماینده دیگر مردم ارومیه و عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نیز به افق افزایش مبادلات اقتصادی 2 کشور تا حجم 20 میلیارد دلار اشاره کرد و گفت: تسهیل فعالیت های بازرگانی و حذف هزینه های ویزا برای زایران عتبات عالیات تنها بخشی از دستاوردهای اقتصادی این سفر محسوب می شود.
وی استقبال گرم دولت عراق از دکتر روحانی را نشانه جایگاه مردمی ایران در عرصه جهانی عنوان کرد و ادامه داد: دیپلماسی اقتصادی دولت در عرصه تقویت روابط اقتصادی با 15 کشور همسایه ایران بسیار اصولی و ارزشمند است.
رسول خضری، نماینده پیرانشهر و سردشت در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: سندها و یادداشت تفاهم های امضا شده در این سفر بدون شک بهبود وضعیت معیشتی مرزنشینان غرب کشور را به دنبال خواهد داشت و نشانه های آن نیز با افزایش صادرات طی ماه های اخیر از استان های غربی کشور به عراق آشکار شده است.
وی با اشاره به سفر 2 هیات بلند پایه ایرانی به ریاست «محمد شریعتمداری» و «محمد جواد ظریف» در بهار و زمستان سال جاری به عراق، گفت: در این سفرها مسیر توسعه روابط سیاسی و تجاری هموار شد و سفر دکتر روحانی این فرآیند را تکمیل و عملیاتی کرد.
نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری نیز به تقویت انسجام بین کشورهای منطقه به عنوان یکی از دستاوردهای سیاسی این سفر اشاره کرد و گفت: این سفر جبهه مقاومت را نیز تقویت می کند.
آیت الله عسگر دیرباز افزود: سندها و تفاهم نامه های امضا شده در این سفر عصبانیت و ‌ناراحتی آمریکا، ‌عربستان و ‌تمامی مخالفان جبهه مقاومت را در پی داشت و اشتراکات فرهنگی بین ملت ایران و عراق را به اثبات رساند.
حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی قریشی، نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی نیز این سفر را از تریبون نماز جمعه عزتمندانه خواند و گفت: سفر رییس جمهوری به عراق، عزت روزافزون ایران اسلامی را نشان داد و این عزت و اقتدار افتخاری بزرگ به شمار می رود.
به گزارش ایرنا، رییس جمهوری اسلامی ایران به دعوت رسمی رییس جمهوری و نخست وزیر عراق، روز دوشنبه 19 اسفند سال جاری در صدر یک هیات عالی رتبه سیاسی و اقتصادی به بغداد سفر کرد.
پرداخت بدهی عراق به ایران، ایجاد منطقه تجاری مشترک، احداث راه آهن مرزی، ایجاد گذرگاه های جدید مرزی و گسترش همکارهای امنیتی با مقامات کشور از جمله دیگر دستاوردهای سفر رییس جمهوری به عراق به شمار می رود.
8135/3072
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 دلار رییس جمهوری اسلامی ایران مجلس خبرگان رهبری نماینده مردم آمریکا 40 سالگی انقلاب بودجه 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۲۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران و پاکستان در اجرایی کردن توافقات همکاری دوجانبه مصمم هستند

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از اسلام آباد، «رضا امیری مقدم» سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان درباره دستاوردهای مهم اولین سفر رسمی «دکتر سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهوری اسلامی ایران به پاکستان گفت: به پیشنهاد نخست وزیر پاکستان، اسلام آباد و تهران با تاکید بر عزم مشترک خود برای توسعه روابط دوجانبه توافق کردند هر شش ماه در یک کمیته عالی مشترک پیشرفت ها و پیگیری مربوط به توافقات و یادداشت های دوجانبه امضا شده در جریان سفر آقای رئیسی به اسلام آباد را مورد بررسی قرار دهند.
دکتر امیری مقدم افزود: با توجه به عزم مقامات دو کشور برای اجرایی کردن توافقات صورت گرفته امیدواریم مهمترین هدف این سفر که رساندن حجم تجارت دوجانبه به ۱۰ میلیارد دلار در سال است محقق گردد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


سفیر کشورمان در ادامه توافقات و یادداشت های همکاری دوجانبه به امضا رسیده میان ایران و پاکستان را به شرح ذیل اعلام کرد:
۱) موافقتنامه همکاری های امنیتی
۲) موافقتنامه همکاری قضایی در امور مدنی و تجاری
۳) موافقتنامه همکاری در امور دامپزشکی و بهداشت دامی
۴) یادداشت تفاهم همکاری برای ایجاد مناطق آزاد تجاری و مناطق ویژه اقتصادی
۵) یادداشت تفاهم‌نامه همکاری میان وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی جمهوری اسلامی ایران با وزارت پاکستانی های مقیم خارج و توسعه منابع انسانی پاکستان
۶) یادداشت تفاهم‌نامه برای تبادل فیلم های سینمایی میان سازمان امور سینمایی و سمعی بصری ایران با وزارت اطلاعات و رسانه‌های گروهی پاکستان
۷) یادداشت تفاهم نامه شناسایی متقابل استاندارد میان سازمان استاندارد جمهوری اسلامی ایران با سازمان استاندارد و کنترل کیفیت پاکستان
۸) یادداشت تفاهم‌نامه همکاری قضایی میان وزارت دادگستری جمهوری اسلامی ایران با وزارت قانون و دادگستری پاکستان.

دیگر خبرها

  • ایران می‌تواند با صدور خدمات فنی و مهندسی، در توسعه سریلانکا مشارکت کند
  • وضعیت امروز دانشگاه‌های آمریکا دستاورد عملیات «وعده صادق» است
  • اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • رئیسی: اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط است
  • تعهد پاکستان برای اجرایی کردن خط لوله صلح/ پارادایم جدید از قدرت اقتصادی ایران در آسیا
  • ایران و پاکستان در اجرایی کردن توافقات همکاری دوجانبه مصمم هستند
  • رابطه استراتژیک برای ارتقای امنیت مرزی
  • ایران می‌تواند با صدور خدمات فنی و مهندسی در توسعه سریلانکا مشارکت کند
  • سفر رئیس‌جمهور ایران به پاکستان دستاورد‌های اجتماعی، سیاسی و منطقه‌ای داشت
  • بیانیه مهم ۲۸ ماده‌ای جمهوری اسلامی ایران و پاکستان