Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-05@02:18:16 GMT

دوغارون دیپلماسی ترین مرز ایران و افغانستان است

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۵۲۹۱۷

دوغارون دیپلماسی ترین مرز ایران و افغانستان است

فعالان حوزه حمل و نقل تجاری در نشستی خبری از مشکلات کهنه مرز دوغارن- اسلام قلعه، صف های طولانی کامیون های تجاری در این مرز و ضرورت همکاری موثر دو کشور برای حل کامل مشکلات با اصحاب رسانه گفتند.

به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، محمود سیادت در نشست خبری رییس اتاق تجارت هرات با رویکرد بررسی چگونگی ازدحام و رفع مشکلات تردد ناوگان حمل و نقل گمرک دوغارون در اتاق بازرگانی مشهد، اظهار کرد: روابط ما با ملت افغانستان یک روابط بسیار کهن و بر اساس دوستی است و به دلیل مشابهت‌های فرهنگی و ریشه‌های مشترک این روابط بسیار پایدار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی ادامه داد: خوشبختانه در حال حضار دولت‌های دو کشور از روابط رو به رشدی برخوردار هستند و هر دو کشور علی رغم مشکلاتی که شاهد هستند اما با این وجود در جهت رفع مشکلات با درک متقابل یار و همراه هم بودند و این روند همواره نیز روبه رشد بوده است.

 رئیس هیات اجرایی اتاق مشترک ایران و افغانستان در خراسان رضوی افزود: چشم‌انداز صلح در افغانستان و کاهش مشکلات امنیتی مثبت بوده و اگر این فضا و مذاکرات نیز به هدف و نتیجه خوبی برسد فرصت خوبی است که در بخش‌هایی از اقتصاد افغاستان که تاکنون به دلیل مشکلات امنیتی قابل بهره‌برداری نبوده به نتیجه مطلوب دست پیدا کنیم.

 سیادت با اشاره به اینکه نقطه مشترک مرزی ما با افغانستان در گمرک دوغارون قرار دارد، عنوان کرد: همچنین از قدیمی‌ترین و دیپلماسی‌ترین مرز بین دو کشور می‌توان از دوغارون یاد کرد.

 وی با بیان اینکه عمده‌ترین صادرات کالاهای سنگین از مرز ماهی رود  صورت می‌گیرد و از این قسمت به افغانستان وارد می‌شود، تاکید کرد: ما در ابتدای سال شرایط ویژه‌ای را شاهد بودیم و در ماه‌های ابتدایی سال نه تنها به افغانستان به اکثر بازارهای هدف صادراتی خود حتی در مواردی بیش از نیاز برای دپو و برای ذخیره‌سازی کالا موجود داشتیم.

 رئیس هیات اجرایی اتاق مشترک ایران و افغانستان در خراسان رضوی خاطرنشان کرد: تجارت و رابطه اقتصادی مانند یک جاده دو طرفه بوده، توان تولیدی افغانستان به دلیل شرایط بیش از 40 سال جنگ و ناامنی حساس است، بنابراین نمی‌تواند با توان اقتصادی ایران رقابت کند.

 سیادت اضافه کرد: برخی از کشورها مانند کشورهای اروپایی به خاطر کمک و نشان دادن حسن نیت به مردم افغانستان و برخی از آن‌ها مانند کشور هند به دلیل تعرفه‌های ترجیحی دوجانبه امتیازاتی را برای ورود محصولات افغانستانی قائل شدند.

 وی گفت: همواره تاکید ما بر دوستان دولتی این بوده که باید برای افغانستان چنین امتیازی را لحاظ کنیم؛ اگر در بخش‌های بسته‌بندی و قرنطیه‌ای مشکلی است، کارشناسان ما در داخل افغانستان این موضوع را مورد بررسی قرار دهند و در بخش برندینگ کمک‌رسانان دوستان خود در افغانستان باشیم.

 رئیس هیات اجرایی اتاق مشترک ایران و افغانستان در خراسان رضوی  بیان کرد: دولت افغانستان مانند هر دولتی دیگر به دنبال منافع ملی خود بوده و اگر ما تاثیرات حضور نیروهای خارجی که در داخل افغانستان حضور دارند که عمدتا با ما مشکل دارند را نادیده بگیریم باز هم باید سعی کنیم روابط خود را به سمت برد برد سوق دهیم. در این مسیر نقش دستگاه های دیپلماسی دو کشور بسیار پررنگ است.

 سیادت عنوان کرد: اگر در موضوع ترانزیت سریعا به جمع‌بندی دست پیدا نکنیم و به مشکلات و مسائل پیرامون مرز دوغارون رسیدگی نکنیم، به مشکل خواهیم خورد.

 وی در خصوص صادرات محصولات کشاورزی به کشور افغانستان، تصریح کرد: در حال حاضر ما در حال وارد کردن کنجد از اتیوپی هستیم. صادرات ما به کشور بالا بوده و در کنار تولید کنجد در این کشور بسیار است، دولت نیز در این راستا در صدد باشد که ورود کنجد به کشور را اولویت قرار دهد و در کنار آن واردات خود از اتیوپی که صادراتی به آنجا انجام نمی‎‌دهیم را متوقف کند.

 رئیس هیات اجرایی اتاق مشترک ایران و افغانستان در خراسان رضوی با اشاره به اینکه افغانستان به عنوان یک کشور همسایه آسیب دیده است، ادامه داد: اگر زمینه امنیت و آرامش را در مرزهای خود را خواستار هستیم باید در راستای توانمندسازی این کشور از تلاش خود دریغ نکنیم. تا زمانی که در این کشور اشتغال ایجاد نشود این ناامنی‌ها همچنان ادامه دارد. ما اعتقاد داریم که امنیت از قبل توسعه روابط اقتصادی حاصل خواهد شد.

 سیادت با بیان اینکه برای تامین زیرساخت‌های مناسب در مرز دوغارون که از گذشته همچنان ادامه دارد ما نیز گله‌مندیم، تاکید کرد: در حال حاضر در رابطه با گذرنامه‌ی مرز، فرماندهی نیروی انتظامی استان اراده کردند و در این رابطه اقدامات خوبی انجام داده‌اند، اما به نظر من در راستای تامین زیرساخت‌های مناسب در مرز دوغارون کوتاهی صورت گرفته، همچنین نمایندگان مجلس، مسئولان اجرایی و بنده نیز در مسئولیت خود بیشتر باید مطالبات خود را بیشتر فریاد می‌زدیم.

 وی با اشاره به اینکه یکی دلایل اصلی مشکلات موجود در مرز دوغارون اختلاف مرزی است که باعث می‌شود که ساخت و ساز اصلی که باید در مرز صورت گیرد به خوبی رخ ندهد، گفت: من اعتقاد دارم که باید بخش‌های اصلاحی برای تامین زیرساخت‌های مرزی را مورد توجه قرار دهیم.

 رئیس هیات اجرایی اتاق مشترک ایران و افغانستان در خراسان رضوی اضافه کرد: باید بگویم که موضوع عدم موازنه صادرات و واردات در نگاه دولت افغانستان به مرز دوغارون تاثیر بسزایی مسائل موجود دارد. یکی از ایرادات ما در اسلام قلعه موضوع باسکول است که باید به این موارد به صورت جد ورود پیدا کنیم.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 اشتغال افغانستان ایران ناوگان حمل و نقل نیروی انتظامی 40 سالگی انقلاب بودجه 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۲۹۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان

نشست مشترک اقتصادی مقامات جمهوری اسلامی ایران و کشور افغانستان در شهرستان مرزی زهک برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، نشست مشترک اقتصادی مقامات جمهوری اسلامی ایران و کشور افغانستان در شهرستان مرزی زهک برگزار شد.

در این نشست که با هدف تقویت روابط تجاری، فعال‌سازی منطقه آزاد تجاری و صنعتی سیستان، بررسی مسیر اجرای خط آهن بین دو کشور و غیره با حضور استاندار سیستان و بلوچستان به عنوان رئیس هیئت ایرانی و سرپرست وزارت صنعت و تجارت کشور افغانستان به عنوان رئیس هیئت افغانستانی در سالن اجتماعات فرمانداری زهک برگزار شد بر روی مفاد تفاهم نامه پیشنهادی توافق شد.

همچنین مقرر شد با تشکیل کمیته ای متشکل از مسئولان مرتبط دو کشور مباحث مطرح شده به صورت فنی و کارشناسی شده در جلسات بعدی مورد بحث و گفت‌وگو قرار گیرد.

ظرفیت‌های اقتصادی افغانستان برای ایران حائز اهمیت است

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: اقتصاد افغانستان برای جمهوری اسلامی بسیار مهم است و هر آنچه اقتصاد افغانستان قوی شود انگار اقتصاد جمهوری اسلامی قوی شده است.

محمد کرمی در نشست امکان سنجی و تسهیل روند همکاری های اقتصادی میان دو کشور جمهوری اسلامی ایران و افغانستان که در محل فرمانداری شهرستان زهک برگزار شد، اظهار داشت: امیدوارم خداوند متعال به همه ما توفیق عنایت کند تا بتوانیم در سایه قرآن کریم و رهنمودهای اسلام روزبه روز در انسجام و وحدت امت اسلامی برای پیشبرد اهداف اسلام عزیز تلاش کنیم.

وی ادامه داد: تاکید مقام معظم رهبری همواره مبنی بر وحدت بین امت اسلام برای پیشرفت اسلام و اجرای فرمان الهی در کل دنیا است که این رسالت همه ما مسلمانان است.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه پیرو سفر معاون نخست وزیر حکومت سرپرست افغانستان به جمهوری اسلامی ایران توافقات خیلی خوبی انجام شده است، عنوان کرد: در راستای اجرایی شدن این توافقات جلسات و پیگیری های خوبی انجام شده است که باید دو کشور از توان یکدیگر برای پیشبرد اهدافشان بهره بگیرند.

کرمی خاطرنشان کرد: اقتصاد افغانستان برای جمهوری اسلامی بسیار مهم است و هر آنچه اقتصاد افغانستان قوی شود انگار اقتصاد جمهوری اسلامی قوی شده است بنابراین در کنار هم از موهبت های الهی که خداوند متعال در اختیار ما قرار داده بهره می‌بریم.

وی با بیان اینکه توافقات خوبی در خصوص ترانزیت و راه آهن به دلیل انتقال بار به دلیل اهمیت موضوع تجارت انجام گرفته است، گفت: در خصوص روان و تسهیل شدن تجارت حقوق گمرکی و ... باید توافقاتی داشته باشیم که به راحتی تجارت شکل بگیرد تا هر 2 کشور از ظرفیت‌های خوبی که مرز دارد بهره مند شوند.

استاندار سیستان و بلوچستان افزود: تشکیل شرکت های مشترک و سرمایه گذاری های مشترک می‌تواند کمک کند تا 2 کشور از ظرفیت‌های یکدیگر بهره بگیرند.

وی ادامه داد: در سفرهای قبلی نیز توافقاتی صورت گرفته و بخشی از آن نیز انجام شده که نیاز است روند تجارت برای دو طرف تسهیل شود.

وی با بیان اینکه توسعه بخش پایانه‌ها بسیار مهم است، عنوان کرد: باید به شکلی عمل کنیم که ترانزیت راحت انجام شود تا بتوان از ظرفیت مرز به بهترین نحو استفاده کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایران دیگر ظرفیت پذیرش اتباع افغانستانی جدید را ندارد
  • ایران ظرفیت پذیرش مهاجرین جدید را ندارد
  • گسترش همکاری‌ها با کشور همسایه کمکی به دیپلماسی فرهنگی است
  • آیا حذف زبان فارسی در افغانستان ممکن است؟
  • صادارت۱۰۰ قطعه جوجه شترمرغ از مرز دوغارون شهرستان تایباد به افغانستان
  • نشست اقتصادی ایران و افغانستان در زاهدان
  • بهسازی خط آهن افغانستان بدون ماشین‌ آلات ایران ممکن نیست
  • نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان
  • وقتی «فرهنگ» در میدان «دیپلماسی» قد عَلَم می‌کند
  • شبح جنگ چگونه از ایران دور شد؟