Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@02:32:01 GMT

بارورسازی ابرها مشکل خشکسالی کشور را حل نمی‌کند

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۵۳۳۴۴

رئیس سازمان هواشناسی ضمن تاکید بر اینکه از لحاظ خشکسالی آبشناسی، کشور وضعیت خوبی ندارد، گفت: حل کردن مشکلات خشکسالی بزرگ‌مقیاس از طریق بارورسازی ابرها امکان پذیر نیست.

به گزارش ایسنا، سحر تاجبخش در نشست خبری که امروز( ۲۷ اسفند) در سازمان هواشناسی برگزار شد در پاسخ به پرسشی در مورد تأثیر بارورسازی ابرها بر حل مشکلات خشکسالی گفت: متولی بارورسازی ابرها سازمان هواشناسی نیست اما به عنوان سازمانی که وظیفه پیش‌بینی شرایط جوی را بر عهده دارد، می‌توانیم اعلام کنیم که بارورسازی ابرها به لحاظ علمی امکان پذیر است اما هدف از آن باید مشخص باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در کشورهای مختلف بارورسازی ابرها با اهداف بزرگ مثل تأمین آب‌های زیرزمینی انجام نمی‌شود بنابراین از طریق بارورسازی ابرها نمی‌توان استحصال آب را برای از بین بردن خشکسالی بزرگ مقیاس انجام داد بنابراین تأمین آب‌های زیرزمینی و رفع خشکسالی از طریق بارورسازی امکان پذیر نیست.

رئیس سازمان هواشناسی در پاسخ به این پرسش که آیا پایان دوره ۵۰ ساله خشکسالی را تأیید می‌کند یا خیر، گفت: پیش‌بینی‌های بلند مدت از طریق مدل‌های اقلیمی و در قالب سناریوهای مختلف انجام می‌شود بنابراین اگر بخواهیم برای بازه‌های بلندمدت چند ده یا چند صد ساله پیش‌بینی ارائه دهیم حتماً باید سناریوهای جوی را مشخص کنیم. از آنجا که مؤلفه‌های جوی خیلی تحت کنترل نیست نمی‌توانیم پیش‌بینی بلندمدت دقیقی در مورد وضعیت جوی ارائه دهیم اما می‌توانیم وضعیت آبی سال آینده را پیش بینی کنیم.

تاجبخش گفت: با توجه به اینکه شرایط آبی کشور به‌ویژه از بهار سال قبل بهتر شده و بارش‌ها افزایش یافته است همچنین از آنجا که پیش بینی می‌کنیم در بهار امسال نیز بارش‌ها در حد نرمال یا بالاتر از نرمال باشد، در کل سال زراعی پیش رو وضعیت بارشی و به تبع آن شرایط آبی کشور مساعد خواهد بود.

وی در ادامه با اشاره به میزان بارش کشور از ابتدای سال زراعی ۹۷ تا ۲۶ اسفند ماه اظهارکرد: از اول مهر تا ۲۶ اسفند ماه ۹۷ بارش‌های کشور نسبت به میانگین بلندمدت ۱۷.۶ درصد افزایش داشته است بنابراین شرایط بارشی کشور خوب است و پیش بینی می‌کنیم که این شرایط در ماه‌های آینده نیز تداوم داشته باشند.

تاجبخش در پاسخ به این پرسش که آیا با بارش‌های بالای نرمال مشکل خشکسالی کشور حل می‌شود، گفت: وضعیت منابع آبی ایران فقط به بارش‌ها متکی نیست چون باید منابع آبی زیرزمینی را نیز لحاظ کنیم. خشکسالی از سه دیدگاه طبقه بندی می‌شود؛ خشکسالی هواشناسی، خشکسالی کشاورزی و خشکسالی آبشناسی. خشکسالی هواشناسی و خشکسالی کشاورزی به دلیل بارش‌ها وابستگی شدیدی به وضعیت بارشی کشور دارد اما خشکسالی آبشناسی از عوامل متعدد از جمله منابع آبی زیرزمینی تأثیر می‌پذیرد بنابراین در حوزه خشکسالی آبشناسی هنوز مشکلات بسیاری وجود دارد.

وی تاکید کرد: از لحاظ خشکسالی و هواشناسی به دلیل شرایط بارشی مساعد، وضعیت بهتر شده است اما از منظر خشکسالی آبشناسی شرایط کشور خوب نیست و هنوز وضعیت مناسبی نداریم.

ادامه دارد

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بارورسازی ابرها خشكسالي هواشناسي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۳۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باران در خراسان رضوی شدت می‌گیرد

به گزارش قدس خراسان، محمد غیوری اظهار کرد: بارش‌ها بیشتر به صورت رگبار باران، همراه با رعد و برق و در نواحی مستعد نیز احتمال بارش تگرگ و برخورد صاعقه همراه با آبگرفتگی و ایجاد روان آب پیش‌بینی است.

کارشناس مرکز پیش بینی هواشناسی خراسان رضوی ادامه داد: بیشترین حجم بارش‌ها برای عصر امروز(جمعه) و به ویژه در نیمه جنوبی و همچنین فردا(شنبه) در نیمه غربی و شمالی استان رخ خواهد داد که احتمال سیلابی شدن مسیل‌ها نیز وجود دارد.

وی گفت: با فعالیت این سامانه شاهد افزایش سرعت وزش باد در سطح استان خواهیم بود که منجر به وزش باد لحظه‌ای در برخی نقاط همراه با گرد و خاک، کاهش کیفیت هوا و احتمال بروز خسارت خواهد شد.

غیوری با اشاره به کاهش دمای روزانه در خراسان رضوی افزود: روند افزایشی دما از فردا در مناطق مختلف استان آغاز می شود و تا روز سه شنبه هفته آینده ادامه دارد.

کارشناس مرکز پیش بینی هواشناسی خراسان رضوی بیان کرد: اکنون در برخی از شهرستان‌های خراسان رضوی مه رقیق گزارش شده است، برای روز دوشنبه هفته آینده جّو به نسبت پایداری در استان حاکم است.

به گفته وی، اما از عصر روز سه‌شنبه تا پایان هفته آینده سامانه بارشی دیگری همراه با رگبار باران و وزش باد شدید استان خراسان رضوی را تحت تأثیر خود قرار خواهد داد.

غیوری افزود: فریمان با کمینه دمای ۹ درجه سلسیوس و سرخس با ۲۹ درجه به ترتیب سردترین و گرمترین شهرستان‌های خراسان رضوی در شبانه‌روز گذشته بوده‌اند و در همین مدت مشهد نوسانات دمایی ۱۲ تا ۲۳ درجه را به ثبت رسانده است.

کارشناس مرکز پیش‌بینی هواشناسی خراسان رضوی گفت: در این مدت بیشترین سرعت وزش باد از سبزوار با سرعت ۵۰ کیلومتر در ساعت گزارش شد و این در حالی است که بیشترین میزان بارش نیز در بجستان با ۱۰ میلیمتر به ثبت رسید و از ایستگاه فرودگاهی مشهد نیز بارش به میزان ۳۰۶ میلیمتر گزارش شد.

وی افزود: طبق تحلیل نقشه‌ها و مدل‌های هواشناسی دمای هوای امروز مشهد در سردترین ساعات به ۱۳ و در گرمترین ساعات به ۱۸ درجه بالای صفر خواهد رسید.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • خشکسالی در ۲۲ استان کشور؛ کاهش ۸.۹ درصدی بارش‌ها!
  • خشکسالی در 22 استان کشور! بارش‌ها 8.9 درصد کاهش یافت
  • شهردار: بارش‌های دزفول ۳ برابر بیشتر از پیش بینی هواشناسی بود
  • پیش بینی بارش‌های پراکنده در لرستان
  • بارش‌های دزفول سه برابر بیشتر از پیش بینی هواشناسی بود
  • باران در خراسان رضوی شدت می‌گیرد
  • بارش‌های دزفول ۳ برابر بیشتر از پیش‌بینی هواشناسی بود
  • پیش بینی هواشناسی کشور 13 و 14 اردیبهشت 1403 / بارش باران در این استان ها
  • هواشناسی ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بارش باران در اغلب مناطق/ ورود سامانه بارشی جدید از دوشنبه
  • هشدار هواشناسی: بارش شدید برف و باران در بیشتر مناطق کوهستانی/ از کوهنوردی بپرهیزید