Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24 - روزنامه «گاردین» به نقل از منابع آگاه نوشته است که پادشاه سعودی ناراضی از عملکرد ولی‌عهد خود، برخی از اختیارات را از «محمد بن سلمان» سلب کرده است.

 روزنامه «گاردین» روز دوشنبه به نقل از منابع آگاه نوشته است که سلمان پادشاه سعودی بخشی از اختیارات را از «محمد بن سلمان» ولی‌عهد خود سلب کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این گزارش، در طول دو هفته گذشته، بن سلمان در چند جلسه سطح بالای وزارتی و دیپلماتیک شرکت نکرده است. آنطور که به گاردین گفته شده، شاه سعودی هفته گذشته خبر کاهش اختیارات بن سلمان را به گروهی از وزرای ارشد کابینه اطلاع داده است. هنوز مشخص نیست که این کاهش اختیار موقتی است یا دائم.

پادشاه سعودی گفته است که از بن سلمان خواسته در نشست‌های کابینه حضور داشته باشد، اما او از این کار خودداری کرده است.

به نوشته گاردین، مسئولیت نظارت بر تصمیم‌گیری در مورد سرمایه‌گذاری اقتصادی عربستان سعودی به صورت غیررسمی و بدون اعلام عمومی، به «مساعد العیبان» یکی از مشاوران مورد اعتماد سلمان واگذار شده است. چندی پیش اعلام شد که العیبان به عنوان مشاور امنیت ملی پادشاهی سعودی منصوب شده است.

سفارت عربستان سعودی در واشنگتن از پاسخ به سوالات گاردین در مورد این گزارش، خودداری کرده است. سخنگوی دولت سعودی در واشنگتن به سوال این روزنامه در مورد غیبت بن سلمان در نشست‌های دیپلماتیک اخیر و اینکه وی اکنون کجا حضور دارد، پاسخ نداده است.

در ماه‌های گذشته همزمان با قتل «جمال خاشقچی» روزنامه‌نگار منتقد عربستانی در کنسولگری سعودی در استانبول، گزارش‌های متعددی مبنی بر اختلاف نظر میان بن سلمان و پدرش منتشر شده است. گزارش‌های اطلاعاتی نشان می‌دهد قتل خاشقچی به دستور بن سلمان انجام شده است.

گاردین در این مورد نوشته است که «در حالی که اغلب ناظران انتظار دارند که شاهزاده محمد به پادشاهی برسد، اما نشانه‌هایی وجود دارد مبنی بر اینکه پادشاه تلاش می‌کند پسر جنجالی‌اش را مهار کند.»

بر اساس اطلاعاتی که این روزنامه به دست آورده، بن سلمان در دو نشست هفتگی اخیر کابینه سعودی که به ریاست پادشاه برگزار شده، شرکت نکرده است. وی همچنین در مذاکرات با مهمانان خارجی از جمله «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه که اخیرا به عربستان سعودی سفر کرده بود، حضور نیافته است. او در جلسه اخیر مقام‌های ارشد اقتصادی و مالی عربستان سعودی، دیدار میان پادشاه و مفتی اعظم سعودی، دیدار با رئیس سازمان بهداشت جهانی و دیدار با نخست‌وزیر لبنان و سفرای هند و چین هم غایب بوده است.

در بیانیه‌های اخیر در مورد دیدارهای پادشاه سعودی مشخص نیست که بن سلمان حضور داشته یا نه، اما در عکس‌های گرفته‌شده از این دیدارها، اثری از او به چشم نمی‌خورد. تنها خبر مربوط به فعالیت بن سلمان در دو هفته اخیر، گزارشی بود که در مورد مکالمه تلفنی وی با «شینزو آبه» نخست‌وزیر ژاپن منتشر شد.

یک سخنگوی وزارت خارجه روسیه تایید کرده که لاوروف در سفر به عربستان سعودی دیدار با بن سلمان نداشته، هرچند از قبل هم چنین دیداری برنامه‌ریزی نشده بوده.

هرچند بن سلمان پیش از این هم سابقه عدم حضور در برخی از جلسات سطح بالا را داشته، اما یک منبع آگاه به گاردین گفته است که برخی از غیبت‌های اخیر بن سلمان در دو هفته اخیر، بسیاری را در خاندان سلطنتی متعجب کرده است.

به نوشته گاردین، پادشاه سعودی به صورت مشخص از غیبت بن سلمان در جلسه‌ای که سه‌شنبه هفته گذشته برای بررسی چالش‌های اقتصادی عربستان سعودی برگزار شده، ناخرسند است. گفته می‌شود سلمان در این نشست دو ساعته، از انصراف سرمایه‌گذاران خارجی از ورود به بازار عربستان سعودی ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس این گزارش، پادشاه سعودی در همین جلسه اعلام کرده تا اطلاع ثانوی، تمام تصمیمات اقتصادی از جمله موارد مربوط به سرمایه‌گذاری‌های عمده عربستان سعودی و دیگر قراردادهای اقتصادی این کشور، باید به تایید شخص او برسد. 

روزنامه «نیویورک‌تایمز» هفته گذشته گزارش داد که یک سرمایه‌گذار فعال در هالیوود در واکنش به قتل خاشقچی، تصمیم به قطع همکاری با عربستان سعودی گرفته و مبلغ ۴۰۰ میلون دلاری را هم که پیشتر از ریاض دریافت کرده بود، به سعودی‌ها پس داده است.

علاوه بر مسئله خاشقچی، ادامه حملات عربستان سعودی به یمن و همچنین گزارش‌های منتشر شده در مورد شکنجه «ولید الفتیحی» تبعه سعودی-آمریکایی در زندان‌های عربستان سعودی، ریاض را تحت فشارهای بین‌المللی قرار داده است.

گاردین هفته گذشته هم گزارش داده بود که نشانه‌هایی از بروز اختلاف میان پادشاه و ولی‌عهد سعودی در حال ظهور است. جرقه این اختلاف پس از آن خورد که محمد بن سلمان بدون کسب اجازه از پادشاه، «خالد بن سلمان» سفیر این کشور در واشنگتن را به ریاض بازگرداند و به عنوان معاون وزیر دفاع عربستان سعودی منصوب کرد. او سپس «ریما بنت بندر» را به عنوان سفیر جدید ریاض در واشنگتن منصوب کرد. برای اولین بار، حکم انتصاب این دو نفر با امضایی تحت عنوان «معاون پادشاه» صادر شده است.

پس از آن هم، وقتی که پادشاه سعودی از سفر مصر به عربستان بازگشت، بن سلمان بر خلاف معمول، برای استقبال از او به فرودگاه نرفت.

منبع: فارس

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۴۲۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اندونزی و عربستان سعودی با مصادره دارایی‌های روسیه مخالفت کردند

فایننشال تایمز می‌نویسد که کشور‌ها از آینده دارایی‌های خود در غرب می‌ترسند. آنها به طور خصوصی از نمایندگان اتحادیه اروپا خواستند "تسلیم فشار‌های آمریکا و انگلیس نشوند" و بر جلوگیری از مصادره ۲۰۰ میلیارد یورو از دارایی‌های روسیه پافشاری کردند.

در گردهمایی اخیر وزرای دارایی گروه ۲۰ در برزیل، نمایندگان در یک موضوع مبرم احساس ناراحتی عمیقی داشتند: مصادره بالقوه یا استفاده از دارایی‌های روسیه که تحت تحریم‌های غرب پس از حمله روسیه به اوکراین مسدود شده بودند.

دو وزیر - محمد الجدان از عربستان سعودی و سری مولیان ایندراواتی از اندونزی - از جمله کسانی بودند که از این بابت نگران بودند. سؤالات آنها از همتایان غربی خود به یک بحث پرتنش در مورد اینکه آیا صد‌ها میلیارد یورو از دارایی‌های مسدود شده بانک مرکزی روسیه باید برای کمک به تأمین مالی اوکراین اختصاص داده شود، تبدیل شد.

آمریکا و هم پیمانانش استدلال می‌کنند که انجام این کار باعث تقویت مالی با پتانسیل تبدیل جنگ به نفع کی‌یف خواهد شد. برای مخالفان این ایده، چنین اقدامی خطر ایجاد یک سابقه خطرناک در حقوق بین‌الملل را به همراه دارد - سابقه‌ای که می‌تواند منافع هر کشوری را در غرب درگیر کند و نظم حقوقی بین‌المللی را نیز به خطر بیندازد.

در حال حاضر، کی‌یف به بسته کمک نظامی ۶۱ میلیارد دلاری که در ۲۴ آوریل توسط سنای ایالات متحده تصویب شد، پس از ماه‌ها کشمکش سیاسی متکی است. اما جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده، متحدانش را تحت فشار قرار می‌دهد تا به دنبال راه‌هایی برای بهره‌برداری از ذخایر تقریباً ۲۶۰ میلیارد یورویی روسیه باشند، در حالی که نشست سران گروه هفت در ایتالیا در ماه آینده به عنوان لحظه‌ای کلیدی برای فشار جهت پیشرفت تلقی می‌شود. پیش از این، نمایندگان G۷ گفتند که موضوع مصادره کامل دارایی‌های فدراسیون روسیه دیگر مورد بحث قرار نمی‌گیرد و اقدامات جایگزین در حال بررسی است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • ماجرای یک مناسبت جدید و مهم در تقویم عربستان
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • دیدار امیرعبداللهیان با وزرای خارجه مصر و عربستان
  • وزرای خارجه ایران و عربستان دیدار کردند
  • توصیه تاریخی پادشاه عربستان به صدام حسین درباره جنگ با ایرانی‌ها (فیلم)
  • توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل!
  • عربستانی‌ها آماده می‌شوند: آتش‌بازی در تابستان
  • (ویدئو) توصیه تاریخی پادشاه عربستان به صدام حسین درباره جنگ با ایرانی‌ها
  • اندونزی و عربستان سعودی با مصادره دارایی‌های روسیه مخالفت کردند