Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-29@07:59:37 GMT

اجرای سنت دیرینه «ننه چهارشنبه» در ملکان

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۵۷۱۰۵

اجرای سنت دیرینه «ننه چهارشنبه» در ملکان

به گزارش ایکنا از آذربایجان‌شرقی، با گذشت قرن‌ها، آیین سنتی «ننه چهارشنبه» در روستای آقمنار شهرستان ملکان در چهارشنبه آخر سال برگزارمی‌شود.

در این رسم کهن، زنان روستایی با استفاده از آب و آرد، نمادهایی از ماه، ستاره، خورشید، کوزه آب، چوپان و گوسفند را بر روی دیوار خانه رسم می کنند و دفع بلا و روزی و برکت در سال جدید را این گونه از خداوند می‌طلبند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اجرای سنت دیرینه ننه چهارشنبه در شهرستان ملکان البته در شکل سنتی تر، ریش سفیدان روستا در منزل یکی از روستاییان جمع شده و مراسم با پذیرایی از میهمانان آغاز می شود. سپس خاتون بزرگ روستا به همراه زنان دیگر، آیین چهاشنبه خاتون یا چهارشنبه ننه را به جا می آورند، به گونه ای که ابتدا محلی مناسب در منزل که در دید عموم باشد انتخاب و محل اجرای آیین به وسیله آب خیس شده و ننه خاتون با آرد گندم که نشانه برکت است، با استفاده از نقطه چین، طرح های مختلف ترسیم می‌کند و دست آخر در دهان انسان رسم شده، دانه کشمش به نشانه شاد کاملی در سال جدید، گذاشته می شود.

ماه و خورشید و ستاره، نماد روشنایی و حرکت، آب نماد پاکی و زندگی و چوپان نماد نگهدار گوسفندان تلقی شده و به نوعی از حرکت و پویایی و امید به آینده ای روشن و سالی پر خیر و برکت حکایت دارد.

آیین ننه چهارشنبه یا چهارشنبه خاتون به منظور حفظ و ماندگاری، در فهرست آثار ملی و تاریخی ایران به نام روستای آقمنار شهرستان ملکان ثبت شده است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن خبرگزاری بین المللی قرآن اجتماعی اجرای آیین سنتی ملکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۷۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل زنجیره سبز برای تصمیم‌گیری در بخش کشاورزی

مدیر اقتصادی بنیاد برکت با اشاره به تمرکز روی زنجیره سبز و آبی (کشاورزی و آبزی‌پروری) گفت:‌بنیاد برکت هیچ نوع تصدی‌گری ندارد و فقط تامین مالی را بر عهده دارد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، رضا پسنده در حاشیه برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بنیاد برکت از سال گذشته تمرکز ویژه‌ای را روی زنجیره بررسی، تحقق و تفحص را شروع کرده است.

وی با بیان این‌که 2 زنجیره سبز و آبی مورد بررسی و تحقق قرار گرفته است، ادامه داد: در زنجیره سبز یعنی کشاورزی ارکان‌های اصلی از جمله جهاد کشاورزی، نظام مهندسی، شهرک‌های کشاورزی و ... حضور دارند که تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری‌ها را بر عهده دارند.

وی یادآور شد: در زنجیره آبی (آبز‌پروری) نیز شیلات، اتحادیه آبزیان،‌ شهرک‌های کشاورزی،‌ سازمان تحقیقات شیلات و ... حضور دارند.  بنیاد برکت هیچ نوع تصدی‌گری ندارد و فقط تامین مالی را بر عهده دارد. در بخش زنجیره آبی 800 و در بخش زنجیره سبز 2200 طرح در حال اجراست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آیین نامه ترویج نماز در هیات دولت تصویب شد
  • آیین‌نامه عرضه اینترنتی دارو ابلاغ شد/اجرای آزمایشی در ۶ ماه
  • تشکیل زنجیره سبز برای تصمیم‌گیری در بخش کشاورزی
  • استقرار تیپ مستقل ارتش در ایلام از مطالبات دیرینه مردم است
  • اجرای آیین دو هزار ساله بیل‌گردانی
  • مرمت پل خاتون کرج تا آخر امسال تمام می‌شود
  • آئینی سنتی که همه ساله با اجرای آن باران می‌بارد
  • فیلم | گذر از ریل های دیرینه بُن کوه گرمسار
  • کشف جدید دیرینه‌شناسان: ماهی غول‌پیکر با دندان‌های عاج‌مانند!
  • کشف جدید دیرینه‌شناسان: قزل‌آلای غول‌پیکر با دندان‌های عاج‌مانند!