Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرخی کارشناس صدور پروانه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: محصولات تراریخته در دنیا دارای یکسری موافقان و مخالفان هستند و به طور قطع آمار ضد و نقیضی درباره محصولات تراریخته وجود دارد و تولید کنندگان محصولات تراریخته ملزم به نوشتن تراریخته روی محصول هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ هدی فرخی کارشناس صدور پروانه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمان در گفتگو با راه آرمان در خصوص محصولات تراریخته گفت: محصولات تراریخته محصولاتی هستند که تغییر اصلاح ژنتیکی داده اند این محصولات هم می‌توانند منبع حیوانی و هم منبع گیاهی داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در کشور ما محصولات تراریخته تعداد اندکی محصول راشامل میشوند که دانه های روغنی از قبیل کلزا ، ذرت، سویا و تخم پنبه جزء این محصولات هستند.

فرخی در خصوص دانه های روغنی تصریح کرد: بحث دانه های روغنی تراریخته بخشی است که بر عهده سازمان غذا ودارو است.  این محصولات تراریخته یا تغییر ژنتیک یافته که در کشور وجود دارند، به صورت روغن وارد کشورشده اند یا به صورت دانه های روغنی و بعد از آنها استحصال روغن صورت می گیرد.

کارشناس ارشد مهندسی صنایع غذایی با اشاره به اظهار نظرات متفاوت در خصوص این محصولات افزود: محصولات تراریخته در دنیا دارای یکسری موافقان و مخالفان هستند و به طور قطع آمار ضد و نقیضی درباره محصولات تراریخته وجود دارد؛ موافقان و مخالفان محصولات تراریخته در زمینه مفید و مضر بودن این محصولات هرکدام ادله و مستنداتی ارائه داده اند  واین موضع گیری در کل دنیا مطرح است.

فرخی تصریح کرد: بعضی از کشورها هم ورود و هم تولید این محصولات را ممنوع کرده اند، بعضی دیگر برای ورود این محصولات ممنوعیتی ندارند ولی تولید این محصولات را ندارند وکشورهایی از قبیل ایران برای این محصولات موضع گیری که دارد، در خصوص برچسب گذاری روی این محصولات تراریخته است.

وی در خصوص وظیفه سازمان غذا و دارو و بهداشت گفت: اطلاع رسانی به مصرف کننده در خصوص این محصولات و نظارت به نوشتن نام تراریخته بر روی محصولات تغییر ژنتیک داده به عهده سازمان غذا و دارو است؛ مصرف کننده باید در خصوص مصرف و عدم مصرف این محصولات تصمیم گیری کند.

کارشناس صدور پروانه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی در خصوص قوانین برچسب گذاری اذعان داشت: تولید کنندگان محصولات تراریخته که روغن را تولید و بسته بندی می‌کنند موظف به نوشتن تراریخته یا محصولات تغییر ژنتیک یافته روی محصول هستند؛ درخصوص محصولات ثانویه از قبیل روغن مورد استفاده در فرمولاسیون کیک و کلوچه اگر از نوع تراریخته است تولید کننده محصولات مورد نظر هم ملزم به نوشتن این مورد در خصوص ترکیبات هستند.

وی تاکید کرد: در ترکیبات کلوچه وکیک که آرد و تخم مرغ و افزودنی های دیگراز قبیل روغن استفاده می‌شود اگر روغن استفاده شده از نوع تراریخته است در خصوص ترکیبات استفاده شده نوشتن تراریخته الزامی است.

فرخی درپایان خاطر نشان کرد: فرد با توجه به حساسیت شخصی خود در مورد استفاده از این محصولات جانب احتیاط را رعایت کند و با توجه به عدم وجود مستندات کافی در زمینه مفید و مضر بودن این محصولات راهکار موضوع این است که فرد به برچسب محصولات دقت لازم را داشته باشد. وظیفه سازمان غذا و دارو کنترل برچسبها و الزام تولید کننده در خصوص اطلاع رسانی از طریق درج برچسب روی محصولات به مصرف کننده است

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۶۳۷۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میان وعده هایی سالم برای کودکان

بنا به این گزارش، همان‌گونه که خوردن وعده‌های غذایی سالم و مغذی برای رشد و تکامل کودکان توصیه می‌شود، استفاده از نوشیدنی‌های مفید نیز مستثنی نیست. اکثر کودکان عاشق نوشیدنی‌های شیرین و رنگارنگی هستند که چیزی جز شکر و اسانس نیستند. حال چگونه خانواده‌ها می‌توانند سالم‌ترین نوشیدنی‌ها را برای کودک خود انتخاب کنند.

دکتر سمیرا ابراهیم‌اف متخصص تغذیه درباره اهمیت نوشیدن مایعات برای کودکان می‌گوید: 

بچه‌ها باید آن قدر مایعات در طول روز استفاده کنند که همیشه رنگ ادرار روشنی داشته باشند. به غیر از ادرار اول صبح، که رنگ‌اش فرق می‌کند نباید رنگ آن تیره باشد. می‌توان از آب خالص یا نوشیدنی‌های سالم دیگری برای آن‌ها استفاده کرد. آب میوه‌ طبیعی یا بهتر از آن اسموتی‌ها هستند، که در آن میوه را با کل پوست‌اش در مخلوط کن می‌ریزند و به صورت مایع در می‌آورند. از اسموتی‌ها می‌توان هم به عنوان منبعی از مایعات استفاده کرد و هم فیبر می‌رساند. نوشیدنی‌های سنتی مانند شربت خاکشیر را هم داریم که دانه‌های آن می‌تواند به سلامت دستگاه گوارش بچه‌ها کمک کند این به شرطی است که با شیرینی خیلی کم درست شود. این نوشیدنی می‌تواند به بچه‌هایی که در محیط‌های باز بازی می‌کنند و ساعت‌های طولانی بیرون هستند، کمک کند.

وی درباره مصرف آب میوه‌ها و نوشیدنی‌های دیگر موجود در بازار برای کودکان گفت:
نوشیدنی‌های صنعتی موجود در بازار چند نوع هستند.  یک سری از آب میوه‌ها قسمت عمده‌شان شکر و مقداری اسانس است که سالم نیستند اما آب میوه‌های صنعتی  که روی آن‌ها صد درصد طبیعی قید شده است، مشکلی ندارند.
نوعی دیگراز نوشیدنی‌ها بر پایه لبنیات هستند که هر چه لبنیات در آن‌ها ساده‌تر باشد یعنی شیر ساده باشد. خیلی بهتر است. برای بچه‌هایی که اصلا شیر نمی‌خورند اگر بتوانید شیر را در خانه طعم دار کنید و به آن‌ها بدهید، خیلی خوب است. قاعدتا شیرهای طعم‌دار بیرون مخصوصا شیرکاکائوها چون شیرینی خیلی زیادی دارند. انتخاب خوبی نیستد. ولی گهگاه استفاده از آن مشکلی ندارد.

این متخصص تغذیه درباره خوردن بستنی و این‌که محدودیتی باید برای دادن آن به بچه‌ها داشته باشیم می‌گوید:  

 بستنی‌های یخی چیزی جز آب، شکر و اسانس نیستد. این نوع بستنی‌ها برای زمانی است که فرد احساس تشنگی زیادی کند در این صورت می توان از بستنی یخی فقط به عنوان یک مزه استفاده کرد. نباید جای ثابت در رژیم غذایی بچه‌ها به خاطر رنگ‌هایی که به آن اضافه می‌شود داشته باشد.
 بستنی‌هایی هم که بر پایه شیر هستند به هر حال درصد چربی بالایی و شکر زیادی دارند بنابراین آزاد بودن بچه در استفاده از هر تعداد از آن‌ها، قابل قبول نیست. چون اگر بچه مستعد پر وزنی باشد خوردن بستنی باعث می‌شود که کالری اضافه بگیرد و چاق شود. اگر هم بچه بدغذا باشد و انتخاب‌های محدودی داشته باشد با خوردن بستنی سیر می‌شود و همان چند انتخاب محدود را هم که قبلا داشت الان دیگر ندارد.
به بستنی باید به عنوان یک میان نگاه کرد و هر روز استفاده نشود. مگر این که کمبود وزن در بچه خیلی زیاد باشد که بخواهیم با خوردن بستنی جبران‌ کنیم. ولی به هر حال بهتر است در فاصله غذاها خورده شود. مثلا 2 ساعت بعد از وعده اصلی، تا به آن کالری اضافه نشود و جلوی دریافت وعده بعدی را نگیرد.

ابراهیم‌اف در پاسخ به سوالی درباره این که، اهمیت کدام یک از گروه‌های لبنی بیشتر است، گفت:

هر کدام از گروه‌های لبنیات خاصیت خاص خودشان را دارند. ترکیبات‌شان در مقادیر مشخص تقریبا شبیه همدیگر است. توصیه می‌شود از همه این گروه‌ها استفاده کنند. اگر شیر نمی‌تواند بخورد. می‌توان از آن در غذاها به صورت فرنی، شیر برنج، ماست، دوغ کم نمک، کشک استفاده کرد.

وی در پایان در باره مضرات نوشابه بر رشد کودکان می‌گوید:

 این نوشیدنی‌ باعث سیری کاذب در بچه‌ها می‌شود چرا که به دلیل داشتن قند، قند خون آن‌ها را بالا می‌برد، در نتیجه میلی به غذا پیدا نمی‌کنند. این قند همچنین باعث خرابی دندان در کودکان نیز می‌شود. گازی هم که در نوشابه وجود دارد ممکن است برای بعضی از بچه‌ها مشکلات گوارشی ایجاد کند. نوشابه مانع از جذب کلسیم  نیز می‌شود بنابراین می‌تواند در رشد بچه‌ها اختلال ایجاد کند. 

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه چه مضراتی دارد؟
  • خطرات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • چرا دانشمندان خوردن روزی دو تخم‌مرغ را توصیه می‌کنند؟
  • میان وعده هایی سالم برای کودکان
  • توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است
  • ۸۰۰ هزار تن روغن و گندم از بنادر مازندران وارد شد
  • توسعه زیرساخت‌ها در بنادر امری ضروری است
  • چگونه داروی تلخ به کودک بدهیم؟ از گول زدن حس چشایی تا مذاکره با کودک!
  • ضرورت توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی