Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-07@02:33:54 GMT

برنامه نود؛ کنش احساسی یا عقلانی مخاطبان؟!

تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۶۹۱۳۳

برنامه نود؛ کنش احساسی یا عقلانی مخاطبان؟!

 خبرگزاری فارس: محمد صادق غلامی کارشناس مسائل سیاسی در یادداشتی به بررسی جوانب تغییرات اعمال شده در برنامه نود شبکه سوم سیما پرداخت. متن یادداشت به شرح ذیل است:
از دیروز که خبر جدایی قطعی آقای فروسی پور از برنامه نود توسط مدیران رسانه ملی اعلام شد واکنش‌های متفاوت توسط افراد مختلف از مشاور رئیس جمهور تا نماینده مجلس و هنرمند و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. دیدیم که با یک تحلیل منطقی می‌توان متوجه شد عمدتا این وکنش‌ها احساسی و سیاسی هست. حساسیت افکار عمومی البته از نوع غیر گزینشی نسبت به موضوعات مطرح شده در جامعه قابل تحسین است، لیکن ذکر چند نکته در این بین مهم به نظر می‌رسد:
۱. همه باید بپذیریم تغییری که منجر به تحول بشود حتما مفید و امید بخش است. آقای فردوسی پور حدود ۲۰ ساله برنامه نود را تهیه و پخش نموده است. قطعا هر چه توان فکری و عملی داشته را بکار گرفته و بعد از این همه سال جا دارد ضمن ارزیابی عملکرد ایشان، تغییراتی را لحاظ کرد. تغییراتی که تحول زا باشد و منجر به تاثیر گذاری بر ورزش پرمخاطب فوتبال شود.
۲. برنامه نود متعلق به رسانه ملی و مردم است. آقای فردوسی پور در بستر رسانه ملی توانسته این برنامه را تهیه و پخش کند. فرهنگ شخص محوری به ما در این ۴۰ ساله انقلاب ضربه زده است. ما مجبوریم از این فرهنگ شخص محوری به سمت برنامه محوری حرکت کنیم. همانطور که در بیان مدیران رسانه ملی هم هست این برنامه با تیم جدید و با قوت به کار خود ادامه می‌دهد.
۳. اگر بخواهیم به یکی از آسیب‌ها در حوزه فرهنگ عمومی در جامعه ایران اشاره داشته باشیم، می‌توان به بزرگ کردن بی حد و اندازه آدم‌ها بی مبنا ومنطق و یا براساس مبانی نادرست اشاره کرد. یک مثل معروفی هست شاید همه شنیده باشند که میگن پدری اسم بچه اش رو گذاشته بود رستم خودش میترسید صداش بزنه! حالا این هم داستان ما هست. برخی مواقع آدم‌ها این قدر بزرگ می‌شوند که دیگه نمیشه به آن‌ها چیزی گفت. مصداق همین مثل، آقای فردوسی پور است. وگرنه تغییر یک مجری برنامه در صدا و سیما نبایستی این قدر مهم باشد که مشاور رئیس جمهور به آن واکنش نشان دهد. مگر در این کشور کار‌های مهمتری در این شرایط سخت اقتصادی وجود ندارد که تغییر یک مجری برنامه می‌شود دغدغه اصلی فلان نماینده مجلس یا مقام مسئول؟!
۴. واژگانی در بین مخالفان باب شده بنام رسانه میلی! مثل این هم همان با دست پس زدن و با پا کشیدن است. اگر رسانه ملی، میلی و بی اهیمت است، طبیعتا تغییر مجری برنامه‌ای در همان رسانه به قول منتقدان میلی این همه سر و صدا ندارد. این تناقض در بیان و عمل را چگونه می‌شود حل کرد؟
۵. یکی از آسیب‌های دیگر در فرهنگ عمومی جامعه ایران غلبه تصمیم‌ها و قضاوت‌های احساسی بر تصمیم‌های و قضاوت‌های عقلانی است. اگر بررسی دقیق ومیدانی صورت گیرد می‌بینیم در این مدت ۴۰ سال انقلاب کم از این کنش‌های احساسی آسیب نخوردیم. کسی منکر احساسات نیست، لیکن عقلانیت بر احساسات ترجیح دارد و قطعا عقلانیت غالب به همراه احساسات می‌تواند مطلوب باشد. مقام معظم رهبری در دیدار با دانشجویان در تاریخ ۱۶/۰۵/۱۳۹۱ می‌فرمایند: «تصمیمی که بر اساس یک احساس گرفته بشود، یک مطالعه‌ی دقیق، موشکافانه و عالمانه پشت سرش نباشد، آن تصمیم، لزوماً تصمیم درستی نیست. گاهی اوقات تصمیم، تصمیم غلطی است.» همگان مراقب باشیم در دام احساسات بی مبنا نیفتیم.
۶. بنظر لازم است پایشی از اثر بخشی برنامه نود در این سال‌ها صورت بگیرد. آنچه به عنوان هدف برنامه نود به نظر می‌رسد ارتقای علمی، عملی و فرهنگی جامعه فوتبال کشور در عرصه داخلی و بین المللی است. خوب است ما یک مقایسه از عملکرد فوتبال کشور در این سال‌ها، ارتقای فرهنگ و اخلاق ورزشی در بین فوتبالیست‌ها، کسب نتایج مطلوب در عرصه‌های بین المللی و منطقه‌ای داشته باشیم. آیا اخلاق حرفه‌ای در بین فوتبالیست‌های ما رشد کرده؟ آیا فرهنگ ورزش حرفه‌ای نهادینه شده؟ آیا استعداد یابی در فوتبال ما عادلانه شده و همه استعداد‌ها توانسته اند در بوته آزمایش برای انتخاب قرار بگیرند؟ آیا ورزش فوتبال توسعه کمی وکیفی در همه مناطق کشور داشته؟ آیا ما توانسته ایم در کنار پرورش بازیکنان حرفه‌ای، در سطح فوتبال ملی نتایج مطلوب در جهان و قاره کهن بگیریم؟ آیا باشگاه‌های ما توانستند در آسیا مقام قهرمانی کسب کنند؟ شاید کسی این مطالب را بخواند نقد وارد که کسب مقام و ... چه ربطی به برنامه نود دارد؟! اما همانطور که در اول این بند اشاره شد برنامه نود با همه سر و صدایی که داشت، در واقع رسالت رسانه ملی برای بسترسازی و توسعه ورزش قهرمانی و همگانی در رشته فوتبال همراه با اخلاق و فرهنگ بود و نیک می‌دانیم در بعد ورزش قهرمانی کسب مقام جایگاه اول را دارد.

منبع: فردا

کلیدواژه: برنامه نود رسانه ملی عادل فردوسی پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۶۹۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهران و قم میزبان همایش دین‌، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند

رئیس دانشکده دین و رسانه از برگزاری همایش "دین‌، فرهنگ و رسانه‌های نوین" روزهای هشتم و نهم خرداد در تهران و قم خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، کمال اکبری در نشست خبری همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین که در سالن جلسات دانشکده دین و رسانه قم برگزار شد از ارسال 153 مقاله به دبیرخانه خبر داد و اظهار داشت: از این تعداد 50 مقاله چاپ و در اختیار مخاطبان قرار خواهد گرفت.

وی افزود: استقبال مراکز علمی از جمله دانشگاه تهران، دانشگاه قم، پژوهشگاه‌های وابسته به حوزه و دانشگاه و نیز مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه از همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین بسیار عالی بود. نیازمند استفاده از ظرفیت‌های حوزوی و دانشگاهی برای تولیدات صدا و سیما هستیم.

دبیر همایش دین‌، فرهنگ و رسانه‌های نوین، محورهای این همایش را "دین، فرهنگ و نظامات رسانه‌ای"، "دین، جهانی شدن و رسانه‌های نوین"، "دین و زیبایی‌شناسی رسانه‌های نوین"، "زبان دین و زبان رسانه‌های نوین" و "دین دیجیتال و رسانه‌های نوین" اعلام و خاطرنشان کرد: "روش‌شناسی مطالعات دینی و رسانه‌های نوین"، "فرهنگ، حکمرانی و رسانه‌های نوین"، "رسانه، خرده‌فرهنگ‌ها و تفاهم فرهنگی"، "رسانه‌های نوین، خانواده ‌و سبک زندگی"، "هویت دینی، عدالت‌طلبی و رسانه‌های نوین"، "دین و قالب‌های برنامه‌سازی در رسانه‌های نوین" از دیگر محورهای این همایش است.

وی عنوان کرد: "استعاره و تمثیل در رسانه‌های نوین"، "فرصت‌ها و چالشهای دین در رسانه‌های نوین"، "چالش‌های اخلاقی حضور دین در رسانه‌های نوین"، "چالش‌های حقوقی حضور دین در رسانه‌های نوین"، "هنرهای رسانه‌ای و عرفی‌سازی دین"، "دین، رسانه‌های نوین و چالش‌های زیست‌محیطی"، "تنظیم‌گری رسانه‌های نوین و حکمرانی فضای مجازی"، "فرهنگ و آینده‌پژوهی رسانه‌های نوین"، "علوم شناختی، دین و رسانه‌های نوین"، "هوش مصنوعی، دین و رسانه‌های نوین"، "رسانه‌های نوین و بازآفرینی انقلاب اسلامی" و "دین و تنوع زیبایی‌شناسی‌های نوظهور" از دیگر محورهای این همایش ملی است.

رئیس دانشکده دین و رسانه قم گفت: این همایش برای تولید ادبیات علمی و فرهنگی در مبحث رسانه‌های نوین است، بنا به تغییرات ساختاری سازمان صداوسیما در استفاده از فرصت رسانه‌ای و فضای مجازی، پژوهش علمی در این زمینه ضروری است. همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» تلاشی از سوی همه اندیشمندان، اساتید حوزه و دانشگاه برای تولید ادبیات نظری در حوزه رسانه‌های جدید است.

دبیر این همایش تصریح کرد: اولین همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» پس از برگزاری 17 پیش نشست در طول 6 ماه گذشته و برگزاری 11 نشست علمی، هشتم و نهم خرداد در استان تهران و قم با معرفی مقالات برگزیده برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» برگزار می‌شود
  • تهران و قم میزبان همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • آماده حمایت جدی از ناشران و مخاطبان این حوزه هستیم
  • تهران و قم میزبان همایش دین‌، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند
  • برگزاری همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین در قم و تهران
  • همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین
  • اصفهان مهد نیروهای فرهنگی و فکری است/دانش آموزان و نوجوانان مخاطبان اصلی برنامه‌های فرهنگی
  • افراد حاکم بر تلویزیون سرمایه‌ها را از بین بردند/ گفتگو
  • نقش بازاریابی محتوا در ساخت یک حضور آنلاین پرقدرت