Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیاستمداران اردنی تصمیم دادگاه رژیم صهیونیستی مبنی بر تعطیلی «باب‌الرحمه» در مسجدالأقصی به مدت ۶۰ روز را ظالمانه و در راستای گسترش سیطره کامل این رژیم بر شهر قدس برشمردند. به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، وزارت خارجه اردن در بیانیه‌ای به رأی دادگاه رژیم صهیونیستی درباره قدس و تعطیلی باب‌الرحمه به مدت ۶۰ روز واکنش نشان داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این بیانیه آمده که «به موجب قانون بین‌المللی و قطعنامه‌های سازمان ملل، قدس شرقی از جمله مسجدالأقصی، جزئی از اراضی اشغالی فلسطین در سال ۱۹۶۷ هستند و لذا خارج از اختیارات دستگاه قضائی اسرائیل است».

شماری از سیاستمداران اردنی نیز در مصاحبه با روزنامه اردنی «الغد» با اشاره به بیانیه وزارت خارجه اردن تأکید کردند که هر گونه لطمه به وضعیت موجود مسجدالأقصی از جانب رژیم اشغالگر ممکن است به ایجاد وضعیت دشوار در شهر قدس منجر شود.

آن‌ها گفتند، اردن به دلیل قیمومیت بر اماکن مقدس اسلامی و مسیحی در قدس اشغالی، اهرم‌های فشاری علیه رژیم صهیونیستی در محافل بین‌المللی در اختیار دارد.

«وائل عربیات» وزیر اوقاف سابق اردن در این باره با اشاره به موضع قدیمی کشورش درباره فلسطین تأکید کرد که «اردن هیچ گونه چشم‌پوشی یا تجزیه قدس و فلسطین را نمی‌پذیرد» و بر حق ملت فلسطین در سرزمین کامل خود تأکید دارد و به حمایت از اماکن مقدس به موجب قیمومیت اردن بر قدس و توافقنامه صلح، پایبند است.

وی افزود که باب‌الرحمه جزئی از مسجدالأقصی است و بایستی تأکید کرد که موضع اردن مهم و قانونی است و اردن حق سیاسی و اخلاقی خود در مخالفت با تعطیلی باب‌الرحمه به روی نمازگزاران فلسطینی را انجام می‌دهد.

عربیات تصریح کرد که اگر قیمومیت اردن بر اماکن مقدس در قدس نبود، مسجدالأقصی و قبة الصخره شاهد تجاوزات بیشتر رژیم اشغالگر می‌بود.

وی اشاره کرد که اردن برگ‌های سیاسی و حقوقی در اختیار دارد که می‌تواند به عنوان اهرم فشار علیه رژیم اشغالگر به خصوص درباره قدس استفاده کند.

«هایل داود» وزیر پیشین اوقاف اردن نیز گفت که تصمیم دادگاه رژیم اشغالگر مبنی بر تعطیلی مصلای باب‌الرحمه نقض حرمت مسجدالأقصی و حق مسلمانان در این مکان مقدس است.

داود افزود که اردن این تصمیم دادگاه را به رسمیت نمی‌شناسد چرا که باب‌الرحمه بخشی اصیل از حرم قدس شریف است و بر اساس قانون بین‌المللی و قطعنامه‌های سازمان ملل در اراضی اشغالی فلسطین واقع شده است.

وی درباره خطر یهودی‌سازی مسجدالأقصی و مصلای باب‌الرحمه و تلاش صهیونیست‌ها برای تبدیل آن به کنیسه یهودی، هشدار داد.

«محمد مصالحه» رئیس انجمن علوم سیاسی اردن نیز تأکید کرد که تصمیم دادگاه رژیم صهیونیستی درباره تعطیلی باب‌الرحمه، مسئله‌ای بسیار خطرناک است به خصوص اینکه یورش شهرک‌نشینان صهیونیست به مسجدالأقصی تحت حمایت نیرو‌های امنیتی این رژیم ادامه دارد.

وی خواستار اعمال فشار بین‌المللی و عربی بر رژیم اشغالگر به منظور تضمین سلامت مسجدالأقصی و مقدسات دینی در قدس شد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: باب الرحمه قطعنامه های سازمان ملل مسجدالاقصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۷۵۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت از رژیم صهیونیستی برای حکومت اردن امری حیاتی است 

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه خبری العهد، پادشاهی اردن در حمله تنبیهی ایران ضد رژیم صهیونیستی در شب ۱۳ آوریل گذشته با پهپادها و موشک‌های بالستیک خود ضد رژیم صهیونیستی و در واکنش به عملیات تروریستی این رژیم در هدف قرار دادن ساختمان کنسولگری ایران در دمشق وارد عمل شده و به دفاع از رژیم اسراییل پرداخت.

به نوشته این گزارش، ایرانی‌ها موفق شدند شبکه اینترنت در سرزمین‌های اشغالی را مختل کرده و سامانه‌های الکترونیک رژیم صهیونیستی را تا حد زیادی دچار اختلال کند. علاوه بر این‌ها حجم حملات پهپادی و موشکی ایران فراتر از توان سامانه‌های دفاع هوایی و سرویس‌های رصد رژیم صهیونیستی بود و به همین علت تعداد قابل توجهی از این پهپادها و موشک‌ها به اهداف خود اصابت کرده و خسارت‌های گسترده‌ای را به بار آورد که از جمله این اهداف پایگاه هوایی نواتیم به عنوان یکی از بزرگترین پایگاه‌های هوایی رژیم صهیونیستی بود که در حمله به کنسولگری ایران در دمشق مشارکت داشت.

نکته قابل توجه در این حمله این بود که اسکادران هوایی و جنگی آمریکا و انگلیس و فرانسه با عملیات خود تلاش کردند مانع از عبور پهپادها و موشک‌های ایران از اردن و ورود آن به حریم هوایی سرزمین‌های اشغالی شوند. عجیب‌تر اینکه حتی نیروی هوایی اردن نیز تلاش کرد سهم خود را در مقابله با این موشک‌ها و پهپادها ایفا کند.

با وجود اینکه اردن در ابتدا سعی کرد حضور خود در رهگیری موشک‌ها و پهپادهای ایرانی را تکذیب کند، اما رسانه‌های صهیونیستی گزارش دادند که اردن در ساقط کردن ۶ پهپاد ایرانی بر فراز آسمان این کشور که قصد حمله به اهداف صهیونیستی داشته، مشارکت کرده است.

سابقه گسترده همکاری‌های اردن با رژیم صهیونیستی

البته این اولین بار نیست که رژیم اردن به نفع رژیم صهیونیستی وارد عرصه می‌شود. در سال ۱۹۷۳ و تنها چند روز قبل از آغاز جنگ مصر و سوریه ضد اسراییل برای آزادسازی صحرای سینا و جولان اشغالی، ملک حسین بالگرد ویژه خود را آماده کرده و به سرزمین‌های اشغالی سفر کرده و با حضور در منزل گولدا ماییر نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی این ریسک را به جان خرید تا به متحد صهیونیست خود اطلاع دهد که سوری ها و مصری ها آماده حمله به اسراییل هستند. البته جالب اینجا بود که ماییر به این هشدار اهمیتی نداد، اما چند روز بعد این عملیات ‌آغاز شد.

اردن از سال ۱۹۴۸ و در جریان آغاز اشغال فلسطین توسط رژیم صهیونیستی مناسبات مخفیانه خود با سرکردگان این رژیم را آغاز کرده بود و در سرکوب فلسطینی‌ها در برخی مناطق این کشور، هماهنگی‌های نظامی گسترده‌ای با شبه نظامیان رژیم صهیونیستی داشت. این موضوع در اسناد آمریکایی و اسراییلی وجود دارد و محمد حسنین هیکل روزنامه نگار فقید و مشهور مصری نیز به آن اشاره کرده است.

نقش کارکردی اردن در حمایت از رژیم صهیونیستی

این مقاله با اشاره به سابقه تشکیل اردن هاشمی، روی کار آمدن خاندان هاشمی در این کشور را برای تقسیم کشورهای عربی و بویژه سوریه بزرگ دانسته و تاکید کرد که از این منظر عجیب نیست که عبدالله دوم اقدام به از بین بردن موشک‌هایی کند که به سمت سرزمین‌های اشغالی در حرکت است. این نگاه، اقدام پادشاه اردن را یک خیانت تلقی نمی‌کند، چرا که به او به وظیفه خود در حمایت از رژیم صهیونیستی عمل کرده است.

حکومت هاشمی در اردن پیش از این نیز در حالی که در نتیجه عملیات شجاعانه یمنی‌ها، خطوط امدادی رژیم صهیونیستی در دریای سرخ قطع شد، پل زمینی برای این رژیم ایجاد کرد تا بتواند کمک‌های مختلف و تجهیزات نظامی را به سرزمین‌های اشغالی گسیل کند این در حالی بود که صهیونیست‌ها همزمان با عملیات گسترده خود اقدام به نسل کشی و پاکسازی نژادی در غزه می‌کردند. به این ترتیب می بینیم که حمایت از رژیم صهیونیستی برای خاندان هاشمی در اردن امری حیاتی است و موجودیت آنها به این حمایت بستگی دارد.

کد خبر 6084069

دیگر خبرها

  • حمایت مردم اردن از فلسطین
  • رأی الیوم:حاکمیت اردن استمرار جغرافیای راهبردی رژیم صهیونیستی است
  • رویکرد اردن نسبت به مساله فلسطین
  • رویکرد اردن به مساله فلسطین/ از همدلی مردم تا هم‌سویی دولت با غرب
  • سابقه گسترده همکاری‌های اردن با رژیم صهیونیستی
  • حمایت از رژیم صهیونیستی برای حکومت اردن امری حیاتی است 
  • اردن خود را متعهد به تأمین امنیت رژیم صهیونیستی می‌داند
  • تظاهرات مردم اردن در اطراف سفارت رژیم صهیونیستی+ فیلم
  • ‌نمی‌توان برای اتفاق اصفهان عنوان «حمله» را به کار برد
  • امیرعبداللهیان: اروپا نباید از توصیه واشنگتن پیروی کند