Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدحسین عبداللهی در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان‌رضوی، در خصوص عملکرد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در سال 97 با بیان این مطلب اظهار کرد: بر همین اساس سامانه «بچه‌های مسجد» طراحی شد و 24 هزار کانون در کشور در این سامانه ثبت‌نام کرده‌اند. از این تعداد 1770 کانون متعلق به خراسان‌رضوی بود که در حال حاضر کانون‌ها تحت این سامانه هستند و همه اقدامات این کانون‌ها از طریق این سامانه پیگیری می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گام بعدی این بود که اعضای کانون‌های فرهنگی هنری ثبت این سامانه شوند و بر همین اساس همه کانون‌ها ثبت اعضای خود در سامانه را آغاز کردند.

وی ادامه داد: در حال حاضر 74هزار نفر به عنوان اعضای کانون‌های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی در این سامانه ثبت شدند و باب ثبت نام بسته نیست و کانون‌ها همچنان می‌توانند اقدام به ثبت اعضای قدیم و جدید خود در این سامانه کنند. همچنین میانگین ثبت اعضا کانون‌ها تا 200 نفر و کانونی نیز تا 2000 نفر اعضای خود را در این کانون ثبت کرده‌اند.

عبداللهی با بیان اینکه بخش عمده‌ای از کانون‌های ما روستایی هستند و به دلیل مشکل اینترنتی که در روستاها وجود دارد این اقدام با مشکلاتی همراه است و در این میان تلاش می‌شود همه کانون‌ها بتوانند در این سامانه ثبت شوند، عنوان کرد: همچنین کانون‌ها بتوانند در سال 98 فعالیت‌های خود را در سامانه «بچه های مسجد» ثبت کنند و از این طریق طرح‌های خود را به داوری بگذارند و از کمک‌ها و حمایت‌های مالی هم برخوردار شوند. بر همین اساس برای اعضا کارت ارائه خدمات صادر خواهد شد و کانون‌ها اعم از حمایت‌های مربوطه از طرح‌ها، اردوها، فعالیت‌ها و جشنواره‌ها که قدم های بعدی این مرحله است بهره‌مند می‌شوند. این اتفاق، اتفاق جدیدی است که امید است برای کانون‌ها دستاوردهای خوبی داشته باشد.

مسئول دبیرخانه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد خراسان‌رضوی افزود: همه برنامه2های آموزشی و همچنین شبکه‌سازی و ساختاری تحت این اقدام با عنوان شبکه منسجم کانون‌های فرهنگی مساجد کشور در دستور کار است و به زودی شاهد خواهیم بود اعضای و فعالیت‌های کانون‌ها در این سامانه قابل مشاهده باشد.

وی عنوان کرد: فعالیت‌های کانون‌ها را در قالب فعالیت‌های آموزشی، قرآنی، تربیتی، اردویی و اوقات فراغت و همچنین برنامه‌های متداول حوزه کتاب و ترویج فرهنگ مطالعه و همچنین ترویح فرهنگ حجاب و عفاف در مساجد و کانون‌ها است و گاها می بنییم کلاس‌های خوبی در موضوع اوقات فراغت با مخاطبان خوبی دنبال می‌شود. بخشی برنامه‌ها نیز در دبیرخانه استان برنامه‌ریزی می‌شود.

عبداللهی اضافه کرد: به عنوان مثال یکی از مناسبت‌هایی که در استان به طور جدی برای آن برنامه‌ریزی می شود، ویژه برنامه‌های دهه کرامت است که از شاخص‌ترین برنامه این دهه در روز ولادت حضرت معصومه(س) تحت عنوان «مراسم گل باران حرم رضوی» در این روز است که در حدود 15 هزار نفر از بانوان کانون‌های فرهنگی هنری مساجد حرم حضرت رضا(ع) را گل باران می‌کنند. در طول این ده روز، برنامه ربزی فعالیت‌های این ایام مانند جشنواره و نمایشگاه‌های مرتبط و همچنین عرضه محصولات فرهنگی هنری در ارتباط با ترویج فرهنگ رضوی ارائه می شود.

مسئول دبیرخانه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد خراسان‌رضوی عنوان کرد: بعد از این مناسبت، طرح غنی‌سازی «اوقات فراغت» از جمله دیگر برنامه‌ها است که از سال های گذشته دنبال می‌شود و از بهترین تشکل‎هایی که در این امر حضور می‎یابد کانون‎های فرهنگی هنری مساجد است. در سال جاری 1200 کانون برنامه‎های اوقات فراغت خود را اجرا و در حدود 220 هزار نفر در این کلاس‎ها شرکت کردند.

وی ادامه داد: اولین اجلاسیه خواهران فعال و موثر در سال 97 از دیگر ویژه برنامه‎های سال 97 در کانون‎های فرهنگی هنری مساجد بود که برای نخستین بار اقدام به شناسایی خواهران نخبه فعال و موثر کانون‎های مساجد استان و بانک جامع اطلاعاتی از این افراد در کانون‎ها ایجاد شد. در این خصوص هرکدام از این بانوان مکلف به انجام اقدامات عملیات در کانون‎ها شدند. از این منظر شاهد تحول مطلوب، با توجه به نقش و شعار کانون‎ها که «خانواده پایه و مسجد محور» است هستیم.

عبداللهی عنوان کرد: از دیگر برنامه‎های سال 97 می توان به آموزش مدیران کانون‎های فرهنگی هنری مساجد اشاره کرد که با همکاری شورای مدیریت حوزه علمیه خراسان، دوره‎هایی با عنوان «مدیریت فرهنگی و فرهنگ جهادی» در مشهد برگزار شد که مدیران توانستند از این دوره آموزشی استفاده کنند.

مسئول دبیرخانه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد خراسان‌رضوی عنوان کرد: فعالیت در حوزه قران از دیگر فعالیت‎های ویژه کانون‎های فرهنگی هنری مساجد است که بر همین اساس اجرای طرح «تلاوت نور» که همان طرح قرائت یک صفحه قرآن بین دو نماز، همراه با ترجمه و تفسیر است، در کانون‎های مساجد دنبال شد. این اقدام در سال 97 موفق عمل کرد و خانه‎های نور در کانون‎های فرهنگی هنری مساجد ایجاد و فعال شدند، همچنین توانستند به صورت ویژه برای همه سنین به همه فعالیت‎های قزآنی بپردازند.

وی در ادامه با بیان اینکه در سال جاری شاهد برگزاری سیزدهمین دوره مسابقات قرآنی مدهامتان، در خراسان بودیم، خاطرنشان کرد: در این مسابقات 5600 نفر در رشته های حفظ 30 جزء، حفظ کل، ترتیل اذان و قرائت تحقیق شرکت کردند که از مرحله استانی آن استقبال خوبی شد و میزبان مرحله کشوری آن نیز در اردیبهشت سال آینده خواهیم بود.

عبداللهی عنوان کرد: کانون‎های فرهنگی هنری مساجد در موضوع فعالیت‎های کتاب و کتابخوانی نیز توانستند عملکرد مطلوبی داشته باشند، در همین خصوص برای 1200 کتابخانه خراسان رضوی به لحاظ تجهیز، برنامه و همچنین نشست‎های تخصصی تلاش‎های خوبی صورت گرفت. بخش عمده‎ای از مخاطبان محلی امکان حضور در کتابخانه3های عمومی را ندارند و تلاش شد با فعال کردن کتابخانه‎های مساجد بتوانیم مخاطبان محلی از این ظرفیت بهره مند شوند. بر همین اساس کتابخانه‎های مجهز و به روزی در شهر مشهد و همچنین در شهرستان ها آماده شد.

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد تصریح کرد: توجه به موضوع «هنر و هنرمند» در مساجد با توجه به اینکه از بستر هنر می توان مخاطبانی را در کانون ها داشته باشیم مورد توجه ویژه قرار گرفت و بر همین اساس با شناسایی هنرمندان نشست هایی در این خصوص برگزار شد.

وی بیان گرد: امسال توانستیم از 600 کانون فرهنگی هنری مساجد بازدید به عمل آوریم چرا که بخشی از وطایف ما نظارت بر فعالیت کانون هاست که در این خصوص با تشکیل گروه‌های تخصصی به این امر جامعه عمل پوشانده و نسبت به حل مشکلات این کانون‎ها اقدام شد. از دیگر برنامه‌هایی که در سال 97 توسط کانون‌ها دنبال شد ویژه برنامه‌های دهه فجر بود که بر همین اساس کانون‌های فرهنگی هنری مساجد با آماده سازی سرودهای انقلابی، 3000 نفر به اجرای این سرودهای انقلابی در دهه فجر پرداختند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان رضوی کانون های فرهنگی هنری مساجد عملکرد سال 97 قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۷۶۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت گره گشایی از مسایل محلات و تربیت نیروی انسانی تراز انقلاب

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، سردار حسن شاهوارپور بیان کرد: اجرای طرح حلقه‌های صالحین در پایگاه‌های مقاومت بسیج مساجد کشور طی چند سال اخیر دستاورد‌های فراوان تربیتی داشته است.

وی ادامه داد: ده‌ها هزار نفر در رده‌های سنی مختلف در مساجد خوزستان در قالب طرح شجره طیبه صالحین سازماندهی شده است و برنامه‌های مختلف تربیتی، آموزشی و تفریحی برای این اعضا در طول سال برگزار می‌شود.

فرمانده سپاه خوزستان با تاکید بر اینکه طرح شجره طیبه صالحین موج تربیتی در همه مساجد ایجاد کرده است گفت: شهرستان دزفول با سوابق طولانی فرهنگی و فعالیت چشمگیر مساجد و جلسات قرآن یکی از شهر‌های نمونه و قابل الگوبرداری در استان و کشور است.

وی ادامه داد: تشکیل قرارگاه استانی تعلیم و تربیت در شهرستان‌ها به منظور بررسی وضعیت شبکه تربیتی مساجد شهر‌های مختلف، بازدید از فعالیت‌ها و هم اندیشی در مورد اقدام‌های آینده حلقه‌های صالحین است که نخستین نشست استانی این قرارگاه در سال جاری در دزفول برگزار شد.

سردار شاهوارپور افزود: اعضای قرارگاه تعلیم و تربیت با تشکیل پنج تیم، به طور همزمان در پنج مسجد هر شهر حاضر و ضمن بازدید از مساجد فعال و بررسی فعالیت حلقه‌های صالحین، محتوای جلسات مساجد بررسی برنامه‌های آینده هم اندیشی می‌شود.

وی با اشاره به بازدید از تعدادی از مساجد دزفول در قالب قرارگاه استانی تعلیم و تربیت گفت: کار‌های بسیار خوبی در مساجد دزفول در حال انجام است و فعالیت گسترده مساجد این شهر امیدآفرین و بی نظیر است که این ظرفیت‌ها باید تقویت شود.

امیدآفرینی مهمترین ماموریت دستگاه‌های فرهنگی است

زعیم حوزه‌های علمیه خوزستان نیز در این نشست با بیان اینکه امید و امیدآفرینی مهمترین ماموریت دستگاه‌های فرهنگی است، گفت: علاوه بر تلاش برای حل نقاط ضعف و مشکلات، نباید از نقاط قوت موجود غافل بود.

آیت الله سیدمحمدعلی موسوی جزایری وجود مسوولان همدل را از جمله نقاط قوت خوزستان دانست و ادامه داد: گره گشایی از مسایل خوزستان نیاز به کار شبانه روزی تمام دستگاه‌ها دارد.

وی با اشاره به ضرورت مردم داری و حفظ ارتباط دستگاه‌های فرهنگی به ویژه امامان جمعه افزود: امامان جمعه باید مردمی باشند و ارتباط خود با مردم را حفظ کنند.

زعیم حوزه‌های علمیه خوزستان با تاکید بر اینکه دزفول از دیرباز در زمینه فرهنگ و علم الگو و پیشتاز بوده است گفت: تربیت علما و شخصیت‌های برجسته از جمله شیخ اعظم مرتضی انصاری از علمای بزرگ جهان اسلام و موسس فقه و اصول در دزفول نشان از غنای علمی این شهر دارد.

وی ادامه داد: حوزه علمیه دزفول در زمان نه چندان دور با داشتن اساتید و علمای برجسته و شاخص، مرجعیت علمی داشت و در بین علما زبانزد بود.

آیت الله موسوی جزایری با اشاره به سابقه درخشان فعالیت جلسه‌های قرائت قرآن در دزفول افزود: آغاز فعالیت قرارگاه تعلیم و تربیت خوزستان به منظور تقویت طرح شجره طیبه صالحین از دزفول اقدامی شایسته است.

وی با بیان اینکه مساجد باید محور فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در محلات باشد بیان کرد: طرح اشتغال مسجد محور در برخی استان‌های کشور آغاز شده است که باید تلاش کرد این طرح در خوزستان نیز اجرایی شود.

سالانه صد‌ها برنامه مختلف فرهنگی در مساجد دزفول برگزار می‌شود

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج دزفول نیز در این نشست با تشریح برنامه‌های متنوع قرارگاه تعلیم و تربیت این شهرستان گفت: صد‌ها برنامه مختلف فرهنگی، هنری، آموزشی، ورزشی و تفریحی سالانه توسط این قرارگاه در مساجد دزفول برگزار می‌شود.

سرهنگ پاسدار بهروز حکمت پور با اشاره به ایجاد ۲ شبکه تربیتی و مدیریتی در قالب قرارگاه تعلیم و تربیت این شهرستان افزود: دزفول با داشتن سوابق فرهنگی، دینی و حوزوی جزو شهرستان‌های ممتاز فرهنگی خوزستان است.

وی یکی از ویژگی‌های بارز دزفول را وجود نیروی انسانی نخبه و مستعد دانست و ادامه داد: یکی از اهداف اصلی طرح صالحین تربیت نیروی انسانی در تزار انقلاب اسلامی است که با اقدام‌های انجام شده با رویش‌های فراوانی نسل‌های جدید در مساجد دزفول مواجه هستیم.

 

دیگر خبرها

  • مساجد البرز به پرچم فلسطین مزین می‌شوند
  • عضویت ۱۰۶ هزار نوجوان در کانون‌های فرهنگی مساجد آذربایجان‌غربی
  • تحول در رویدادها و برنامه‌های کانون‌های مساجد
  • اجرای طرح "مسجد، پایگاه قرآنی" در ۱۰۲ کانون فرهنگی هنری همدان
  • ۳۰۰ برنامه متنوع در کهگیلویه و بویراحمد برگزار می‌شود
  • ضرورت گره گشایی از مسایل محلات و تربیت نیروی انسانی تراز انقلاب
  • استفاده از ظرفیت‌های مردمی در برگزاری برنامه‌های دهه کرامت
  • توزیع گوشت میان خانواده‌های کم برخوردار مازندران
  • توزیع ۱۰۰۰ بسته گوشت میان خانواده‌های کم برخوردار مازندران
  • عضویت 106 هزار نوجوان در کانون های فرهنگی مساجد آذربایجان‌غربی