Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-01@22:03:23 GMT

پیش‌بینی بارش و دمای کشور در بهار ۹۸

تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۷۷۵۶۳

پیش‌بینی بارش و دمای کشور در بهار ۹۸

  پژوهشکده اقلیم‌شناسی سازمان هواشناسی با اعلام افزایش ۱۲۵درصدی بارش‌ها در سال زراعی ۹۸ــ۹۷ میانگین بارش کشور طی بهار۹۸ را در محدوده نرمال و میانگین دما طی فروردین و اردیبهشت سال آینده را در محدوده میانگین بلندمدت پیش‌بینی کرد.

به گزارش تسنیم، بارش کشور از ابتدای سال زراعی ۹۸ ــ ۹۷ تاکنون در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته و دوره بلندمدت به‌ترتیب ۱۲۵.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲ و ۱۷.۶ درصد افزایش یافته است. علی‌رغم افزایش بارش در سال جاری، توزیع مکانی آن یکنواخت نبوده و عمده بارش‌های مناطق جنوب شرقی کشور با تأخیر و طی دو ماه گذشته رخ داده است. تاکنون استان‌های جنوب‌شرقی کشور با کاهش بارش بین ۹ تا ۳۳ درصد نسبت به نرمال مواجه بود اند؛ این در حالی است که برخی استان‌های واقع در نواحی غربی کشور بارش‌هایی تا دو برابر دوره مشابه بلندمدت دریافت کرده‌اند.

الگوی بی‌هنجاری منفی ارتفاع ژئوپتانسیلی جریان‌های سطح میانی جو (۵۰۰ هکتوپاسکال) برای سه ماه آینده نسبت به ماه قبل قدری تضعیف شده است، در عین حال میانگین بارش فصل بهار در محدوده نرمال پیش‌بینی می‌شود، هرچند بارش ماه‌های فروردین و اردیبهشت به‌ویژه در نیمه شمالی کشور قدری بیش از نرمال مورد انتظار است. میانگین دمای سه ماه آینده در نواحی شمالی کشور تا یک درجه بیش از نرمال و در سایر مناطق در محدوده نرمال پیش‌بینی می‌شود.

وضعیت جاری
میانگین بارش سال زراعی کشور از ابتدای مهر تا ۲۶ اسفند ۱۳۹۷، سال گذشته و نرمال به‌ترتیب ۱۸۹.۶، ۸۴.۲ و ۱۶۱.۱ میلی‌متر است. علی‌رغم افزایش حدود دوبرابری بارش سال زراعی جاری نسبت به سال گذشته و افزایش ۱۷.۶ درصدی آن نسبت به دوره بلندمدت، توزیع مکانی و زمانی آن در سطح کشور نا‌یکنواخت است.

در حالی که برخی نواحی غربی کشور افزایش بارش تا دو برابر را تجربه کردند، استان‌های جنوب شرقی کشور با کاهش تا ۳۲.۶ درصد مواجه هستند؛ ضمن اینکه عمده بارش استان‌های جنوب‌شرقی کشور طی دو ماه گذشته رخ داد و کاهش بارش اغلب استان‌های واقع در جنوب و جنوب شرق کشور تا پایان دی از ۲۰ تا ۸۵ درصد بود. در فاصله زمانی از آغاز سال زراعی (اول مهر ۱۳۹۷) تا ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ استان‌های ایلام، لرستان و گلستان به‌ترتیب با ۱۰۰، ۶۵ و ۶۰ درصد افزایش بارش نسبت به میانگین بلندمدت، بیشترین بارش نسبی سال زراعی را دریافت کرده‌اند.

در مقابل استان‌های کرمان، سیستان و بلوچستان و یزد به‌ترتیب با ۳۲.۶، ۲۳.۴ و ۲۳.۲ درصد کاهش، بیشترین کمبود بارش را نسبت به دوره مشابه بلندمدت تجربه کرده‌اند. امید است با بارش‌های قابل توجه تا پایان اسفند در سطح کشور، کمبود بارش این استان‌ها نیز مرتفع شود.

پیش‌بینی بارش
میانگین بارش کشور در بهار ۹۸ در محدوده نرمال پیش‌بینی می‌شود. انتظار می‌رود که بارش‌ها طی فروردین در بیشتر استان‌های کشور نرمال و در اردیبهشت در مناطق شمال، شمال غرب و حاشیه زاگرس قدری بیش از نرمال باشد.

پیش‌بینی دما
میانگین دمای کشور در دو ماه آغازین بهار ۹۸ در محدوده میانگین بلندمدت پیش‌بینی می‌شود. در خرداد ماه میانگین دمای هوا بین ۱ تا ۲ درجه سلسیوس بیش از نرمال خواهد بود که بیشترین آن در استان‌های حاشیه البرز مرکزی و مناطق غربی رخ خواهد داد.

الگو‌های همدیدی
بی‌هنجاری ارتفاع ژئوپتانسیلی سطح میانی جو در بهار سال ۹۸ تغییراتی را نسبت به ماه‌های قبل نشان می‌دهد. الگو‌های پیش‌بینی ارتفاع ژئوپتانسیلی در بهار سال آینده نسبت به ماه قبل نشانگر اندکی بی هنجاری مثبت ارتفاع ژئوپتانسیلی است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: هواشناسی بارندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۷۷۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام استان‌ها بارانی است؟

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی از بارش باران در بیشتر استان‌ها و وزش باد شدید موقت خبر داد.

به گزارش ایسنا، ضیاییان اضافه کرد: جمعه (۱۴ اردیبهشت) به‌جز استان‌های سیستان و بلوچستان و خراسان شمالی در بوشهر این وضعیت را خواهیم داشت.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی ادامه داد: شنبه (۱۵ اردیبهشت) در شمال غرب، غرب، برخی نقاط جنوب غرب، شمال شرق دامنه‌های شمالی و جنوبی البرز بارش پیش‌بینی می‌شود.

وی اضافه کرد: در دو روز آینده در جزایر واقع در خلیج فارس و تنگه هرمز نیز بارش رخ خواهد داد و دریا در این نواحی مواج می‌شود.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده گفت: آسمان تهران فردا (۱۳ اردیبهشت) نیمه ابری تا ابری، از بعد از ظهر بارش باران، گاهی رگبار و رعدوبرق و در بعضی ساعت‌ها وزش باد با حداقل دمای ۲۰ و حداکثر دمای ۲۵ درجه سانتیگراد و طی جمعه (۱۴ اردیبهشت) قسمتی ابری تا ابری و در بعضی ساعت‌ها رگبار و رعد و برق و گاهی وزش باد شدید با حداقل دمای ۱۷ و حداکثر دمای ۲۶ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

ضیاییان در پایان اظهارکرد: طی فردا و پس فردا اردبیل با کمینه ۶ و ۵ درجه سانتیگراد و بندرعباس با بیشینه ۳۱ و ۳۲ دمای درجه سانتیگراد خنک‌ترین و گرمترین مرکز استان‌ها پیش‌بینی می‌شود.

دیگر خبرها

  • کدام استان‌ها بارانی است؟
  • پیش بینی هواشناسی کشور 12 و 13 اردیبهشت 1403 / بارش باران در بیشتر استان‌ها
  • یزد؛ همچنان کم بارش ترین استان کشور/ سامانه جدید بارشی در استان یزد+ فیلم
  • جدیدترین پیش‌بینی وضعیت دما و بارش‌ها تا ۲۰ خرداد ۱۴۰۳
  • پیش بینی بارش سنگین باران در برخی استان‌ها تا خرداد
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد
  • میانگین بارش سال زراعی استان مثبت شد
  • پیش بینی هواشناسی؛ بارش شدید باران در 15 استان کشور، از امروز تا جمعه
  • پیش‌بینی وضعیت هوا طی چهار روز آینده/ بارش باران و رعد و برق در این نقاط
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شده