Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-26@17:38:51 GMT

غذا بر سر سفره سیاست

تاریخ انتشار: ۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۱۸۶۴۶۷

به گزارش ایرنا، حالا البته معلوم شده که پوشش ناقص سخنان مصباح یزدی باعث سوء تفاهم شده و در واقع اصل سخن مصباح در زمینه هنر بوده و او در واقع گفته است: «بسیاری از مسلمانان و انقلابیان، مقوله هنر را توام با بار منفی می‌دانند و تصور می‌کنند، هنر بدون گناه امکان ندارد در حالی‌که چنین نیست؛ تعریف هنر با تعریف گناه تفاوت دارد؛ البته گاهی با هم تلاقی پیدا می‌کنند، اما همیشه چنین نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عنوان نمونه گوشت گوسفند خوب است یا بد؟ طبیعی است که همه می‌گویند خوب است و در روایات هم سفارش شده است، حال اگر گوسفند ذبح شرعی نشد، باز هم خوب است؟ اگر کسی گوسفندی دزدید، آیا گوشت آن هم خوردنش مستحب است؟ گوسفند همان گوسفند است، خوردن گوشتش هم مستحب است، اما این گوسفند، خوردنش حرام است؛ چون عنوان دیگری بر روی آن آمده است؛ عدم تزکیه و غصب سبب شده که خوردن آن حرام باشد.

بنابراین باید از هنر استفاده کرد، حتی نه به عنوان یک کار مباح، بلکه به عنوان بزرگ‌ترین عبادت‌ها.»

با این حال، فعلا ماجرای حرمت گوشت گوسفندی، به مصباح یزدی نسبت داده شده مثل بسیاری از خوراکی‌هایی دیگری که در طول سال‌های اخیر به ادبیات سیاسی ایران وارد شده است. البته استفاده از نام خوراکی‌ها از سوی مسوولان سیاسی، به ویژه در یک دهه گذشته با فراگیری شبکه‌های اجتماعی مورد توجه قرار گرفته است و اشکنه، گوشت، آبگوشت، نان، جو و گوجه فرنگی از جمله خوراکی های راه یافته به ادبیات سیاسی است که هر کدام از آن ها از سوی هر چهره سیاسی، موج خبری خاص خود را به وجود آورده و گاهی دست آویز مزاح ها و گاهی کانون انتقادات بوده است.

** میوه و تره‌بار، از گوجه تا گلابی
شاید «گوجه فرنگی» یکی از نخستین خوراکی‌های وارد شده به سیاست دست کم طی یک دهه گذشته باشد. محمود احمدی‌نژاد رییس جمهوری دولت نهم هنگام تقدیم لایحه بودجه سال 86 در صحن علنی مجلس در پاسخ نمایندگانی که به افزایش قیمت گوجه فرنگی معترض بودند، گفت: «بیایید از میدان‌ تره‌ بار نزدیک منزل ما خرید کنید که گوجه کیلویی 1200 تومان است.»

اظهارات توصیف گونه احمدی نژاد درباره کابینه اش، هلو را هم در ادبیات سیاسی ایران به میوه مهمی بدل کرد. رییس جمهوری پیشین در آغاز دور دوم ریاست جمهوری اش در توصیف کامران باقری لنکرانی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کابینه اش گفت: «آقای باقری لنکرانی مثل هلو می ماند، آدم می خواهد ایشان را بخورد!»

سیب زمینی هم خوراکی مهمی در سیاست ایران بود زمانی که منتقدان احمدی نژاد از توزیع سیب زمینی در برخی شهرستان آن هم پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری دهم انتقاد کردند.

در دولت های اول تدبیر و امید هم رییس جمهوری در توصیف برجام و دستاوردهای آن گفته بود: «ما غاصب را از باغ خود بیرون کردیم و درب باغ به روی مردم باز شده است و امروز عده‌ای کودک به درب باغ آمده و می‌گویند، سیب و گلابی کجاست که می‌خواهیم میل کنیم.» به این ترتیب سیب و گلابی هم جایگاه ویژه ای در انتقادات منتقدان دولت یافت.

نمایندگان مجلس هم در کاربرد سیاسی و هنری خوراکی ها پیش گام هستند. گلابی میوه مورد علاقه «نادر قاضی پور» نماینده آذربایجان غربی در مجلس هم هست که کیفیت خوردن این میوه از سوی او، مورد توجه عکاسان مجلس و در پی آن رسانه های خبری قرار گرفت.
اظهارنظر عجیب «مصطفی کواکبیان» نماینده تهران که در مراسم تشییع «عباس کیارستمی» کارگردان ایرانی، گفته بود: «در فصل گیلاس، آفریننده طعم گیلاس به آفریننده اصلی گیلاس پیوست.» تا مدت‌ها در فضای مجازی دست به دست می‌چرخید.

** غذاها؛ از آبگوشت تا کباب
آبگوشت غذایی بود که «اکبر ترکان» مشاور وقت رییس جمهوری و رییس مناطق آزاد در دولت یازدهم مبدع ورود آن بود. ترکان درباره کاستی های تکنولوژیک در کشور گفته بود: «اگر تعرفه واردات برداشته شود، قابلیت رقابت در هیچ تکنولوژی و هیچ صنعتی به جز آبگوشت بزباش و قرمه‌سبزی را نخواهیم داشت.»

آیت الله علم الهدی هم در خطبه‌های نماز جمعه در مرداد سال 91 با اشاره به شرایط سخت اقتصادی دولت به مردم پیشنهاد کرد: «اگر مرغ در دسترس نیست آن را با یک ماده پروتئینی دیگر جایگزین کنید. مشهدی ها مگر اشکنه پیاز داغ را یادتان رفته و آن زندگی را فراموش کرده‌اید؛ مگر قرار است برنامه همان باشد که قبلاً ‌بوده است.»

آیت الله «غلامعلی نعیم آبادی» امام جمعه بندرعباس هم در خطبه های نماز جمعه پای کباب را به سیاست و انتخابات گشوده و گفته بود: به مردم می‌گویم هر کس در انتخابات برای اخذ رای اقدام به توزیع کباب و آش و کارت شارژ کرد، کبابش را بخورید شارژش را بگیرید، اما هنگام رای دادن با رای ندادن به او، کبابش کنید و او را بسوزانید.»

** چرا سیاستمداران به میوه و غذا علاقه دارند؟
به نظر می‌رسد اصلی‌ترین استفاده سیاستمداران از نام خوراکی‌‌ها، ارجاع مستقیم به معیشت باشد که هم می‌تواند برای مردم جالب باشد و هم سیاستمدار را در بطن جامعه و دارای حساسیت نسبت به مسایل و نیازهای اساسی مردم نشان می‌دهد. با این حال اگرچه حضور این خوراکی ها در سیاست گرچه می تواند از بار جدیت ها و عصبیت ها در این حوزه بکاهد اما تجربه نشان داده است که در صورت استعمال نادرست می تواند، گوینده را تا مدت ها در تیتر انتقاد و حتی تمسخر قرار دهد و از این منظر شمشیر دو لبه ای است که مسوولان و چهره های سیاسی برای استفاده از آن باید هوشیاری خاصی داشته باشند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۸۶۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باکو: اروپا در امور داخلی جمهوری آذربایجان دخالت نکند

وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان اعلام کرد: قصد کسانی که مصوبه پارلمان اروپا علیه آذربایجان را ترویج می‌کنند، منحرف کردن توجه از مشکلات واقعی و فشار اجتماعی-اقتصادی و سیاسی جامعه خود اروپایی است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رسانه‌های جمهوری آذربایجان، وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان به قطعنامه مورخ 25 آوریل پارلمان اروپا واکنش نشان داد.

آیخان حاجی‌زاده رئیس دفتر مطبوعاتی این وزارتخانه مصوبه پارلمان اروپا را بی‌اساس دانست.

به گفته وی، وضعیت حقوق بشر در جمهوری آذربایجان به وضوح تحریف شده است.

حاجی‌زاده خاطرنشان کرد: تصویب خودکار چنین قطعنامه‌های یک‌جانبه و مغرضانه بدون ارزیابی کافی مدت‌هاست که برای پارلمان اروپا عادی شده است. این اقدام چیزی جز دستور سیاسی روشن تعدادی از نیروها در اروپا با هدف بدتر شدن روابط با آذربایجان نیست. در چنین فضایی، اعضای گروه خاصی از پارلمان اروپا که بر اساس ملاحظات داخلی و منافع شخصی خود هدایت می‌شوند، صرفاً مشغول تبلیغ تصویری تحریف‌شده از وضعیت آذربایجان هستند.

او معتقد است: قصد کسانی که تصویب چنین اسنادی را ترویج می‌کنند، منحرف کردن توجه از مشکلات واقعی و فشار اجتماعی-اقتصادی و سیاسی جامعه اروپایی است. علاوه بر این، درخواست برای تحریم آذربایجان تنها روابط بین آذربایجان و اتحادیه اروپا را پیچیده می‌کند.

این مقام وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان از پارلمان اروپا خواست تا در امور داخلی آذربایجان مداخله نکند و از مداخله در دادگاه‌ها دست بردارد.

در 25 آوریل، پارلمان اروپا قطعنامه‌ای در مورد وضعیت حقوق بشر در جمهوری آذربایجان تصویب کرد.

نمایندگان اروپایی از مقامات باکو خواستند فوراً و بدون قید و شرط الهامیز قلی‌اف مدافع حقوق بشر را که در دسامبر 2023 دستگیر شد و سایر زندانیان سیاسی از جمله شهروندان اتحادیه اروپا و سایر کشورها را آزاد کنند.

پارلمان اروپا همچنین از کمیسیون اروپا دعوت کرد تا موضوع «تعلیق مشارکت استراتژیک با جمهوری آذربایجان در زمینه انرژی» را بررسی کند.

از مجموع 529 نماینده شرکت‌کننده در رأی‌گیری، 474 نماینده به این مصوبه رأی موافق، 4 نفر رأی مخالف و 51 نماینده رأی ممتنع دادند.

اعضای پارلمان اروپا اصرار دارند که هرگونه توافقنامه مشارکتی در آینده با آزادی همه زندانیان سیاسی و بهبود وضعیت حقوق بشر در کشور مرتبط باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • باکو: اروپا در امور داخلی جمهوری آذربایجان دخالت نکند
  • (ویدیو) عصبانیت تروریست‌های پاکستان از سفر رئیسی از زبان معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهوری
  • بررسی ابعاد سیاسی علامه سیدمحمد باقر درچه‌ای/ یک کنش‌گری سیاسی با شاگردپروری
  • علیرضابیگی: دولت مشکلاتش را به سفره مردم منتقل کرد
  • علیرضابیگی: دولت رئیسی ناکارآمدی و مشکلاتش را به سفره مردم منتقل کرده
  • تصویب قطعنامه حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی ایران در پارلمان اروپا
  • نشست کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • افزایش تورم خوراکی‌ها در آغاز سال
  • تحلیلگر صهیونیست: اسرائیل در آستانه شکست کامل و نابودی است