Web Analytics Made Easy - Statcounter

جمعی از کارشناسان اقتصادی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه رهایی از اقتصاد ضعیف، همت ملی و وحدتی یک پارچه می طلبد، گفتند: برای تحقق رونق تولید دولت باید از تولیدکننده حمایت کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، در حالی شعار سال، از سوی مقام معظم رهبری به عنوان "رونق تولید" نامگذاری شد که به گفته کارشناسان تحقق این امر منوط به جلوگیری از واردات بی رویه و حمایت از تولیدکنندگان داخلی است که در این مسیر دولت باید همتی مضاعف برای حمایت از کارآفرینان و تولیدکنندگان داشته باشد تا از این طریق مردم شاهد رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی در جامعه باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
 
راه برون رفت از مشکلات تکیه بر تولیدات داخلی است
مریم سرابندی؛ کارشناس مسائل اقتصادی و دانشجوی دکترای دانشگاه زابل در گفت و گو با خبرنگار ما با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب سال های متوالی بر تولیدات داخلی تاکید دارند، افزود: ایشان به خوبی می دانند که راه برون رفت از مشکلات اعتماد به کشورهای اروپایی نیست بلکه تکیه بر تولید داخل است.

وی در تکمیل مطلب فوق تصریح کرد: مثال واضحی که می توان در این زمینه عنوان کرد، کشورهای شرق آسیا هستند که در گذشته از کشورهای آفریقایی امروز هم فقیر تر بودند اما با حمایت از کالای داخلی رونق اقتصادی در کشورشان ایجاد و در نهایت به یکی از قدرت های اقتصادی در دنیا تبدیل شدند.
 
رهایی از اقتصاد ضعیف، همت ملی و وحدتی یک پارچه می طلبد
کارشناس مسائل اقتصادی و دانشجوی دکترای دانشگاه زابل با بیان اینکه رهایی از اقتصادی ضعیف، همت ملی و وحدتی یک پارچه را می طلبد، گفت: ایران کشوری بزرگ با استعدادهای بی نظیر است که می تواند پا به پای کشورهای صنعتی در حرکت باشد.

وی بیان کرد: در کشور امروز اکثراً حمایت از خودروهای داخلی صورت می گیرد که آن هم نیز به دلیل قیمت ارزان تر آن نسبت به سایر خودروها است.

وی ادامه داد: سیاست های فروش نفت و واردات بی رویه اجناس بی کیفیت باعث شده است تا بسیاری از تولید کنندگان داخلی به دولت اعتماد نداشته باشند و منابع خود را در صدد خطر می بینند.

سرابندی اضافه کرد: دولت با واردات بی رویه باعث می شود تا تولیدکننده نه تنها امیدی برای فروش محصول خود نداشته باشد بلکه برای ورشکستگی خود را آماده خواهد کرد.
 
 
در تحقق رونق تولید دولت باید از تولیدکننده حمایت کند نه واردات بی رویه
کارشناس مسائل اقتصادی ادامه داد: رونق تولید به این معناست که نه تنها مردم، بلکه دولت نیز از کارآفرین و تولیدکننده ایرانی حمایت کند تا رونق در تولید و سفره مردم حس شود.

وی خاطرنشان کرد: اگر رونق در تولید به وجود آید، مشکلات اقتصادی که امروز شاهد آن هستیم رفع خواهد شد و مردم برکت آن را در سر سفره خود خواهند دید.
 

حمایت از کالای ایرانی منجر به رونق تولید می شود
رضا ملاشاهی دیگر کارشناس مسائل اقتصادی نیز در این خصوص به خبرنگار ما گفت: پس از اقتصاد مقاومتی و حمایت از کالای ایرانی این بار نوبت رونق تولید است .

وی افزود: در سال های اخیر بی شک بسیاری از نهادها برای ایجاد کارخانه های کوچک زود بازده و همچنین کارآفرینی افراد تلاش های بسیاری انجام داده اند که این امر باعث شده مشاغل متعددی ایجاد شود.

ملاشاهی گفت: با توجه به حرکت افراد در روستاها و شهرهای کوچک به سوی اقتصاد مقاومتی، این روزها رونق اقتصادی در این مکان ها به وضوح مشخص است.

کارشناس اقتصادی بیان کرد: امروز ایران این ظرفیت را دارد که تمام نیاز های کشور را در خود کشور تولید و به فروش برساند چرا که این کشور سرشار از استعداد و پس از سالها تاکید رهبر مقام معظم رهبری بستر اقتصاد مقاومتی و تولید داخلی فراهم شده است.
 
 
رونق تولید عامل حل مشکلات کشور
مهدی شهرکی؛ دکترای اقتصاد و عضو هیئت علمی دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار در گفت وگو با خبرنگار ما اظهار کرد: اگر تولید طبق نام سال جاری رونق پیدا کند مشکل کالا و نیاز حل خواهد شد و اگر نیاز مردم مرتفع شود مشکل ارز نخواهیم داشت و این زنجیره مشکلات به رونق تولید بازمی گردد.
 
به گفته وی، توجه به رونق تولید که توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال ۹۸ نامگذاری شد حلال تمامی مشکلات معیشتی و اقتصادی کشور است.
 
عدم تسریع در توسعه تولید داخلی، ریشه مشکلات کشور است
وی ریشه مشکلات کشور را عدم تسریع در توسعه تولید داخلی دانست و افزود: سال گذشته که به نام حمایت از تولید نامگذاری شده بود در این مقوله پیشرفتی حاصل نشد اگر امسال رونق تولید به معنای واقعی خود حاصل شود کاهش نرخ ارز و افزایش ارزش پول ملی را خواهیم داشت.

عضو هیئت علمی دانشگاه دریانوردی ادامه داد: اگر تولید داخلی رونق پیدا کند صادرات و واردات ارزانتر شده و در نتیجه تورم دچار افت می شود که حاصل آن افزایش نرخ امید به زندگی در جامعه است.

وی ناکارآمدی برخی مدیران را با توجه به فرمایش رهبری در گرانی کالاها درست عنوان و تاکید کرد: اگر قوه مجریه در انتصاب مدیران جهادی با نظارت بیشتر عمل کند و قوه قضاییه کم کاری و تخلف مدیران ناکارآمد را با قاطعیت انجام دهد مطمئنا در معیشت مردم موثر خواهد بود.

شهرکی توجه دولت به تولید در سال گذشته را کافی ندانست و تشریح کرد: سال قبل حمایت از تولید و کالای ایرانی آن چنان که شایسته بود پرداخته نشد به همین دلیل ارزش پول ملی سقوط و نرخ ارز افزایش چندین برابری داشت.

وی در پایان خاطرنشان کرد: کشوری می تواند در دنیا قدرت داشته باشد که تولید قوی و خودکفایی را بدون نیاز به خارج از مرز خود به منصه ظهور نشان دهد بنابراین اگر می خواهیم در دنیا حرفی برای گفتن داشته باشیم باید تمرکز و توجه بر تولید داخلی را چند برابر کنیم.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۸۷۲۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری

 

افشین صدردادرس در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، به موضوع آخرین وضعیت واردات گوشت و صادرات دام پرداخت.

با توجه به جمعیت دام، نیازی به افزایش حجم واردات گوشت گرم دارید؟

صدردادرس: بنابر اعلام مرکز آمار، جمعیت دام کشور در پایان زمستان ۷۲.۱ میلیون راس است که نشان دهنده جمعیت مناسب دام است.

با توجه به سطح بارش ها در نقاط مختلف، کماکان نسبت به متوسط دوره بلندمدت کمتر است‌ که انتظار می رود تا پایان اردیبهشت، کمبود بارش جبران شود.

با وجود شرایط مساعد تولید، مسئولان باید برنامه ریزی مناسبی در راستای حمایت از دامداران داشته باشند و حال اتخاذ سیاست افزایش واردات گوشت گرم نه تنها کمکی به بخش تولید نمی کند، بلکه تولیدکننده را از ادامه تولید دلسرد می کند.

آیا افزایش حجم واردات به تنظیم بازار گوشت قرمز کمک می کند؟

صدردادرس: اگر حمایت از افزایش جمعیت دامی صورت نگیرد، اتفاقات سال گذشته تکرار می شود. در بهار ۱۴۰۲ شاهد افزایش جمعیت دامی بودیم که متاسفانه سیاست های نادرست مسئولان منجر به کاهش جمعیت دام در پاییز و زمستان شد. براین اساس مسئولان باید به فکر حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده باشند، نه مدام بر طبل واردات بکوبند.

بنابر آمار در سال ۱۴۰۱، ۴۸ هزار و ۵۰۰ تن و سال گذشته ۱۲۹ هزار و ۲۰۰ تن گوشت گرم و منجمد و ۲۸ هزار و ۵۰۰ تن دام زنده وارد شد که به رغم افزایش واردات در سال ۱۴۰۲، اما قیمت گوشت افزایش و در مقابل سرانه مصرف کاهش یافته است که براین اساس می توان نتیجه گرفت که واردات هیچ تاثیری در تنظیم بازار نداشته است.

حال اینکه مسئولان واردات گوشت گرم را از ۱۲۹ هزارتن به ۱۴۸ هزارتن برسانند، تمام مسئولیت آن را باید برعهده بگیرند.

وضعیت بازار دام زنده چگونه است؟

صدردادرس: بنابر آمار متوسط قیمت دام زنده۲۴۰ تا ۲۶۰ هزارتومان است که امیدواریم قیمت گوشت و دام در بازار به سمتی برود که تولیدکننده و مصرف کننده رضایت داشته باشند. حال اینکه از وسط زنجیره تولید حرکتی در جهت اصلاح قیمت انجام دهیم، مشکلات مرتفع نمی شود.

آیا نیازی به صادرات دام داریم؟

صدردادرس: در شرایطی که تولید دام تقاضا ندارد، صادرات می تواند منجر به تحرک و رونق بخش تولید شود که این امر انگیزه در بین دامداران ایجاد می کند، لذا پیشنهاد بنده این است که شرایطی فراهم شود که صادرات مقطعی نباشد که به تولید آسیب بزند.

در شرایط فعلی که تولید در داخل تقاضا ندارد، صادرات راهگشاست و می تواند تا حدودی مشکلات تولید را حل کند.

راهکار ایجاد رونق و افزایش سرانه مصرف گوشت در بازار چیست؟

صدردادرس: دولت برای ایجاد تقاضا باید گوشت تولید داخل را در قالب کالابرگ عرضه کند که در نهایت این امر به افزایش جمعیت دامی، پایداری تولید و کنترل قیمت در سطح بازار موثر است.

آیا صادرات دام راهکار ایجاد رونق و پایداری تولید در بازار است؟

صدردادرس: با توجه به پایین بودن تقاضا در بازار، صادرات می تواند محرکی برای تولید باشد به شرطی که جو روانی حاصل از صادرات را کنترل کنند تا قیمت ها در بازار افزایش نیابد‌.

خرید توافقی دام می تواند منجر به تنظیم بازار و رونق تولید شود. لذا بنابر قانون نظام جامع دامپروری به صراحت اعلام شده که دولت موظف به خرید حمایتی است، اما به شرطی که خرید به قیمت دستوری همانند سال ۱۴۰۰ نباشد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • مهمترین پیشران تولید، مشارکت واقعی مردم است
  • مهارت آموزی معلمان در دستور کار آموزش و پرورش باشد
  • مسئولان هم محصولات ملی و داخلی خریداری و مصرف کنند
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • بخشی از رونق تولید با خرید کالای ایرانی محقق می‌شود
  • رسیدگی به مشکلات حقوقی ۲۶۲ واحد تولیدی خوزستان
  • لزوم حمایت از تولیدکنندگان برای تحقق جهش تولید
  • صلح با تحقق عدالت در حق فلسطینیان محقق می‌شود
  • ضرورت تسهیل و رفع موانع تولید در تحقق شعار سال
  • نشست تحقق شعار سال با حضور فعالان اقتصادی آذربایجان‌شرقی