Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-26@05:13:18 GMT

مساجد اصفهان پایگاه مهرورزی و نوع دوستی

تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۱۸۹۹۲۷

مساجد اصفهان پایگاه مهرورزی و نوع دوستی

مساجد استان اصفهان پایگاه مهرورزی و نوع دوستی مردم در آستانه سال نو بوده که این محبت و علاقه به هم دیگر را در کمک به نیازمندان نشان دادند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، مساجد از مراکز مهم دینی و پایگاه اجتماعی از صدر اسلام تاکنون بوده و به واسطه تلاش مردم در این مراکز دینی رخدادهای مهم برای رفع چالش های زندگی و اجتماعی رقم خورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمک به زندگی نیازمندان و رفع مشکلات اجتماعی از جمله این خدمات است که تهیه سبدهای غذایی برای نیازمندان در ایام مختلف سال از جمله در آستانه سال نو یکی از مهمترین اقدامات حوزه اجتماعی به شمار می رود که این اقدام در مساجد انجام می شود و مساجد استان اصفهان نیز در این امر پیشتاز بوده اند.

آزادی زندانیان جرائم غیرعمد و کمک برای تهیه جهیزیه نیز از دیگر خدمات صورت گرفته در مساجد است که نقش اجتماعی مساجد را بیش از بیش نشان می دهد و این اتفاقات در آستانه سال نو توسط مردم و متولیان مساجد اصفهان رقم خورده است.

 

مساجد برای کمک به نیازمندان فعالیت کنند

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان گفت: مساجد افراد نیازمند را شناسایی و برای کمک به آن ها با همکاری نهادهای حمایتی فعالیت کند.

«آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد» در یکی از جلسات شورای زکات استان اصفهان با اشاره به کارکرد مساجد، گفت: مساجد در مسیر کمک به نیازمندان فعالیت شاخصی را با شناسایی این افراد انجام دهند و در کنار نهادهای حمایتی این کارکرد را عملیاتی کنند.

وی افزود: ائمه جماعات و متولیان مساجد در این امر نقش موثری دارند و خیرین و عموم مردم هم با آن ها همراه خواهند شد و این اتفاق خوب انجام می شود.

وی یادآورشد: بسیاری از افراد تحت پوشش هیچ نهاد حمایتی نیستند و لازم است با شناسایی این خانواده ها به آن ها کمک شود.

 

فعالیت 87 مرکز نیکوکاری در مساجد استان اصفهان

مدیرکل کمیته امداد استان اصفهان گفت: 87 باب مرکز نیکوکاری در مساجد استان اصفهان و با مشارکت معتمدین محلی و هیئت امنا مساجد راه اندازی شده که 10 مجوز دیگر نیز بزودی صادر می شود و مساجد محور انجام فعالیت های عام المنفعه و خدمت رسانی به نیازمندان هستند.

«محمدرضا متین پور» افزود: توسعه خدمات کمیته امداد با مشارکت و همراهی مردم انجام می شود و راه اندازی مراکز نیکوکاری نمونه ای از مشارکت مردمی برای انجام ماموریت های این نهاد حمایتی است.

وی ادامه داد: فعالیت های کمیته امداد شامل جمع آوری و توزیع کمک های مردمی در هر منطقه توسط این مراکز مردمی و عام المنفعه انجام می شود که افزایش مشارکت مردمی توسعه خدمات و هم افزایی را به همراه دارد.

 

مدیرکل کمیته امداد استان اصفهان با اشاره به جمع آوری بیش از 100 میلیارد ریال کمک مردمی برای نیازمندان جمع آوری شده است، یادآورشد: این کمک ها بیش از 34 درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است که مراکز نیکوکاری مساجد بخش زیادی از این اعتبار را جمع آوری کرده اند.

وی یادآورشد: به جز جمع آوری کمک توسط مراکز نیکوکاری مساجد، تشکل های مردمی فعال در این مراکز دینی نیز کمک هایی را جمع آوری و در بین نیازمندان توزیع  کرده اند که میزان آن مشخص نیست.

 

کمک به نیازمندان در مساجد رونق دارد

 

معاون مشارکت های مردمی کمیته امداد استان اصفهان گفت: کمک به نیازمندان با پیشتازی متولیان مساجد و همراهی مردم در مساجد رونق دارد و البته نیاز به فعالیت بیشتر و منسجم تر است.

«بهرام سوادکوهی» با اشاره به فعالیت های مساجد در تامین نیاز افراد فقیر و نیازمند جامعه، یادآورشد: طرح هایی در این راستا از جمله طرح کمک به نیازمندان، راه اندازی شبکه نیکوکار، مساجد قرارگاه مهر و امید و مواردی این این قبیل اجرا می شود.

وی ادامه داد: علاوه بر این طرح ها، فعالیت های شاخص دیگری به صورت خودجوش انجام می شود که مردم و اهالی مساجد افراد نیازمند را شناسایی و به آن ها کمک می کنند.

 

کانون های مساجد پیشتاز در فعالیت های اجتماعی

سرپرست ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان گفت: کانون های مساجد در فعالیت های اجتماعی پیشتاز هستند و با همکاری و مشارکتی که خیرین با آن ها دارند اتفاقات و رخدادهای بزرگی را در کنار سایروظایف فرهنگی و هنری خود انجام می دهند.

 

«حجت الاسلام محمدرضا نیستانی» ادامه داد: کمک به رفع مشکلات اقتصادی و مالی مردم از جمله تامین جهیزیه، آزادی زندانیان جرائم غیرعمد، تامین مواد غذایی، تهیه پوشاک و هزینه های جاری زندگی توسط کانون های مساجد انجام می شود.

 

وی با اشاره به اینکه کمک و همکاری برای رفع مشکلات اجتماعی نباید به سازمان و نهادخاصی واگذار شود، یادآورشد: همکاری عمومی و مردمی به اثرگذاری و افزایش همراهی مردمی می انجامد./

 

پایان پیام/128

منبع: شبستان

کلیدواژه: خبرگزاری شبستان شبستان اعتکاف مراسم اعتکاف چهارشنبه سوری خبرگزاری نوروز عید نوروز ایام نوروز سال نو دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان کمک به نیازمندان اصفهان مساجد کانون مساجد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۸۹۹۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصفهان و پورتو؛ خواهرانی از جنس کاشی‌های آبی با دوستی ۵۰۰ ساله

پورتو پرتغال و اصفهان از پنجم مرداد سال ۱۴۰۰ به‌واسطه اشتراکات تاریخی بسیار با یکدیگر خواهرخوانده شدند تا دوستی ۵۰۰ ساله خود را تثبیت کنند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، پورتو دومین شهر بزرگ پرتغال پس از لیسبون، با ساختمان‌های تاریخی، کلیساها، پل‌های زیبا و هنر خیابانی چشم‌نواز، روی رودخانه دورو واقع شده است. این شهر توسط سلت‌ها در دهانه این رودخانه تأسیس شد، در قرن چهارم به اشغال رومیان درآمد و به یک بندر تجاری با نفوذ تبدیل شد، در سال ۴۵۶ توسط تئودوریک دوم، پادشاه ویزیگوت‌ها مورد تهاجم واقع شد و سال ۷۱۶ تحت سلطه مسلمانان مورها قرار گرفت.

پورتو پس از فرازونشیب‌های بسیار میزبان بنادر دریایی چشمگیری شد که به رشد اقتصادی شهر انجامید و آن را دست‌خوش تغییرات مثبت کرد. زیرساخت‌های فیزیکی و فرهنگی این شهر به مرور بهبود یافت و در سال ۲۰۰۱ عنوان پایتخت فرهنگی اروپا را برای آن به ارمغان آورد. امروزه مرکز تاریخی پورتو مکان‌های دیدنی زیادی دارد که در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفته است.

پورتو، شهر کاشی‌های سفید و آبی

یکی از نمادین‌ترین نمادهای تاریخ شهر پورتو، کاشی‌های زیبای آزوله‌جو هستند. این هنر تزئینی که به‌طور سنتی از کاشی‌های لعابدار کوچک تشکیل شده، که از کلمه عربی الزُلَیج به معنای «سنگ‌های صیقلی کوچک» گرفته شده است و قدمت آن به قرن سیزدهم یعنی اندکی پس از ورد مورها بازمی‌گردد که فرهنگ خود را به این شهر آوردند و در ابتدا به شکل ساده‌تری به نام «آلیکاتادو» شامل کاشی‌های رنگی برش‌داده‌شده به الگوهای هندسی بود که در هنر و معماری سنتی عربی یافت می‌شوند. با توسعه این سبک، هنرمندان کاشی شروع به ایجاد تغییرات چند رنگی کردند که اغلب مضامین نظامی یا مذهبی را به تصویر می‌کشیدند.

رنگ‌های موجود در اولین آزوله‌ها شامل آبی، زرد، سبز و سفید بود که در طول عصر اکتشافات (قرن ۱۵ تا ۱۸) تغییر کرد و هنر کاشی پرتغالی شروع به نمایش رنگ‌های آبی و سفید در صحنه‌های نقاشی کرد.

روند تزئین سازه‌های بیرونی با آزوله‌جو به تدریج تمام بناهای شهری پورتو را در برگرفت و تا امروز ادامه پیدا کرد، تا آنجا که از ساختمان‌های قدیمی و کلیساها گرفته تا ایستگاه‌های حمل‌ونقل و نیمکت‌های پارک اغلب شامل این هنر کاشی‌کاری سنتی برای نمایش تاریخ و فرهنگ پرتغال هستند. امروزه آزوله‌های نقاشی‌شده صحنه‌ها و روایت‌ها را به تصویر می‌کشند و اغلب روی نیمکت‌ها، ایستگاه‌های قطار، فضای داخلی کلیساها، پیاده‌روها و خانه‌ها نصب می‌شوند. همین کاشی‌های آبی یکی از اشتراکات اصفهان و پورتو است زیرا رنگ نمادین اصفهان نیز رنگ آبی فیروزه‌ای است که اشاره به کاشی‌های آبی مساجد این شهر تاریخی دارد. نقوش این کاشی‌ها نیز در هر دو شهر اشاراتی به پیشینه اسلام و ورود فرهنگ معماری مسلمانان به شهرهای میزبان اسلام دارد.

کلیسای جامع پورتو

کلیسای جامع پورتو روی بلندترین تپه شهر واقع شده است و در کنار آن یک صومعه زیبا قرار دارد. فضای داخلی کلیسای جامع به سبک زیبای گوتیک تزئین‌شده و در صومعه تابلوهای آزوله‌جوی آبی و سفید در معرض نمایش قرار دارد. در کنار کلیسای جامع و صومعه نیز قصر بزرگ اسقفی پاچو واقع شده است.

کلیسای سانتو ایلدفونسو

کلیسای سانتو ایلدفونسو با ۱۱ هزار کاشی آزوله‌جو تزئین شده است. اگرچه این کلیسای باروک در سال ۱۷۳۹ ساخته شد، کاشی‌کاری در نمای بیرونی آن به سال ۱۹۳۲ بازمی‌گردد و نمایانگر زندگی سنت ایلدفونسو و تصاویری از انجیل است.

برج دوس کلریگوس

برج دوس کلریگوس در بالای شهر قرار دارد و معروف به خط افق پورتو است که به سبک باروک در قرن هجدهم ساخته و داخل کلیسا با سنگ مرمر، گرانیت و کنده کاری‌های بسیار تزئین شده است. در انتهای غربی این کلیسا برجی تمام گرانیت قرار دارد و بالا رفتن از ۲۲۵ پله آن یکی از محبوب‌ترین فعالیت‌ها در پورتو است و در انتهای آن ۴۹ ناقوس قرار دارد.

پالاسیو دا بولسا

پالاسیو دا بولسا کاخ بورس اوراق بهادار پورتو و یک اثر تاریخی بسیار مهم است که در قرن نوزدهم به‌عنوان مقر انجمن تجاری شهر ساخته شد و پس از آن زمان به‌عنوان نمایشگاه تجاری مورد استفاده قرار گرفت. نکته برجسته در کاخ، اتاق عربی تزئین‌شده آن است. در مقابل کاخ نیز میدانی وجود دارد که مجسمه شاهزاده هنری دریانورد را به نمایش می‌گذارد و در طرف دیگر مرکادو فریرا، یک تالار آهنی نمادین، دیده می‌شود که اکنون برای برگزاری رویدادها و به‌عنوان یک رستوران مورد استفاده قرار دارد.

لیوراریا للو

لیوراریا للو یکی از زیباترین کتابفروشی‌های جهان و منبع الهام جی‌کی رولینگ برای نوشتن سری کتاب‌های معروف هری پاتر است. داخل کتابفروشی یک راه‌پله چوبی بزرگ قرار دارد و فضای داخلی ترکیبی از هنر نو، آرت دکو و نئوگوتیک با نقاشی‌های زیبا است. کل طبقه اول از چوب و طبقه دوم از گچ رنگ‌آمیزی‌شده ساخته شده است.

کلیسای دوتایی «کارمو و کارملیتاس»

کارمو قرن هجدهمی و کارملیتاس قرن هفدهمی در میدان پراکا گومز دقیقاً در کنار یکدیگر و بین آن دو کوچک‌ترین خانه در پورتو قرار دارد که عرض آن کمی بیش از یک متر است. این خانه کوچک باریک به این دلیل ساخته شد که در گذشته اعتقاد بر این بود که کلیساها نباید همسایه باشند. کلیسای سمت راستی، کارمو، به‌طور کامل با یک نقاشی بزرگ ساخته‌شده از کاشی‌های آزوله‌جو با جزئیات پیچیده در رنگ‌های آبی و سفید پوشیده شده است.

کلیسای سائوفرانسیسکو

کلیسای زیبای سائوفرانسیسکو با کنده‌کاری‌های طلاکاری‌شده تزئین شده و بیش از ۲۰۰ کیلوگرم طلا برای تزئین آن استفاده شده است. این کلیسا در قرن چهاردهم و پانزدهم ساخته شد، اما بازسازی و تزئین آن مربوط به دوره‌های بعدی است. در کنار تمام تزئینات قابل‌توجه در کلیسا، شجره جسی بخش قابل‌توجه آن است که به‌طور کامل از چوب ساخته و نسب خانوادگی عیسی مسیح روی آن به تصویر کشیده شده است.

بنیاد سرالوس

بنیاد سرالوس در خارج از مرکز پورتو و در یک پارک زیبا در ساختمان موزه هنرهای معاصر قرار دارد. این بنیاد دربردارنده آثار هنری مختلف است و چیدمان وسیع پارک و موزه، پ آن را بسیار قابل‌توجه می‌کند.

باغ‌های کریستال پالاس

باغ‌های کریستال پالاس باغ‌هایی با گل و مکان‌هایی برای استراحت در سایه ارائه می‌دهد، ضمن این‌که ساختمان خیره‌کننده سوپر باک آرنا را در خود جای داده است. از این باغ‌ها منظره زیبایی از دورو و پورتو مشخص است و در آن طاووس‌هایی در حال پرسه زدن هستند. در نزدیکی آن‌ها، موزه اکستنسائو دو رومانتیسمو واقع در خانه‌ای روستایی متعلق به قرن هجدهم قرار دارد.

پورتو، پانزدهمین خواهرخوانده اصفهان

پورتو در پرتغال شهری با آثار دیدنی فراوان و زادگاه کاشی‌های آزوله‌جو از پنجم مرداد سال ۱۴۰۰ با شهر گنبدهای فیروزه‌ای، اصفهان، پیمان خواهرخواندگی منعقد کرد و پانزدهمین خواهرخوانده آن شد، اما روابط گسترده دو شهر به دوران صفویه بازمی‌گردد که اصفهان پایتخت ایران بود.

کد خبر 747398

دیگر خبرها

  • هواشناسی اصفهان هشدار سطح زرد صادر کرد
  • فعالیت هنرستان انرژی اتمی هرمزگان از مهر ماه سال جاری آغاز می‌شود
  • اجرای طرح "مسجد، پایگاه قرآنی" در ۱۰۲ کانون فرهنگی هنری همدان
  • توزیع گوشت میان خانواده‌های کم برخوردار مازندران
  • توزیع ۱۰۰۰ بسته گوشت میان خانواده‌های کم برخوردار مازندران
  • اصفهان و پورتو؛ خواهرانی از جنس کاشی‌های آبی با دوستی ۵۰۰ ساله
  • افتتاح پایگاه آموزش قرآنی مساجد در مسجد صاحب الزمان (ع) مشهد
  • تمرین نخستین رفتارهای تشکیلاتی و سیاسی در مساجد/مسجد باید جامعه را تربیت کند
  • توزیع یک هزار بسته گوشت قربانی در بین خانواده‌های نیازمند قزوین
  • حضور کانون‌های مساجد در رویداد ملی جوانی جمعیت