Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-06@16:19:30 GMT

جاسوسی گوشی‌های نوکیا برای چین؟

تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۱۹۲۲۸۱

به تازگی گزارش‌هایی منتشر شده که نشان می‌دهد برخی از گوشی‌های برند نوکیا اطلاعات کاربران را به سروری در چین ارسال کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، پس از آنکه حق فروش محصولات غول تکنولوژی نوکیا توسط شرکت فنلاندی اچ ام دی خریداری شد، حق امتیاز فروش و تولید گوشی‌های این برند به این شرکت واگذار شد.

حالا گزارش‌های متعددی در فضای مجازی منتشر شده است که نشان می‌دهد این شرکت احتمالاً داده‌های کاربران را به سروری در کشور چین ارسال کرده است که در صورت تأیید صحت این خبر این شرکت به اتهام نقض قوانین و مقررات حفاظت از داده‌های عمومی اروپا ( GDPR) جریمه‌های سنگین و هنگفتی را متحمل خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این شرکت که توانست با افزایش میزان فروش گوشی‌های هوشمند نوکیا و کسب درآمد و افزایش قابل ملاحظه سهم این برند فنلاندی در بازارهای جهانی باری دیگر برند این غول تکنولوژی را احیا کند و آن را از خطر ورشکستگی برهاند و باری دیگر آن را به فهرست گوشی‌های پرفروش جهان بازگرداند، عمده محصولاتش را در چین تولید می‌کند.

حالا اخبار و شواهدی منتشر شده است که نشان می‌دهند داده‌های کاربران گوشی‌های برند نوکیا به صورت غیر رمزنگاری شده به سرور ای در چین ارسال شده است.

طبق وب سایت phonearena، این اخبار و گزارش‌ها که توسط برخی از کارشناسان فعال در حوزه امنیت سایبری در فضای مجازی منتشر شده است، نشان می‌دهد که ترافیک‌های ارسال شده از گوشی‌های روشن و فعال نوکیا که احتمالاً شامل موقعیت مکانی کاربران، شماره سریال گوشی و شماره سیم کارت نیز می‌شود، به دلایل نامعلومی به سروری در چین ارسال شده است.

به عنوان مثال هنریک آستاد به عنوان یک کارشناس امنیتی می‌گوید با بررسی‌های انجام شده می‌توان گفت هر بار که یک گوشی نوکیا ۷ پلاس روشن می‌شود دستگاه به صورت خودکار داده‌ها و اطلاعات مذکور را به سرور مربوطه ارسال می‌کند.

وی همچنین خاطر نشان کرده که هر بار که کاربر نمایشگر گوشی را روشن می‌کند یا قفل گوشی باز می‌شود نیز همین اتفاق می‌افتد.

به گفته وی، این خبر در صورتی که صحت داشته باشد به وضوح از این و مقررات مربوط به حفاظت از حریم خصوصی کاربران را نقض می‌کند و اتهام سنگین و جبران ناپذیری برای نوکیا به شمار خواهد آمد.

البته وی عنوان کرده است که این مشکل تنها در برخی از دستگاه‌های نوکیا به وجود می‌آید و شامل تمامی مدل‌های این برند نمی‌شود اما چیزی که در اینجا حائز اهمیت است آن است که حتی اگر یک مدل گوشی این برند نیز با چنین مشکلی مواجه باشد، باید پیگیری‌های لازم صورت بگیرد و نوکیا نیز باید در این مورد پاسخگو باشد؛ لذا موظف خواهد بود در صورت وجود هرگونه رخنه امنیتی آن را برطرف کرده و به نگرانی‌های امنیتی اتحادیه اروپا و سایر کشورها واکنش‌های لازم با نشان دهد.

منبع: فردا

کلیدواژه: گوشی نوکیا جاسوسی چین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۹۲۲۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات نفت ونزوئلا کاهش یافت

داده‌های مربوط به رهگیری کشتی‌ها نشان داد صادرات نفت ونزوئلا در ماه آوریل ۳۸درصد کاهش یافت.

به گزارش خبرگزاری رویترز، داده‌ها و اسناد مربوط به رهگیری کشتی‌ها نشان داد پس از انصراف مالکان و مشتریان نفتکش‌ها از بارگیری و خروج چند کشتی از آب‌های ونزوئلا، صادرات نفت این کشور در ماه آوریل ۳۸درصد کاهش یافت.

وزارت خزانه‌داری آمریکا ماه گذشته اعلام کرد که این کشور مجوز ۶ ماهه سال گذشته میلادی صنعت نفت ونزوئلا را تمدید نخواهد کرد و به شرکت‌ها تا پایان ماه مه فرصت داد تا مبادله‌های در حال انجام خود را متوقف کنند.

در مجموع ۳۷ کشتی در ماه آوریل از بنادر ونزوئلا حرکت کردند. داده‌های شرکت ال‌اس‌ئی‌جی بر اساس حرکت نفتکش‌ها نشان داد ونزوئلا در ماه آوریل به‌طور میانگین ۵۴۵ هزار بشکه نفت خام و سوخت در روز صادر کرده است که نسبت به بالاترین سطح صادرات روزانه این کشور در ماه مارس یعنی ۸۷۳ هزار و ۵۰۰ بشکه و ۷۰۳ هزار بشکه نفت صادرشده در مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته است.

حدود ۶ نفتکش بزرگ در هفته‌های گذشته پس از ماه‌ها انتظار برای بارگیری نفت خام در بنادر تحت اداره شرکت نفت دولتی ونزوئلا، بنادر این کشور را بدون بارگیری ترک کرده‌اند. داده‌ها و اسناد این شرکت همچنین نشان می‌دهد که تاخیر در بارگیری و ترس مشتریان از پایان یافتن دوره مجوز صادرشده از سوی واشینگتن و در نتیجه تکمیل نیافتن فروش نفت از دلایل خروج نفتکش‌ها به‌شمار می‌رود.

حداقل دو نفتکشی که بدون بارگیری بنادر ونزوئلا را ترک کردند در اجاره پالایشگاه دولتی اورلن لهستان بودند و پیش‌بینی می‌شد که به سمت آسیا حرکت کنند.

دولت لهستان در حال بررسی خسارت حدود ۴۰۰ میلیون دلاری است که واحد تجاری پالایشگاه اورلن در سوئیس به‌عنوان پیش‌پرداخت محموله‌های نفتی ونزوئلا داده و شرکت این مبلغ را دریافت نکرده است.

محموله‌های بارگیری‌نشده به صادرات شرکت دولتی نفت و گاز ونزوئلا به آسیا در ماه آوریل خسارت زد و در نتیجه صادرات این کشور با ۶۴ درصد کاهش به ۲۰۶ هزار بشکه در روز رسید. صادرات ونزوئلا به آمریکا با ۳۴درصد افزایش به ۲۳۸ هزار بشکه در روز رسید که دلیل آن تولید بیشتر و صادرات شرکت سرمایه‌گذاری مشترک بین شرکت دولتی نفت و گاز ونزوئلا و شرکت شورون بود.

ونزوئلا همچنین ۲۳۶ هزار تن فرآورده جانبی نفت و مواد پتروشیمی در ماه آوریل صادر کرد که از ۴۶۳ هزار تن محصول صادراتی این کشور در ماه مارس کمتر است. واردات سوخت این کشور در ماه آوریل با اندکی افزایش نسبت به ماه مارس از روزانه ۵۳ هزار بشکه به حدود ۵۷ هزار بشکه در روز رسید.

دیگر خبرها

  • ورود نوشابه گازدار لیموناد سن ایچ، به بازار نوشیدنی‌ها
  • جدیدترین نسل موبایل رونمایی شد؛ بازگشت به «ماربازی» بدون اینترنت! (+عکس)
  • صادرات نفت ونزوئلا کاهش یافت
  • ◄ تکذیب نقل قول ذکر شده از مدیرعامل راه آهن در پیامک ارسال شده برای کارکنان
  • تمدید زمان ارسال درخواست تسهیلات حمایتی شرکت های دانش بنیان
  • واگذاری ساماندهی پیامک‌های تبلیغاتی به سازمان تنظیم مقررات
  • زمان ارسال اظهارنامه مالیات عملکرد اشخاص حقوقی و شرکت‌ها
  • ایران ۱۰۰ تولیدکننده موبایل دارد، کره جنوبی یک عدد؛ چرا این نگران‌کننده است‌؟
  • فروش گوشی‌های اپل تقریباً در تمام بازارها کاهش یافت
  • اندروید امن‌تر است یا iOS؟