Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیلاب در حالی در ششمین روز خود با مردمان مناطق سیلزده مازندران دست و پنجه نرم می‌کند که مسئولان کشوری یکی پس از دیگری می آیند و وعده‌ها می‌دهند تا شاید مرهمی بر مشکلات آنان در ابتدای سال نو شود. ۰۳ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۵ استانها مازندران نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مازندران، 27 اسفند 97 یعنی سه روز مانده به پایان سال و آمادگی مردم برای خریدهای نوروزی بوده که ناگهان عوارض طبیعی ابتدا مناطق مرکزی و شرقی مازندران و سپس استان همجوار گلستان را در نوردید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خسارات ابتدا به مناطق در قالب طغیان رودخانه، ریزش کوه، مسدود شدن راههای دسترسی و سبب همراه با بارش شدید برف در ارتفاعات بوده که نتیجه آن قطعی آب، برق، گاز و تلفن بسیاری از مشترکان در شهرهای مرکزی مازندران بوده است.

مازندرانی‌ها اگرچه به مردمان میهمان نواز شهره بوده و در ایام نوروز باید میزبان مسافران باشند به دلیل بلایای طبیعی در آب و سیلاب گرفتار شده که کانون سیلاب در شهرهای مازندران سیمرغ و میاندورود بوده است.

سیلاب سبب تخریب بسیاری از سردهنه‌ها شده که تلاش نیروهای امدادی و راهداری برای بازگشایی مسیرهای روستاییان همچنان ادامه دارد.

حضور نیروهای جان برکف بسیجی و سپاه کربلای مازندران بسیار پرشور بوده و مردم همواره در کنار این سبزپوشان و خاکستری پوشان التیام بیشتری گرفتند.

گلستان| تصاویری غم‌انگیز از سیلاب در ترکمن صحرا؛ مردم به کمک نیاز دارندوقوع سیلاب در مازندران جان 5 نفر را گرفت؛ یک نفر مفقود استسیلاب 500 واحد مسکونی مازندران را تخریب کرد

پس از گذران 5 روز از وقوع سیلاب در مازندران، اسماعیل نجار معاون وزیر کشور و رئیس ستاد مدیریت بحران کشور سفری به مازندران داشته و از مناطق سیلزده شرق و مرکز استان بازدید کرد.

ارائه تسهیلات به سیلزدگان از شنبه

اسماعیل نجار در حاشیه بازدید از مناطق آسیب دیده سیل زده شرق مازندران در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در پی وقوع سیلاب در نقاطی از این استان دولت خصوصا شخص رئیس جمهور و معاون اول وارد کار شدند و با حساسیت موضوع را دنبال کردند، گفت: در جریان اقدامات اولیه انجام شده مشکلات این استان قرار گرفتند و مبلغی را برای مدیریت استان قرار دادند.

وی افزود: در دیگر بخش‌ها نیز پس از برآورد انجام شده از سوی مدیران به سازمان مدیریت بحران منعکس و در اختیار دولت قرار می‌گیرد تا تامین اعتبار صورت گیرد.

نجار با اعلام اینکه طبق هماهنگی‌های صورت گرفته مقرر شد در بخش امور روستایی جهت احداث هر واحد مسکونی تخریب شده و یا رطوبتی برداشته ‌و قابل تعمیر نبوده بالغ بر 400 میلیون ریال تسهیلات با بهره چهار درصد اختصاص یابد، گفت: بالغ بر 150 میلیون ریال جهت تسهیلات معیشتی و 50 میلیون ریال تسهیلات معیشتی بلاعوض به خانواده‌های آسیب دیده سیلاب ارائه می‌شود.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه تخصیص این تسهیلات 100 و 200 میلیون ریال بوده که پس از آخرین جلسه تصحیح شد و مقرر شد تا مبالغ جدید به دولت داده شود،  گفت: پس از ارائه مبلغ در صورت مصوبه دولت 100 میلیون ریال وام بلاعوض را اختصاص دهد و 150 میلیون ریال با سود چهار درصد تسهیلات معیشتی اختصاص یابد.

وی خاطرنشان کرد: پرداخت این تسهیلات با موافقت دو بانک ملی و مسکن از روز شنبه سوم فروردین آغاز می‌شود. پس از چند روز بارش باران، هوای آفتابی امروز و فردا این فرصت را برای نیروها ایجاد می‌کند تا برای خارج کردن آب سرعت عمل بیشتری داشته باشند.

نجار ادامه داد: تلاش تمام نیروهای امدادی بر این است تا به سرعت این آبها را از مناطق خارج و به سمت دریا هدایت کنند.

معاون وزیر کشور با اشاره به بارش بی سابقه باران در استان‌های شمالی بویژه مازندران و گلستان، گفت: این سیلاب به بیش از شش هزار واحد مسکونی شهری و روستایی مازندران آسیب وارد کرد.

وی از رفع کامل مشکل خطوط آب، برق، گاز و مخابرات مناطق سیل زده مازندران خبرداد و گفت: تعدادی کمی از روستاهای استان بخاطر رانشی بودن راه دسترسی هنوز با پاره ای مشکلات در این زمینه مواجه هستند.

معاون وزیر کشور گفت: همچنین در این سیلاب، تصفیه‌خانه آب شرب برخی شهرهای مازندران از جمله بابل، بابلسر، فریدونکنار و سوادکوه از مدار فعالیت خارج شد که باید هرچه سریعتر این مشکل رفع شود.

قطعی ارتباط در برخی از روستاهای مازندران

یدالله طهماسبی مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات مازندران نیز وضعیت پوشش تلفن همراه و سرویس‌های ارتباطی را در تمامی شهرستان‌ها، جاده‌های ارتباطی و اکثر روستاها مناسب ارزیابی کرد و افزود: جز تعدادی معدود از روستاهای بالادستی، مشکلی در زمینه ارتباطات در سطح استان وجود ندارد.

وی عدم پوشش تلفن همراه و قطعی در زیرساخت‌ها را در روستاهای ذکرشده، ناشی از قطعی شبکه برق دانست و تصریح کرد: اختلالات شبکه مخابراتی در روستاها ناشی از قطعی برق است که این امر منجر به از مدار خارج شدن و خاموشی 17 سایت ارتباطی شده و آسیب دیدن جدی به راههای ارتباطی روستاها باعث شد شرایط برای برق رسانی مجدد دشوار شود.

اولویت اقلام مورد نیاز جهت سیل زدگان مازندران شامل: خوراکی‌ها بخصوص کنسروجات، البسه گرم، پتو، آب آشامیدنی، نان، موکت است.

اقلام امدادی مورد نیاز نیز شامل: ماشین لجن کش جهت تخلیه گل و لای منازل مردم،  پمپ آب جهت انتقال آب به آبراهای اصلی،  لودر و بولدرز برای پاکسازی جاده‌ها و گشایش راههای روستایی است.

تشکیل کمپین ورزشکاران مازندرانی در حمایت از سیل‌زدگان

حسن یزدانی، جابر صادق‌زاده، قاسم رضایی، محمد عباس‌زاده، هادی خناری‌نژاد، کمیل قاسمی، ولی‌الله فهیمی، کادرفنی و بازیکنان نساجی برای کمک به سیل‌زدگان مازندران دست به کار شدند.

سفر رئیس مجلس و وزیر اقتصاد به مازندران

مقرر شد روز شنبه سوم فروردین ماه علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی و فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز سفری به مازندران داشته و از مناطق سیلزده استان بازدید کنند.

بسیج امکانات برای تسریع عملیات امدادرسانی

رئیس جمهوری در تماس با وزیر کشور، استاندار مازندران و معاون استاندار گلستان، دستورات تکمیلی را برای تسریع در رسیدگی به مشکلات مردم این مناطق صادر کرد. ‎

حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی ضمن گفت و گوی تلفنی با استاندار مازندران و معاون استاندار گلستان و اخذ آخرین گزارش‌ها از وضعیت جاری شدن سیل و آبگرفتگی در این دو استان و همچنین اقدامات انجام شده، به وزیر کشور دستور داد برای تکمیل و تسریع در اقدامات امدادی انجام شده، علاوه بر امکانات موجود در استانهای سیلزده، تجهیزات و امکانات لازم از مناطق همجوار برای مدیریت مشکلات ناشی از سیل، کاهش خسارات و هرگونه کمک فوری و لازم به سیلزدگان بسیج شوند.

وقوع سیلاب در مازندران جان 5 نفر را گرفت؛ یک نفر مفقود استسیلاب 500 واحد مسکونی مازندران را تخریب کردچهارمین روز سیلاب در استان گلستان؛ نیمی از آق‌قلا زیر آب رفت+فیلمروستاهای درگیر سیلاب مازندران تا 3 روز آینده به زندگی عادی برمی‌گردند

رئیس جمهوری از عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور خواست در اسرع وقت به همراه تیمی از مسئولان دستگاه‌های امدادی، خدماتی و اورژانس به منطقه اعزام و امکانات لازم در این دو استان و استان‌های همجوار را برای تسریع در روند کمک رسانی به سیل زدگان بسیج کند.

حل مشکل گاز مناطق قائم‌شهر

مدیرعامل شرکت گاز مازندران نیز گفت: وقوع سیلاب و طغیان رودخانه‌ها سبب خسارت به شبکه انتقال گاز و ایجاد مشکل برای حدود 15 هزار خانوار شده بود که با تلاش شبانه روزی این مشکل اکنون رفع شده است.

وی افزود:کمتر از 200 خانوار منطقه بالاتجن قائم‌شهر اکنون مشکل گاز دارند که با توجه به طغیانی بودن این رودخانه امکان تعمیر خط اصلی وجود نداشت به همین دلیل با نصب خط لوله فشار ضعیف و انتقال گاز از شیرگاه و بابل تلاش شد این مشکل رفع شود.

قطع آب آشامیدنی 265 روستای سیلزده مازندران

 

مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی مازندران نیز گفت: آب آشامیدنی 265 روستای سیلزده در مناطق شرقی و مرکزی استان که براثر سیلاب اخیر قطع شده بود، با تلاش ماموران آبفار هم اکنون وصل شده است. ‎

 

مجید عبداللهی افزود: براثر شدت باران و جاری شدن سیلاب، بسیاری از طرح‌ها و تاسیسات آبرسانی روستایی در این مناطق مازندران دچار خسارت و پمپ‌های آب تعویض شد.

وی عنوان کرد: سیلاب اخیر سبب شد حدود 60 هزار خانوار روستایی مازندران برای تامین آب آشامیدنی با مشکل مواجه شوند و آبرسانی به این خانوارها از نخستین ساعات وقوع سیلاب تاکنون با تانکر انجام می شد.

مدی عامل آبفار مازندران با اشاره به اینکه خوشبختانه آب بُردگی لوله‌های آب در سیلاب اخیر رخ نداده است، گفت: به دلیل بالا آمدن آب و غرقابی شدن تاسیسات، پمپ‌ها از کار افتادند که برای فعالیت دوباره، تعویض شدند. هنوز خسارت سیلاب به تاسیسات آبرسانی روستاهای مازندران جمع بندی نشده است.

عبداللهی که با حفظ سمت سرپرست آب و فاضلاب شهری مازندران نیز است، افزود: هم اکنون برخی از شهرهای مازندران از جمله بابل، بابلسر و امیرکلا با مشکل کم آبی مواجه هستند.

وی درباره دلیل کم آبی این شهرها گفت: آب آشامیدنی مشترکان این شهرها از سد آیت الله صالحی مازندران تامین می‌شود که به دلیل کدورت زیاد آب، تصفیه‌خانه این سد واقع در طلوت قادر به تصفیه آب نیست.

خسارات سیلاب به بخش کشاورزی مازندران

عزیزاله شهیدی فر، رئیس سازمان جهادکشاورزی مازندران نیز درباره خسارت سیل اخیر به بخش کشاورزی مازندران گفت: بارش باران چند روز اخیر در مازندران خسارت به بخش کشاورزی و دامداری استان وارد کرد که موجب از بین رفتن خزانه‌های شالیزاری، جاده‌های بین مزارع، زراعت کلزا، مزارع توت فرنگی، دامداری‌ها و سردهنه‌های بخش کشاورزی خسارت وارد کرد.

وی با اشاره به جایگاه مطلوب مازندران در بخش تولید انواع محصولات کشاورزی، ادامه داد: بازدیدهای مستمر مسؤولان کشوری و استانی از بخش‌های آسیب دیده کشاورزی نشان از ان دارد توجه به این بخش ویژه است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: برف، سرمازدگی،خشکسالی، آفات و سیل از عوامل تهدیدکننده بخش‌های کشاورزی است و با قرار گرفتن در فهرست صندوق بیمه کشاورزی، کشاورزان می‌توانند از مزایای آن در مواقع بحران بهره‌مند شوند.

انتهای پیام/ ت

R41358/P/S6,74/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۹۴۱۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگداشت نیمای آواز ایرانی در چهل و ششمین نشست «آیین آواز»

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی فرهنگسرای ارسباران، چهل و ششمین نشست تخصصی‌آموزشی «آیین آواز» به بزرگداشت غلامحسین بنان اختصاص دارد؛ خواننده‌ای که به سبب نوآوری‌هایش جایگاه او در آواز ایرانی به جایگاه نیما یوشیج -شاعر نوپرداز- در شعر و ادبیات تشبیه شده است.

در این نشست که سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت‌ ساعت ۱۸ با اجرای حمید سهرابی در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود، پنج سخنرانی فنی و تخصصی توسط پنج پژوهشگر و موسیقی‌دان به همراه اجرای آواز توسط چهار خواننده و نوازندگان همراهشان تدارک و پیش‌بینی شده است.

علی رستمیان مدرس و خواننده باسابقه از شناخت دیرینه‌اش از شیوه و صدای بنان خواهد گفت. «واکاوی بی‌توجهی اهالی آواز به میراث بنان» عنوان سخنرانی بهروز وجدانی پژوهشگر موسیقی خواهد بود و یسنا خوش‌فکر خواننده و مدرس آواز نیز سخنرانی‌ با عنوان «بنان میراث‌دار آواز» خواهد داشت. همچنین عنوان سخنرانی بهروز مبصری «نقش بنان در آواز ایرانی و اجراهای ارکسترال» است و علی شیرازی هم درباره «بنان و ساختار موسیقایی صدا در آواز جدید ایران» سخنرانی می‌کند.

محمدهاشم احمدوند، شهریار شهریاری، حسام صحرایی و امیرعلی هاشمی چهار خواننده‌ای هستند که هر یک به همراه گروه موسیقی همراهشان به اجرای آواز و چند تصنیف خواهند پرداخت.

حضور در این برنامه برای عموم علاقه‌مندان آزاد و رایگان است و برای شرکت در آن می‌توانید به فرهنگسرای ارسباران واقع در خیابان شریعتی، بالاتر از سیدخندان، خیابان جلفا مراجعه کنید.

کد خبر 6097170 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • برگزاری ششمین نشست کمیسیون مشترک کنسولی ایران و تاجیکستان
  • نجات ۴۳ هزار زن باردار در مناطق درگیر سیل بلوچستان
  • رگبار باران و رعدوبرق در ۶ استان کشور طی امروز / بارش‌ها در کدام مناطق تشدید می‌شود؟
  • امدادرسانی هلال‌احمر به ۱۲۲ نفر از آسیب‌دیدگان سیلاب در کرمانشاه
  • صدور ششمین هشدار هواشناسی سطح زرد
  • بزرگداشت نیمای آواز ایرانی در چهل و ششمین نشست «آیین آواز»
  • ژیرونا ششمین تیم تاریخ لالیگا که در هر دو بازی رفت و برگشت مقابل بارسلونا +4 گل می‌زند
  • سی و ششمین یادواره شهدای روستای ارکان برگزار شد+فیلم
  • سی‌و ششمین یادواره شهدای ارکان برگزار شد
  • برگزاری آیین پایانی ششمین جشنواره ملی روستایی و عشایری رضوی در استان بوشهر