Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-06@22:52:03 GMT

احتمال جنگ ایران و آمریکا چقدر است؟

تاریخ انتشار: ۴ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۰۰۹۰۱

احتمال جنگ ایران و آمریکا چقدر است؟

فرارو- یک کارشناس مسائل نظامی و امنیتی گفت: «با توجه به شرایط موجود من فکر نمی‌کنم که کشور‌هایی مثل عربستان، امارات و حتی اسرائیل وارد جنگ با ایران شوند. آن‌ها بیشتر به دنبال ورود نظامی ایالات متحده هستند که این هم احتمالش بسیار اندک است.»

امیر موسوی مشاور وزیر دفاع پیشین کشورمان طی گفتگو با فرارو در خصوص شرایط ایران در منطقه طی سال ۹۸ گفت: «جمهوری اسلامی تا امروز تلاش کرده است که موضوع‌گیری‌های شجاعانه و در عین حال هوشمندانه و حکیمانه داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یعنی مجموعه کسانی که نقش تاثیرگذار تصمیم‌گیرنده در عرصه سیاست خارجی دارند، اجازه نمی‌دهند شرایط به گونه‌ای پیش برود که دشمنان بهانه‌ای برای جنگ به دست بیاورند. به این معنی که همیشه یک راهی برای مذاکره باقی می‌گذارند و به گونه‌ای عمل نمی‌کنند که کار به جنگ و درگیری مستقیم برسد.»

وی ادامه داد: «اما نمی‌توان این نکته را نادیده گرفت که کشور‌هایی که در مقابل ایران ایستاده‌اند به هیچ عنوان مصلحت اندیشی و آینده نگری لازم را ندارند. به ویژه کشور‌های حوزه خلیج فارس تا امروز به نحوی عمل کرده اند که ذره‌ای مصلحت اندیشی در آن‌ها مشاهده نشده است. این وضعیت در خصوص اسرائیل نیز صدق می‌کند. اما آن‌ها توانایی لازم برای روبرو شدن با ایران در مقوله نظامی را ندارند لذا قطعا با جمهوری اسلامی وارد جنگ مستقیم نمی‌شوند، اما آنچه که آن‌ها به دنبالش هستند، تحریک و اقناع ایالات متحده است که آن‌ها وارد جنگ با ایران شوند. البته آن‌ها خودشان هم بدشان نمی‌آید که با ایران وارد جنگ شوند، اما نباید این نکته را فراموش کنند که ایران یک کشور کوچک و ضعیف مثل کویت نیست که وارد جنگ شوند.»

او تاکید کرد: «قطعا جنگ با ایران هزینه‌های بسیاری در بر خواهد داشت. زیرا به هرحال پشتیبانی منطقه‌ای که ایران انجام می‌شود قطعا مشکلات بسیاری ایجاد خواهد کرد. طی سال‌های اخیر محور مقاومت بسیار قدرتمند و سازمان یافته‌تر از گذشته شده است و نمی‌توان با ایران به گونه‌ای رفتار کرد که با عراق رفتار شد؛ بنابراین کشور‌هایی که همچنان عقلانیت لازم را دارند اجازه نخواهند داد که کار به جنگ با ایران برسد. به همین دلیل است که الان می‌بینیم ایالات متحده از یک سو تهدید می‌کند و از سوی دیگر پیام برای مذاکره ارسال می‌کند.»

این کارشناس مسائل خاورمیانه افزود: «من اواخر سال گذشته در گفتگویی عنوان کردم که پنج کشور در تلاش است که رابطه میان ایران و آمریکا را بهبود ببخشند؛ لذا ما یک سری خبر‌ها داریم که الان تلاش دونالد ترامپ مبنی بر مذاکره است که خب فعلا جمهوری اسلامی ایران تمایلی به این مسئله ندارد و دلایل مختلف و منطقی دارد. نظر مقامات ایرانی مبنی بر این است که زمانی می‌توان وارد مذاکره شد که آمریکا به تعهدات خود در برجام پایبند باشد. قاعدتا هم اگر ایالات متحده تصمیم به بازگشت به برجام نگیرد، احتمال مذاکره بسیار اندک خواهد بود. زیرا همین اقدام آن‌ها موجب بی‌اعتمادی بیشتر بین ایران و آمریکا شده است و احتمالش بسیار کم است که جمهوری اسلامی در چنین وضعیتی پای میز مذاکره بنشیند.»

وی ادامه داد: «از طرف دیگر دلایل بسیاری وجود دارد که آمریکایی‌ها تمایلی به جنگ با ایران ندارند. یکی از این‌ها قدرت نظامی ایران است. نباید فراموش کنیم که در دوره مذاکرات هسته‌ای شرایط ایران بسیار نامناسب بود و ما اصلا به اندازه امروز در تکنولوژی، پدافند غیرفعال، صنعت و... توانایی را نداشتیم. دلیل دوم این است که زمانی که آمریکایی‌ها پای میز مذاکره آمدند، محور مقاومت هم شرایط خوبی نداشت و مخالفان در سوریه تا نزدیکی کاخ ریاست جمهوری رسیده بودند یا مثلا بخش قابل توجهی از عراق در اختیار داعش بود و به بغداد رسیده بودند و بیروت هم وضعیت مناسبی نداشت. در چنین شرایطی آمریکایی‌ها تصمیم گرفتند که پای میز مذاکره بیایند و الان خیلی احتمالش کم است که در شرایط فعلی ایران و محور مقاومت، وارد جنگ با جمهوری اسلامی شوند.»

موسوی در پایان گفت: «از سوی دیگر دونالد ترامپ هم به دنبال معامله است. او ترجیح می‌دهد بدون جنگ امتیاز بگیرد و به همین دلیل فکر نمی‌کنم در نهایت حاضر باشد به خواسته عربستان و امارات تن بدهد. ضمن اینکه نباید مسئله امنیتی و افزایش قیمت سوخت در پی جنگ با ایران را نادیده گرفت. زیرا جدا از اینکه قیمت حامل‌های انرژی افزایش پیدا خواهد کرد، امنیت منطقه و حتی اروپا هم تهدید خواهد شد. به همین دلیل است که الان می‌بینیم اتحادیه اروپا تلاش دارند به گونه‌ای برجام را حفظ کند؛ بنابراین با توجه به شرایط موجود من فکر نمی‌کنم که کشور‌هایی مثل عربستان، امارات و حتی اسرائیل وارد جنگ با ایران شوند. آن‌ها بیشتر به دنبال ورود نظامی ایالات متحده هستند که این هم با توجه به نکاتی که اشاره کردم، احتمالش بسیار اندک است.»

منبع: فرارو

کلیدواژه: جنگ ایران آمریکا عربستان اسرائیل خاورمیانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۰۰۹۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاکره با بازیگران «عشق» ادامه دارد / نگارش فیلمنامه بر اساس واقعیت‌های اجتماعی

پوران درخشنده که این روزها دو پروژه سینمایی و ادبی را همزمان پیش می‌برد، در گفت‌وگو با خبرنگار سینما صبا، گفت: همچنان در حال نگارش رمان «مادرم ایران» هستم.
او درباره این کتاب که پیش‌تر اعلام شده بود آن را بر مبنای زندگی مادرش می‌نویسد، اظهار داشت: کار نگارش این رمان در مراحل آخر خودش است و پس از انتشار کتاب، مقدمات تولید یک سریال برای شبکه نمایش خانگی بر اساس آن آغاز خواهد شد.
کارگردان تحسین شده «پرنده کوچک خوشبختی»، «شمعی در باد» و «هیس! دخترها فریاد نمی‌زنند» همچنین درباره آخرین وضعیت پروژه جدید سینمایی‌اش گفت: همچنان در تدارک ساخت فیلم «عشق» با موضوع مهاجرت هستم.
او که عضو انجمن‌های فیلمسازان زن آمریکا و کارگردانان مستقل آمریکاست و در سال ۱۳۷۷، فیلم «عشق بدون مرز» را به عنوان محصول مشترک در آمریکا با حضور ۴۰ بازیگر آمریکایی و ۱۰ بازیگر ایرانی ساخته بود، درباره کتسنیگ فیلم تازه خود اظهار داشت: مذاکره با بازیگران مدنظر ایرانی و خارجی ادامه دارد و هنوز با کسی توافق نهایی حاصل نشده است.
درخشنده که غالبا در کارهای داستانی خود نیز به مبنای پژوهش و مستندنگاری وقایع توجه می‌کند، درباره این که «عشق» تا چه حد بر اساس ماجراهای واقعی پیش می‌رود، گفت: بله، این بار هم مثل همیشه کار بر مبنای واقعیت‌های اجتماعی شکل می‌گیرد.

منبع: پایگاه خبری صبا خبر

دیگر خبرها

  • قطار ترانزیتی روسیه به مقصد هندوستان وارد کشور شد
  • شعبان جولا: دانشجو باید به تقابل تمدنی وارد شود و به بیانیه دادن اکتفا نکند/ حق وتو آمریکا باید سلب شود
  • ۲۳ سند آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور
  • خبر مهم وزیر کشور درباره پذیرش اتباع جدید
  • سرکوب در دانشگاه، مذاکره در قاهره
  • ۲۳ سند، آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور است
  • سامانه بارشی فردا وارد ایران می‌شود
  • هواشناسی ۱۴۰۳/۰۲/۱۶؛ سامانه بارشی فردا وارد ایران می‌شود
  • هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۱۶؛سامانه بارشی فردا وارد ایران می‌شود
  • مذاکره با بازیگران «عشق» ادامه دارد / نگارش فیلمنامه بر اساس واقعیت‌های اجتماعی