Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-05-06@13:08:44 GMT

گردشگری در پایتخت با متروی تهران

تاریخ انتشار: ۵ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۰۸۳۸۴

گردشگری در پایتخت با متروی تهران

سیستم حمل و نقل مترو یکی از بزرگترین شبکه‌های درون شهری درپایتخت است که با داشتن ۷ خط که در حال حاضر ۶ خط آن فعال است توانسته بسیاری از نقاط تهران را به یکدیگر وصل کند و کمک بسزایی به مسافرت‌های درون شهری در سال‌های اخیر کرده است.

 نخستین خط متروی پایتخت ایستگاه تهران (صادقیه) را به شهر کرج وصل کرد. پس از آن ایستگاه‌های مختلف افتتاح شد و متروی تهران گسترش پیدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر برنامه‌های کاربردی و نقشه‌های راهنمای بسیاری طراحی شده اند که به مسافران در سفر‌های درون شهرشان کمک کند.

مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شرکت بهره برداری متروی تهران و حومه همانند سال گذشته در ایام نوروز با چاپ نقشه خطوط هشتگانه متروی تهران و حومه و اماکن دیدنی قصد دارد یک راهنمای استفاده از مترو تهران را در اختیار مسافران و گردشگرانی قرار دهد که می‌خواهند در تعطیلات نوروزی سفر به پایتخت و بازدید از مکان‌های گردشگری پایتخت را در برنامه خود قرار داده اند.
بااستفاده از این گزارش می‌خواهیم رسیدن به محل‌های گردشگری را با استفاده از مترو برای افرادی که خطوط متروی تهران و حومه را به خوبی نمی‌شناسند، معرفی کنند. شبکه‌ی متروی تهران دارای ۷ خط ریلی است که در حال حاضر ۶ خط آن فعال می‌باشد. البته خطوط فرودگاه مهرآباد و فرودگاه امام خمینی (ره) به عنوان خطوط فرعی متروی تهران، افتتاح شده و قابل استفاده اند.
خط ۱: خط تجریش – کهریزک
شاید طولانی‌ترین خط متروی تهران تجریش – کهریزک باشد که از شمال تهران آغاز می‌شود و در جنوب تهران به پایان می‌رسد. این خط مترو با رنگ قرمز در نقشه‌ی متروی تهران نمایش داده شده و در ایستگاه شهید بهشتی با خط ۳، در ایستگاه دروازه دولت با خط ۴ و در ایستگاه امام خمینی (ره) با خط ۲ تعویض خط دارد. این خط به طول ۶۸ کیلومتر و ۳۳ ایستگاه، ایستگاه تجریش در انتهای شمالی خیابان دکتر شریعتی، را به فرودگاه امام خمینی (ره) متصل می‌کند. انشعاب دیگر این خط تا حرم مطهر حضرت امام خمینی (ره)، بهشت زهرا و کهریزک ادامه دارد و برخی از مراکز گردشگری در نزدیکی ایستگاه‌های این خط به شرح زیر است: 
ایستگاه تجریش: مجموعه موزه و کاخ سعد آباد، بازار تجریش، تله کابین توچال، آغاز مسیر کوهپیمایی دربند، بوستان جمشیدیه، باغ فردوس و مزه سینما، آغاز مسیر کوهپیمایی درکه، موزه پرفسور حسابی، موزه سینما، موزه موسیقی، باغ موزه هنر ایرانی، حسینیه جماران و امام زاده صالح (ع)
ایستگاه قیطریه: بوستان قیطریه و امام زاده علی اکبر (ع)
ایستگاه قلهک: سینما فرهنگ
ایستگاه دکتر شریعتی: حسینیه ارشاد
ایستگاه میرداماد: موزه دفینه
ایستگاه شهید حقانی: بوستان طالقانی، بوستان آب و آتش، بوستان نوروز، پل طبیعت، با غ. موزه دفاع مقدس. 
ایستگاه شهید همت: باغ کتاب تهران، برج میلاد
ایستگاه مصلی امام خمینی (ره): مصلی امام خمینی (ره)، پایانه بیهقی
ایستگاه سعدی: موزه آبگینه، موزه جواهرات ملی
ایستگاه امام خمینی (ره): پارک شهر، موزه‌ی ایران باستان، موزه‌ی سکه، موزه‌ی عبرت، موزه‌ی پست، سر در باغ ملی
ایستگاه ۱۵ خرداد: بازار بزرگ تهران، کاخ گلستان
ایستگاه جوانمرد قصاب: آرامگاه جوانمرد قصاب

ایستگاه حرم مطهر امام خمینی (ره): حرم امام خمینی (ره)، بهشت زهرا (س)
خط ۲: خط صادقیه – فرهنگسرا
شاید بتوان گفت: شلوغ‌ترین خط متروی تهران در طول سال خط تهران (صادقیه) – فرهنگسرا است که با رنگ آبی پررنگ در نقشه‌ی متروی تهران نشان داده شده و این خط از ایستگاه به نشانی خیابان محمدعلی جناح، با ۲۶ کیلومتر طول؛ به ایستگاه فرهنگسرا در شرق واقع در تهرانپارس، بلوار اشراق، روبروی فرهنگسرای اشراق متصل می‌کند و دارای ۲۲ ایستگاه می‌باشد. برخی از مراکز گردشگری در نزدیکی ایستگاه‌های این خط به شرح زیر است:
ایستگاه فرهنگسرا: فرهنگسرای اشراق
ایستگاه تهرانپارس: بوستان جنگلی سرخه حصار، ترمینال شرق 
ایستگاه بهارستان: موزه هنر‌های ملی، عمارت مسعودیه 
ایستگاه دانشگاه امام علی (ع): موزه قرآن
این خط در ایستگاه‌های شادمان و دروازه شمیران با خط ۴، ایستگاه نواب صفوی با خط ۶ و امام خمینی (ره) با خط ۱ تعویض خط دارد. مسافرت در خط ۲۶ کیلومتری صادقیه به فرهنگسرا در حدود ۴۷ دقیقه طول می‌کشد
خط ۳: خط قائم – آزادگان
خط آبی کمرنگ یا خط قائم واقع در اتوبان ارتش در شمال شرقی تهران به سمت آزادگان واقع در بزرگراه آیت اله سعیدی در جنوب غربی تهران از دیگر خطوط شبکه متروی تهران است که جنوب تهران را به شمال وصل می‌کند. این خط در ایستگاه شهید بهشتی با خط ۱، ایستگاه تئاتر شهر با خط ۴ و ایستگاه مهدیه با خط ۶ تقاطع دارد. مسافت خط سه، ۳۴ کیلومتر و دارای ۲۵ ایستگاه می‌باشد و قطار‌های مترو این راه را در زمان ۶۳ دقیقه طی می‌کنند.
ایستگاه نوبنیاد: کاخ موزه نیاوران، آغاز مسیر کوهپیمایی دارآباد
ایستگاه شهید زین الدین: بوستان جنگلی لویزان
ایستگاه شهیدقدوسی: موزه رضا عباسی
ایستگاه میرزای شیرازی: سینما آزادی، بوستان ساعی
ایستگاه میدان حضرت ولی عصر (عج): بوستان لاله 
ایستگاه راه آهن: ایستگاه راه آهن جمهوری اسلامی ایران
ایستگاه زمزم: بوستان ولایت
خط ۴: خط ارم سبز – شهید کلاهدوز
دیگر خط متروی تهران ایستگاه ارم سبز واقع در ابتدای اتوبان تهران – کرج به سمت شهید کلاهدوز واقع در انتهای خیابان پیروزی است که با رنگ زرد در نقشه نشان داده شده این خط در ایستگاه دروازه دولت با خط ۱، ایستگاه‌های دروازه شمیران و شادمان با خط ۲ و تئاتر شهر با خط ۳تقاطعی است خط دارد. لازم به توضیح است یک خط انشعابی به طول ۲ کیلومتر و ۳ ایستگاه از این خط، ایستگاه بیمه واقع در ابتدای جاده مخصوص کرج را به پایانه‌های یک؛ دو؛ چهار و شش فرودگاه مهرآباد متصل می‌کند و برخی از مراکز گردشگری در نزدیکی ایستگاه‌های این خط به شرح زیر است:
ایستگاه میدان آزادی: مجموعه برج و موزه آزادی 
ایستگاه تئاترشهر: سالن تئاتر و هنر‌های نمایشی، تالار وحدت
مسافت خط چهار، ۲۲ کیلومتر و دارای ۱۹ ایستگاه می‌باشد. ۴۳ دقیقه طول می‌کشد تا یک نفر از ایستگاه ابتدایی به ایستگاه انتهایی برسد.
ایستگاه فردوسی: خانه هنرمندان
ایستگاه تئاتر شهر: تئاتر شهر، تالار وحدت
ایستگاه میدان آزادی: برج و موزه آزادی
خط ۵: خط تهران (صادقیه) – گلشهر
خط سبز یا همان خط به عنوان تنها خط برون شهری شبکه متروی تهران، از ایستگاه صادقیه واقع در خیابان محمدعلی جناح تا ایستگاه گلشهر در ۴۵ متری گلشهرکرج با ۴۲ کیلومتر طول و ۱۱ ایستگاه امتداد داشته و استان تهران را به استان البرز متصل می‌کند این خط در ایستگاه ارم سبز با خط ۴ و ایستگاه صادقیه با خط ۲ تعویض خط دارد. خط پنج، ۴۲ کیلومتر طول دارد و در مجموع زمان مسافرت در این خط در حدود ۵۷ دقیقه است. برخی از مراکز گردشگری در نزدیکی ایستگاه‌های این خط به شرح زیر است: 
ایستگاه ارم سبز: بوستان ارم، باغ وحش ارم
ایستگاه ورزشگاه آزادی: مجموعه ورزشی آزادی
ایستگاه چیتگر: بوستان جنگلی چیتگر، دریاچه شهدای خلیج‌فارس
خط ۷: خط شهید نواب صفوی – مهدیه
خط بنفش در نقشه‌ی متروی تهران مربوط به مسیر نواب صفوی تا مهدیه می‌شود. این خط عمیق‌ترین خط متروی تهران است که از ایستگاه ورزشگاه تختی تهران در جنوب شرقی تهران آغاز شده و پس از طی مسیر شرقی- غربی و تقاطع با خطوط ۱، ۲، ۳، ۴ و ۶ به میدان کتاب در سعادت آباد می‌رسد. در حال حاضر ۵ ایستگاه مهدیه، بریانک، کمیل، رودکی و شهید نواب صفوی به طول ۶ کیلومتر در آن به بهره برداری رسیده است و برخی از مراکز گردشگری در نزدیکی ایستگاه‌های این خط به شرح زیر است:
ایستگاه بریانک: موزه حیات وحش وآثار طبیعی هفت چنار
خط‌های فرعی که در شبکه متروی تهران فعال هستند.
خط فرودگاه مهرآباد
خط‌های فرودگاهی سفر‌های برون شهری را برای مسافران بسیار آسان‌تر کرده و این خود از جمله کمک‌های شایان شبکه متروی تهران است. خط فرودگاه مهرآباد، خط فرعی خط ۴ متروی تهران است که از ایستگاه بیمه انشعاب پیدا می‌کند و دو ایستگاه دارد. ایستگاه‌های پایانه ۱ و ۲ فرودگاه مهرآباد و پایانه ۳ و ۴ فرودگاه مهرآباد که امکان دسترسی به بخش‌های مختلف این فرودگاه را برای شما فراهم می‌کند. مسافت این خط ۲.۵ کیلومتر است و زمان مسافرت آن ۵ دقیقه برآورد شده است. 
خط فرودگاه امام خمینی (ره) و شهر پرند
یکی دیگر از خط‌های فرعی که در شبکه متروی تهران، خط فرودگاه امام خمینی (ره) است. این خط از ایستگاه شاهد-باقرشهر انشعاب می‌گیرد و شامل ایستگاه‌های نمایشگاه آفتاب، واوان، فرودگاه امام خمینی (ره) و شهر پرند می‌شود. طول این خط ۳۱ کیلومتر است و طی آن به ۳۵ دقیقه زمان نیاز دارد.

 

 

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۰۸۳۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک دزدی ١٠ میلیاردی از متروی تهران | سارقان چه چیزهایی از مترو می‌دزدند؟

به گزارش همشهری آنلاین، سرهنگ لک، فرمانده یگان حفاظت مترو تهران و حومه با اشاره به تشدید اقدامات پیشگیرانه و گشت‌های انتظامی در خطوط و ایستگاه‌های مترو، اظهار کرد: از گذشته شاهد سرقت کابل از ایستگاه‌ها و خطوط متروی تهران و حومه بودیم که با نصب تجهیزات مراقبتی جدید و هوشیاری عوامل انتظامی و یگان حفاظت شرکت بهره‌برداری مترو تهران، موفق به دستگیری سارقان شدیم.

فرمانده یگان حفاظت مترو با بیان اینکه سارقان به ۱۵ فقره سرقت در خطوط مختلف مترو اعتراف کردند تصریح کرد: این سارقان سابقه‌دار و تحت تعقیب پایگاه دوم پلیس آگاهی تهران بزرگ بودند که پس از اخذ دستور قضائی جهت ادامه تحقیقات در اختیار عوامل پایگاه ۱۰ پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفتند.

سرهنگ لک افزود: طبق برآوردهای صورت گرفته، ارزش تقریبی این کابل‌ها ۱۰ میلیارد تومان تخمین زده شده است.

او توضیح داد: با توجه به مجهز شدن خطوط و اماکن مترو به سیستم‌های مراقبتی و تشدید اقدامات انتظاماتی، شاهد کاهش قابل ملاحظه سرقت از تجهیزات متروی تهران هستیم.

کد خبر 849064 برچسب‌ها سارق - سرقت مترو تهران

دیگر خبرها

  • توقف تورهای غیرمجاز گردشگری استان مرکزی در ایستگاه پلیس فتا
  • مهاباد به موزه جدید و نمایشگاه دائمی صنایع‌دستی نیاز دارد
  • ببینید | قابل توجه زاکانی و دوستان؛ وضعیت خطرناک پله برقی متروی میدان ولیعصر تهران!
  • توقف تور‌های غیرمجاز گردشگری استان مرکزی در ایستگاه پلیس فتا
  • توقف‌ تورهای غیرمجاز گردشگری استان مرکزی در ایستگاه پلیس فتا
  • سقوط دکل‌های برق در شادگان بر اثر طوفان
  • بهره‌برداری از فاز نخست خط ۲ متروی اصفهان در اولویت است/بازار «زرین» گذشته را روایت می‌کند
  • یک دزدی ١٠ میلیاردی از متروی تهران/ سارقان چه چیزهایی از مترو می‌دزدند؟
  • سرقت ۱۰ میلیارد تومانی از متروی تهران / دزدی غیرقابل باور سارقان از مترو
  • یک دزدی ١٠ میلیاردی از متروی تهران | سارقان چه چیزهایی از مترو می‌دزدند؟