Web Analytics Made Easy - Statcounter

آمریکا با عمان برای استفاده از بندرهای دقم و صلاله به توافق رسیده که به نیروهای نظامی این کشور امکان می‌دهد دسترسی بیشتری به منطقه خلیج فارس داشته باشند در عین حال که نیاز کشتی‌هایشان به تردد از تنگه هرمز کاهش می‌یابد.

 

این توافق را مارک سیورز سفیر آمریکا در عمان و محمد بن ناصر دبیرکل وزارت دفاع عمان امضا کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

سفارت آمریکا در عمان یکشنبه چهارم فروردین در بیانیه‌ای اعلام کرد که این توافق به نیروهای آمریکا امکان استفاده از تاسیسات دو بندر دقم و صلاله -مرکز استان ظفار- را خواهد داد و «تاکیدی است بر تعهد دو کشور به پیشبرد اهداف امنیتی مشترک.«

 

به گزارش رویترز، عمان که در دیپلماسی و سیاست خاورمیانه نقشی بی‌طرف و میانجی دارد این توافق را بیشتر از منظر اقتصادی نگاه می‌کند و بخصوص آن را فرصتی برای توسعه بندر دقم می‌داند.

 

از دید آمریکا این واکنشی است به پیشرفت برنامه موشکی ایران با وجود تحریم‌ها و فشارهای سیاسی.

 

رویترز به نقل از یک مقام آمریکایی که نامش را فاش نکرده نوشت این توافق از این نظر مهم است که نیروهای آمریکایی با دسترسی به این بندرها، به شبکه جاده‌های منطقه متصل می‌شود و باعث استقامت بیشتر این نیروها در شرایط بحرانی می شود.

 

یک مقام آمریکایی دیگر هم به رویترز گفت دقم بندری ایده‌آل برای کشتی های بزرگ است و حتی ناو هواپیمابر هم می‌تواند در آن دور بزند: خود این بندر و موقعیت استراتژیک آن بسیار جذاب است و بیرون تنگه هرمز هم هست.

 

به گفته این مقام که نامش ذکر نشده مذاکره برای دسترسی به بندر دقم از زمان دولت باراک اوباما آغاز شده بود.

 

برای عمان هم این فرصتی است که بندر دقم را به یکی از بنادر مهم و صنعتی خاورمیانه تبدیل و از وابستگی اقتصاد خود به نفت و گاز کم کند.

 

بندر دقم زمانی روستایی کوچک بود و مردمش با ماهیگیری زندگی می‌کردند و ۵۵۰ کیلومتر با مسقط پایتخت فاصله دارد. اکنون این بندر یک منطقه ویژه اقتصادی و توافق تجارت آزاد با آمریکا و سنگاپور دارد.

 

به گفته تحلیل‌گران این توافق آمریکا را در رقابت با چین برای نفوذ هر چه بیشتر در منطقه در موقعیت بهتری قرار می‌دهد.

 

چین زمانی قصد داشت بیش از ده میلیارد دلار در این بندر سرمایه‌گذاری کند که به نظر می‌رسید اقتصادی باشد تا نظامی.

 

رویترز از قول مقام آمریکایی نوشت: به نظر من کار چین به اندازه‌ای که یکی دو سال پیش به نظر می‌رسید بزرگ نبوده است.

 

«بخشی از منطقه صنعتی دقم برای برای چین کنار گذاشته شده اما تا جایی که من می‌توانم بگویم آنها مطلقا هیچ کاری در آن نکرده‌اند.»

 

با این حال چین نشان داده که از به رخ کشیدن نفوذ خود به آمریکا ابایی ندارد.

 

در سال ۲۰۱۷، چین در کشور آفریقایی جیبوتی نخستین پایگاه نظامی خود را در خارج از چین احداث کرد، چند کیلومتر دورتر از پایگاه نظامی آمریکا.

 

جیبوتی در کنار یکی از مهمترین و استراتژیک‌ترین آبراهه‌های جهان یعنی تنگه باب المندب قرار دارد.

 

پایگاه نظامی آمریکا در جیبوتی برای مقابله با داعش، القاعده و دیگر گروه‌های شبه نظامی اهمیت حیاتی داشته است.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۰۹۲۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیانیه مشترک آمریکا و ۱۷ کشور دیگر: تمام اسرای اسراییلی باید فورا آزاد شوند

آمریکا و ۱۷ کشور دیگر امروز پنجشنبه با صدور بیانیه‌ای خواستار آزادی فوری تمام اسرای صهیونیست نزد مقاومت فلسطین در غزه شدند.

به گزارش العربیه، گروهی متشکل از ۱۸ کشور از حماس خواستند که توافق آتش‌بس روی میز را بپذیرد و اسرای صهیونیست را آزاد کند.

یک مقام ارشد دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا مدعی شده که یک توافق روی میز وجود دارد و تقریبا تمام خواسته‌های حماس را برآورده می‌کند؛ در نتیجه آمریکا به همراه ۱۷ کشور دیگر در بیانیه مشترکی از جنبش حماس درخواست کرده تا با توافق مذکور موافقت کند.

در متن این بیانیه مشترک آمده است: «ما قویاً از تلاش‌های میانجی‌گری برای بازگرداندن اسرا به خانه خود حمایت می‌کنیم. مجدداً از حماس درخواست می‌کنیم که گروگان‌ها را آزاد کند و اجازه دهد به این بحران پایان دهیم تا بتوانیم تلاش‌های خود را روی ایجاد صلح و ثبات در منطقه متمرکز کنیم».

این مقام دولت بایدن گفت که پیش از این تلاش‌ها برای انتشار یک بیانیه مشترک ناموفق بوده و اکنون این بیانیه «نمایش فوق‌العاده‌ای از اتفاق آرا از سوی بسیاری از رهبران در سراسر جهان» است.

کشور‌هایی که این بیانیه را امضا کردند عبارتند از: آرژانتین، اتریش، برزیل، بلغارستان، کانادا، کلمبیا، دانمارک، فرانسه، آلمان، مجارستان، لهستان، پرتغال، رومانی، صربستان، اسپانیا، تایلند، انگلیس و آمریکا.

این مقام دولت بایدن مدعی شد: «یک توافق روی میز وجود دارد که تقریباً تمام خواسته‌های حماس را برآورده می‌کند... و کاری که آن‌ها باید انجام دهند این است که این دسته آسیب‌پذیر از گروگان‌ها را آزاد کنند تا پیشرفت حاصل شود».

وی در ادامه ابراز امیدواری کرد که «برخی نشانه‌ها» وجود دارد که نشان می‌دهد احتمالا راهی برای توافق هست، اما تاکید کرد که همچنان از این امر مطمئن نیست. در مورد پیشنهاد کنونی که روز میز است، این مقام آمریکایی مدعی شد که آتش بس فوری و طولانی مدت در غزه و همچنین امکان بازگشت نامحدود فلسطینی‌ها به شمال غزه را فراهم می‌کند.

پیش از این، خلیل الحیه، یک مقام ارشد شاخه سیاسی حماس گفته بود که این جنبش در ازای ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی و آتش‌بس ۵ ساله یا بیشتر، حاضر به توافق خواهد بود.

در طول بیش از ۲۰۰ روز جنگ، آتش‌بس فقط به مدت یک هفته برقرار شده است. طی این آتش‌بس که در ماه نوامبر اعلام شد، حماس بیش از ۱۰۰ اسیر صهیونیست را با حدود سه برابر اسرای فلسطینی مبادله کرد. حماس از پایان ژانویه چارچوب جدیدی برای توافق مطرح کرده که شامل بازگشت آوارگان فلسطینی به خانه‌های خود در شمال غزه و دائمی بودن آتش‌بس است. حماس همچنین به ارتش صهیونیست هشدار داده تمامی نیرو‌های خود را از نوار غزه خارج کند.

دیگر خبرها

  • بیانیه مشترک آمریکا و ۱۷ کشور دیگر: تمام اسرای اسراییلی باید فورا آزاد شوند
  • حماس: تحت فشار آمریکا توافق نمی‌کنیم
  • طرح آمریکا و ۱۷ کشور دیگر برای آتش‌بس در غزه
  • طرح پیشنهادی آمریکا و ۱۷ کشور دیگر به حماس | قطر و مصر هم ضمانت کردند؛ پایان جنگ نزدیک است؟
  • طرح پیشنهادی آمریکا و ۱۷ کشور دیگر به حماس درباره غزه
  • مستشاران ایرانی از سوریه خارج شدند؟
  • وابستگی عاطفی کاربران به دستیارهای هوش مصنوعی
  • تکذیب خروج مستشاران ایران از سوریه
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • کیهان: مذاکره با آمریکا به نفع آمریکا است نه ایران