Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت‌الله علی‌اکبر مسعودی خمینی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با ایکنا از قم، با اشاره به  سال روز تاسیس حوزه گفت: حوزه‌های علمیه قبل از انقلاب وابسته به هیچ ارگان و هم‌چنین دولت نبودند و مستقل فعالیت می‌کردند؛ در واقع از جهات مختلف آزاد بودند و ازنظر زندگی روزمره ساده‌زیست بودند.

وی افزود: مردم شرافتمند ایران نیز وجوه خود را در اختیار علما و علما وجوه را به طلاب می‌دادند و در واقع حوزه علمیه با همین وجوه روزگار می‌گذراند؛ در زمان مرحوم آیت‌الله بروجردی، مردم و خود روحانیون حوزه را اداره می‌کردند و حوزه علمیه یک نهاد وابسته نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تولیت سابق حضرت معصومه(س) با اشاره به مدرک‌گرایی در حوزه‌های علمیه، ادامه داد: امروزه در حوزه‎‌های علمیه امتحان دادن و نمره گرفتن باب شده است در حالی که قرار بود حوزه علمیه دروازه علم باشد نه اینکه مدرک و نمره با این وضع امروزی ایجاد شود و بنده مخالف این مدرک‌گرایی در حوزه هستم.

سوغات حوزه برای دانشگاه چه بوده است؟

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان کرد: وحدت دانشگاه و حوزه به معنای این نبود که هرکدام در امور دیگری دخالت کنند، حوزویان مدرک‌گرایی را از دانشگاه فراگرفتند، اما سؤال بنده این است از حوزه‌های علمیه ما چه مطالبی وارد دانشگاه‌ها شد؟ آیا علم اخلاق فقه و سایر علوم حوزوی راهی در دانشگاه باز کرد؟.

آیت‌الله مسعودی خمینی با اشاره به اینکه با این وضعیت بنده بعید می‌دانم حوزه علمیه بتواند مانند سابق روی پای خودش بایستد، تصریح کرد: حوزه باید با اخلاق اداره شود و به نظر بنده این مدرک‌گرایی چالش بزرگی است که بعد از پیروزی انقلاب ایجاد شد و این سطح ارتقاء علمی را پایین می‌آورد حوزه علمیه باید به روال اصلی خود برگردد.

وی بیان کرد: کتاب‌های حوزه علمیه با محتوای قدیمی عوض‌شده است و عمق معلومات کاهش‌یافته است؛ کتاب باید نوشته شود اما با فکر درست و عمیق؛ مطالبی به‌جای مکاسب بنویسند که طلاب بتوانند از نظر پیشرفت علمی یکه‌تاز میدان علم باشند.

حوزه علمیه نباید با دولت رابطه مالی داشته باشد

این استاد حوزه علمیه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به شیوه تبلیغ در حوزه‌های علمیه و این چالش فرا روی حوزه، یادآور شد: درگذشته در ماه محرم، صفر و رمضان بدون اینکه کسی روحانیون را معرفی کند به تبلیغ می‌رفتند و این مهم را رسالت خود می‌دانستند و اگر بنا بر دعوت بود مردم طلاب با اخلاق خوب و علم بالا را به شهر یا روستای خود دعوت می‌کردند.

وی ادامه داد: این در حالی است که امروزه عده‌ای بر اساس مدارک اعزام می‌شوند و گزارش‌هایی به ما می‌رسد که فلان طلبه اطلاعات علمی و دینی خوبی نداشت و درواقع انسان می‌تواند سخنرانی کند نه مدرک. آن زمان ما تبلیغ می‌رفتیم نمی‌گفتیم چقدر پول می‌دهند و امروز متأسفانه برخی از طلاب رسالت اصلی خود را فراموش کرده‌اند و به دنبال منصب و مقام هستند.

آیت‌الله مسعودی خمینی ابراز کرد: بنده نسبت به حوزه علمیه و آینده‌اش نگران هستم، بزرگان و علمای حوزه علمیه باید برای این موارد چاره‌ای بیندیشند که طلبه را در بطن مردم بزرگ کنند؛ حوزه علمیه نباید با دولت رابطه مالی داشته باشد، باید حوزه را از وجوه مردم اداره کرد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۱۰۶۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۰ هزار حافظ قرآن کریم در سطح استان خراسان رضوی وجود دارد

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی رمضانی ظهر سه شنبه در نشست خبری نوزدهمین آزمون سراسری اعطا مدارک تخصصی به حافظان قرآن کریم اظهار کردک در حال حاضر ۲۰ هزار حافظ قرآن کریم در سطح استان وجود دارد و بیش از ۲۵۰۰ جلسه قرآن به صورت روزانه در نقاط مختلف استان برگزار می‌شود.

مسؤول دارالقران اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی گفت: نوزدهمین آزمون سراسری مدرک تخصصی حافظان قرآن کریم در سه رشته ۱۰ جز و ۲۰ جز و کل قرآن همزمان با سراسر کشور روز ۱۴ اردیبهشت ماه برگزار می‌شود.

وی گفت: اعطا مدرک تخصصی یکی از خدمات ویژه است که برای حافظان در نظر گرفته شده است و در این مرحله نوزدهمین آزمون برگزار خواهد شد.

رمضانی بیان کرد: حافظانی که اهتمام به حفظ قرآن داشته باشند برای ۱۰ جز مدرک دیپلم علوم قرآنی، ۲۰ جز مدرک لیسانس علوم قرانی و حفظ کل مدرک دکترا داده می‌شود.

خراسان رضوی دارالقران ایران است

مسؤول دارالقران اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با تاکید بر اینکه استان خراسان رضوی دارالقران ایران است، گفت: هیچ استانی این حجم از قاریان و حافظان را ندارد و در این آزمون با ۱۶۱۷ نفر ثبت نام رتبه اول را در کشور از نظر تعداد شرکت کننده داریم.

وی از افزایش تعداد حوزه‌های امتحانی نسبت به سالهای گذشته خبر داد و افزود: آزمون در هفت حوزه تربت جام، سبزوار، نیشابور، کاشمر، خواف و مشهد در ۲ حوزه خواهران و برادران برگزار می‌شود که در سالهای قبل فقط یک حوزه در استان داشتیم.

رمضانی گفت: برای شرکت در آزمون تأمین هزینه‌های برگزاری از خود حفاظ مبلغی گرفته شود، ولی علی رغم این موضوع تعداد بیشماری شرکت کردند.

کد خبر 6086796

دیگر خبرها

  • تأکید بر ارتقای فعالیت‌های فرهنگی در حوزه زنان و رسانه
  • همایش جمعیت خدمت‌رسانی فاطمی‌ها در قم برگزار شد
  • بیش از ۸۰۰۰ عضو هیات علمی خانم در دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند
  • از ابتدا پیوند عمیقی میان فلسفه و باستان شناسی وجود داشته است
  • بیش از ۸ هزار عضو هیئت علمی خانم در دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند
  • بیش از ۸ هزار عضو هیات علمی خانم در دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند
  • جذب هیات علمی با مدرک دکتری در دانشگاه فنی و حرفه ای لغو شد
  • (عکس) رئیسی دکتری گرفت
  • اعطای مدرک دکترای افتخاری دانشگاه کراچی به رئیس جمهور کشورمان
  • ۲۰ هزار حافظ قرآن کریم در سطح استان خراسان رضوی وجود دارد