Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@06:54:18 GMT

چالدران با 104 اثر تاریخی پذیرای گردشگران نوروزی است

تاریخ انتشار: ۵ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۱۶۶۳۲

چالدران با 104 اثر تاریخی پذیرای گردشگران نوروزی است

ارومیه - ایرنا - فرماندار چالدران گفت: این شهرستان شمالی آذربایجان غربی با آثار تاریخی و گردشگری کم نظیر میزبان مسافران نورزی است.

حسن محمدزاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: علاوه بر آثار ثبت شده ملی، یک اثر تاریخی این شهرستان نیز در فهرست آثار جهانی ثبت شده که قره کلیسا را شامل می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: دشت وسیع چالدران، مزار 27 هزار شهید همراه با یادمان شهدای جنگ چالدران، مقبره سید صدرالدین، کلیسای طاطائوس مقدس ( قره کلیسا)، دخمه سنگی ˈدلیک داشˈ مربوط به هزاره های اول قبل از میلاد، کلیسای صخره ایˈ سعدلˈ در روستایی به همین نام، چشمه های آب گرم، آبشار ˈشور شورˈ واقع در روستای عرب دیزج و روستایˈ قرنقو ˈ از جمله جاذبه های تاریخی و گردشگری این شهرستان هستند.
وی ادامه داد: بازرسی لازم از اماکن اسکان و مسافرخانه‌های شهرستان چالدران انجام شده و نواقص و مشکلات موجود در این زمینه رفع شده است.
وی بیان کرد: ستاد اسکان نوروزی چالدران با دارا بودن امکانات رفاهی، تفریحی و بهداشتی از نخستین ساعات آغاز تعطیلات پذیرای میهمانان نوروزی از سراسر کشور است.
محمدزاده گفت: علاوه بر این امکانات رفاهی و اقامتی ، در محورهای منتهی به چالدران پایگاه های امداد و نجات همراه با کادرهای درمانی مستقر شده و خدمات لازم را در اختیار مسافران قرار می دهند.
به گزارش ایرنا، چالدران که در منتهی الیه شمال غرب کشور واقع شده است، یکی از 6 شهرستان مرزی آذربایجان غربی در امتداد مرزهای ایران با کشور ترکیه به شمار می رود و به موجب همین تلاقی در قرن دهم هجری قمری محل جنگ 2 کشور ایران و عثمانی با عنوان جنگ چالدران بود.
آثار تاریخی زیادی از جنگ ایران و عثمانی در دوران شاه اسماعیل صفوی در چالدران باقی مانده که سرسلسله آنها، مقبره سید صدرالدین، وزیر اعظم شاه اسماعیل صفوی و مجسمه شاه اسماعیل است که بازدید از آن به اندازه بناهای دوران صفویه و زندیه جذابیت دارد.
جنگ چالدران بیش از یک قرن پیش (920 قمری) در دشت چالدران که در ضلع غربی این شهرستان قرار دارد با تجاوز دولت عثمانی برای سرکوب تشیع در ایران آغاز شد.
در این جنگ لشکر عثمانی با 210 هزار سرباز با قوی ترین سپاه و نیروهای ایران با کمتر از 30 هزار نفر در مقابل هم صف آرایی کردند و سپاه عثمانی در پی اتحاد ملت ایران، عقب نشینی کرد ولی دلاوران ایرانی شهدای زیادی را تقدیم دفاع از مرزهای تشیع کردند که سید صدرالدین وزیر صفوی از آن جمله بود.
مقبره این وزیر شجاع صفوی در بین روستاهای سعدل و گل اشاقی چالدران ساخته شده و مجسمه شاه اسماعیل نیز در ورودی این مقبره نصب شده است.
قره کلیسا نیز بنای تاریخی دیگری است که در 15 کیلومتری شمال شرق مرکز چالدران ساخته شده است و بازمانده ای از یک واقعه خونین در نخستین سال های ظهور مسیحیت به شمار می رود.
برخی مورخان معتقد هستند که در سال 43 میلادی تاتاووس و بارتلمیوس برای تبلیغ دین مسیح به ارمنستان آمده بودند تا به تبلیغ این دین بپردازند که پس از پیوستن دختر پادشاه ارمنستان با سه هزار و 500 نفر از مردم به آنها، این افراد توسط عمال پادشاه آن کشور قتل عام و اجساد همه آنها در قره کلیسا دفن شده است.
به گفته ارامنه، قره کلیسا نخستین کلیسای جهان است که چند سال پس از آن حادثه ناگوار در این منطقه ساخته شده است و همه ساله در میانه تابستان مصادف با سالگرد شهادت تاتاووس مقدس و شهدای آن دوران، ارامنه در قره کلیسا جمع می شوند و آئین های خاصی را برگزار می کنند.
در روستای خضرلوی چالدران نیز حجاری های مربوط به دوران اورارتویی با قدمت چند هزار ساله وجود دارد که از قدمت قابل توجه این شهرستان حکایت می کند.
این غار از آثار برجای مانده از دوره حکومت باستانی اورارتویی است که در تپه های اطراف آن، بقایای ساختمان های باستانی قرار دارد و به عقیده کارشناسان، در زمان باستان انسان هایی در آنجا زندگی می کردند.
علاوه بر جاذبه های تاریخی، مکان های دیدنی طبیعی بسیاری نیز در چالدران وجود دارد که نمی شود از کنار آنها به راحتی گذشت؛ چشمه آبگرم چالدران یکی از این جاذبه های طبیعی چالدران به شمار می رود که با وجود نبود زیرساخت های رفاهی مناسب، افراد زیادی برای استفاده از خواص درمانی آن در این محل حاضر می شوند و آب تنی می کنند.
جنگل های حدود 500 هکتاری چالدران نیز دیگر جاذبه طبیعی این شهرستان را تشکیل می دهد که در منطقه قره دره این شهرستان واقع شده است و بادام وحشی، زرشک، ریش بز و نسترن در آن یافت می شود.
چالدران همچنین دارای چهار تالاب است که وسعت آنها به 285 هکتار می رسد که شامل ناور، پیر احمد کندی، خان گول و قوری گول است.
8137/2093

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي گردشگري آذربايجان غربي چالدران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۱۶۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهروند خبرنگار، نبود پل در روستاهای چالدران

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،  نبود پل بر روی رودخانه منتهی به روستاهای گل سعید و ساز آغال در چالدران موضوع شهروند خبرنگار این بخش خبریست.

 صدای شهروند و پاسخ فرماندار چالدران در این زمینه را بشنوید.

دیگر خبرها

  • تالاب درگه سنگی پذیرای بیش از ۱۵ هزار قطعه فلامینگو بود
  • یک حقوق‌دان: احتمالا حکم اعدام توماج صالحی لغو شود
  • شهروند خبرنگار، نبود پل در روستاهای چالدران
  • نصب تندیس گونه درنا به مناسبت هفته زمین پاک در چالدران
  • سال گذشته تالاب درگه سنگی پذیرای بیش از ۱۵ هزار قطعه فلامینگو بود
  • برگزاری نخستین آزمون سراسری در شهرستان چالدران
  • در این شهر هیچ کولری روشن نمی‌شود! (+عکس)
  • برگزاری جشنواره سماق درآینده نزدیک باحضور گردشگران داخلی وخارجی
  • سراب هنام الشتر؛ چشمه‌ای در دل یک خانه تاریخی
  • افزایش ۳۰ درصدی سفر گردشگران خارجی به گیلان