Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، روستای شگفت انگیز کندوان با خانه‌های مخروطی شکل و شبیه به کندوی زنبور عسل با قدمتی ۷ هزار ساله، آب و هوایی مسحور کننده و طبیعتی عجیب، همه ساله پذیرای بیش از یک میلیون گردشگر از سراسر دنیاست.

کنداون روستایی است با ساختار معماری طبیعی شبیه کله قند که مردمان قدیم برای در امان ماندن از بلایای طبیعی و یا هجوم یاغیان در دل کوه‌ها کنده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عقیده کارشناسان کندوان با نوع معماری خاص خود نشان دهنده شکل ویژه‌ای از معماری و الگوی سکونت انسان‌ها، نمونه منحصر به فردی از نحوه استقرار و زندگی جماعت‌های اولیه انسانی در دوره‌های بسیار دور تاریخی است.

برخی مورخان معنای واقعی کندوان را که به زبان ترکی است از دو کلمه کند (به معنای روستا) و وان (به معنی جای نگهبانی) می‌دانند که در مجموع به معنی روستای محافظان و نگهبانان است.

کندوان یکی از سه روستای شگفت انگیز جهان است که فقط دو نمونه از آن در آمریکای شمالی و کاپادوکیا ترکیه وجود دارد.

از نکات قابل توجه این روستای توریستی، جاری بودن زندگی در خانه‌های صخره‌ای آن است که دو روستای همسان آن در آمریکا و ترکیه این قابلیت را ندارند.

صخره‌های مخروطی شکل روستای شگفت انگیز کندوان که در فاصله ۲۰ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان اسکو و ۵۲ کیلومتری جنوب تبریز قرار گرفته است با حمله مغول‌ها در قرن هفتم هجری به مامنی برای روستائیان این منطقه تبدیل شد و این سکونت تا به امروز ادامه یافته است.

امروزه آثار معماری صخره‌ای در اغلب مناطق جهان از جمله در ایتالیا، یونان، پرو، آمریکای لاتین و چین خالی از سکنه است و کندوان را به لحاظ برخورداری از سکونت در عصر حاضر می‌توان در جهان منحصر به فرد دانست.

طبیعت زیبا، آب و هوای مطبوع کوهستان، آب معدنی با خاصیت درمانی، هتل صخره‌ای و بازار سنتی، این روستا را به یکی از مهمترین مراکز گردشگری استان تبدیل کرده است.

روستای تاریخی و طبیعی کندوان به عنوان قطب گردشگری در کشور مرکزیت چندین مرکز گردشگری دیگر از جمله روستای تاریخی حیله ور، مراتع توریستی ارشدچمن، کوه سلطان، دامنه‌های سرسبز شمالی کوه سهند و طبیعت زیبای اسکو را دارد.

آب معدنی گوارای کندوان که از دل یکی از تپه‌های این روستا می‌جوشد، از شهرت فراوانی برخوردار است و گفته می‌شود خاصیت درمانی بسیار بالایی دررفع سنگ کلیه و مثانه دارد.

این روستا به علت ویژگی معماری صخره‌ای و بافت مخصوص آن در اردیبهشت ماه ۷۶ به شماره ۱۸۵۷ در آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

بازارچه روستای کندوان نیز به لحاظ وسعت و بافت اقتصادی اش یکی از پرمشتری‌ترین بازار‌های کشور محسوب می‌شود که در آن محصولات کشاورزی این روستا از جمله گردو، گیاهان دارویی، دوشاب، عسل، بادام و گل محمدی به فروش می‌رسد.

در این بازارچه همچنین صنایع دستی زنان روستا شامل گلیم، جاجیم و روسری‌های کلاقه‌ای به فروش می‌رسد که طرفداران زیادی دارد.

هتل صخره‌ای کندوان محل منحصر بفردی برای اقامت در این روستای زیبا است تا معماری تاریخی ایران را با تمام وجود حس کنیم.

 

انتهای پیام/ش

روستای تاریخی و طبیعی کندوان به عنوان قطب گردشگری در کشور

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جاذبه گردشگران میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۲۱۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری آیین نکوداشت روز مراغه

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی ۱۶ اردیبهشت سالروز آغاز فعالیت رصد خانه تاریخی مراغه و بسته شدن زیج ایلخانی در سال ۶۵۷ هجری بنام روز مراغه نام گذاری شده است.

امام جمعه مراغه در این مراسم گفت: تاریخ علمی، ادبی، نجومی و فرهنگی مراغه پر افتخار است.

حجت‌الاسلام و المسلمین پور محمدی افزود: روز مراغه بهترن فرصت برای شناساندن تاریخ، فرهنگ و شخصیت‌های علمی و ادبی این شهر برای نسل جوان است.

وی اظهار کرد: خواجه نصیر الدین طوسی با ساخت رصد خانه مراغه بزرگترین مرکز علمی و پژوهشی زمان خود را دراین شهر بنا کرده است که به برکت این رصد خانه دانشمندان بسیاری از کشور‌های مختلف دنیای آن زمان در این شهر تحصیل کرده اند.

امام جمعه مراغه در ادامه افزود: دانشمندان بسیاری از جمله خواجه نصیر الدین طوسی، قطب الدین شیرازی و علامه حلی در مراغه درس خوانده اند و شاگردان بسیاری تربیت کرده اند

وی تصریح کرد: مراغه قبل از رصد خانه تاریخی این شهر مدارس و شخصیت‌های علمی بزرگی داشته است و اسناد و شواهد تاریخی نشان می‌دهد مردم این شهر همیشه علاقمند علم ودانش بوده اند.

وی افزود: اوحدی، عبدالقادر مراغه‌ای، درویش اشرف، قاضی کمال الدین، شیخ بابا، خواجه معز الدین، میرعبدالله فتاح و در زمان حاضر نیز استاد کریمی و حیدر عباسی همه مفاخر مراغه هستند.

معاون سیاسی استاندار آذربایجان شرقی  نیز در آیین نکوداشت روز مراغه افزود: این شهرستان به لحاظ بنا‌های تاریخی در استان دارای اهمیت و تاثیر گذار است.

محمدی افزود: مراغه از نظر قدمت شهرنشینی، تاریخی و فرهنگی همتراز شهر‌های اصفهان، شیراز، کرمان و یزد است.

وی اضافه کرد: وجود منطقه فسیلی در مراغه این شهرستان را به بهشت فسیلی تبدیل کرده است.

فرماندار شهرستان ویژه مراغه نیز در این مراسم گفت: تاریخ و گذشته مراغه بسیار درخشان و پرافتخار دارد.

مینویی افزود: در زمان حاضر نیز مردم اگاه و بصیر این شهر در تمامی صحنه‌های انقلاب از دفاع مقدس گرفته پای صندوق‌های رای همیشه حاضر و آمده هستند.

دبیر نکو داشت روز مراغه نیز گفت: ۱۶ اردیبهشت روز مراغه نام گذاری شده تا فرصت برای معرفی این شهر فرهنگی و تاریخی باشد.

عسکری افزود: این شهردر طول تاریخ از مناطق مهم علمی، اقتصادی، شهر نشینی بوده و علمای بسیاری از جمله اوحدی، عبدالقادر مراغه‌ای در این شهر متولد شده اند.

وی اضافه کرد: در این شهر همچنین علما و دانشمندان بسیاری از جمله شیخ شهاب الدین سهروردی، علامه حلی و فومن جی چینی در این شهر تحصیل کرده اند.

معاون سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور نیز در این مراسم، با اشاره به اینکه درجه شهرداری مراغه از دهه ۶۰ شمسی ارتقا نیافته بود، گفت: این درجه پس از حدود سه دهه از ۹ به ۱۰ ارتقا یافت که در توسعه ساختار تشکیلاتی، تعداد نیروی انسانی و میزان اعتبارات دولتی می‌تواند مفید باشد.

 «سیدسجاد انوشه» در جشن «روز مراغه» که در تالار سرباز این کهن‌شهر برگزار شد، افزود: کسب درجه ۱۰ با توجه به اینکه آخرین درجه در شهرداری‌های کلانشهر‌ها ۱۲ است، موفقیت بزرگی برای مراغه به شمار می‌رود.

دیگر خبرها

  • روستای تاریخی و کویری اصفهک، در راه جهانی شدن
  • آلودگی آب رودخانه روستای سنقرآباد به لطف گاوداری + فیلم
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • روستای تاریخی فهرج در چند قدمی پیوستن به دهکده‌های جهانی گردشگری
  • برگزاری آیین نکوداشت ۱۶ اردیبهشت روز مراغه
  • روستای فهرج، نامزد برترین روستا‌های دنیا در حوزه گردشگری
  • برگزاری آیین نکوداشت روز مراغه
  • پاس‌های اعجاب‌انگیز مسوت اوزیل / فیلم
  • فارسیان، پلکانی به بلندای تاریخ
  • مهم‌ترین هدف جشنواره اقوام ایران زمین پر کردن شکاف بین نسلی است