Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از چهارمحال و بختیاری، اقبال عباسی، استاندار چهارمحال و بختیاری، صبح امروز شش فروردین در نشست ستاد بحران چهارمحال و بختیاری که در شهرستان کوهرنگ برگزار شد، با اعلام این خبر، گفت: این خسارت به بخش‌های زیرساختی، مزارع کشاورزی، جاده‌های روستایی، پل ها، باغات، خانه‌های مسکونی و واحد‌های تولیدی وارده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: منازل مسکونی یک هزار و ۵۰۰ نفر دچار مشکل شده و امید است به این خانواده‌ها اسکان لازم داده شود تا مشکلات آن‌ها رفع و ضروری است تا ادارات و ارگان‌ها در این زمینه جمعیت هلال احمر استان را یاری کنند.
به گفته عباسی، بارندگی ۲ روز گذشته در کوهرنگ به بیش از ۲۵۰ میلیمتر رسیده که با ذوب برف‌ها و روان آب‌های ناشی از سیلاب این میزان به ۳۵۰ میلیمتر افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: بیشترین خسارت دریافتی به کسانی است که اقدام به ساخت و ساز در بستر رودخانه کرده و برخی از این افراد حتی در بستر رودخانه اقدام به احداث مزرعه نیز کرده بودند.
عباسی تصریح کرد: با همکاری مردم و رسانه ها، بحران ابتدایی سیلاب در چهارمحال و بختیاری درحال فروکش کردن است و خوشبختانه این سیلاب هیچ خسارت جانی نداشته است.
وی از مسئولان خواست تا میزان اصلی خسارت را در چند روز آینده به صورت مکتوب به ستاد مدیریت بحران برای اختصاص اعتبار لازم ارسال کنند.
نماینده مردم شهرستان‌های اردل، فارسان، کوهرنگ، کیار و دهستان دستگرد در مجلس شورای اسلامی نیز ابراز امیدواری کرد: برای نجات اموال مردم در خسارات سیلاب چاره اندیشی شود.
علی کاظمی باباحیدری افزود: برخی از خانه‌های روستایی کوهرنگ بصورت کامل دچار تخریب شده که انتظار است بنیاد مسکن به این افراد وام‌های بلاعوض اختصاص دهد.
وی اضافه کرد: میزان بارش در کوهرنگ در سال گذشته ۱۲۵ میلیمتر بود که اکنون به ۱۶۷ میلیمتر رسیده که برای جبران خشکسالی نویدبخش است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: در خصوص سیلاب آمادگی در بخش کشاورزی وجود داشت و اطلاع رسانی در این زمینه صورت گرفت.
ذبیح الله غریب افزود: تعدادی از سد‌های خاکی بخش کشاورزی خشک شده بود، اما با بارش‌های اخیر بازگشایی شده و سد بیدکان نیز اینتک ذخیره خوبی دارد.
وی تصریح کرد: در شهرستان فارسان دو مسیر مسدود شد که باعث خساراتی به بخش‌های کشاورزی این منطقه وارد شد.
غریب یادآور شد: میزان ابتدایی خسارت به بخش کشاورزی در بخش شیلات ۲۷۰ میلیارد ریال برآورد می‌شود.
وی اظهار کرد: حدود ۵ هزار و ۷۰۰ هکتار در بخش مزارع و ۲ هزار و ۹۰۰ هکتار باغ در سیلاب دچار آبگرفتگی شد.
غریب میزان خسارت به زیرساخت‌ها شامل؛ قنات ها، کانال‌ها و پمپاژ آب را ۲۶۰ مورد عنوان کرد و یادآور شد: یکهزار و ۲۰۰ میلیارد ریال میزان خسارت در بخش‌های مختلف کشاورزی ناشی از سیلاب است.
مدیرکل بنیاد مسکن چهارمحال و بختیاری گفت: ۲ هزار و ۱۵۰ واحد مسکونی چهارمحال و بختیاری بدلیل بارش و سیلاب آسیب دیده است.
سهراب رئیسی افزود: تاکنون ۶۵۰ واحد مسکونی بین ۶۰ تا ۱۰۰ درصد در شهر‌ها و روستا‌های استان دچار آسیب شده که برخی از خانه‌ها قابل تعمیر نیست و نیازمند تخریب و بازسازی جدید است.
وی خسارات اولیه تخریب و آسیب دیدیگی خانه‌های مسکونی را ۴۰۰ میلیارد ریال برآورد کرد.
مدیرکل بنیاد مسکن استان ادامه داد: سطح معابر روستایی چهارمحال و بختیاری در اثر سیلاب دچار آسیب جدی شده و ۱۲۰ هزار مترمربع تخریب شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان نیز گفت: پس زدن فاضلاب به سمت خانه‌ها یکی از مشکلاتی بود که در ستاد مدیریت بحران اعلام شد و برای مقابله با آن برنامه ریزی شد و از سوی دیگر ۷ شهر استان در معرض کدورت آب شرب قرار دارد و بارش باران باعث افزایش دبی انتقال آب کوهرنگ به شهرکرد از ۲۰۰ مترمکعب به ۵۰۰ مترمکعب شده است.
وی میزان خسارت به طرح‌های آبی را در برآورد اولیه ۵ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: آمادکی لازم برای آبرسانی سیار در صورت قطعی آب وجود دارد.
سهراب بهرامی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی نیز اظهار داشت: آب شرب ۵۳ روستا دچار مشکل شده و بیش از ۵۳۰ میلیارد ریال خسارت به بخش آب و فاضلاب روستایی وارد شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری نیز گفت: سیل به طرح‌های این شرکت آسیبی وارد نکرده است.
احمدرضا سدهی سامانی افزود: ورودی سد زاینده رود اینک از ۱۵۰ مترمکعب به ۲۸۰ مترمکعب افرایش یافته است.
بگفته وی، حوزه کارون ۳ هزار و ۵۰۰ مترمکعب اکنون ورودی آب دارد و پیش بینی لازم برای بارش‌های اخیر نیز شده است.
مدیرکل راهدارای و حمل و نقل جاده‌ای چهارمحال و بختیاری نیز گفت: ۳۵ هزار تردد در جاده‌های استان در طول روز‌های بارانی اخیر ثبت شده که نشان می‌دهد تردد در مسیر‌ها روان است.
احمد جمشیدی با اشاره به آماده باش ۷۰ اکیپ راهداری و ۴۲ راهدارخانه اظهار داشت: در روز‌های بارانی و سیلاب اخیر در سطح جاده‌ها ۵۰۰ مقطع ریزش برداری انجام شده است.
وی تصریح کرد: ۱۶۰ جاده و محور روستایی و ۷۰ پل بزرگ و کوچک دچار خسارت شده است.
بگفته جمشیدی، گردنه چری و شاه منصوری هنوز ایمن نیست و تاکنون ۲ مورد ریزش و سقوط بهمن در این محور‌ها ثبت شده است.
وی افزود: ریزش‌های فراوان در سطح جاده‌های روستایی اکنون وجود دارد و این مساله باعث بروز مشکل در تردد جاده‌های روستایی شده است.
مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: بیشترین میزان بارش در این استان طی ۲ روز اخیر ۲۵۰ میلیمتر در شهرستان کوهرنگ گزارش شد.
شاهرخ پارسا افزود: میزان بارندگی در شهرستان لردگان به عنوان دومین استان پر بارش روز‌های اخیر ۱۴۷ میلیمتر است.
بگفته وی در نواحی غربی، بارش‌ها تداوم خواهد داشت و تا بعدازظهر سه شنبه از شدت بارش‌ها کاسته می‌شود، اما بارش باران و ذوب برف باعث بروز سیلاب خواهد شد.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات چهارمحال و بختیاری نیز گفت: ۲۳۹ میلیون پیامک به منظور هشدار در خصوص سیلاب و نحوه برخورد با حوادث سیلابی برای مردم ارسال شده است.
مرتضی بلالی دهکردی اظهار داشت: در استان نیز ۵۰۰ هزار پیامک برای هشدار در خصوص سیلاب و اطلاع رسانی ارسال شد.
به گفته وی، ۴۲ سایت اپراتور تلفن همراه وجود دارد که تنها ۹ سایت قطع شد که این قطعی به ۷ سایت کاهش یافت.
بلالی مشکل قطعی روستای خویه را پیش از سیلاب عنوان کرد و گفت: فیبر نوری این روستا از طریق تیر‌های چوبی انجام می‌شود و امید است این انتقال خط فیبرنوری به صورت زمینی تامین شود.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا چهارمحال و بختیاری سیلاب خسارت سیل نوروز 98 سیل در چهارمحال و بختیاری خبرگزاری بین المللی قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۲۳۰۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت ۳۹ میلیارد تومانی سیلاب به حوزه کشاورزی خراسان شمالی

محمد جواد تشکری گفت: براساس ارزیابی سازمان جهاد کشاورزی استان، خسارات وارده به بخش باغی و زراعی شهرستان‌های بجنورد، اسفراین، بجنورد، جاجرم ۳۹ میلیارد تومان خسارت وارد شد که بیشترین خسارت در سنخواست از توابع شهرستان جاجرم به میزان ۲۵ میلیارد تومان گزارش شد.
وی افزود: وقوع سیلاب به ۷۲۸ هکتار از مزارع و ۹۰ هکتار از باغ ها‌ی سنخواست خسارت وارد شد.
تشکری با تأکید بر اینکه بیمه کشاورزی تنها و موثر‌ترین روشی که دولت می‌تواند از طریق آن برای جبران بخشی از خسارت‌ها به کشاورزان و باغداران کمک کند، گفت: همچنین ۵۸ کیلیومتر از جاده‌های بین مزارع ۲۰ تا ۳۰ درصد خسارت وارد شده است.
رئیس اداره مدیریت بحران سازمان جهاد کشاورزی استان در ادامه از خسارت سیل به ۱۴ کانال و استخر وآب بند و ۵ رشته قنات در اسفراین و چهار واحد دامپروری نیز خبرداد.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان شمالی بجنورد

دیگر خبرها

  • بارش باران به عشایر چهارمحال و بختیاری خسارت وارد کرد+فیلم
  • بارش باران به عشایر چهارمحال و بختیاری خسارت وارد کرد
  • ۶۴۰ هکتار از باغ‌های چهارمحال‌ و بختیاری دچار سرمازدگی شد
  • ۶۴۰ هکتار از باغات چهارمحال‌ و بختیاری دچار سرمازدگی شدند
  • خسارت ۳۹۰ میلیاردی سیل به باغات خراسان شمالی
  • خسارت ۳۹ میلیارد تومانی سیلاب به حوزه کشاورزی خراسان شمالی
  • تشدید بارش‌ها و احتمال سیلاب در چهارمحال و بختیاری
  • خسارت ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریالی به زیربخش‌های کشاورزی
  • خسارت بارندگی به عشایر ۳۰ میلیارد ریال برآورد شد
  • خسارت ۳۰ میلیاردی بارندگی به عشایر در چهارمحال و بختیاری