Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-30@16:11:29 GMT

الجزایر در آستانه یک تحول یا بحران بزرگ؟

تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۲۳۵۸۳

الجزایر در آستانه یک تحول یا بحران بزرگ؟

خبرگزاری میزان- رئیس جمهور الجزایر به خاطر اعتراضات مردمی گرچه گفته است که در انتخابات ریاست جمهوری دوره پنجم کاندیدا نخواهد شد، اما برگزاری انتخابات ریاست جمهوری را در الجزایر به تعویق انداخته است. به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان،مردم الجزایر توانستند با انقلاب خود از سلطه فرانسه بیرون بیاورند، اما سال هاست درگیر دیکتاتوری هستند که دست از قدرت بر نمی‌دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بوتفلیقه رئیس جمهور الجزایر بیش از ۲۰ سال است که در این کشور حکومت می‌کند و تنها نامزد پیروز انتخابات ریاست جمهوری در این ۲۰ سال بوده است!

با وجودی که بوتفلیقه بیمار است و همواره در حال درمان، اما نمی‌خواهد قدرت را رها کند و تن به خواسته مردم بدهد.

رئیس جمهور کنونی الجزایر برای انتخابات ریاست جمهوری بعدی نیز نامزد شده بود که با مخالفت‌های شدید مردم این کشور روبرو شده است.

مردم با آمدن به خیابان مخالفت خود را با نامزدی بوتفلیقه و ادامه ریاست جمهوری او اعلام کردند و خواهان کناره گیری او از قدرت شدند.

مقاومت‌های رئیس جمهور کنونی الجزایر کارساز نبود، اما او با ترفندی فریبنده از انتخابات ریاست جمهوری کناره گیری کرد، اما از قدرت نه!

اما سیاستی که بوتفلیقه در قابل خواسته مردم الجزایر در پیش گرفته است، تمکین به خواسته آن‌ها نیست بلکه او با اعلام عدم نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری آینده سعی دارد همچنان در قدرت باقی بماند.

اکنون اکثریت مردم الجزایر در تظاهرات آرام و مسالمت آمیز خود خواهان کناره‌گیری رئیس جمهور از قدرت هستند، تظاهرات مردمی که با اکثریت همراه است بوتفلیقه را از مشروعیت قانونی می‌اندازد.

خواسته مردم الجزایر نشان می‌دهد که در انتخابات ریاست جمهوری دوره‌های گذشته نیز احتمال تقلب وجود داشته است، چرا که با وجود مخالفت‌های گسترده مردمی، باز هم بوتفلیقه انتخاب می‌شد!

بوتفلیقه به خاطر اعتراضات مردمی گرچه گفته است که در انتخابات ریاست جمهوری دوره پنجم کاندیدا نخواهد شد، اما برگزاری انتخابات ریاست جمهوری را در الجزایر به تعویق انداخته است.

رئیس جمهور الجزایر برای انتخابات ریاست جمهوری دوره پنجم زمانی را تعیین نکرده است، اما گفته که باید قانون اساسی کشور باید تغییر کند آنگاه انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود و تا آن زمان بوتفلیقه رئیس جمهور الجزایر باقی خواهد ماند. چند سال طول می‌کشد روشن نیست. شاید تا زمان مرگ او باشد.

بوتفلیقه با تصمیمی که گرفته است، برای خود فرصت خریده تا با دیگر اعضای تیم قدرت خود برای آینده الجزایر نقشه بکشند.

برای تدوین قانون اساسی جدید زمان نیاز است، اگر تدوین قانون اساسی جدید در الجزایر به همه پرسی گذاشته شود، که با سیستم سیاسی این کشور بعید به نظر می‌رسد احتمال زیاد با مخالفت مردم روبرو خواهد شد.

آنچه که در قانون اساسی جدید الجزایر با برنامه‌ریزی و طراحی تیم قدرت این کشور تدوین خواهد شد، منافع قدرت طلبان را تأمین خواهد کرد نه آنچه که مردم می‌خواهند.

با وجود شرایطی که بوتفلیقه برای آینده نه چندان دور الجزایر ایجاد کرده باید شاهد ادامه تظاهرات مردم علیه سیاست‌های یکجانبه گرایانه رئیس جمهور این کشور و احتمال آغاز درگیری‌ها و ناآرامی‌های شدید در الجزایر باشیم.

کشور الجزایر در شمال آفریقا و با لیبی هم مرز است، لیبی همچنان درگیر حضور گروه‌های تکفیری وهابی است، اگر الجزایر دچار بحران سیاسی شود که باعث برو درگیری میان ارتش و مردم گردد، زمینه دخالت بیگانگان فراهم خواهد شد، از سوی دیگر احتمال ورود گروه‌های تکفیری وهابی و شکل گیری هسته‌های این گروه‌های افراطی جنایتکار در این کشور تقویت می‌شود.

آنچه از آینده الجزایر، یکی از کشور‌های بزرگ اسلامی پیش‌بینی می‌شود، بر اساس نوع رفتار و تصمیماتی که بوتفلیقه رئیس جمهور این کشور گرفته است، آینده روشنی نخواهد بود.

اگر آنچه که بوتفلیقه با تیم قدرت خود تصمیم‌گیری کرده و بر تصمیم خود مصمم هم باشد، احتمال زیاد الجزایر، لیبی دو در شمال آفریقا خواهد شد.

رئیس جمهور الجزایر اگر در فکر منافع ملی کشور و مردم است، تنها راه کناره گیری از قدرت و برگزاری انتخابات ریاست جمهور در زمان مقرر است.

اگر غیر از این، تصمیم دیگری گرفته شود که به نظر می‌رسد گرفته شده است، باید شاهد اتفاقات تلخی در الجزایر باشیم. اتفاقاتی که با ورود ارتش به میدان و سرکوب مردمی آغاز خواهد شد و با دخالت بیگانه ادامه می‌یابد و با ورود گروه‌های تکفیری وهابی شدت میگیرد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: رییس جمهور الجزایر انتخابات تکفیری وهابی دخالت بیگانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۲۳۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، نظرسنجی منتشر شده در روز یکشنبه نشان داد که رای‌دهندگان آمریکایی با اختلاف ۴۹ به ۴۳ درصدی از ترامپ در رقابت فرضی یک به یک با بایدن حمایت می‌کنند. این در مقایسه با ۴۹ به ۴۵ درصد جمهوری‌خواهان نسبت به حضور این دموکرات فعلی در ژانویه است.

این نظرسنجی نشان داد، در صورتی که میدان کامل رقبا در نظر گرفته شود، مثل زمانی که رای‌دهندگان در ماه نوامبر به پای صندوق‌های رای می‌روند، ترامپ برتری بیشتری دارد. او با اختلاف ۴۲ به ۳۳ درصد نسبت به بایدن جلو است و پس از آن ۱۵ درصد برای رابرت اف کندی جونیور، نامزد مستقل انتخابات آمریکا در نظر گرفته می‌شود. ۱۰  درصد باقیمانده از نامزدهای حزب سوم حمایت کرده‌اند یا فعلا تصمیمی ندارند.

دو سوم رأی‌دهندگان ایالات متحده نمی‌دانند که چگونه کسی می‌تواند از بایدن حمایت کند، در حالی که ۵۲ درصد می‌گویند که در هیچ شرایطی شانسی برای رأی دادن به رئیس‌جمهور فعلی وجود ندارد. در مقایسه، ۶۳ درصد از پاسخ‌دهندگان نمی‌توانند ببینند که چگونه کسی می‌تواند از ترامپ حمایت کند و ۴۷ درصد می‌گویند که شانسی برای رای دادن به او وجود ندارد.

شبکه سی‌ان‌ان گزارش داد که تنها ۴۷ درصد از رای‌دهندگان از نامزدهایی که باید انتخاب کنند، از جمله ۴۴ درصد دموکرات‌ها و ۶۳ درصد از جمهوری‌خواهان راضی هستند. ۵۸ درصد از رأی‌دهندگان نظر منفی نسبت به بایدن دارند، در حالی که ۵۳ درصد نظر منفی نسبت به ترامپ دارند.

تنها ۶۵ درصد از پاسخ‌دهندگان بر این باورند که بایدن به طور قانونی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ پیروز شد و این بدون تغییر نسبت به زمانی است که همین سوال پس از شورش کنگره آمریکا در ژانویه ۲۰۲۱ پرسیده شد.

نظرات درباره دوره ریاست جمهوری ترامپ از زمان خروج او از ریاست جمهوری بهبود یافته است. با نگاهی به عملکرد او، ۵۵ درصد از آمریکایی‌ها معتقدند که ریاست جمهوری ترامپ یک «موفقیت» بود، در حالی که این رقم در نظرسنجی پس از شورش، ۴۵ درصد بود. در مقایسه، ۳۹ درصد از پاسخ‌دهندگان معتقدند دوره ریاست جمهوری بایدن موفقیت‌آمیز بوده است.

به طور مشابه، از هر ۱۰ آمریکایی، شش نفر از عملکرد بایدن به‌عنوان رئیس‌جمهور ناراضی هستند. بایدن در مدیریت چندین موضوع مهم برای رای‌دهندگان، از جمله ۶۶ درصد نارضایتی در بحث اقتصاد، ۷۱ درصد نارضایتی از تورم و ۷۱ درصد نارضایتی از جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه، امتیازات پایینی دریافت می‌کند. تنها از هر ۱۰ آمریکایی چهار نفر معتقدند که ایالات متحده «مسئولیت دارد» درگیر درگیری‌های غرب آسیا باشد.

ترامپ، بایدن و متحدان او را متهم کرده است که تلاش می‌کنند نامزدی او را از طریق سیستم قضایی منحرف کنند. این رئیس‌جمهور سابق در چهار کیفرخواست جداگانه با ۹۱ اتهام روبروست. یک نظرسنجی سی‌ان‌ان هم که پنج‌شنبه منتشر شد، نشان داد که تنها ۱۳ درصد از آمریکایی‌ها معتقدند با ترامپ مانند سایر متهمان رفتار می‌شود و تنها ۴۴ درصد مطمئن هستند که هیئت منصفه انتخاب شده در پرونده ترامپ، حکم عادلانه‌ای صادر خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • تخصیص جدید اعتبارات سفر ریاست جمهوری به خراسان شمالی
  • انتخابات به نظام مشروعیت می‌بخشد
  • کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی
  • بازسازی ۷۵ درصدی گنبد یخدان میرفتاح ملایر
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند
  • لابی‌های سنگین در راهروهای مجلس برای صندلی ریاست
  • الجزایر در آستانه پیوستن به بانک بریکس
  • سامانه دهک ریاست جمهوری فعال نشده است | مردم از باز کردن لینک ارسالی خودداری کنند
  • ایسنا: تکذیب خبر فعال شدن سامانه دهک ریاست جمهوری
  • تکذیب خبر فعال شدن سامانه دهک ریاست جمهوری