Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس جمهور، روابط ایران و عراق را "راهبردی، تاریخی و بسیار مهم" برشمرد و تاکید کرد: توسعه و تعمیق بیش از پیش روابط تهران – بغداد که در حال حاضر مثال زدنی است، به نفع دو ملت ایران و عراق است و به زیان هیچ کشوری در منطقه نخواهد بود. ۰۶ فروردين ۱۳۹۸ - ۲۳:۲۹ سیاسی مجلس و دولت ایران نظرات - اخبار سیاسی -

به گزارش تسنیم به نقل از ‍پایگاه اطلاع رسانی دولت، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی عصر سه شنبه در تماس تلفنی "عادل عبدالمهدی" نخست وزیر عراق با وی، ضمن تبریک ایام نوروز، به دستاوردهای اخیر سفر به عراق اشاره کرد و اظهارداشت: ایران با همه توان آماده اجرای سریع توافقات بسیار مهم و تاریخی این سفر است که می تواند جهشی در روابط دو کشور ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس جمهور با اشاره به بارندگی های اخیر و ورود حجم گسترده ای از آب به شط العرب (اروند رود)، تسریع در لایروبی این رودخانه را برای مردم دو کشور یک ضرورت دانست و ابراز امیدواری کرد که این توافق مهم تهران – بغداد، هر چه سریعتر اجرایی شود.

سفر راهبردی روحانی به عراق؛ از احیای توافقنامه الجزایر پس از 43 سال تا رایگان شدن ویزاروحانی بعد از بازگشت از عراق: هیچ قدرت و کشور ثالثی قادر نیست بین ایران و عراق تفرقه ایجاد کندبیانیه دفتر آیت الله سیستانی درباره دیدار با روحانی؛ استقبال از روابط عراق با همسایگان

 

دکتر روحانی با بیان اینکه تماس و هماهنگی وزیران نیرو و آب ایران و عراق در شرایط فعلی بارندگی ها بسیار مهم است، افزود: باید رایزنی و همکاری خوب  میان مسوولان دو کشور مخصوصا در مناطق جنوبی بیش از پیش تقویت شود.

رئیس جمهور همچنین ضمن قدردانی مجدد از استقبال گرم دولت و ملت عراق از  هیات عالیرتبه ایرانی در سفر به بغداد و اماکن متبرکه در کاظمین، کربلا، نجف و کوفه؛ رایگان شدن صدور روادید میان دو کشور در روزهای آتی را گامی مهم در تقویت رفت و آمد مردم دو کشور ذکر کرد.

 دکتر روحانی در بخش دیگری از این گفت وگو، همکاری همه کشورهای مهم منطقه را برای ایجاد ثبات و امنیت بیشتر در منطقه ضروری خواند و اظهارداشت: استقرار و ثبات در منطقه امکان پذیر نیست مگر اینکه همه کشورهای مهم منطقه در کنار هم باشند، اختلافات حل و فصل شود و شاهد وحدت، ثبات و همکاری متقابل میان کشورهای منطقه باشیم.

رئیس جمهور با انتقاد از تصمیم رئیس جمهور آمریکا مبنی بر به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم اشغالگر صهیونیستی بر بلندی های جولان، گفت: زیاده خواهی های رژیم صهیونیستی و تصمیمات ناصحیح واشنگتن، همکاری نزدیکتر میان کشورهای منطقه را ضروری تر می سازد. سخنان نگران کننده درباره تضییع حقوق ملت های فلسطین و سوریه و بویژه درباره بلندی های جولان، برای امنیت منطقه بسیار  خطرناک و نگران کننده است و امیدوارم تقویت همکاری های منطقه ای شرایطی را بوجود آورد که ما شاهد تنش و بی ثباتی جدیدی در منطقه نباشیم.

رئیس جمهور همچنین از نخست وزیر عراق برای سفر رسمی به ایران دعوت کرد .

نخست وزیر عراق نیز در این تماس تلفنی ضمن تبریک ایام نوروز و ابراز تاسف و تسلیت به خاطر سیل و کشته شدن جمعی از مردم کشورمان، روابط ایران و عراق را رو به توسعه خواند و اظهارداشت: سفر شما به عراق و توافقات خوبی که حاصل شد، رخداد عظیمی بود که روابط دو کشور را در دهه های آینده نیرومندتر می سازد.

"عادل عبدالمهدی" با تاکید بر اینکه تمامی توافقات میان دو کشور هر چه سریعتر اجرایی و عملیاتی خواهند شد، گفت: لایروبی شط العرب(اروند رود) و رایگان شدن روادید میان دو کشور از جمله توافقاتی است که اجرایی و عملیاتی خواهد شد. در کنار این مسایل، موضوع تقویت حضور شرکتهای ایرانی در عراق و تبادل تجربیات علمی میان دو کشور با استقبال مردم عراق مواجه شده اند.

وی اظهارداشت: باید با دوری از صف بندی ها، همکاری های منطقه ای گسترش یابد و از ظرفیت همه کشورها برای رفع مشکلات منطقه استفاده شود.

نخست وزیر عراق با استقبال از دعوت برای سفر به ایران ابراز امیدواری کرد که این سفر با برنامه ریزی هایی که انجام می گیرد، هر چه سریعتر انجام شود.

انتهای  پیام/

Rne/P/S1,15/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۲۸۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تنها راه امنیت در منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های صهیونیست هاست




به گزارش خبرگزاری صداوسیما، امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد پیرامون: «وضعیت خاورمیانه: (سوریه)» گفت: وضعیت انسانی در سوریه همچنان وخیم است. مردم سوریه از چالش‌های اقتصادی عمیقی رنج می‌برند. بر اساس آخرین گزارش سازمان ملل متحد، ۱۶.۷ میلیون نفر، یعنی نزدیک به ۷۰ درصد جمعیت سوریه، به کمک‌های بشردوستانه فوری نیاز دارند. سطح بودجه فعلی تخصیص‌یافته برای رسیدگی به بحران انسانی در سوریه نگران‌کننده است.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تصریح کرد: گزارش سازمان ملل تاکید می‌کند که برای اجرای کامل طرح واکنش بشردوستانه سوریه در مجموع ۴.۰۷ میلیارد دلار نیاز است. این مبلغ جهت برآورده‌سازی نیاز‌های فوری ۱۰.۸ میلیون فرد آسیب‌پذیر از میان این ۱۶.۷ میلیون نفر، مورد نیاز است.
وی گفت: ارائه کمک‌های فوری بسیار مهم است، با این حال، این یک راه حل پایدار در دراز مدت نیست. تلاش‌ها باید بر بازسازی زیرساخت‌های حیاتی، ایجاد شرایط برای بازگشت امن پناهندگان و آوارگان داخلی و پیشبرد روند سیاسی متمرکز شود.
ایروانی تاکید کرد: متأسفانه ایالات متحده و متحدانش تصمیم گرفته‌اند چشمان خود را بر وضعیت انسانی ببندند و به برنامه سیاسی خود در سوریه ادامه دهند. آنها از تحریم‌ها به‌عنوان ابزاری برای دستیابی به اهدافی استفاده می‌کنند که از طریق مجاری نظامی یا دیپلماتیک نتوانسته‌اند به آن دست یابند.
سفیر ایران در سازمان ملل ادامه داد: همچنین، آنها تلاش‌های مذبوحانه‌ای مانند سیاسی کردن کمک‌های بشردوستانه و ممانعت از بازگشت آوارگان انجام دادند. چنین اقدامات غیرقانونی تنها می‌تواند به طولانی‌تر شدن بحران و تشدید رنجی که مردم سوریه متحمل شده‌اند کمک کند.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد افزود: جمهوری اسلامی ایران خواستار لغو فوری تحریم‌های یکجانبه است. تداوم چنین اقدامات غیرانسانی حقوق اولیه بشری مردم سوریه را نقض می‌کند، کل جمعیت سوریه را مجازات می‌کند و وضعیت اسفبار آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه را تشدید می‌کند.
ایروانی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران از دولت سوریه به دلیل همکاری با سازمان ملل متحد و سایر نهاد‌های بین‌المللی، که تسهیلات ضروری برای امدادرسانی و کمک به مناطق آسیب‌دیده از بحران را فراهم می‌کند، قدردانی می‌کند. هر مکانیسم کمکی باید با هماهنگی نزدیک با دولت سوریه اجرا شود و نهایت احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه را تضمین کند.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل گفت: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر حملات تروریستی بزدلانه رژیم اسرائیل در ۱ آوریل ۲۰۲۴ علیه اماکن دیپلماتیک ما در دمشق را به شدت محکوم می‌کند.

ایروانی افزود: رژیم اسرائیل مرتکب نقض آشکار منشور ملل متحد، به‌ویژه ماده ۲ (۴) منشور سازمان ملل متحد، قوانین بین‌المللی، حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه شد. این نقض فاحش نیز نقض مصونیت نمایندگان و اماکن دیپلماتیک و کنسولی بود. ما همچنین اقدامات تجاوزکارانه رژیم تروریستی اسرائیل علیه حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه را که با مصونیت کامل و بدون هیچ واکنشی از سوی شورای امنیت ادامه دارد، به شدت محکوم می‌کنیم.

وی گفت: جمهوری اسلامی ایران متعهد به حل این بحران از طریق راه حل سیاسی است. ایران به حمایت از یک فرآیند سیاسی که به‌صورت واقعی تحت رهبری و مالکیت سوریه و با تسهیل سازمان ملل، و همچنین کمک به مردم و دولت سوریه برای بازگرداندن وحدت و تمامیت ارضی کشورشان، قرار دارد ادامه خواهد داد.

ایروانی تاکید کرد: ما به حمایت خود از تلاش‌های آقای پدرسون، فرستاده ویژه، برای از سرگیری جلسات کمیته قانون اساسی به عنوان مکانیزمی مؤثر برای پیشبرد روند سیاسی ادامه می‌دهیم.

سفیر ایران در سازمان ملل اضافه کرد: احیای تمامیت ارضی سوریه مستلزم تلاش‌های بی‌وقفه برای مبارزه مداوم با تمامی گروه‌های تروریستی است. در این زمینه، جمهوری اسلامی ایران به‌طور کامل از دولت سوریه در تلاش‌های ضد تروریسم حمایت و کمک می‌کند.

وی تاکید کرد: با این حال، ضروری است که حفاظت از غیرنظامیان در طول تلاش‌های ضد تروریسم مورد توجه ویژه قرار گیرد.

ایروانی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر درخواست خود را برای خروج فوری تمامی نیرو‌های نظامی آمریکا از سوریه که بخش‌هایی از خاک این کشور را اشغال کرده‌اند، تکرار می‌کند. ادامه حضور غیرقانونی نیرو‌های آمریکایی در سوریه نه تنها حاکمیت و خاک سوریه را نقض می‌کند، بلکه منشأ اصلی بی‌ثباتی وناامنی در این کشور است و تنها فضا را برای گروه‌های تروریستی فراهم می‌کند تا موقعیت خود را مستحکم نموده و جنایات بیشتری مرتکب شوند.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل اضافه کرد: همراه با شرکای خود در فرایند آستانه، جمهوری اسلامی ایران متعهد به کار در جهت عادی‌سازی شرایط به صورت طولانی‌مدت و پایدار در داخل و اطراف سوریه است. همچنین بسیار مهم است که تمام تلاش ممکن را برای تسهیل بازگشت امن و شرافتمندانه آوارگان سوری به وطن خود و رفع نیاز‌های بشردوستانه آنها انجام دهیم.

سفیر ایران در سازمان ملل تاکید کرد: در پایان، تنها راه عملی برای بازگرداندن صلح و امنیت به منطقه این است که شورای امنیت رژیم سرکش اسرائیل را مجبور کند تا فوراً جنگ و نسل‌کشی در غزه را متوقف نموده، آتش‌بس فوری و دائمی برقرار کند و به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده‌اش در منطقه پایان دهد.

دیگر خبرها

  • تنها راه امنیت در منطقه از زبان نماینده ایران در سازمان ملل
  • مشارکت ۲۴۰ اثر در جشنواره شعر «طوفان القوافی»/ اختتامیه در بصره برگزار می‌شود
  • تنها راه امنیت در منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های صهیونیست هاست
  • سازمان ملل: نگران چرخه خطرناک و در حال افزایش خشونت در خاورمیانه هستیم
  • سازمان ملل: نگران چرخه خطرناک و در حال افزایش خشونت در خاورمیانه  هستیم
  • جزئیات توافق مهم امنیتی ایران و عراق
  • توافق مهم امنیتی ایران و عراق (+جزئیات)
  • توافق مهم امنیتی ایران و عراق + جزئیات
  • اهداف سه‌گانه اردوغان از سفر به عراق چه بود؟
  • توافق 4 کشور منطقه برای "راه توسعه" / اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق / مسیر ترانزیت جدید بدون ایران