Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- روستای پلکانی کنگ در یکی از دامنه‌های شمال شرقی ارتفاعات بینالود و در ۱۹ کیلومتری غرب طرقبه و ۲۹ کیلومتری مشهد قرار دارد.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، روستای پلکانی کنگ در دامنه کوه‌های بینالود و در ۱۹ کیلومتری غرب طرقبه و ۲۹ کیلومتری مشهد واقع شده است.

این روستای تاریخی با قدمتی بیش از هزار سال و با معماری پلکانی به عنوان مقصدی برای گردشگران ایرانی و خارجی محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کنگ در لغت دو معنا دارد:

پرنده‌ای قوی پنجه که در مناطق کوهستانی زندگی می‌کند.

و در معنی دیگر از آن به عنوان دژی مستحکم تعبیر شده است.

روستای پلکانی کنگ در یکی از دامنه‌های شمال شرقی ارتفاعات بینالود و در ۱۹ کیلومتری غرب طرقبه و ۲۹ کیلومتری مشهد قرار دارد و آخرین روستا در محور دره رودخانه کنگ است که از طریق یک جاده آسفالته در محور مشهد طرقبه نغندر به روستای نغندر و سپس شهر طرقبه و از آنجا به شهر مشهد مرتبط می‌شود و ماسوله‌ای دیگر را از دوران قبل از اسلام به نمایش می‌گذارد.

کنگ به دلیل وجود کوه‌های مرتفع درختان فراوان و نوزیدن باد‌های خشک از آب و هوای معتدل برخوردار است.

از مکان‌های مهم مذهبی این روستا مزار شیخ عبدالله‌است که یکی از عرفای این دیار بوده و در سال ۱۲۶۶ ه. ق. متولد و به تحصیل علم و دانش در مشهد، قم و عتبات عالیات پرداخت و در کنگ چشم از دنیا فروبست.

کوه‌ها و ارتفاعات و چشم‌انداز‌های زیبای کنگ یکی از جاذبه‌های طبیعی و دیدنی حومه مشهد به شمار می‌رود که برای فعالیت‌های تفریحی و ورزشی مناسب است. کنگ به دلیل چشم انداز‌های کوهستانی زیبا و وجود چشمه‌ها و درختان گوناگون بر دامنه کوهپایه‌های آن، بسیار مورد علاقه کوهنوردان است.

به دلیل استقرار سکونت گاه‌های آن بر روی کوهپایه، با عنوان روستایی پلکانی و ماسوله‌ای خراسان شناخته شده که این موضوع نقش بسزایی در جذب توریسم خارجی داشته است.

شیوه استقرار خانه‌ها با توجه به اقلیم، جهت باد و جهت تابش خورشید در راستای شمال شرقی – جنوب غربی است که صرفه جویی در مصرف انرژی را در پی دارد.

روستای تاریخی کنگ به دلیل وضعیت خاص جغرافیایی منطقه و به دلیل وجود کوه‌های مرتفع و درختان فراوان و عدم وزش باد‌های خشک، از آب و هوای معتدلی برخوردار است.

میانگین هوای منطقه به دلیل اختلاف ارتفاعی که این روستا و شهر مشهد دارند روزانه ۳-۴ درجه سانتی‌گراد خنک‌تر از درجه حرارت روزانه مشهد است. این روستا در ارتفاع ۱۸۰۰ متری از سطح دریا قرار گرفته است.

از دیگر جاذبه‌های تاریخی این روستا می‌توان به رباط پای کوه کنگ یا رباط شاه عباسی در انتهای دره کنگ و بر روی دامنه‌ای مشرف به رودخانه کنگ اشاره کرد.

رباط شاه عباسی در زیرزمین کنده شده و سقف آن، هم تراز با شیب دامنه کوه است و بنا به گفته مردم روستا، روزگاری راه قدیم نیشابور به مشهد از کنار این رباط عبور می‌کرده است.

گورستان کنگ که بر روی تپه مشرف به روستا واقع شده، دارای سنگ قبر‌های با ارزشی است و به عنوان یکی دیگر از جاذبه‌های تاریخی این روستا شناخته می‌شود.

اکثر سنگ قبر‌ها از جنس شیست است و بر روی هر قبر، دو سنگ قبر قلوه‌ای شکل قرار داده شده است.

تاریخ قبر‌ها بیشتر به هجری قمری است و علامت مخصوص هر متوفی به شکل‌های گوناگون از جمله شانه و صورت بر روی آن‌ها حک شده است.

انتهای پیام/

 

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اماکن گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۲۹۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی مسائل و مشکلات روستا‌های پیرانشهر با حضور مدیر کل بنیاد مسکن استان آذربایجان غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،جلسه بررسی مسائل و مشکلات حوزه روستا‌های شهرستان با حضور فرماندار پیرانشهر، "علیرضا مقدم"مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان، بخشداران مرکزی و لاجان و کارشناسان و مسؤلان مربوطه در محل فرمانداری برگزارشد.   در این جلسه مسائل متعدد حوزه روستایی از جمله: تشویق مردم به استفاده از تسهیلات مسکن روستایی و آسان کاری در این خصوص، افزایش سهمیه قیر رایگان جهت آسفالت معابر روستاها، صدور سند ساختمان مسکونی روستایی و توجه ویژه به این حوزه، احداث دیوار حفاظتی و ساحلی در روستا‌های دارای شرایط حاد، مشکلات تجهیز و احداث ساختمان بنیاد مسکن شهرستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و تصمیماتی هم در این خصوص اتخاذ گردید.

دیگر خبرها

  • زندگی لک‌لک‌ها در کنار مردم روستا +عکس
  • قدردانی از ۱۰۶ نفر از اعضای شورا‌های شهرستان فریدن
  • ۴۰ روستای شهرستان اهر از نعمت آب شرب برخوردار شدند
  • گذر از میانه تاریخ با سفر به روستای انجدان اراک
  • بررسی مسائل و مشکلات روستا‌های پیرانشهر با حضور مدیر کل بنیاد مسکن استان آذربایجان غربی
  • توسعه خط انتقال آب روستای آبخورده شهرستان پیرانشهر
  • استان خوزستان ۴۰۳۹ روستا دارد
  • روستایی که سهم لک‌لک‌ها شد
  • روستایی که سهم لک لک ها شد | لک لک هایی که روستاییان را مجبور به خانه سازی کردند
  • حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی در همدان