Web Analytics Made Easy - Statcounter

بی توجهی، عدم حضور به موقع و موثر، فرار از مسئولیت و بازی های سیاسی برخی مسئولین دولتی نه تنها قابل پذیرش نیست بلکه قطعاً رنج مردم آسیب دیده را چند برابر خواهد کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از "تیتریک"، وقوع بحران و حوادث غیر مترقبه برای هر کشوری قابل پذیرش و ممکن است، اما هنر و قدرت یک سیستم به نوع مواجه و مدیریت این گونه وضعیت ها بر میگردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدون تردید حوادث روزها گذشته کشور در مقایسه با نمونه های چند دهه اخیر خود بی نظیر و استثناء است و از این جهت باید به سیستم کنترل کننده کمی حق داد، اما نحوه اداره و مدیریت پس از حادثه و پیش بینی های لازم تابع پیش فرض هایی است که سالها است در کشور ایجاد و سرمایه گذاری شده است.


مردم ایران بارها نشان داده اند در شرایط سخت و هنگام بروز بحران تاب آوری بالایی دارند و نجیبانه کمبودها و فشارها را تحمل می کنند و در صورتی که مسئولین با همه توان و ظرفیت خود وارد شوند، صمیمانه و مشتاقانه امور را اراده و حل می کنند، بارها در کشور شاهد بوده ایم افرادی و خانواده هایی که آسیب هایی از زلزله و سیل و حتی جنگ دیده اند، در کنار دیگران به کار و تلاش مشغول شده اند.
فارق از ادبیات سیاسی_جناحی موجود، دولت کنونی نه در ادعاء و نه در عمل از مدیریت انقلابی و جهادی بهره ای نبرده و بر اساس اظهارات و شواهد اساساً اعتقادی به این شیوه نداشته است و آنچه همواره مورد تاکید طیف مدیران ارشد کنونی بوده است مدیریت علمی بر اساس تجربه های گذشته(بخوانید غربی) بوده است که هنر خود را در اقتصاد و سیاست خارجی نشان داد. سال گذشته مشاهده کردیم که عمده ژنرال های مطرح اقتصادی دولت به دلیل بروز اختلافاتی کابینه را ترک کردند و امروز طرفداران لیبرالیست که از بزرگترین حامیان اعتدال بودند، دست به انتقادات گسترده ای از دولت زده اند.


این نوع دیدگاه برای تدبیر و مدیریت نیازمند شرایط کاملاً عادی و امکانات کافی است و در وضعیت بحران و فقدان لوازم لازم اصطلاحاً قفل می کند. مثلاً در مورد وزیر سابق بهداشت درست زمانی که اعتبارات گسترده طرح تحول سلامت فروکش کرد و اندکی در تامین بودجه ها چالش ایجاد شد بلافاصله استعفاء و کناره گیری را شاهد هستیم و یا مورد وزارت مسکن و شهرسازی که همین الگو پیش آمد.


آنچه امروز در صحنه مدیریت بحران کشور مشاهده می شود، قفل شدن تدبیر است؛ مدیریت اشرافی که حاضر به هزینه و تحمل فشارها نیست، و حتی از کوچکترین بدیهیات ظاهری نیز گذر نمی کند. اتفاقی که برای استاندار گلستان بوجود آمد که در نهایت منجر به عزل وی از مسئولیت شد میتوانست به سرعت برای دیگر مسئولین درس عبرت شود، اما متاسفانه باید گفت که اشتباه استاندار گلستان در سطوح بالاتر نیز در حال تکرار و تداوم است.


این مسئله که بالاترین مقام اجرایی کشور در بحرانی ترین روزهای چند سال اخیر کشور عملاً در دسترس نیست، موضع گیری نمی کند، احیاناً دستور ویژه ای نمی دهد و حتی کمترین توقع مردم یعنی یک پیام تسلیت را نیز به موقع صادر نمی کند و در نهایت با چند روز تاخیر اعلام شود ایشان قشم را به سمت تهران ترک کرده تا سفر تفریحی خود را نیمه کاره بگذارد برای مردم و به خصوص آسیب دیدگان روزهای اخیر چه قدر قابل پذیرش است؟ در شرایطی که خبرگذاری رسمی کشور سفر آقای روحانی به قشم را کاری و به منظور بازدید از پروژه های ملی اعلام می کند! و از طرفی در اولین اقدام ایشان در تهران تصاویر دیدار نوروزی با اعضای هیات دولت منتشر می شود و حسام الدین آشنا مرد رسانه ای دولت در صفحه مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری درست در زمان بحران نسبتاً فراگیر نقاط مختلف کشور، گزارش ملی پلاسکو را منتشر میکند که اعلام کند مقصر آن حادثه شهرداری وقت بوده، و هنوز برای عده ای از نزدیکان دولت انتقاد از عملکرد صدا و سیما اولویت اول است، چطور توقع تدبیر مناسب را باید داشت؟


غیبت مسئولین در مواقع بروز بحران یک مسئله کلیدی است که می تواند خسارت های جبران ناپذیری را ایجاد کند، اما در پس این اتفاق بی توجهی به اولویت هایی فوری و حاد نیز باعث بازتولید خسارات و فشارها می شود.
بازگویی برخی رفتارها و اتفاقات نمی تواند از تلخی آن بکاهد، مانند رفتار برخی مسئولین در روزهای اخیر. مواجه و کنترل حوادثی از قبیل بلایای روزهای گذشته بدون تردید نیازمند برنامه ریزی بلند مدت است و این نکته که حجم بالا و گسترده بحران می تواند از توان مسئولین خارج باشد منصفانه است و مردم نجیب کشور قطعاً وضعیت و کمبودهای را درک می کنند، اما بی توجهی، عدم حضور به موقع و موثر،  فرار از مسئولیت و بازی های سیاسی نه تنها قابل پذیرش نیست بلکه قطعاً رنج مردم آسیب دیده را چند برابر خواهد کرد.


آنچه امروز نیاز کشور است مدیریت انقلابی و مردمی که بتواند با حضور به موقع و موثر و گذشتن از پاره ای محدودیت ها، رنج و آلام خانواده های آسیب دیده بهبود بخشد و هر چه سریع تر ضمن کنترل اوضاع، ترمیم و جبران خسارات وارده را آغاز کند و ضمن کسب تجربه از تکرار چنین حواثی جلوگیری به عمل آورد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۳۳۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 برنامه ریزی و حسن تدبیر را در اولویت قرار دهید

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نمایند ولی فقیه در امور حج و زیارت در همایش عمره دانشجویی که امروز سه شنبه(11 اردیبهشت) در سالن شهید مطهری دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد در جمع دانشجویان عمره گزار با اشاره به کلیدهای اصلی موفقیت در سفر به سرزمین وحی اظهار داشت: برای اینکه سفر خوب و پرباری داشته باشید  برنامه ریزی و حسن تدبیر را در اولویت قرار دهید. 

سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه نزدیک به ۶ میلیون عمره گزار برای این سفر معنوی در صف انتظارهستند، اظهار داشت: لطف خدا شامل حال شما دانشجویان شده است، با نیت خالص به این سفر بروید و در انجام اعمال خود دقت کنید و از فیوضات آن بهره مند شوید. 

وی با بیان اینکه اخلاص در سفر عمره از جانب خداوند به طور جداگانه توصیه شده است،کلید موفقیت دیگر سفر به سرزمین وحی را معرفت دانست و خطاب به حاضران گفت: آداب و مناسک عمره را فرا بگیرید و با آگاهی اعمال و مناسک را انجام بدهید. پیامبر بزرگ الهی هم از خداوند طلب راهنمائی در مناسک نمود: أَرِنَا مَنَاسِكَنَا.

وی بر لزوم بازشناسی تاریخ و جغرافیای حج و اماکن مقدس سرزمین وحی تاکید و به دانشجویان توصیه کرد که درباره جنگ‌های پیامبر(ص) در این سرزمین مطالعه کنند و به بازشناسی درس های وقایعی که در عصرحضرت رسول (ص) اتفاق افتاده است ، پرداخته و از خود سوال کنیم چقدر در کارهایی که انجام می دهیم به اعمال رسول اکرم(ص) و یاران آن حضرت شبیه است؟ 

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب با اشاره به واقعه جنگ اُحد ادامه داد: مردم در این جنگ شش گروه شدند، برخی ازآنها در مسیر از پیامبر جدا شدند و پیامبر را همراهی نکردند.  گروه دوم تیراندازان مستقر در جبل عینین بودند که به آنان فرمودند در ارتفاعات چه پیروز شدیم چه شکست خوردیم بمانید، اما گروهی از ارتفاعات پایین آمدند و دنبال جمع کردن غنائم بودند. گروه سوم  شهدای سرفراز بودند که در نزد خداوند روزی دارند و خشنود شدند. گروه چهارم فراریان از جنگ بودند که حتی پشت سر خود را نگاه نکردند. علاوه براین یک گروه هم منافقین و ششمین گروه جانبازانی بودند که همراه پیامبر در روز بعد در تعقیب دشمن به حمراء الاسد رفتند و به دعوت پیامبرجواب مثبت دادند. با توجه به این شرح حال جایگاه ما در مسائل سیاسی و اجتماعی کجا قرار دارد؟ توجه و تفکر به این موضوعات کلیدهای استفاده کردن از سفر به سرزمین وحی است.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در پایان سخنان خود از دانشجویان خواست که در این سفر از روحانیون کاروان بهره ببرند و افزود: زائر جایگاه ویژه‌ای نزد خدا دارد. درجمع شما برخی افراد هستند که پدرند یا در آینده پدرخواهند شد، در کنار کعبه برای پدران و فرزندانتان دعا کنید و دعای ۲۴ و ۲۵ صحیفه سجادیه را در مسجد‌الحرام به طور ویژه بخوانید.

آقای سیدسلمان سیدافقهی قائم مقام بنیاد ملی نخبگان دیگر سخنران این همایش بود  که در باره نقش مهم سفر به اماکن زیارتی در جهان اسلام  در یکپارچگی و افزایش ایمان مومنان سخن گفت.

وی افزود: اسلام دینی است که پاسخ نیازهای بشریت برای سعادت را در خود دارد، آنچه که دین اسلام به آن دعوت کرده عبور از ظواهر و رسیدن باطن امور است که در نهایت به تدبیر در امور و رسیدن به راه‌حل درست منتهی خواهد شد.

بر پایه این گزارش، در این همایش که حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و چند تن از مسئولان ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان حضور داشتند اعلام شد که یک کاروان 164 نفره از دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس برای سفر ده روزه در قالب کاروان های عمره گزار فردا چهارشنبه(12 اردیبهشت ) همزمان با سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری و روز معلم به سرزمین وحی اعزام خواهند شد.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مدیریت بحران زنجان در حالت آماده‌ باش
  • هشدار مدیریت بحران کرمانشاه در پی تشدید سامانه بارشی
  • هشدار مدیرکل مدیریت بحران استانداری در پی تشدید بارش‌ها در کرمانشاه
  • سود ۳.۶۰۰ میلیارد یوروی بدهی بابک زنجانی را بخشیدند؟
  • اولویت اصلی مجلس دوازدهم مدیریت بحران گرانی باشد
  •  برنامه ریزی و حسن تدبیر را در اولویت قرار دهید
  • آماده باش مدیریت بحران در چند استان | خطر سیل و طوفان در کمین مردم | از کوه و دشت دوری کنید!
  • کم‌توجهی به روستاها موجب حاشیه‌نشینی در شهرها می‌شود
  • حسن تدبیر دانشجویان عمره‌گزار را در اولویت قرار دهید
  • واکنش قوه قضائیه به احتمال آزادی زنجانی: ۲۰ سال حبس باید تحمل کند