Web Analytics Made Easy - Statcounter

انتقال آب از دریای خزر و خلیج فارس به داخل کشور یا خیر؟ این سوالی است که اخیرا رئیس جمهور به صراحت پاسخ مثبتش به آن را فریاد زده است، اما وزیر نیرو از مخالفتش با آن خبر می‌دهد. به گزارش بلاغ، اگرچه پس از اظهار نظر روحانی، بسیاری از کارشناسان در مخالفت با ایده انتقال آب مقالات و یادداشت‌هایی به رشته تحریر در آورده و کوشیدند دلایل شان برای این مخالفت را به گوش عموم برسانند، اما واکنش مسئولان به ماجرا چیزی جز سکوت نبود؛ سکوتی که حالا شکسته شده است و شکننده آن کسی نیست جز وزیر نیرو.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 اگرچه پس از اظهار نظر روحانی، بسیاری از کارشناسان در مخالفت با ایده انتقال آب مقالات و یادداشت‌هایی به رشته تحریر در آورده یا در گفتگو با رسانه ها، کوشیدند دلایل شان برای این مخالفت را به گوش عموم برسانند، اما واکنش مسئولان به ماجرا چیزی جز سکوت نبود.
سکوتی که حالا شکسته شده است و شکننده آن کسی نیست جز وزیر نیرو. وزیری که سال‌ها در حوزه آب در دیگر نقاط کره خاکی تحقیق و پژوهش کرده و بعد از سال‌ها به کشورمان بازگشته تا حالا در بالاترین سطح، سکاندار سیاست‌های آبی کشورمان شود. سیاست‌هایی که ظاهرا یکی از مهم‌ترین دستور کارهایش، انتقال آب است.
«وقتی با خشکسالی مواجه می‌شویم، به‌طور طبیعی باید ما را به فکر بیندازد، حالا که آب کم است این آب موجود را چطور مصرف می‌کنیم و بعد ذهنمان بیاید متوجه این شود که آیا این شیوه مصرف بهترین شیوه است؟ آیا این محصول مناسب‌ترین محصول برای این دشت است؟ آیا این شیوه آبیاری بهترین شیوه آبیاری است؟ نباید آن را تغییر دهیم؟ اگر بخواهیم آن را تغییر دهیم چه سختی‌هایی دارد و چه هزینه‌هایی باید کنیم؟ چه چیز‌هایی را نباید بکاریم و هر چیز را باید کجا بکاریم؟»
جملاتی که خواندید، بخشی از سخنان رضا اردکانیان در گفتگو با ویژه نامه نوروزی روزنامه ایران است که در آن به نقل از وزیر نیرو آمده: «یک قرارداد نانوشته بین همه‌ما وجود دارد که در هیچ دفترخانه‌ای آن را ثبت نکرده‌ایم. بر اساس این تفکر ما وقتی وارد این عرصه‌های سخت می‌شویم، فکر می‌کنیم که از چه راه‌های جدیدی می‌شود آب فراهم کرد. یکی می‌گوید برویم سراغ باروری ابرها، دیگری می‌گوید از اعماق زمین آب ژرف را استخراج کنیم، یکی دیگر می‌گوید ما دریا داریم و باید برویم سراغ شیرین کردن آب دریاها. درحالی که پشت همه این راه‌حل‌ها این است که ما عادت‌ها و ترتیبات فعلی‌مان را برای مصرف نمی‌خواهیم برهم بزنیم.»
همین برش از سخنان وزیر نیرو کافی است تا دریابیم نظر وی به عنوان فردی که در این زمینه متخصص استُ‌کاملاً مخالف نظر رئیس جمهور است. مخالفتی که دلیل آن نیز بیان شده و البته منطقی هم به نظر می‌رسد چراکه تا خشکسالی را درک نکرده و نکوشیم مصرف مان را بهینه کنیم، دست اندازی به منابع جدید آب مانند آب دریا‌ها یا آب‌های ژرف نخواهد توانست ما را از بحران آب رهایی بخشد.
به این بخش از سخنان وزیر که نقل تجربیات و حتی خاطرات وی از سال‌ها زندگی در اروپاست، دقت کنید: «در اروپا که معروف به قاره سبز است، یکی از مشکلات مردم، تعداد فراوان روز‌های پربارش است. اما در همین اروپا مناطقی هست که این آب فراوان را تا چندین بار تصفیه و باز مصرف می‌کنند و در این سیکل می‌چرخانند تا دوباره به رودخانه باز گردانند. مجدداً این آب را از رودخانه می‌گیرند و تصفیه می‌کنند.
در همین اروپا با وجود گستردگی فضای سبز قوانین بسیار سختی برای از بین بردن یک بوته و گیاه وجود دارد که اگر بی‌مبالاتی در نگهداری از آن صورت گیرد باید جرایمی پرداخت شود. این حاکی از آن است که در زندگی توسعه یافته یک موضوع مقدم بر شرایط اقلیمی است و آن هم پایبندی به اخلاقیات است. یکی از عرصه‌های آن اخلاق مصرف می‌شود. ما نیز آن را باید دریابیم و از هر عاملی که حواسمان را پرت می‌کند، فاصله بگیریم.
اروپا ۱۰ سال محل زندگی‌ام بوده است... آن زمان بار‌ها و بار‌ها به این مسأله فکر کردم، این‌ها که هیچ مشکل کمبود آب ندارند، چرا اینقدر هزینه می‌کنند که این آب موجود درست مصرف شود؟ بعد پاسخ خودم را در این دیدم که آن‌ها بدمصرفی را منشأ یکسری بداخلاقی‌ها دیگر می‌دانند.
اگر این بدمصرفی در آب یا در انرژی اتفاق افتاد، دامنه‌اش به سایر وجوه زندگی‌مان هم می‌رسد و آن وقت دیگر کسی جلودار آن نیست. البته سیاست تعرفه و قیمت‌ها و اقدامات فرهنگی دیگر هم نیاز است و همه این‌ها کمک می‌کند که آن وجه اخلاقی و درست مصرف کردن پایدار بماند.
ما باید به رفتار درست و همسو با اقلیم کشورمان عادت کنیم. خوشبختانه ملتی هستیم که گذشته نشان می‌دهد پدران ما در همین شرایط اقلیمی با پایداری و استقامت، سازگار با اقلیم و تمدن ساز بوده‌اند. در همین اقلیم ما قنات را به دنیا عرضه کردیم؛ این خشکی و کم‌آبی حادث نیست و کم آبی ربطی به این نظام و آن نظام، این دین و آن دین ندارد. هزاران سال وجود داشته و پدران ما حریف آن شدند و فرار نکردند. اگر آن‌ها توانسته‌اند، ما نیز می‌توانیم.»
دورنمای مثبتی که وزیر ترسیم می‌کند و در آن، بحران آبی پیش آمده را پشت سر گذارده و توانسته ایم به مانند پیشینیان مان، خشکسالی و کم آبی را مدیریت کرده و پشت سر بگذاریم، هرچند مشخص نیست چگونه به رغم سکوت أمثال وزیر نیرو در قبال ایده رئیس جمهور برای انتقال آب خزر به سمنان، این مهم محقق شود؟!

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۳۷۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر کشور: فراجا نیرو‌های خود را توجیه کرده که بین اهمال‌کنندگان و ساختارشکنان تفاوت قائل شوند

وزیر کشور گفت: فراجا نیرو‌های خود را توجیه کرده که حتما بین کسی که اهمال دارد و کسی که تلاش بر ساختارشکنی دارد، تفاوت قائل باشد. این کار از وظایف ذاتی فراجا به عنوان ضابط قوه قضاییه است و اگر مشکلی باشد، طبیعتا باید به مرجع قضایی ارجاع دهند.

به گزارش ایلنا، احمد وحیدی وزیر کشور در پایان جلسه هیات دولت با حضور در جمع خبرنگارات درباره مشارکت وزارت کشور در طرح نور گفت: موضوع عفاف و حجاب از ارزش‌های ملی، مذهبی و سنتی ماست و غالب بانوان ما خود را متعهد می‌دانند و درصد اندکی رعایت نمی‌کنند که بخش قابل توجهی با تذکر رعایت می‌کنند؛ بین آن‌ها نیز تعداد انگشت‌شماری هستند که ممکن است مقابل قانون مقاومت کنند و فراجا طبق وظایف قانونی‌اش موضوع را به مراجع قضایی دلالت می‌کند. این کل ماجرا است که در چارچوب‌های قانونی انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه فراجا نیرو‌های خود را توجیه کرده که حتما بین کسی که اهمال دارد و کسی که تلاش بر ساختارشکنی دارد، تفاوت قائل باشد، گفت: اساس هم همین است که با تذکر آن فرد اصلاح شود. غالب افراد هم با تذکر توجه می‌کنند و رعایت می‌کنند از همین جا از همه بانوان محترمی که احیانا ممکن است توجه نداشته باشند به اینکه این مساله یک امر قانونی و مهمی در زندگی اجتماعی است، می‌خواهیم که این موارد را رعایت کنند.

وزیر کشور در پاسخ به این سوال که آیا به عنوان وظایف وزارت کشور این طرح اجرا می‌شود، گفت: این کار از وظایف ذاتی فراجا به عنوان ضابط قوه قضاییه است و اگر مشکلی باشد، طبیعتا باید به مرجع قضایی ارجاع دهند.

وی درباره آخرین وضعیت قانون عفاف و حجاب، گفت: هنوز مصوبه نهایی ندارد در مجلس و شورای نگهبان به مراحل انتهایی و ابلاغ نرسیده است.

وحیدی درباره جزئیات برگزاری دور دوم انتخابات مجلس گفت: انتخابات در ۲۱ اردیبهشت برگزار می‌شود و در این انتخابات در مرحله دوم ۴۵ نماینده جدید باید در ۲۲ حوزه انتخاب شوند. از این تعداد در ۸ حوزه انتخابات تمام الکترونیکی انجام می‌شود از جمله در تهران و در واقع در حوزه‌هایی که بیش از دو نماینده در مرحله دوم دارد انتخابات تمام الکترونیکی برگزار می‌شود.

وی افزود: آموزش‌های لازم شروع شده از طریق صدا و سیما و سایر امکانات اطلاع رسانی به مردم اعلام می‌شود در دوره قبل هم این کار را در چند حوزه انجام دادیم که خیلی کار موفقی بود. تبلیغات هم مثل دوره قبل از یک هفته قبل آغاز می‌شود از همین جا می‌خواهم همه رسانه‌ها دست اندر کار باشند و زمینه خوبی را برای برگزاری انتخاباتی پرشور در مرحله دوم فراهم کنند.

وزیر کشور درباره دیدار‌های خود در پاکستان عنوان کرد: جلسات خوبی در معیت ریاست محترم جمهور با مقامات پاکستانی داشتیم گفتگو‌هایی با مقامات امنیتی این کشور انجام شد و نظرات دو طرف بر ضرورت برقراری امنیت بین دو کشور، یکی بود و نظر‌ها این‌گونه بود که جریانات تروریستی هدایت‌شده از سوی سرویس‌های اطلاعاتی خارجی هستند. هم‌چنین توافقات خوبی در زمینه هماهنگی برای برخورد با گروهک‌های تروریستی و هماهنگی‌های اطلاعات و کنترل مرز صورت گرفت. امیدواریم در عمل شاهد نتایج خوبی باشیم.

دیگر خبرها

  • متلاشی شدن ۴۵۴ باند تبهکاری در ترکیه در ۱۰ ماه گذشته
  • نیروگاه‌های برق به استقبال روزهای اوج مصرف تابستان می روند | وزیر نیرو: تعمیرات نیروگاه‌ها تا نیمه اردیبهشت پایان می‌یابد
  • وزیر نیرو: تعمیرات نیروگاه‌ها تا نیمه اردیبهشت پایان می‌یابد
  • عملیات یمن علیه ناوشکن و کشتی‌های آمریکایی و اسرائیلی
  • یمن عملیات اخیر خود علیه ناوشکن و کشتی‌های آمریکایی و اسرائیلی را تشریح کرد
  • وزیر کشور: فراجا نیرو‌های خود را در برخورد با بی حجابی توجیه کرده
  • محرومیت‌زدایی در حوزه آب شرب از سیاست‌های وزارت نیرو است
  • وزیر کشور: فراجا نیرو‌های خود را توجیه کرده که بین اهمال‌کنندگان و ساختارشکنان تفاوت قائل شوند
  • جایگاه ایران در تکنولوژی سدسازی بین کشور‌های جهان
  • وزیر نیرو:‌ ایران جزو کشور‌های برتر در سدسازی است