Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرباز با اشاره به اینکه بیش از 50هزار تن پیاز خارج فصل در پیشین برداشت شده است، گفت: شهرستان سرباز تامین کننده اصلی نیاز کشور به این محصول استراتژیک در زمستان و اوایل بهار است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، همه ساله در اواخر اسفند ماه و اوایل بهار به دلیل شرایط آب و هوایی و بارندگی های فصلی در جای جای کشور، پیاز به یکی از کمیاب ترین اقلام سبد خانوار تبدیل می شود به گونه ای که حتی قیمت آن به کیلویی 20 هزار تومان نیز می رسد، امسال نیز همزمان با آغاز سال 98 به ناگاه پیاز در تمامی کشور نایاب شده و قیمت آن به بیش از 18هزار تومان رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در حالی که در بسیاری از مناطق کشور پیاز کمیاب شده اما در شهرستان های جنوبی سیستان و بلوچستان کشاورزان خونگرم بلوچ که از ماه های قبل دست به کار شده بودند محصول پیاز خود را برداشت کرده و آماده ارسال آن به جای جای کشور برای حل مشکل گرانی این محصول استراتژیک هستند.
 


پیاز سرباز روانه بازارهای مصرف شد
در همین رابطه رئیس جهاد کشاورزی سرباز در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، با اشاره به اینکه سطح زیر کشت پیاز در این منطقه هزار و 400هکتار است، اظهار کرد: سال گذشته به طور متوسط از هر هکتار سطح زیر کشت این محصول چیزی در حدود 30 تن پیاز مرغوب برداشت و در بهترین زمان روانه بازارهای مصرف داخلی شد.

وی افزود: کشاورزان سربازی همه ساله  حلال مشکل کمبود پیاز در کشور هستند به گونه ای  از دی ماه تا فروردین که سرما هوا در دیگر نقاط کشور امکان کشت صیفی جات را به کشاورزان نمی‌دهد محصولات پیاز، فلفل و هندوانه شهرستان سرباز نیاز بازارهای مصرف داخلی و خارجی را تامین کرده و مانع خروج ارز از کشور می‌شود.

سعید نارویی با اشاره به اینکه 50 هزار تن پیاز خارج فصل در سرباز برداشت شده است، بیان کرد: شهرستان سرباز به عنوان گلخانه طبیعی ایران همیشه مورد توجه است چرا که در اوج سرما که برف و یخبندان کل کشور را دربر گرفته است کشاورزان این منطقه محصولات استراتژیک را کشت کرده و برای تنظیم قیمت ها روانه بازارهای مصرف می کنند.

وی با تاکید بر اینکه پیاز پیشین از نوع قرمز است و از بهترین انواع پیاز جهان است، خاطرنشان کرد: پاکستان بزرگترین وارد کننده پیاز پیشین و اصلی ترین بازار هدف صادرات پیاز شهرستان سرباز است به گونه ای که وقتی نیاز داخلی برطرف می شود محصول پیاز شهرستان از طریق مرز پیشین به پاکستان صادر می شود تاجایی که به صورت میانگین هر ساله بیش از 800تن پیاز کشاورزان سربازی به این کشور صادر می شود.



دلالان برندگان اصلی بازار پیاز
یکی از کشاورزان شهرستان سرباز در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، با گلایه از عدم حمایت دولت از کشاورزان، اظهار کرد: دلالان با حضور در منطقه محصولات کشاورزان را به قیمتی اندک خریداری کرده و آن را در بازارهای مصرف با بیش از 10برابر قیمت خرید به فروش میرسانند.

وی افزود: نبود سردخانه و محل نگهداری موجب شده تا کشاورزان مجبور باشند هرچه زودتر پس از برداشت محصولاتشان را به فروش برسانند و همین موضوع نیز موجب شده تا دلالان با خیال راحت این محصول گرانبها را با قیمتی اندک خریداری کرده و خود با مدیریت عرضه، آن را به قیمت چند ده هزار تومانی به فروش برسانند.

دوشنبه روچکار نبود سردخانه و صنایع تبدیلی را بزرگترین مشکل کشاورزان سربازی دانست و اذعان کرد:  آرزو دارم تا روزی بتوانم با راه اندازی یک کارگاه کوچک محصول برداشتی خود را تبدیل به پودر پیاز کرده و آن را به کشورهای اروپایی و آمریکای مرکزی صادر کند، پودر پیاز ادویه ای هندی است که از طریق خشک کردن محصول پیاز تازه با هوای گرم و آسیاب کردن آن تهیه می شود و دارای ویتامین هایA , B . C  و املاحی مانند کلسیم، سدیم و پتاسیم می باشد و به دلیل اینکه  پودر پیاز یک آنتی بیوتیک و ضد میکروب طبیعی است و به خوبی می تواند بسیاری از میکروبهای بیماری زا را از بین ببرد و خواص غذایی و طعم طبیعی آن نیز با پیاز تازه یکی است.

عدم حمایت دولتی موجب دلسردی کشاورزان می شود
وی با گلایه از عدم حمایت دولتی از طرح های اشتغال زایی بر مبنای اقتصاد مقاومتی، تصریح کرد: درحالی که ما با طبیعت چهار فصل در تمامی ایام سال می توانیم محصولات ناب و ارگانیک را کشت کنیم اما به دلیل عدم حمایت های دولتی هیچ گاه نتوانسته ایم محصولاتمان را آنگونه که کشورهای همسایه می توانند به کشورهای اروپایی و آسیایی صادر کنیم.

روچکار ایران را بازنده اصلی در واردات پودر پیاز از چین دانست و گفت: وقتی با اندک سرمایه گذاری در این راه می توانیم به بزرگترین صادرکننده این محصول تبدیل شویم و به جای صادرات پیاز خام به کشورهایی چون عراق، پاکستان و دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس، محصول فرآوری شده آن را با ارز آوری 10 برابری به دنیا صادر کرد چرا دولت هیچ حمایتی نمی کند، حتی در حال حاضر که قیمت پیاز در کشور به کیلویی 20هزار تومان رسیده اگر دولت از کشاورزان حمایت میکرد  هم سود بیشتری به کشاورزان می رسید و هم با کوتاه شدن دست دلالان دیگر مصرف کنندگان نیز با قیمتی مناسب پیاز مورد نیازشان را خریداری می کردند.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۴۰۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از ۱۰ برند رژ لب تا مکمل تقویتی مو ؛ این محصولات را نخرید، تقلبی است 

به گزارش همشهری آنلاین، ایران رتبه هفتم جهان و رتبه دوم منطقه در مصرف محصولات آرایشی و بهداشتی را دارد و ارزش بازار این محصولات در کشور بین ۶۵ تا ۷۰ هزار میلیارد تومان است. اما دغدغه جدی متولیان نظام سلامت از این بازار پررونق، جولان محصولات قاچاق و تقلبی است که سلامت مصرف‌کنندگان را نشانه گرفته است.

نکته‌ای که دکتر محمود آل‌بویه، مدیرکل فراورده‌های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو هم به آن تاکید کرده و گفته اقلام آرایشی و بهداشتی یکی از بخش‌های مهم مصرفی آحاد جامعه محسوب می‌شوند و از میانگین بالایی در میزان مصرف در کشور برخوردارند. اما چالش عمده ما در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی بحث قاچاق است.

پیش از این هم محمدعلی گرجی، رئیس کمیسیون انجمن صنایع شوینده، آرایشی و بهداشتی نسبت جولان محصولات قاچاق و تقلبی در بازار مصرف کشور هشدار داده بود و گفته بود: در حوزه آرایشی، بیشتر با محصولاتی نظیر رژ لب جامد و مایع، سایه چشم، پنکک، کرم پودر و محصولاتی از این قبیل مواجهیم و ۸۵درصد نیاز کشور در این زمینه در اختیار محصولات قاچاق و تقلبی است. قاچاق این محصولات برای واردکنندگان غیرمجاز به صرفه است و معمولا نیز از آنها استقبال می‌شود.

حالا دفتر نظارت بر اجرای استاندارد صنایع غیرفلزی از غیراستاندارد بودن ۱۰ برند رژلب در کشور خبر داده و اعلام کرده در فرآیند ارزیابی انطباق از ۲۰ نمونه رژلب موجود در بازار (۱۰ نمونه جامد – ۱۰ نمونه مایع) آزمون‌های فساد پذیری، وضعیت ظاهری، نقطه نرمی (مربوط به نمونه‌های جامد)، پایداری حرارتی، وجود ذرات خارجی، فلزات سنگین و آرسنیک صورت گرفت.

این محصولات تقلبی است

بر اساس اعلام این دفتر، در این ارزیابی، رژلب‌های مایع با برند flormar، ROOBYSIMA،LUXURY،DAMAS، BIO، ARCANCIL، NSTYLE، LIDO، KAPRA، JUXI و رژلب‌های جامد با برند GOLDENROSE، DOOB، JINO، MAJULAN، SIORE، BARISH، BKA، CALISTA، CONFEST، RUBISUN مورد ارزیابی قرار گرفتند و در نهایت ویژندهای جامد شامل RUBISUN، CONFEST، CALISTA، BKA، BARISH و ویژندهای مایع شامل ARCANCIL، BIO، DAMAS، LUXURY و ROOBYSIMA در آزمون مهم فسادپذیری که با سلامت مصرف‌کننده در ارتباط است، مغایر با استاندارد ملی مربوطه اعلام شدند.

نه تنها حوزه محصولات آرایشی - بهداشتی، که همین چند روز پیش هم سازمان غذا و دارو دستور جمع‌آوری یک مکمل تقویتی رشد مو را صادر کرد. براساس این ابلاغ تاکید شده بود که مکمل تقویتی رشد مو PHYTO از سطح بازار جمع‌آوری شود چون این مکمل هم مانند بسیاری از محصولات قاچاق از جمله آرایشی-بهداشتی از مجاری غیرقانونی وارد کشور شده و از طریق آنلاین شاپ‌ها و شبکه‌های مجازی به فروش می‌رسد.

بیشتر بخوانید

راهنمای تشخیص کالای اصل از تقلبی

اثرات جبران ناپذیر افراط در استفاده از رژ لب وجود مواد مخدر در فرآورده‌های پزشکی و بهداشتی کلاه پیج‌های اینستاگرامی و تلگرامی لوازم آرایشی خارجی سرتان نرود کالای تقلبی، برند ایران ندارد

محمدرضا بحیرایی، رئیس انجمن واردکنندگان فرآورده‌های بهداشتی و آرایشی ایران درباره چرایی رشد تقاضا و عرضه محصولات فیک و قاچاق در بازار می‌گوید: کالای فیک و قاچاق ساخت ایران نیست و نام ایرانی هم ندارد. در برخی موارد این محصولات در زیرپله‌ها با نام برندهای خارجی تولید و روانه بازار می‌شوند و تولید این محصولات با رشد نگران‌کننده‌ای همراه است که سلامت جامعه را تهدید می‌کند.

او درباره عوارض مصرف کالاهای غیراصل هم عنوان می‌کند: نمی‌توان به طور دقیق درباره عوارض مصرف پیش‌بینی کرد اما قطعاً نمی‌توانیم و نباید هم از عوارض جانبی محصولات غیراصل غافل باشیم چراکه این غفلت، سلامت جامعه را به خطر می‌اندازد. البته براساس گزارش‌هایی که سازمان مبارزه با کالای قاچاق در کشور جمع‌آوری و منتشر کرده، برخی افراد به دلیل استفاده از محصولات فیک و قاچاق مرتبط با چشم نابینا شدند که جای نگرانی دارد.

کد خبر 848306 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها استاندارد قاچاق خبر مهم سازمان غذا و داروی ایران لوازم آرایشی

دیگر خبرها

  • گرانی میوه ناشی از ضعف نظارتی دستگاه‌هاست
  • پرداخت حدود هزار میلیارد تومان غرامت بیمه به کشاورزان
  • ساینا اس اتوماتیک روانه عراق می شود / صادرات چندین هزار ساینا و کوئیک به ونزوئلا
  • پرداخت ۱۷ میلیارد تومان غرامت به کشاورزان مه‌ولاتی
  • از ۱۰ برند رژ لب تا مکمل تقویتی مو ؛ این محصولات را نخرید، تقلبی است 
  • کشت قراردادی پنبه در یک هزار هکتار از مزارع سیستان وبلوچستان اجرا می‌شود
  • فرآیند کشت، برداشت و فرآوری هزاران تن پیاز توسط کشاورزان آمریکایی (فیلم)
  • آفریقا، هدف ویژه صادراتی روغن موتور ایران
  • آفریقا، هدف ویژه صادراتی نفت سپاهان
  • تولید اقلام استراتژیک امدادی مورد نیاز در حوادث توسط هلال احمر