Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابر‌های مرکز مطالعات وزارت نیرو با اشاره به اینکه در سال آبی 1396 و 1397 هیچ پروژه باروری ابر‌ها نداشتیم، گفت: پس از باروری ابر‌ها یک ربع ساعت تا حداکثر 2 ساعت بعد شاهد بارندگی خواهیم بود.

مدیر مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابر‌های مرکز مطالعات وزارت نیرو در گفت‌وگو با فارس با اشاره به اینکه بارندگی امسال بارش خوبی بود و برخی از انتظارات جبران کاهش بارندگی حداقل سال قبل را برآورده کرد ولی سیلاب‌های مختلفی را هم به همراه داشت و در سال‌های قبل هم شاهد این سیل‌ها بودیم و در سایر کشور‌ها هم شاهد سیل هستیم، گفت: شایعاتی که درباره باروری ابر‌ها و اثر آن در سیل‌های اخیر وجود دارد ولی ما بر طبق پروتکلی که داریم، هیچ باروری ابر‌ها را در زمان حوادث طبیعی در طول 20 سال اخیر انجام ندادیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرید گلکار با بیان اینکه در سال آبی 1396 و 1397 هیچ پروژه باروری ابر‌ها نداشتیم و در 4 ماه قبل به صورت محدود با کمک پهباد در آذربایجان شرقی، خراسان‌جنوبی و چهارمحال‌بختیاری برای تست اجرایی کردیم و بارندگی محدود ایجاد شد، افزود: پس از تزریق و باروری ابر‌ها یک ربع ساعت تا حداکثر 2 ساعت بعد از عملیات شاهد بارندگی خواهیم بود.

وی با اشاره به اینکه سرعت سامانه باروری ابر‌ها از 50 تا 120 کیلومتر است و انتخاب منطقه مبدا و مقصد و هدفدار‌بودن آن مورد توجه است، گفت: باروری ابر‌ها با توجه به خشک و نیمه‌خشک بودن کشور و با توجه به اینکه برخی از کشور‌هایی که بیشتر از ایران بارندگی دارند ولی در زمینه باروری ابر‌ها برنامه‌های جدی دارند برای کشور ما با توجه به هزینه کم و انطباق با طبیعت کشور و بارندگی یک سوم ایران نسبت به میانگین جهانی به عنوان یکی از ابزار‌های مدیریت منابع آب، لازم است.

گلکار با بیان اینکه زود است که درباره آغاز مرحله تر‌سالی در کشور صحبت کنیم و تعجب کردم که در این باره اظهار‌نظر می‌شود، خاطر نشان کرد: علم هواشناسی تا 10 روز و پیش‌بینی اقلیمی حداکثر تا 6 ماه در سطح جهانی می‌تواند پیش‌بینی موثقی ارائه کند و تر‌سالی خوشحال‌کننده است ولی اظهارنظر درباره آن خیلی زود است.

مدیر مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابر‌های مرکز مطالعات وزارت نیرو با بیان اینکه در بودجه محدودیت‌هایی داشتیم که در سال آبی 99 ـ 1398 با استفاده از تجهیزات صنایع دفاع و هوا و فضای سپاه پروژه باروری ابر‌ها را با برنامه‌ریزی دقیق و با وسعت قابل توجهی اجرایی می‌کنیم.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: باروری ابرها وزارت نیرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۴۲۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین اعتبار مطالعات چهار پروژه شیلات استان اردبیل

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل و به نقل از دانشگاه محقق اردبیلی، محمد الله‌بخش در نشست با رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه تولید جلبک موضوعی دانش‌بنیان است که به دنبال آن هستیم، افزود: بحث پرورش ماهیان خاویاری نیز مطرح شده و در قزل‌اوزن اقدام خواهد شد.
وی با بیان اینکه در حوزه شیلات فرصت فراهم شده تا همکاری خوبی در زمینه مطالعات پروژه‌‍ها با دانشگاه محقق اردبیلی داشته باشیم، بر لزوم استفاده از توانمندی‌های دانشگاه محقق اردبیلی در مطالعات پروژه‌های شیلات استان اردبیل تاکید کرد.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی هم در این نشست با اشاره به اقدامات دانشگاه محقق اردبیلی در خصوص راه‌اندازی رشته شیلات در این دانشگاه گفت: به دنبال جذب اعضای هیات علمی در این حوزه هستیم.
اسماعیل چمنی در ادامه کمک به توسعه شیلات استان را بسیار بااهمیت برای دانشگاه عنوان کرد و افزود: در همین راستا همکاران توانمند ما در حوزه پرورش زالو و جلبک می‌توانند کمک حال شیلات باشند، در عین حال شیلات می‌تواند از امکانات آزمایشگاهی و پژوهشی دانشگاه استفاده کند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی نیز با بیان اینکه جذب اعضای هیات علمی در حوزه شیلات بسیار مهم است، گفت: دغدغه اصلی ما در دانشگاه ارتباط با دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی است.
جبرائیل رزمجو با بیان اینکه این ارتباط هر چه قوی باشد به نفع دانشگاه، دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی خواهد بود، افزود: این ارتباط باعث به حداقل رسیدن مشکلات دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی شده و زمینه پیشرفت استان را فراهم خواهد کرد.
اردبیل استانی غیرساحلی بوده ولی دارای منابع آبی و استعداد‌های بالقوه کشاورزی و آبزی پروری است. بیش از ۳۰۰ واحد مزرعه و ۴۰۰ استخر پرورش ماهی در استان اردبیل فعال بوده و چند سد معیشتی نیز در این زمینه بهره برداری شده است.
۱۷۱ مورد قنات، ۴۵ سد، پنج هزار و ۳۰۰ چاه و یک هزار و ۶۳۶ چشمه در استان اردبیل وجود دارد که می‌تواند نوید بخش افزایش تولیدات در بخش شیلات باشد.

دیگر خبرها

  • جانمایی محل جدید آراد کوه در جاده تهران-قم در دست مطالعه است
  • ۵۰ درصد پروژه‌های وزارت جهاد کشاورزی مربوط به آب و خاک است
  • تامین اعتبار مطالعات چهار پروژه شیلات استان اردبیل
  • بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟
  • پیگیری وضعیت اقلام و تجهیزات منوریل در گمرکات کشور
  • جزئیات جدید از پروژه ۳ طبقه کردن میدان ونک تهران
  • جزییات جدید از پروژه سه طبقه کردن میدان ونک
  • امدادرسانی به ۸۰ خانوار عشایری شهرستان کوهرنگ
  • کاهش نرخ باروری در ایران از چه وقت شروع شد؟