Web Analytics Made Easy - Statcounter

پروفسور «جراردو مونک» استاد روابط بین‌الملل در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی است. وی در زمینه تحولات آمریکای لاتین، سیاست و دموکراسی و انتخابات در این حوزه فعالیت دارد. از میان آثار تالیفی وی می‌توان به «سنجش دموکراسی» و «استبداد و دموکراسی‌سازی» اشاره کرد. 

جراردو مونک با اشاره به رویدادهای سیاسی در آمریکای لاتین در سالی که گذشت، گفت: در این رابطه باید به تغییراتی اشاره کرد که در کوبا شاهدش بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته نمی‌توان هنوز از انتقال قدرت در این کشور آمریکای لاتین سخن به میان آورد. اما باید تاکید کرد که وضعیت در این کشور دارد تغییر می‌کند، نمونه‌اش هم تغییراتی است که در ساختار قانون اساسی صورت گرفته است. اما برای تغییر حقیقی، اگر اصلا بناست چنین تغییری صورت گیرد، باید تا سال ۲۰۲۰ منتظر ماند و دید که پس از کنار رفتن «رائول کاسترو»، رئیس‌جمهوری پیشین کوبا، از سمت دبیر اول حزب کمونیست چه پیش می‌آید. 

وی در ادامه گفت: اوضاع بلوک چپ در آمریکای لاتین چندان چنگی به دل نمی‌زند. «آندرس مانوئل لوپز اوبرادور»،‌ رئیس‌جمهوری مکزیک، نتوانسته آنچنان که باید کاری انجام بدهد. البته در مکزیک از منظر سیاسی شاید خبر خاصی در رسانه‌ها منتشر نشود، اما مشکل درست همین است. مکزیک کشوری است پر از تضادهای اقتصادی و خشونت سازمان‌یافته همچنان معضل بزرگی برای مکزیکوسیتی است. با این حال، هیچ اقدام خاص و چشمگیری از سوی اوبرادور صورت نگرفته است. البته نمی‌خواهم تصویری منفی از مکزیک ارائه دهم و مهر تاییدی بر حرف‌های «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا بزنم. اما نهایتا نمی‌توان انکار کرد که مکزیک وضعیت درخشانی هم ندارد. تاکید می‌کنم که منظورم این نیست که این کشور را با هندوراس یا گواتمالا یا ونزوئلا مقایسه کنیم، اما نهایتا نمی‌شود گفت که اوضاع عالی و بی‌نقص است. باید کارهای زیادی در این کشور صورت گیرد. حال، این را هم باید اضافه کرد که وضعیت در آمریکا نیز چندان بسامان نیست و کسی چون ترامپ روی کار است. دیوار مرزی با مکزیک دردسرهای زیادی برای رئیس‌جمهوری آمریکا به دنبال داشته، اما نباید تصور کرد که این قضیه ارتباطی به مکزیک ندارد. ترامپ بارها ثابت کرده که می تواند همه را شگفت‌زده کند، بنابراین مکزیک باید در زمینه با ترامپ با احتیاط بسیار عمل کند. 

مونک با اشاره به اوضاع نابسامان ونزوئلا در سال گذشته گفت: اوضاع در ونزوئلا بحرانی است. هیچ‌کس، حتی هوادارن پروپاقرص «نیکولاس مادورو»، رئیس‌جمهوری این کشور، نیز نمی‌تواند این قضیه را رد کند. کمبود مواد غذایی، خاموشی و تورم بالا از مشکلاتی است که مردم این کشور با آن دست به گریبانند. حال این‌که رئیس‌جمهوری ونزوئلا مسائلی چون خاموشی را مرتبط با خرابکاری کشورهای خارجی می‌داند دیگر امری است که کافی است با عقل سلیم آن را سنجید. 

«خوان گوایدو»، رهبر مخالفان ونزوئلا، تلاش دارد تایید کشورهای همسایه را جلب کند و در این امر موفق هم بوده است. اما نهایتا باید دید که میزها به کدام سو می‌گردد. نمی‌شود این وضعیت را ادامه داد. توقیف دارایی‌های شرکت «پی‌دی‌وی‌اس‌ای» از سوی آمریکا نشان از آن دارد که وضعیت در ونزوئلا به سمت بهبود پیش نمی‌رود. البته چندی پیش «سرگئی لاوروف»، وزیر خارجه روسیه با همتای ونزوئلایی خود دیدار کرد و تلاش کرد به‌نوعی حمایت خود از مادورو را نشان دهد. اما بعید به نظر می‌رسد که این امر کمک چندانی به این کشور بکند. چین نیز تلاش دارد نقش پررنگ‌تری در این میان ایفا کند. دولت این کشور اعلام کرده که حاضر است در راستای حل مشکل انرژی ونزوئلا به کارکاس کمک کند. اما این‌ها در نهایت هیچ‌یک پایانی برای مصیبت‌هایی نیست که مردم ونزوئلا با آن سروکار دارند. 

این تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل در ادامه افزود: همین قضیه را می‌توان در مورد «جیمی مورالس»، رئیس‌جمهوری گواتمالا نیز گفت. فقر و بی‌ثباتی در این کشور سبب شده که شمار زیادی از مردم این کشور به سوی آمریکا روانه شوند و این امر به دردسرهای دیوار مزی و دیگر اختلاف‌های میان آمریکا و کنگره دامن زده است. 

جراردو مونک با اشاره به انتخابات ریاست‌جمهوری در برزیل گفت: « ژایر بولسونارو» رئیس‌جمهوری برزیل، درست همان چیزی است که در اوضاع و احوال فعلی آمریکای لاتین اصلا نیازی به آن ندارد. «میشل تمر»، رئیس‌جمهوری پیشین این کشور، آنچنان بی‌کفایتی از خود نشان داد که نهایتا کسی چون بولسونارو روی کار آمد. پوپولیسم در حال حاضر در آمریکای لاتین دست بالا را دارد. در حال حاضر، بخشی از مردم آمریکای لاتین عصر استبداد و پوپولیسم افراطی را از سر می‌گذرانند. بنابراین وضعیت چندان جالب‌توجه به نظر نمی‌رسد.  

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: رائول کاسترو کوبا ونزوئلا نیکولاس مادورو میشل تمر ژایر بولسونارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۵۵۰۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: تحریم‌ ایران به نتیجه نرسیده

به گزارش صدای ایران از ایرنا، « سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور در مراسم افتتاحیه نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (اکسپو ۲۰۲۴) با بیان اینکه این نمایشگاه معرفی توانمندی‌های صادراتی ایران است و فضای رقابتی ایجاد می‌کند، تصریح کرد: نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران یک کنش جمعی برای رفاه اجتماعی و جهانی از مسیر توسعه تجارت، صادرات و گسترش تعاملات اقتصادی محسوب می‌شود، امیدواریم این نمایشگاه موجب همگرایی، هماهنگی و مشارکت فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان، صادرکنندگان و بازرگانان و موجب رشد اقتصادی کشور و منطقه و جهان شود.

ایران تحریم ناپذیر است

وی افزود: این نمایشگاه نشان دهنده آن است که ایران تحریم ناپذیر است و هرگز تحریم‌ها در این کشور با اراده پولادین مردم به نتیجه نرسیده و پس از این هم به نتیجه نخواهد رسید؛ طرح‌های شیطانی منزوی کردن ایران به نتیجه نرسیده و بعد از این هم هرگز به نتیجه نخواهد رسید.

آیت الله رئیسی خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران با ذخایر مادی و معنوی و نیروی انسانی کارآمد و با اراده و با ابتکارات و خلاقیت‌ها و با بهره مندی از فناوری‌های نوین می‌تواند در عرصه‌های مختلف برای دنیا نوآوری‌هایی را داشته باشد و به جهان عرضه کند.

تحریم نوعی جنگ است

رئیس جمهور بیان کرد: خداوند همه امکانات را به صورت عادلانه در اختیار بشر قرار داده و می‌توان با فکر و اندیشه، همکاری و همگرایی و هم‌اندیشی، نیاز‌ها را مرتفع کرد و او را به نقطه کمال و رفاه رساند، اما متاسفانه جریان تحریم‌ها نماد‌های ظلم به دولت‌ها و ملت‌هاست، نه فقط ظلم به یک ملت بلکه ظلم به تمام ملت‌هاست.

رئیس جمهور گفت: جریان تحریم‌ها نماد‌های ظلم به دولت‌ها و ملت‌هاست.

آیت الله رئیسی تاکید کرد: اگر با ایجاد تنگنا ملتی را از رسیدن به هدف و دستیابی به امکانات محروم کرد، این ظلم به یک اقلیم نیست بلکه به همه ملت‌ها و اقلیم‌هاست.

رئیس جمهور تحریم را نوعی جنگ دانست و گفت:، اما نه جنگ نظامی، جنگی که با این ابزار ملتی را از آنچه می‎تواند به آن دست یابد، محروم کند. در جنگ اراده‌ها ملت ایران اراده کرد که با توکل بر خدا و با ابتنا به داشته‌ها و توانایی‌های ملی تحریم‌ها را پشت سر بگذارد به نحوی که نه ما بلکه سخنگوی کاخ سفید اعلام کند فشار‌های حداکثری به جمهوری اسلامی مفتضحانه شکست خورده است.

با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند

وی بیان کرد: غرب تلاش می‌کند که ما و منطقه به فناوری‌های نوین دست پیدا نکنیم و اگر به این فناوری دست یافتیم، نقطه اصلی در دست خودشان باشد که بتوانند به سلطه‌گری ادامه دهند، اما به لطف خداوند متعال و به برکت نیرو‌های جوان و دانشمند ما بسیاری از دانش‌ها در کشور ما بومی شده است. امکان اینکه بتوانند دانش بومی را از کشور ما حتی با ترور دانشمندان، از کشور خارج کنند امکانپذیر نیست.




رئیس جمهور تاکید کرد: تصور نکنند اگر چند دانشمند و متخصص را تحت فشار قرار دهند می‌توانند ما را از نوآوری و دستیابی به فناوری نوین بازدارند هرگز این طور نخواهد شد. آنجا که دشمن بیشترین فشار را برای عدم دستیابی ما به دانش اعمال می‌کند ما بیشترین موفقیت را کسب کرده‌ایم به عنوان مثال در صنایع هسته‌ای و نظامی فشار آوردند که ما به فناوری نوین دست پیدا نکنیم، اما بیشترین موفقیت ما در صنایع نظامی و هسته‌ای اتفاق افتاده است.

قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست

آیت الله رئیسی در ادامه قدرت نظامی را بسیار مهم دانست و گفت: توانایی به همراه دارد، اما قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست. آنچه می‌تواند کشوری را در کنار تولید قدرت نظامی، قدرتمند کند قدرت تولید و اقتصاد و توانایی برای صادرات است. به تولیدکنندگان تاکید می‌کنم که امروز شما در جایگاه تولید قدرت قرار دارید و صادرکنندگان ما نیز با صادرات برتر خود برای کشور تولید قدرت می‌کنند.

رونمایی از توانمندی ها، ارتباط دولت‌ها و ملت‌ها و مردم با یکدیگر را رقم می‌زند

وی این نمایشگاه را موجب امیدآفرینی برای ملت ما و مردم منطقه برشمرد و عنوان کرد: این امید ایجاد می‌شود که ما حتما توانایی انجام کار‌های بزرگ را داریم. من در پایان به این نکته اشاره می‌کنم که ایران اسلامی با توجه به جایگاهی که در آن واقع شده، خط ترانزیتی است؛ ما دریای خزر در شمال و خلیج فارس و دریای عمان را در جنوب داریم و به اقیانوس هند متصلیم؛ خط ترانزیتی به صرفه، مطمئن و با زمان عبور بسیار محدود می‌تواند زمینه‌ای برای حمل و نقل و جابجایی کالا باشد.

رئیس جمهور کارفرمایان، تولیدکنندگان، مهندسان و کارگران را افسران و سربازان خط مقدم جبهه مقابله باتحریم‌های آمریکا و دیگر دشمنان ایران و انقلاب اسلامی معرفی و خاطرنشان کرد: این افسران و سربازان خط مقدم جبهه مقابله با تحریم‌ها توانسته‌اند در عرصه تولید، اقتصاد و فناوری به گونه‌ای عمل کنند که امروز به جرأت می‌توان ایران را کشوری فناور و پیشرفته نامید.

آیت الله رئیسی با اشاره به اینکه برای رونق فعالیت‌های اقتصادی و جلوگیری از خام‌فروشی به ایجاد زنجیره کامل تولید نیاز داریم، گفت: ایجاد زنجیره کامل تولید، علاوه بر ایجاد اشتغال، و ارزش افزوده بالاتر می‌تواند به خود تولید نیز رونق و تنوع بیشتر ببخشد و امکانات و ظرفیت‌های محقق کردن این هدف از مواد اولیه مورد نیاز تا دانش و علم و نیروی انسانی متخصص و کارآمد کاملا در کشور وجود دارد.

رئیس جمهور با بیان اینکه در نمایشگاهی که امروز افتتاح می‌شود تولیدات متنوع و دستاورد‌ها و توانمندی‌های متعددی ارائه شده است، این محصولات را بخشی از توانایی‌های امروز جمهوری اسلامی ایران دانست و از همه کسانی که در این نمایشگاه حضور دارند خواست که موضوع مذاکره، تنظیم و انعقاد قرارداد و دیگر اقدامات لازم برای تجارت و تولید را با جدیت پیگیری کنند تا در زمان برگزاری نمایشگاه هفتم توانمندی‌های صادراتی ایران، ببینیم که گام‌های بلندی در این مسیر برداشته شده است.





رئیس جمهور همچنین بر ضرورت نگاه ویژه نسبت به تجارت با ارز‌های ملی تاکید کرد و گفت: امروز در مجامع و پیمان‌های اقتصادی بزرگ نظیر شانگهای، بریکس و اوراسیا موضوع تجارت با ارز‌های ملی از سوی سران کشور‌های عضو مطرح است که تحقق آن باید با جدیت پیگیری شود.

آیت الله رئیسی با تاکید بر اهمیت نقش دفاتر بازرگانی در معرفی ظرفیت‌های کشور به بازرگانان و فعالین اقتصادی ضمن تقدیر از اقدامات وزارت صنعت، معدن و تجارت و امور خارجه برای افزایش این دفاتر در ۶۰ نقطه از دنیا افزود: از جمله مشکلات ما در جهت توسعه مبادلات اقتصادی آشنا نبودن بازرگانان و فعالان اقتصادی دیگر کشور‌ها با ظرفیت‌های جمهوری اسلامی ایران و از طرفی عدم آشنایی بازرگانان و فعالان اقتصادی ما با ظرفیت‌های دیگر کشورهاست که در این زمینه ایجاد دفاتر بازرگانی در راستای آشنایی بین این دو بخش می‌تواند نقش مهمی ایفا کند.

رئیس جمهور در ادامه ابراز امیدواری کرد برگزاری این نشست در هم‌افزایی بین کشور‌ها و همچنین بازرگانان و فعالان اقتصادی برای رشد تولید و اقتصاد ایران و کشور‌های منطقه راهگشا باشد.

به گزارش ایرنا، ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران از ۸ تا ۱۲ اردیبهشت ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران و توسط شرکت توسعه صنعت نمایشگاه و رویداد برگزار می‌شود.

این نمایشگاه قرار است در حوزه توسعه صادرات غیرنفتی و رونق تجارت خارجی و استفاده از توانمندی و ظرفیت بالای نمایشگاهی کشورمان، تحت عنوان IRANEXPO ۲۰۲۴ برگزار شود.

تاکنون حضور ۱۷۳ شرکت داخلی در این نمایشگاه قطعی شده و قرار است این شرکت‌ها از شنبه تا چهارشنبه به مدت چهار روز از ساعت ۸ تا ۱۵ فعال باشند.

این شرکت‌ها در ۷۰ هزار متر مربع فضای سرپوشیده و فضای باز در سالن‌های ۵، ۶، ۷، ۸، ۹، ۱۰، ۱۱، ۱۸، ۲۵، ۳۱، ۳۵، ۳۸، A ۳۸، B ۳۸، ۴۰، ۴۱ و ۴۴ حضور خواهند داشت و محصولاتی در حوزه پتروشیمی، صنعت، صنایع غذایی، دارو و تجهیزات پزشکی، صنایع دستی و گردشگری را در معرض نمایش قرار می‌دهند.

دیگر خبرها

  • آبگیری بخشی از تالاب هامون و خوشحالی ‌مردم سیستان
  • رئیسی: تحریم‌ ایران به نتیجه نرسیده
  • آمریکای شعله‌ور!
  • ایران تحریم‌ناپذیر است
  • جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است
  • «وعده صادق» و تثبیت جایگاه ویژه ایران در نظام امنیتی غرب آسیا
  • رئیس سازمان برنامه و بودجه: آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشور‌های منطقه و اروپا را داریم
  • تعیین مرزهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان و ۳ سناریوی پیش رو
  • مردم قدردان فراجا و «طرح نور»/ سهل انگاری‌ها جبران شود
  • منظور: با وجود تحریم‌ها آمادگی تامین انرژی پایدار منطقه و اروپا را داریم