Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا، شبستان نوشت: حجت الاسلام «محمدجواد فلاح» با اشاره به اهمیت وجود نگرش اخلاق در جامعه و تاثیر آن بر سبک زندگی، اظهار کرد: بهترین فرصت برای آنکه تصمیم به تغییر بگیریم فرصت پیش رو یعنی سال جدید است تا بتوانیم آن را مبنایی برای زیستن اخلاقی تا آخر عمر قرار دهیم. آخر عمر قرار دهیم

مدیرگروه پژوهشی اخلاق اسلامیِ دانشگاه معارف اسلامی قم، با بیان اینکه مسایل اقتصادی در خلق و خوی افراد تاثر می گذارد، تصریح کرد: با این وجود یک فرد می تواند با وجود تمامی مشکلاتی که در زندگی دارد اخلاقی زندگی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این غلط ترین ضرب المثلی است که تاکنون بیان شده «خواهی نشوی رسوا همرنگ جماعت شو
».

وی ادامه داد: این ضرب المثل این روحیه را ایجاد می کند که در هر حال حتی اگر رویکردی غلط باشد فرد برای گریز از مخالفت ها و جبهه گیری های اکثریت، آن را بپذیرد در حالی که تجربه بشری نشان داده که زیست اخلاقی ولو اینکه دیگران بدی کنند یا جامعه به سمت زیست غیراخلاقی برود به نفع ما است.

حجت الاسلام فلاح با بیان اینکه کسانی که زندگی اخلاقی را بر می گزینند همواره انتخاب بهتری دارند، گفت: پس نمی توان به بهانه اینکه جامعه خراب است و یا اطرافیان به جهت اخلاقی مشکل دارند مسئولیت های اخلاقی را از دوش خود برداریم. البته جامعه و حکومت باید دست به دست هم بدهند و عامل منفی را که بر سر راه اخلاق است بردارند اما این عامل نمی تواند رفع مسئولیت اخلاقی از ما بکند که من در زیست اخلاقی و زندگی اخلاقی خود تلاش نکنم.

این پژوهشگر تاکید کرد: باید جامعه را به این سمت ببریم که هر کسی در قلمرو زندگی خود سعی کند که اخلاقی زندگی کرده و به منافع این سبک دست پیدا کند؛ البته از همه مهتر آن است که ما اخلاق را مساله ای می دانیم که دارای اثر وضعی است یعنی در زندگی ما تاثیر وضعی دارد.

وی اضافه کرد: برای مثال ایمان داشته باشیم و بدانیم دروغ تار و پود زندگی را تحت تاثیر قرار می دهد و ابدیت ما را نیز خراب خواهد کرد، از طرف دیگر اینکه زندگی ما به سمت خوبی ها یا بدی ها برود، اینکه انسان هر عملی انجام دهد ولو عمل حداقلی نتیجه اش را در ابدیت حاضر می بینید، خود عاملی است که افراد اخلاقی زندگی کنند.

فلاح بیان کرد: با این وصف در مورد مسایل اخلاقی جدا از آنکه دیگران چه طور عمل می کنند باید به این مساله توجه ویژه ای داشته باشیم که عملکرد تک به تک افراد در جامعه اثر می گذارد، پس به ویژه در این ایام باید سعی کنیم که یک قدم اخلاقی برداشته و تلاش کنیم حال اخلاقی مان را بهتر از سال قبل کنیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد:‌به هر صورت در ایام مبارک رجب قرار گرفته ایم و بعد از آن ماه های مبارک شعبان و رمضان، یعنی ایامی که به آنها بسیار سفارش شده است پس چه بهتر است که بتوانیم رویکرد خود را تغییر دهیم و در مسیر اخلاق حرکت کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۵۶۲۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۰۰ هزار نفر گواهی حفظ را در طرح «زندگی با آیه‌ها» دریافت کردند

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری دبیرخانه ملی حفظ قرآن کریم با موضوع تشریح برنامه‌های حفظ تخصصی، عمومی و موضوعی، به همراه رونمایی از پوستر حفظ عمومی با حضور حجت الاسلام تقی زاده، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم، میکائیل باقری، مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش و محمد مهدی بحرالعلوم، مسؤول دبیرخانه ملی حفظ و برخی مدیران قرآنی کشور امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه در محل سازمان دارالقرآن برگزار شد.

در ابتدای این نشست حجت الاسلام تقی زاده رئیس سازمان دارالقرآن الکریم گفت: اهمیت مساله حفظ قرآن و جایگاه آن واضح است و رهبر معظم انقلاب نیز فرمایشات مشخصی در حوزه فعالیت‌های قرآنی بیان کردند. حفظ قرآن فعالیتی است که می‌تواند جامعه را به انس با قرآن سوق دهد از این باب حفظ یک فعالیت راهبردی در خصوص گسترش فرهنگ قرآنی در جامعه است.

وی ادامه داد: در نظرسنجی آمده است که بالغ از ۷۵ درصد افراد از عدم حفظ قرآن کریم حسرت می‌خورند و می‌توان گفت این مقدار تعداد قابل توجهی هستند. این امر سرمایه ویژه ای می‌شود که دغدغه مندان و سرمایه گذاران این ظرفیت را جدی بگیرند.

حجت الاسلام تقی زاده افزود: در زمینه حفظ موضوعی جریان حفظ زندگی با آیه‌ها با هم افزایی دستگاه‌های فرهنگی مختلف علی‌الخصوص آموزش و پرورش اجرا شد. امروز ۱۱ میلیون نفر در این طرح شرکت کردند که بالغ بر یک میلیون در امتحان نهایی شرکت کردند و هشتصد هزار نفر گواهی حفظ و فهم آیه‌ها را دریافت کردند.

وی ادامه داد: ما جریان حفظ موضوعی را دروازه ورود جامعه به حفظ تخصصی و ارتباط گرفتن با قرآن می‌پنداریم.سازمان دارالقرآن دغدغه حفظ موضوعی داشته و این جریان در قالب طرح زندگی با آیه‌ها ادامه خواهد داشت.

رئیس سازمان دارالقرآن ادامه داد: در زمینه حفظ عمومی نیز ما نیاز داریم زمینه حفظ عمومی را فراهم کنیم. از ظرفیت دارالقرآن ها و مؤسسات باید استفاده شود و باید به صورت جدی تری فعالیت کنیم.

حجت الاسلام تقی زاده افزود: تا امروز بالغ بر ۵۷ هزار نفر در حفظ عمومی وارد شدند. جریان حفظ موضوعی اگر موفق باشد باید افراد را به سمت جریان حفظ تخصصی سوق دهد. این ظرفیت بدون بستر جریان‌های آموزش و پرورش و صداوسیما بدون اثر خواهد بود.

وی ادامه داد: ما امسال نوزدهمین اعطای مدرک تخصصی به حافظان را داریم و رکورد شرکت در این آزمون شکسته شد و این رویداد ویژه و فرصت فوق العاده ای و کاری زیرساختی محسوب می‌شود. از سال گذشته حضور اتباع را نیز داشتیم.

وی ادامه داد: همچنین باید گفت برنامه محفل شوق و رغبت برای فعالیت‌های قرآنی را به وجود آورده و ولی افراد از ظرفیت‌های به وجود آمده در فضای جامعه بی اطلاع هستند.

از سال آینده طرح زندگی با آیه‌ها کاملاً در دروس تلفیق خواهد شد

در ادامه این نشست باقری مدیر کل قرآن و عترت نماز در ادامه گفت: در آموزش و پرورش موضوع حفظ از فعالیت‌های محوری اداره کل قرآن و عترت و نماز است و در همین راستا فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی خاصی برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: در دوره دبستان ۳۰۰ دانش آموز در سطوح مختلف مسابقات قرآن و عترت حضور دارند.

باقری اظهار داشت: آموزش را در سه سطح و سه عنوان برگزار می‌کنیم. حفظ تخصصی در دارالقرآن‌های آموزش و پرورش انجام می‌شود و حفظ موضوعی با اجرای طرح زندگی با آیه‌ها تلفیق شده است. از سال آینده حفظ موضوعی کاملاً منطبق با طرح زندگی با آیه‌ها خواهد بود. دانشگاه فرهنگیان هم آموزگاران خود را برای ورود به مدارس به نحوی انتخاب می‌کند که سواد قرآنی اولیه برخوردار باشند.

وی ادامه داد: حفظ ترتیبی در صد مدرسه شبانه روزی مورد استفاده قرار می‌گیرد.همچنین از زمانهای خالی این مدرسه می‌توان با هم افزایی نهادهای فرهنگی مختلف بهترین استفاده را برد.

با شناخت ذایقه مخاطب می‌توان اتفاقات خوبی در جامعه رقم زد

در ادامه این نشست خواجه پیری گفت: باوری نهادینه شده بود که دین گریزی دارد در جامعه گسترده می‌شود.

وی ادامه داد: نخبگان قرآنی تصمیم گرفتند روش خود را عوض کنند و این تغییر در برنامه محفل و مسطورا دیده شد. هماهنگی تمام دستگاه‌ها در این طرح دیده شد و به این نتیجه رسیدند اگر ذایقه مخاطب مورد توجه باشد و همه پای کار باشند اتفاق خوبی رقم می‌خورد .۸۷ درصد مردم به قرآن باور دارند و باید از این ظرفیت هم استفاده شود.

در پایان این نشست از پوستر حفظ موضوعی رونمایی شد.

کد خبر 6090805 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • سلین دیون در مورد بیماری عصبی نادر خود می‌گوید / از لحاظ اخلاقی زندگی کردن روز به روز سخت‌تر می‌شود!
  • ۸۰۰ هزار نفر گواهی حفظ را در طرح «زندگی با آیه‌ها» دریافت کردند
  • زندگی سالم و دیندارانه با مشاوره اسلامی
  • ضرورت توجه به سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی در کنار سلامت جسم
  • سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی از وجوه مهم سلامت
  • تلاش مزدوران اینترنشنال برای توجیه اقدامات وحشیانه پلیس آمریکا + فیلم
  • در جلسه رادان با اعضای جامعه مدرسین چه گذشت؟
  • دشمن به دنبال کم رنگ کردن ارزش حجاب است
  • رسانه‌ها مشکلات را با رعایت اخلاق منعکس کنند
  • سه نکته برای آموختن درباره صبر و عدم صبر از غزالی