Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، مرتضی براری با اشاره به اجلاس کوپوس که هر ساله در اسفند ماه برگزار می‌شود، گفت: در این اجلاس که ۱۳۲ کشور به همراه چین حاضر هستند و مقر آنها در نیویورک است، ایران سال گذشته به عنوان هماهنگ کننده بخش فضایی کارگروه G۷۷ کوپوس انتخاب شد.

وی با اشاره به هدف حضور ایران در اجلاس کوپوس تصریح کرد: هدف ما از حضور در این اجلاس با توجه به وضع قوانین محدود کننده از سوی قدرت‌ها برای کشورهای در حال توسعه، گسترش همکاری‌های بین المللی، حضور در مجامع بین المللی، تأثیرگذاری در تصویب قوانین و تأمین منافع ایران است، بنابراین برای دستیابی به این اهداف از ظرفیت گروه ۷۷ استفاده می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه هر سال بیانیه‌های مختلفی در پایان این اجلاس صادر می‌شود، تصریح کرد: در این اجلاس کمیته‌های مختلفی وجود دارد که سعی می‌شود تا کشورها نقطه نظرات خود را در حوزه‌های مختلف فضایی مطرح کنند و صدور چنین بیانیه‌هایی موجب جهت دهی به مباحث اصلی این اجلاس می‌شود.

وی با اشاره به اقدامات سازمان فضایی در سال‌های اخیر اظهار داشت: در چند سال اخیر برنامه ۱۰ ساله اول و دوم، قوانین در حوزه ملی فضایی، زیست بوم ماهواره‌های سنجش از دور و زیست بوم ماهواره‌های مخابراتی تدوین شده است البته در این سال‌ها برای حضور مؤثر در مجامع بین المللی مثل (APSCO)، (UN) و (ISNET) همکاری‌های دو جانبه و چند جانبه بین المللی و تعامل با جمهوری آذربایجان در حوزه فضایی اقدامات مهمی انجام شده است.

رئیس سازمان فضایی ایران گفت: با فعال کردن دبیرخانه شورای‌عالی فضایی و بازنگری در کارگروه‌های این دبیرخانه تلاش می‌کنیم تا این دبیرخانه ایفای نقش کند و مقدمات لازم برای تشکیل شورا فراهم شود.

براری با اشاره به تشکیل دو جلسه کمیسیون راهبردی شورای‌عالی فضایی افزود: در این کمیسیون نقشه راه حوزه فضایی کشور و معماری کلان این حوزه مورد بررسی قرار گرفت و با برگزاری نشست‌های مشورتی با فعالان و نقش آفرینان این حوزه، همگرایی، همدلی، تعامل و همکاری لازم میان آنها شکل گرفت.

وی حذف ساختارهای موازی در حوزه فضایی را مهم دانست و گفت: تلاش ما در حوزه فضایی کشور، افزایش شتاب توسعه این فناوری است.

لزوم توانمندسازی بخش خصوصی

براری با بیان اینکه پیش از این بازیگران عرصه فضایی فقط دانشگاه‌ها و مراکز دولتی بودند افزود: باید زمینه لازم برای فعالیت و رشد بخش خصوصی را در همه ارکان فناوری فضایی شامل طراحی و ساخت ماهواره، ماهواره بر، ایستگاه‌های زمینی، مرکز عملیات و کنترل و تحلیل داده‌های ماهواره‌ای و آزمایشگاه‌ها مهیا کنیم تا باعث شکل گیری و توسعه صنعت فضایی در کشور باشیم.

وی با اشاره به اینکه توانمندسازی بخش خصوصی و ایجاد کسب و کارهای فضاپایه از اولویت‌های سازمان فضایی است، خاطرنشان کرد: در این زمینه اداره کل مربوط به این حوزه نیز در سازمان فضایی تشکیل شد که با برگزاری کارگاه‌های آموزشی در سراسر کشور و شناسایی ظرفیت‌ها و نیازمندی‌های حوزه‌های مختلف برای ارائه خدمات فضایی به آنها زمینه اولیه برای ایجاد و شکل گیری کسب و کارهای فضاپایه فراهم شده است. در گام بعدی با آزاد سازی داده‌های ماهواره‌ای غیرحاکمیتی سازمان فضایی که می‌تواند یک ظرفیت مناسب برای شکل گیری کسب و کارهای فضاپایه باشد، سعی در توسعه خدمات کاربردی به جامعه داریم.

رئیس سازمان فضایی ایران تاکید کرد: ایجاد مراکز کارآفرینی و پارک‌های علمی و فناوری نیز برای توسعه کسب و کارهای فضاپایه از اولویت‌های سازمان فضایی به شمار می‌رود که در حال اجرا هستند.

ساخت ماهواره با قدرت تفکیک ۱۰ برابری

این مقام مسئول درباره فرآیند ساخت ماهواره در ایران بیان کرد: با توجه به لزوم ارائه خدمات ماهواره‌ای به کشور، در حال گذر از سطح ماهواره‌های تحقیقاتی به ماهواره‌های کاربردی و عملیاتی هستیم، به عنوان مثال از نظر قدرت تفکیک تصاویر ۱۰ برابر رشد را تجربه کرده ایم و با برگزاری جلسه‌هایی با وزارت علوم و دانشگاه‌ها قرار شد تا در پروژه‌های بخش فضایی کشور از حداکثر ظرفیت دانشگاه‌ها بهره ببریم.

براری با بیان اینکه هدف ما ساخت ماهواره سنجشی با کمک دانشگاه‌ها است، تاکید کرد: با کمک وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ماهواره «پارس دو» که ماهواره‌ای سنجشی و مبتنی بر کاربرد خاص است عملیاتی می‌شود و سعی شده تا ماندگاری در مدار را داشته باشد.

وی تاکید کرد: در عرصه فناوری با سرعت جلو می‌رویم، پروژه‌هایی با مجوز وزارت ارتباطات تعریف شده است و با کمک آنها می‌توانیم ماهواره‌های صنعتی سنجشی «سار» بسازیم البته در این زمینه هم مناقصه برگزار می‌شود تا شرکت‌های خصوصی به این عرصه وارد شوند.

رئیس سازمان فضایی ایران ادامه داد: سازمان فضایی تاکنون چندین مناقصه با بخش‌های خصوصی برگزار کرده است بنابراین در تلاش هستیم تا زنجیره فضایی با این بخش‌ها تکمیل شود، ضمن اینکه باید توجه داشته باشیم که سایر کشورهای دنیا ۷۶ درصد از اقتصاد فضا را در اختیار بخش خصوصی قرار داده اند، اما ایران سهم کمی از این اقتصاد بزرگ را دارد که به همین منظور تمایل داریم، تصدی گری در عرصه فضا را از بخش دولتی به بخش خصوصی واگذار کنیم که این موضوع با حفظ مسئولیت پذیری سازمان است.

وی با اشاره به ایجاد ایستگاه دریافت داده‌های ماهواره‌ای گفت: اقدامات مقدماتی با سازمان تنظیم مقررات انجام شد و بخش خصوصی نیز برای سرمایه گذاری در این عرصه ابراز تمایل کرده است.

شکوفایی کسب و کار فضاپایه در مازندران

براری با اشاره به توسعه کسب و کار فضا پایه ادامه داد: ۴۰ سال داده‌های ماهواره‌ای را ذخیره کردیم و اکنون آزادسازی داده‌های ماهواره‌ای را در اولویت قرار دادیم که این موضوع می‌تواند موتور توسعه کسب و کارهای فضاپایه را روشن کند، البته در تلاش هستیم که امسال در استان مازندران شاهد شکوفایی کسب و کارهای فضاپایه باشیم. البته در بقیه استان‌ها نیز بر اساس ظرفیت‌های موجود در هر استان، کسب و کارهای فضاپایه و ارائه خدمات به جامعه شکل می‌گیرد.

وی با اشاره به اقتدار علمی ایران در حوزه فضایی تاکید کرد: تبدیل اقتدار علمی به اقتدار اقتصادی در عرصه فضایی از اهداف و اولویت‌ها اصلی در سازمان فضایی است.

رئیس سازمان فضایی تصریح کرد: شفاف سازی در حوزه فضایی و اطلاع رسانی و ترویج خدمات فضایی دغدغه ماست، داده‌های ماهواره‌ای در حوزه‌های مختلف از جمله مدیریت منابع آبی، حفاظت محیط زیست، کشاورزی، هواشناسی، خدمات شهری و… کاربردها و خدماتی متنوعی دارند و می‌تواند به عنوان یک ابزار در اختیار مدیریت کلان کشور قرار گیرد. با پایش های مستمری که در سازمان فضایی انجام می‌شود در حوزه‌های مختلف این اطلاعات از طریق وبسایت سازمان اطلاع رسانی می‌شود.

توسعه گردشگری فضاپایه در کاشان

وی درباره توسعه صنعت گردشگری فضاپایه در کشور خاطرنشان کرد: کشور ما به دلیل داشتن آسمان صاف ظرفیت‌های مختلفی در زمینه گردشگری دارد که این موضوع فرصت مناسبی در این زمینه محسوب می‌شود، یکی از این مناطق نیاسر کاشان است مسئولان کاشان اعلام کرده اند که در شش ماه اول سال جاری چهار و نیم میلیون گردشگر به این قسمت سفر کرده اند.

براری ادامه داد: این گردشگران طی روز از جاذبه‌های تاریخی گردشگری گلاب گیری دیدن می‌کنند در تلاش هستیم تا در شب نیز بتوانند از جاذبه‌های گردشگری استفاده کنند ما دنبال ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای این حوزه هستیم، کارهایی برای نیاسر کاشان در حال انجام است و در تلاش هستیم تا اجرای آن در اختیار بخش خصوصی باشد و ما در حال پیگیری هستیم و امیدواریم بتوانیم از ظرفیت حداکثری کشور استفاده کنیم.

راه اندازی پارک‌های گردشگری فضایی

رئیس سازمان فضایی افزود: شبیه سازی فضا برای گردشگران بسیار جذاب است و اولویت ما این است که پارک‌های گردشگری در امسال راه اندازی شود.

وی با اشاره به پروژه‌هایی که در امسال تکمیل می‌شود، گفت: امسال فرآیند پرتاب ماهواره «ناهید یک»، «پارس یک» و «ظفر» آغاز می‌شود و «ناهید ۲» و «بلوک مداری» نیز تکمیل می‌شود.

رئیس سازمان فضایی ایران در پایان اظهار کرد: ترویج و اطلاع رسانی در حوزه فناوری فضایی از پرتاب ماهواره تا آگاهی بخشی به مردم و مسئولان در ارتباط با کاربردها و خدمات داده‌های ماهواره‌ای از نکات مهمی بوده است که در سازمان فضایی ایران به آن می‌پردازیم.

کد خبر 4578231

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان فضایی ایران ماهواره هوافضا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۵۶۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارکرد‌های مختلف وقف در نمایشگاه دستاورد‌های این نهاد

محمد مهرابی، رئیس اداره ترویج فرهنگ وقف درمورد نمایشگاه دستاورد‌های سازمان اوقاف اظهار کرد: سابقه این نمایشگاه با عنوان دستاورد‌های نهاد وقف به حدود ۴ سال پیش برمی‌گردد که توفیق داشتم در نخستین دوره نمایشگاه با مسئولیت معاونت فرهنگی اجتماعی در قالب ستاد هفته وقف خدمت دوستان باشم و معاونت فرهنگی، این نمایشگاه را برگزار کرد که دو بخش کلی میراث وقف و دستاورد‌های نهاد وقف را داشت و در جریان آن، از گذشته و تاریخچه وقف به آینده وقف و دورنما و چشم انداز وقف پلی زده بودیم که در سیاست گذاری‌های جدید سازمان برای نهاد وقف ترسیم شده بود. از اینرو، با استقبالی که از آن نمایشگاه صورت گرفت و تغییر رویکردی که در فرم برگزاری نمایشگاه رخ داده بود ریاست سازمان و هیئت مربوطه ابراز علاقه کردند که این نمایشگاه در فواصل زمانی مشخص تکرار شود. چون نشانگر برکات و دستاورد‌هایی بود که برای دوستان جذاب بود.

مهرابی تصریح کرد: دومین دوره نمایشگاه، تقریباً دو سال پیش در حیاط سازمان اوقاف و همزمان با افتتاح ساختمان نوآوری اوقاف و امور خیریه برگزار شد که در آن‌جا، مجموعه‌ای از شرکت‌ها و نهاد‌های دانش بنیانی که از سرمایه و حمایت نهاد‌های وقف بهره‌بردار بودند دور هم جمع شدند و دستاورد‌های اداری و ستادی در حوزه‌های مختلف حفظ و صیانت از موقوفات، توسعه‌ی بهره بری موقوفات و فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی و دستاورد‌های شرکت‌های دانش بنیان ارائه شد که تجربه بسیار موفقی بود و مورد استقبال قرار گرفت و شخصیت‌های زیادی از مجلس، دولت و دستگاه‌های اجرایی آمدند و دیدند و فرصت خوبی بود تا اقشار مختلف مردم با دستاورد‌های نهاد وقف آشنا شوند. 

او ادامه داد: اساساً رویکرد سازمان در چند سال گذشته مخصوصاً ما در معاونت فرهنگی و اجتماعی برای تبیین و بیان جایگاه وقف این بود که مردم با اثرات فرهنگی اجتماعی اقتصادی و کارکرد‌های وقف در حوزه‌های مختلف آشنا شوند و این رویکرد جدیدی بود که مسئولیت داشتیم تا آن را تبیین کنیم؛ چه در قالب نمایشگاه و چه در قالب انواع برنامه‌ها و فعالیت ها.

مهرابی ادامه داد: تجربه آن نمایشگاه سازمان وقف را بر آن داشت تا یک بار دیگر، این نمایشگاه را تکرار کند و اگر این سیر حتی به صورت دو سالانه هم باشد ولی می‌تواند خوب باشد و امسال، شاهد سومین دوره‌اش هستیم که این بار، با مسئولیت دوستان روابط عمومی و همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی، همکار آنها هستیم. 

رئیس اداره ترویج فرهنگ وقف افزود: نمایشگاه امسال در حوزه دستاورد‌ها و برکات نهاد وقف برگزار شده است و برای جامعه تبیین می‌شود و اقشار مختلفی حضور پیدا می‌کنند و خیلی از آن‌ها ذوق زده می‌شوند و حتی تعجب می‌کنند و می‌گویند که نمی‌دانستند وقف به انجام چنین کار‌هایی می‌پردازد و در حوزه دانش بنیان نیز، سرمایه گذاری می‌کند و منجر به شکل گیری اشتغال‌زایی و حمایت از علم و فناوری و اختراع و اکتشاف می‌شود و این نمایشگاه فرصتی ایجاد می‌کند و اصحاب رسانه و مسئولان و اقشار مختلف حضور پیدا می‌کنند و در محیطی چند روزه به صورت تجمیعی شاهد چکیده‌ای از بخشی از فعالیت‌های وقف هستند. 

او گفت: در این نمایشگاه دو مسئولیت داشته ایم. یکی، همراهی با ستاد برگزاری در بخش مدعوین و مهمانان و اجرا بوده و دلیلش هم، تجربیاتی است که در برگزاری این نمایشگاه داشته ایم و بخش دیگر نیز، ارائه فعالیت‌های حوزه فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه است. 

مهرابی اظهار کرد: اگر حفظ عین و ارتقاء بهره‌وری را دو ضلع بدانیم. یکی از اضلاع آن، اجرای نیت است و اگر امامزاده‌ها را به عنوان یکی از اولویت‌های محوری سازمان اوقاف کنار وقف بیاوریم فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در حوزه اجرایی نیت واقفین و توسعه مدیریت بقاع متبرکه بخش مهم و اولویت دار فعالیت‌های سازمان وقف می‌شوند. 

او یادآور شد: در بخش معاونت فرهنگی و اجتماعی مکلف و موظف هستیم و تلاش می‌کنیم بخشی از این دستاورد‌ها و فعالیت‌ها را در معرض دید مخاطبان بگذاریم و مهم‌ترین بخشی که در این نمایشگاه ارائه شده اجرای نیت و فعالیت‌ها و کار ویژه‌هایی که در این حوزه در حال انجام هستند و از آن جمله می‌توان به بخش توسعه مدیریت بقاع متبرکه و فعالیت‌هایی که در حوزه مدیریت آن در حال انجام است و فعالیت‌های سازمان و رویداد‌های پژوهشی اشاره کرد تا بازدیدکنندگان در جریان نمایشگاه مشاهده کنند. مثلاً امامزاده به عنوان یک مکان مذهبی می‌تواند بستری برای اشتغال‌زایی باشد و کارگاه‌های خودکفایی و بازارچه‌های خیریه و تولید و عرضه محصولات که می‌توانند مفید باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • اردوگاه دانش آموزی با منظر گردشگری مقاومت در بوشهر احداث شود
  • اولین تصاویر تلسکوپ فضایی اینشتین پروب چین منتشر شد
  • فاز اول پروژه جاده مرزی آستارا با پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصد در حال تکمیل است
  • ایجاد فضایی برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در خوارزم ازبکستان
  • شهرداری ۳۰۰ میلیارد تومان در حوزه گردشگری همدان هزینه می‌کند
  • نخستین تصاویر اشعه‌ایکس از کاوشگر چشم‌خرچنگی
  • کارکرد‌های مختلف وقف در نمایشگاه دستاورد‌های این نهاد
  • تصویربرداری ۹۵ درصد از اراضی کل کشور توسط ماهواره پارس
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • زباله فضایی در دام دوربین ماهواره ژاپنی افتاد