Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابوالفضل حیدری مسئول کتابخانه نابینایان خزائلی اراک در گفت‌و‌گو با ایکنا از استان مرکزی، گفت: بخش نابینایان کتابخانه دکتر خزائلی از سال 95 فعالیت خود را آغاز کرده است، در این مجموعه 120 نفر عضو هستند تعدادی از اعضا ساکن اراک نیستند و از شهرستان‌های مجاور درخواست تهیه کتاب بریل یا صوتی دارند که برای آنان ارسال می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه یک‌هزار و 637 جلد کتاب بریل و 6 هزار کتاب صوتی در کتابخانه نابینایان دکتر خزائلی اراک موجود است، اظهار کرد: آمار دقیقی از کتاب‌های صوتی موجود در کتابخانه‌های کشور وجود ندارد، از نهاد کل کشور در حال پیگیری هستیم تا لیست دقیقی از کتاب‌های صوتی در اختیار داشته باشیم.
حیدری در خصوص کتاب‌های بریل تصریح کرد: با توجه به شرایط فعلی تهیه کتاب بریل بسیار پرهزینه است، کاغذی که برای کتاب استفاده می‌شود قیمت بالایی دارد و این قیمت بالا با توجه به وضعیت اقتصادی بالاتر نیز رفته است، صحافی گران، حجیم بودن کتاب، بالا بودن ضریب تخریب بر اثر رطوبت، جابه‌جایی و خوانش زیاد از جمله معایب کتاب بریل است.
وی با بیان اینکه هر کتابی همچون کتب هنری، پزشکی را نمی‌توان به خط بریل تبدیل کرد، گفت: در این زمینه محدود هستیم، کتاب‌های ما در دو دسته مذهبی و ادبیات فارسی و غیرفارسی تقسیم می‌شوند. از کتاب‌های موجود 35 درصد ادبیات، 20 درصد کتب مذهبی است و کتاب‌های تاریخی، روانشناسی در رده‌‌های دیگر قرار دارند.
حیدری ادامه داد: رویکرد نابینایان برای مطالعه با توجه به پیشرفت تکنولوژی تغییر کرده است، کتاب‌های بریل به سمت کتب الکترونیکی و گویا حرکت می‌کند، این کتب دارای حجم کمتری هستند و راحت‌تر می‌توانند در اختیار متقاضیان قرار گیرند و مزایای بیشتری نسبت به کتاب‌های بریل دارند. اخیرا نیز نرم‌افزارهای صفحه‌خوان روی گوشی‌های تلفن همراه تعبیه و نصب می‌شود که افراد می‌توانند استفاده کنند.
مسئول کتابخانه نابینایان خزائلی اراک از افزایش استفاده افراد کم‌بینا و نابینا از کتب صوتی و الکترونیکی خبرداد و افزود: خط بریل جایگاه خاص خود را دارد اما برای کتاب‌های پرحجم‌تر و دانشگاهی کتاب‌های بریل تولید نمی‌شود چراکه دانشجویان از کتاب‌های صوتی و الکترونیکی استفاده می‌کنند.
حیدری در خصوص مشکلات نابینایان در حوزه کتاب و کتابخوانی گفت: منابع موجود در کتابخانه ویژه نابینایان به‌روز نیستند، به طور مثال رمان پرمخاطب به خط بریل یا حتی کتاب صوتی برای جامعه هدف در بازار موجود نیست. نهاد کتابخانه‌ها حتی‌المقدور پیگیری می‌کند و برای در دسترس بودن و به روز کتب با ناشران وارد مذاکره می‌شود.
وی با اشاره به احداث استودیوی موجود در کتابخانه دکتر خزائلی اراک به همت یکی از خیرین نیک‌اندیش جهت تهیه و تولید کتاب‌های صوتی، تصریح کرد: مشکل ما در این حوزه عدم به روز بودن منابع است و گاه ناشران با تولید کتب به صورت صوتی موافقت نمی‌کنند اما در خوشبینانه‌ترین حالت تولید کتاب صوتی با طی شدن مراحل مختلف یکسال طول می‌کشد.
حیدری اضافه کرد: یکی دیگر از مشکلات موجود پخش کتاب‌های صوتی توسط افراد غیر‌تخصصی، نابلد و بی اطلاع از اصول تولید کتب صوتی است، افراد کتاب‌ها را با ضبط صوت گوشی می‌خوانند و صدای خود را ضبط کرده و در فضای مجازی پخش می‌کنند که از کیفیت لازم برخوردار نیست.
وی اظهار کرد: عدم در دسترس پذیر بودن کتاب‌ها از دیگر مشکلات نابینایان در حوزه کتاب و کتابخوانی است، نهاد کتابخانه‌های استان در این سه سال اقدامات خوبی در این حوزه انجام دادند، اما باز هم جای کار دارد. زمانی فقط افراد نابینا از کتب صوتی استفاده می‌کردند اما امروز همگیر شده و افراد در اوقات فراغت کتب صوتی گوش می‌دهند و همین عامل باعث شده کتب صوتی حالت تجاری به خود بگیرد، امید است نهاد کتابخانه‌ها با پیگیری‌های صورت گرفته این مشکل را رفع کنند؛ چراکه اگر قرار است کتابی صوتی شود باید حق ناشر و نویسنده ادا شود.
حیدری با بیان اینکه در شهرهای شیراز، اصفهان، قم و تبریز تولید کتاب‌های صوتی انجام می‌شود، تصریح کرد: در مراکز استان‌ها حداقل یک کتابخانه ویژه نابینایان وجود دارد که توسط افراد نابینا یا کم‌بینا مدیریت می‌شود، خیلی سال پیش مؤسسه رودکی تهران کار تولید کتاب را انجام می‌دادند اما در سال 95 جهت تولید کتاب‌های صوتی در اقدامی خودجوش توسط نهاد کتابخانه‌های استان و به همت مهندس علمدار خیر نیک‌اندیش استودیویی به‌روز ایجاد شد. کتاب را انتخاب کرده و برای اخذ مجوز از ناشر اقدام می‌شود، به هر دلیل ناشر اجازه نداد از تولید صرف‌نظر کردیم و به ناشران دیگر که مجوز تولید دادند قول دادیم که این کتاب را تنها در اختیار افراد نابینا قرار دهیم.
وی در خصوص مطلع شدن نابینایان از کتاب‌های موجود در کتابخانه گفت: نهاد کتابخانه‌ها پایگاهی به آدرس www.samanpl.ir دارد، افراد به این سامانه مراجعه می‌کنند و کتاب بریل مورد نظر را پیدا می‌کنند که تمام کتاب‌های ما در این پایگاه با بارکد و شناسه موجود است. این اتفاق برای کتاب‌های صوتی رقم نخورده است که امید است در آینده نزدیک این فهرست‌ها انجام شود.
مسئول کتابخانه نابینایان خزائلی اراک با اشاره به اینکه نهاد کتابخانه‌های استان از نابینایان و رفع مشکلات آنان اقدامات خوبی داشته است، افزود: فعالیت کتابخانه‌ها کافی نیست و مابقی دستگاه‌ها باید وارد عمل شوند، یکی از مشکلات نابینایان تردد آنان از عرض خیابان، مناسب‌سازی پیاده‌روهاست، حمل و نقل عمومی است که در حیطه وظایف دیگر ادارات همچون شهرداری، بهزیستی تعریف می‌شود. جلسه‌ای با مدیرکل بهزیستی جهت رفع مشکلات نابینایان برگزار شده است که امید است به برطرف شدن این مشکلات بیانجامد. حتی شرایط برای دوستان کم‌بینا هم جهت عبور و مرور مناسب نیست، بهتر است همه دستگاه‌ها جهت سهولت رفت و آمد همه معلولان فکر اساسی کنند.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن خبرگزاری بین المللی قرآن خبرگزاری ایکنا ایکنا مرکزی کتابخانه های عمومی نابینایان خط بریل استان مرکزی اراک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۶۳۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسئولان با جدیت بیشتری پای کار حل مشکل کشاورزان بیایند

امام جمعه قزوین گفت: از مسئولان می خواهیم شرایطی که برای کشاورزان عزیز پیش آمده و یکسال زحمتشان به خطر افتاده را با جدیت بیشتری پای کار بیایند و مشکل این عزیزان را برطرف کنند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در خطبه‌های نماز جمعه که در مسجدالنبی (ص) قزوین برگزار می‌شود، اظهار کرد: امام صادق (ع) فرمودند چه کسانی عاقل هستند؟ کسانی که از عبادت خود بیشتر لذت می‌برند و کسانی که بیشتر مراقب عبادت خود هستند، عاقل‌تر محسوب می شوند.

وی تصریح کرد: عاقل کسی است که در زندگی دنیایی بهشت را برای خودش کسب می کند و باید در زندگی تلاش کنیم تا آخرت خود را آباد نماییم و بدانیم دنیا مزرعه آخرت است و اگر در این دنیا چیزی نکاریم در قیامت دست خالی خواهیم بود و این انسان عاقل است که این گونه فکر می کند.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین ادامه داد: بنابراین انسان عاقل هم عاشقانه به سمت عبادت می رود و هم مجاهدانه برای آخرت و بهشت خود تلاش می‌کند.

امام جمعه قزوین بیان کرد: راوی می گوید من به امام صادق (ع) عرض کردم، می گویند معاویه خیلی عقل داشت و زرنگ بود و از زرنگی خود استفاده کرد تا در جنگ ها یاران امیرالمؤمنین (ع) را فریب دهد، حضرت فرمودند آن چیزی که معاویه داشت نیرنگ است، شیطنت است، نمایش عقل را دارد ولی عقل نیست.

وی عنوان کرد: این ایام بزرگداشت شیخ صدوق را داریم و همواره باید این مسائل را یادآوری کنیم تا فراموش نشود، شیخ صدوق از علمای قرن چهارم هجری قمری است و بیش از هزار سال از دوران ایشان گذشته است و آثار بسیاری نظیر عیون اخبار الرضا، کتاب الخصال، کتاب صفات الشیعة، کتاب علل الشرائع و کتاب امالی شیخ صدوق از آثار آن عالم و دانشمند بزرگ بود.

آیت الله عابدینی اظهار کرد: بزرگداشت شیخ کلینی را نیز در این ایام داریم که صاحب کتاب شریف کافی بودند. کافی یکی از مهم‌ترین و معتبرترین کتاب‌های حدیثی شیعه محسوب می شود که در سه بخشی اصول کافی شامل روایات اعتقادی، فروع کافی حاوی روایات فقهی و روضه کافی شامل احادیث دیگر می باشد.

خطیب نماز جمعه قزوین تصریح کرد: شیخ کلینی در روستای کلین به دنیا آمد و در شهر ری تحصیلات خود را انجام داد و سپس به قم رفت و هر روز بر علم و کمال خود افزود و علامه مجلسی درباره مرحوم کلینی می فرماید حق این است که در میان علمای شیعه مانند کلینی نیامده است.

وی بیان کرد: مرحوم مجلسی در ادامه می فرماید هر کسی به اخبار و ترتیب کتب او دقت کند در می یابد که از جانب خداوند مورد تأیید بوده است یعنی این آثار کار یک انسان معمولی نیست و این آدم مورد تأیید خداوند است.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین خاطرنشان کرد: روز اسناد ملی و میراث مکتوب است، باید بدانیم آثار بزرگانی مانند کافی و شیخ صدوق میراث ما هستند و اگر امانتداری نشده بود و آدم های عاقل و مؤمن برای انتقال این میراث به دست ما کوشش نمی کردند، دستمان خالی بود و حدیث و روایتی نداشتیم.

امام جمعه قزوین افزود: امروز هم در شهرهای کهنی مانند قزوین خانواده هایی هستند که کتاب علمای خاندان خودشان را در خانه هایشان نگه می دارند، این کتب به مرور زمان از بین می رود و خوب است این آثار را به مراکز اسناد رسمی و کتابخانه های معتبر بسپاریم تا این میراث معنوی و فرهنگی ما سالم بماند، این مجموعه ها کتاب ها و اسناد تاریخی را به امانت هم نگهداری می کنند و اگر کسی بعدها پشیمان هم شد می تواند کتب خود را بازپس بگیرد.

وی با اشاره به عملیات صادق اظهار کرد: زمانی فیضیه به پا خاسته بود و چند روزی مقاومت کرد و در نهایت طلبه ها را دستگیر کردند و بعد زندان، شکنجه و تبعید شدند اما امروز به برکت نیت خالص و رهبری های امام خمینی (ره) و نفس مؤثر رهبر حکیم انقلاب اسلامی دیگر فیضیه تنها نیست و در عالم قیام می بینیم و ظلم ستیزی را مشاهده می کنیم.

آیت الله عابدینی تصریح کرد: امروز علیه صهیونیست ها اظهار انزجار و نفرت را مشاهده می کنیم و اینها نوید است و حجت را بر ما تمام می کند و خدا را شاکر هستیم برای این شرایطی که پدید آمده است.

خطیب نماز جمعه قزوین ادامه داد: رهبر حکیم انقلاب اسلامی چند سال پیش دو نامه برای جوانان اروپایی و آمریکایی نوشتند و همان جوان ها امروز دانشجو و استاد دانشگاه هستند و همان ها امروز پای کار مرگ بر اسرائیل و آمریکا استاده اند و خوشبختانه در کشور ما دانشگاه هایی از جمله دانشگاه امام خمینی (ره) عنوان کردند دانشجویانی که در سرتاسر جهان به دلیل قیام علیه آمریکا و صهیونیست ها اخراج می شوند، ما پذیرای آنها هستیم و با آغوش باز از آنها استقبال می کنیم و از این دانشگاه ها تشکر می کنیم.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین عنوان کرد: خروج آمریکا از برجام برای ما خیلی خوشحالی آورد چرا که از زمانی که آنها از برجام خارج شدند ما نیز گام به گام تعهدات هسته ای را کنار گذاشتیم. ما دیگر به آنها متعهد نیستیم و خودمان هستیم که برای مصالح و امنیت و علم و فناوری بهترین تصمیمات را  می‌گیریم و امروز نیز در این شرایط قرار داریم.

امام جمعه قزوین اظهار کرد: در خصوص بیماری های خاص و صعب العلاج نیاز هست که خیران ما بیشتر پای کار باشند، دولت هم قدم هایی برداشته است و لازم است بیشتر پای کار باشند تا با همکاری همه بخش های مردمی و دولتی، بیماران مشکلاتشان برطرف شود.

وی تصریح کرد: از خدای متعال باران رحمتش را طلب می کنیم و غیر از دعا برای نزول بارش رحمت، از مسئولان و مدیران استان و مردم عزیز می خواهیم تا با جدیت پای کار بیایند تا مشکلات این حوزه حل شود.

آیت الله عابدینی ادامه داد: باید تلاش کنیم با همکاری مسئولان، مدیران و مردم ضمن استفاده از شیوه های آبیاری مدرن و صرفه جویی در مصرف آب و مدیریت صحیح، به این حوزه بیشتر پرداخته شود و همه، وظایف خود را به درستی انجام دهیم.

خطیب نماز جمعه قزوین بیان کرد: دولت مردان اگر پیش بینی می کنند این آب برای کار کشاورزی کافی نیست، باید راهنمایی کنند که این کشاورز عزیز یک محصولی را کشت کند که کمتر به آب نیاز داشته باشد اما اگر به او قول دادید فلان محصول را کشت کن و نگران آب هم نباش، اگر فردا نتوانستید آب را تأمین کنید چگونه پاسخگو خواهید بود؟!

وی اضافه کرد: آن چیزی که هم مردم و هم مسئولان باهم باید دقت کنیم این است که خداوند می فرماید اگر آب های شما را کمی پایین تر ببریم چه کسی می تواند به شما آب گوارا بدهد؟!، یعنی زمانی با 20 متر حفاری به آب شرب دسترسی پیدا می کردیم اما الان باید ده ها متر حفاری کنیم تا به آب برسیم.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین با اشاره به مشکلات پیش آمده برای کشاورزان، اظهار کرد: از مسئولان می خواهیم شرایطی که برای کشاورزان عزیز پیش آمده و یکسال زحمتشان به خطر افتاده است را با جدیت بیشتری پای کار بیایند و مشکل این عزیزان را برطرف کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کتابخانه‌ای به گستره صدا
  • کتابخانه ای به گستره صدا
  • روایت مرحوم آیت‌الله نجفی تهرانی از زندگی اش
  • مسئولان با جدیت بیشتری پای کار حل مشکل کشاورزان بیایند
  • روایتی از نامهربانی مردم با یار مهربان + فیلم
  • راه‌اندازی کتابخانه سیار در مناطق مختلف شهری و روستایی اراک ضروری است
  • رونمایی از کتاب «دنیای کسی را عوض کرده‌ای؟»
  • رونمایی کتاب دنیای کسی را عوض کرده ای در ارومیه
  • یک برنامه رادیویی مرا به زندگی برگرداند
  • آموزش افزایش صدای تلویزیون بدون استفاده از ساندبار یا سیستم صوتی