Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@15:05:02 GMT

افزایش تنش میان روسیه و آمریکا بر سر ونزوئلا

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۶۷۹۶۰

افزایش تنش میان روسیه و آمریکا بر سر ونزوئلا

مسکو - ایرنا - تنش در روابط مسکو و واشنگتن با توجه به اختلاف نظر جدی دو طرف در خصوص ونزوئلا وارد مرحله تازه ای شده است و آمریکا روسیه را تهدید به تحریم بیشتر می کند و این درحالی است که روسیه نیز اقدامات احتمالی آمریکا را بی تاثیر می داند.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، ونزوئلا از هشتم بهمن ماه سال گذشته که خوان گوایدو رئیس مجلس ملی این کشور در خیابان های کاراکاس خود را رئیس جمهور قانونی خواند، دچار بحران داخلی و بین المللی شد و روسیه و آمریکا را بار دیگر مقابل هم قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بحران از آنجا آغاز شد که آمریکا بلافاصله گوایدو را به عنوان رئیس دولت موقت در این کشور به رسمیت شناخت و خواستار کناره گیری مادورو از قدرت و برگزاری انتخابات زودهنگام شد.
برخی کشورهای اروپایی و متحدان آمریکا در آمریکای جنوبی و شرق آسیا نیز همگام با واشنگتن خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام در ونزوئلا شدند.
در مقابل علاوه بر اینکه نیکلاس مادورو آمریکا را به راه انداختن جنگ تجاری علیه این کشور و تلاش برای ایجاد کودتا و براندازی نظام موجود در کاراکاس متهم کرد روسیه و چندین کشور دیگر که سیاست های مستقل نسبت به آمریکا دارند نیز طرف دولت قانونی ونزوئلا را گرفتند.
برخی کشورها از جمله روسیه، چین، ایران، ترکیه و کوبا از ریاست جمهوری مادورو حمایت کردند و نسبت به دخالت خارجی در امور داخلی این کشور که خلاف منشور سازمان ملل متحد است هشدار دادند.
در تازه ترین تحولات ونزوئلا، بتازگی روسیه پیش نویس قطعنامه آمریکا علیه ونزوئلا را به همراه چین وتو کرد.
روس ها نه تنها از او مادورو حمایت می کنند بلکه از تمایل خود برای گسترش روابط با کاراکاس می گویند و مقامات کرملین نیز اعلام می کنند که خوان گوایدو را به رسمیت نمی شناسند.
چند روز پیش دو فروند هواپیمای روسی از نوع روسلان و ایل-62 در راستای اجرای قرارداد تسلیحاتی بین دو کشور راهی ونزوئلا شدند آن هم در شرایطی که دولت ونزوئلا به شدت نگران تهاجم نظامی آمریکا به کاراکاس است.
براساس گزارش رسانه های روسیه، هواپیمای روسلان یا «آن-124» که یکی از بزرگترین هواپیماهای باری جهان است، تسلیحات و تجهیزات نظامی ازجمله قطعات یدکی هواپیماهای نظامی سوخو به ونزوئلا منتقل کرده است و هواپیمای مسافربری ایل-62 نیز پرسنل ویژه تعمیر و نگهداری تسلیحات و تجهیزات نظامی را به ونزوئلا فرستاد تا به تعمیر تسلیحات روسی ارتش این کشور بپردازند.
گفته شده یک محموله کمک های 35 تنی و 99 نظامی در این دو پرواز وارد کاراکاس پایتخت ونزوئلا شدند.
تنها ساعاتی از انتشار خبر اعزام دو فروند هواپیمای روسیه به ونزوئلا نگذشته بود که یکی از رسانه های روسیه اعلام کرد تسلیحات پدافند موشکی اس-300 ونزوئلا برای دفاع از این کشور به حالت آماده باش درآمده اند.
یک روز پس از انتشار این خبر، از کاخ سفید خبر رسید که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا پس از دیدار با همسر خوان گوایدو رئیس جمهور خودخوانده ونزوئلا خواستار خروج نظامیان روسیه از ونزوئلا شده است و با تهدید مسکو اعلام کرد که تمام گزینه ها برای خارج کردن روسیه از کاراکاس روی میز است.
ماریا زاخارووا سخنگوی دستگاه دیپلماسی روسیه نیز در واکنش به اظهارات ترامپ با بیان اینکه مشاوران نظامی روسیه از ونزوئلا خارج نمی شوند، خبر داد که آمریکا به جای توصیه به ما بهتر است به تعهدات خود مبنی بر خروج نظامیان این کشور از سوریه عمل کنند.
وی افزود: نظامیان روسیه تا زمانی که کاراکاس نیاز دارد، در ونزوئلا باقی خواهند ماند و همه چیز براساس توافقات دوجانبه صورت می گیرد.
به گفته زاخارووا، آمریکا با هدف نابودی وضعیت در ونزوئلا، دست به اعمال تحریم های متعدد علیه بخش های مالی، نفتی و معادن طلای این کشور زده است و از سوی دیگر با ایجاد اختلاف در جامعه و نیروهای مسلح این کشور تلاش دارد با جلوگیری از واردات کمک های بشردوستانه و همچنین ادامه خرابکاری یا اقداماتی که منجر به خرابکاری در سیستم انرژی این کشور می شود شرایط را برای فروپاشی آن فراهم کند.
وی با بیان اینکه تحریک عمدی و ایجاد هرج و مرج با هدف فروپاشی دولت قانونی ونزوئلا ممکن است هیچ برنده ای نداشته باشد، مقامات واشنگتن را خطاب قرار داد و گفت که آیا این واقعیت را درک می کنند؛ آیا متحدان آمریکا در موضوع ونزوئلا عواقب کار خود را بررسی کرده اند؟.
یوری اوشاکوف دستیار امور بین الملل رئیس جمهوری روسیه هم اعلام کرد که نظامیان روسی در چارچوب همکاری های نظامی با دولت قانونی ونزوئلا به کاراکاس اعزام شده اند.
تازه ترین درگیری لفظی میان دو طرف جمعه گذشته کلید خورد چرا که الیوت آبرامز نماینده ویژه آمریکا در امور ونزوئلا با بیان اینکه واشنگتن به زودی پاسخ مناسب برای حضور نظامی روسیه در این کشور می دهد، تهدید کرد که مسکو هزینه این اقدام را خواهد پرداخت.
نماینده ویژه آمریکا در امور ونزوئلا همچنین گفت که مایک پمپئو وزیر خارجه کشورش به زودی پاسخ واشنگتن به حضور نظامی روسیه در ونزوئلا را اعلام می کند.
آبرامز با اشاره به اینکه فهرستی از اقدامات تقابلی در روابط آمریکا و روسیه آماده شده است، افزود: روسیه باید هزینه این اقدام را بپردازد.
ماریا زاخارووا سخنگوی دستگاه دیپلماسی روسیه نیز در واکشن به اظهارات اخیر مقام های آمریکایی که گفته اند حضور نیروهای مسلح کشورهای خارج از نیمکره غربی در ونزوئلا امنیت منطقه و جهان را تهدید می کند، اضافه کرد: قبل از هر چیز می خواهم توجه سیاستمداران آمریکایی را به نقشه جغرافیایی جلب کنم.
وی ادامه داد: بخشی از قلمرو روسیه شامل شبه جزیره چوکوتکا در نیمکره غربی قرار گرفته و با توجه به این واقعیت قاره آمریکا برای روسیه همسایه نزدیک به حساب می آید.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی روسیه افزود: طرف روسی هدف کارشناسان خود در کاراکاس را دقیقا مشخص کرده است و موضوع استقرار نیروی نظامی در ونزوئلا مطرح نیست؛ با توجه به این موضوع خیال پردازی در مورد اینکه گویا روسیه عملیات نظامی در ونزوئلا اجرا می کند، واهی و بی اساس است.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه تهدید آمریکا به تحریم بیشتر این کشور به خاطر حضور کارشناسان نظامی روس در کاراکاس را احمقانه خواند و گفت: واشنگتن به بهانه های گوناگون بقدری مسکو را تحریم کرده است که دیگر ما اهمیتی به تحریم های بیشتر واشنگتن نمی دهیم ضمن اینکه حساب تحریم ها هم از دست در رفته است.
با توجه به رخدادهای اخیر به نظر می رسد در روزهای آینده درگیری و تنش در روابط مسکو و واشنگتن که از سال 2012 به این طرف هر روز بیشتر شده است وارد مرحله تازه ای شود.
یادآور می شود که آمریکا از سال 2014 به دلیل الحاق کریمه اوکراین به خاک روسیه بر تعداد تحریم های روسیه افزود و امروز آمریکا بر اساس همان سیاست بیش از 66 بسته تحریمی علیه روسیه به اجرا گذاشته است و 62 کشور جهان از جمله متحدان آمریکا در اروپای غربی نیز تحریم هایی علیه مسکو در همین رابطه وضع کرده اند.
بنظر می رسد پس از اختلاف نظرها و رویارویی های مسکو و واشنگتن در اوکراین، افغانستان، خاورمیانه، سوریه و توافق هسته ای با ایران، مسکو و واشنگتن در خصوص ونزوئلا هم مسیری را می روند که تنها به افزایش دامنه اختلافات دو کشور می انجامد.
دمیتری مدودف نخست وزیر روسیه در تازه ترین اظهار نظر خود در خصوص امکان توقف تحریم های آمریکا علیه روسیه گفته است که هرگز تحریم های آمریکا متوقف نخواهد شد چرا که سیاست بین المللی آمریکا بر تحریم روسیه استوار شده است.
بنظر می رسد روس ها به این باور رسیده اند که تغییر سیاست های آنان در مناطق مختلف جهان از جمله در کاراکاس تاثیری بر اقدامات خصمانه آمریکا در خصوص مسکو نخواهد گذاشت از این رو سیاست نادیده گرفتن تهدید های آمریکا را در پیش گرفته اند.
سرگئی لاوروف رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه چندی پیش گفته بود: تحریم های آمریکا علیه روسیه آنقدر زیاد شده است که در برخی موارد آنها تحریم های تکراری علیه ما وضع می کنند به همین خاطر دیگر توجه ای به اقدامات تحریمی آمریکا نمی کنم و اهمیتی به آنها نمی دهم.
** 1346 ** 1546

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سیاسی روسیه واشنگتن ونزوئلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۶۷۹۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالیوان: کمک‌های جدید آمریکا شرایط جنگ اوکراین را تغییر نمی‌دهد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی ،جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید تایید کرد که کمک های آمریکا در آینده نزدیک وضعیت اوکراین را تغییر نخواهد داد.

طبق گزارش فایننشال تایمز سالیوان اشاره کرد که همچنان انتظار دارد ارتش روسیه در پیشروی در خاک اوکراین در آینده نزدیک موفق شود. به گفته سالیوان «انجام یک ضدحمله جدید از سوی اوکراین قبل از سال ۲۰۲۵ ضروری نیست.»

مشاور امنیت ملی کاخ سفید تاکید کرد که حمله جدید اوکراین تا حد زیادی به موافقت کنگره و کاخ سفید برای ارسال بسته های کمکی جدید بستگی دارد.

وی در ادامه گفت: کمک های دریافتی کی یف به تحکیم موقعیت ارتش اوکراین در جبهه جنگ کمک می کند و راه را برای عملیات های جنگی آینده هموار می کند.

در ۲۴ آوریل، جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، قانونی را برای ارائه کمک های اضافی به ارزش ۶۱ میلیارد دلار به اوکراین برای ادامه رویارویی با روسیه امضا کرد.

از سوی دیگر دیمیتری پسکوف، سخنگوی ریاست جمهوری روسیه در واکنش به کمک‌های نظامی جدید آمریکا به اوکراین اعلام کرد که نیروهای روسی در حال بهبود مواضع خود در منطقه عملیات ویژه نظامی هستند و کمک آمریکا به اوکراین این وضعیت را تغییر نخواهد داد.

«آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا دیروز شنبه در سخنانی کمک‌های نظامی جدید این کشور به اوکراین را سرمایه‌گذاری در آمریکا عنوان کرد. وزیر امور خارجه آمریکا تاکید کرد: کمک‌های نظامی جدید آمریکا به اوکراین به ارزش ۲ میلیارد دلار به منزله سرمایه‌گذاری در ایالات متحده آمریکا خواهد بود. تقریبا تمامی دارایی‌های جدیدی که سرمایه‌گذاری می‌کنیم، در ایالات متحده و بخش صنعتی ما باقی خواهد ماند. این موضوع شغل‌های جدیدی را در آمریکا ایجاد می‌کند و از این طریق می‌توانیم به اوکراین کمک کنیم.

چندی پیش مجلس سنا آمریکا قانون کمک‌های خارجی این کشور به هم‌پیمانان ایالات متحده از جمله، اوکراین، رژیم صهیونیستی و تایوان را به تصویب رساند.

کد خبر 6096759

دیگر خبرها

  • عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود
  • افزایش قیمت گاز در اروپا؟!
  • ماشه افزایش قیمت گاز در اروپا چکانده می‌شود
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه / مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه/ مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • کره شمالی: هیات‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها، محکوم به شکست هستند
  • توضیح سالیوان درباره کمک‌های جدید آمریکا به اوکراین
  • سالیوان: کمک‌های جدید آمریکا شرایط جنگ اوکراین را تغییر نمی‌دهد
  • جزئیات توافق‌های بانکی ایران و روسیه
  • نگرانی آمریکا از حضور روسیه در نیجر