Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@07:39:15 GMT

همفکری دولتمردان برای تسهیل خرید گندم در جنوب کرمان

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۷۱۸۹۱

همفکری دولتمردان برای تسهیل خرید گندم در جنوب کرمان

جیرفت - ایرنا - جنوب کرمان یکی از قطب های مهم تولید گندم در کشور به شمار می رود از این رو دولتمردان دولت تدبیر و امید در مجموعه استان کرمان برای تسهیل خرید گندم، در محل فرمانداری جیرفت گرد هم آمده و برنامه ریزی های لازم را انجام دادند.

به گزارش ایرنا، فصل برداشت گندم هر ساله در جنوب کرمان با حواشی و نارضایتی هایی از سوی تولیدکنندگان مواجه می شد و این مساله باعث فروش گندم این منطقه به استان هرمزگان شده بود از این رو دولتمردانِ تدبیر در نشستی، این موضوع را آسیب شناسی و با نظر جمعی، ایده هایی را مصوب کردند تا شاهد تسریع خرید و دریافت گندم از کشاورزان جنوب استان باشیم و در نتیجه از خروج گندم منطقه جلوگیری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کمیته ساماندهی گندم، آرد و‌ نان جنوب کرمان به میزبانی فرمانداری جیرفت با حضور سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمان، مدیرکل غله استان، رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان، فرمانداران جنوب کرمان و جمعی از مسئولان محلی و بخش خصوصی برگزار شد.
** برخورد قهری با گندم کاران متخلف
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری گفت: با گندم کارانی که گندم خود را به دلالان فروخته و باعث قاچاق این محصول استراتژیک می شوند برخورد قهری می شود.
محمدعلی دهقان افزود: گندم کاران، از آب رایگان استفاده می کنند لذا نباید گندم را به دلالانی که قصد قاچاق این کالای استراتژیک را به خارج از کشور دارند، را بفروشند چرا که این مساله تبعات بدی برای کشور دارد.
وی ادامه داد: در صورت مشاهده چنین تخلفی، با متخلفان برخورد قانونی شده و آب مورد استفاده کشاورز خاطی قطع می شود.
معاون استاندار کرمان به مصوبات کمیته ساماندهی گندم، آرد و ‌نان جنوب کرمان اشاره و تصریح کرد: برابری کارمزد بخش خصوصی با کارمزد سازمان تعاون روستایی، پوشش کاور برای انبار زهکلوت رودبار جنوب، اطلاع رسانی مدیرکل غله از طریق صدا و سیما، پرداخت حداکثر هزینه بار برای شهرستان های استراتژیک گندم جنوب کرمان (رودبار جنوب، قلعه گنج و فاریاب) و نظارت فرمانداران بر خرید گندم از جمله مصوبات این نشست بود که باید توسط دستگاه های مربوط اجرایی شود.
** طرح های تشویقی، جلوگیری از قاچاق گندم را رقم می زند
فرماندار جیرفت هم اظهار داشت: طرح های تشویقی سبب جلوگیری از قاچاق گندم می شود لذا با این روش ها می توان اعتماد بیشتر کشاورزان را جلب کرد.
احمد امینی روش تصریح کرد: پرداخت نقدی و فوری پول گندم و هزینه حمل، پرداخت هزینه کمباین برای درو کردن گندم و اعطای سم و کود رایگان از جمله طرح های تشویقی بوده که می توان در جلب اعتماد کشاورزان برای فروش محصول خود با سیلوها برنامه ریزی کرد.
رئیس شورای تامین شهرستان جیرفت بر لزوم استفاده از ظرفیت بسیج برای کنترل مبادی ورودی و خروجی منطقه جنوب کرمان تاکید کرد و گفت: با استفاده از نیروی بسیج در کنار دیگر دستگاه های امنیتی، نظامی و انتظامی می توان از خروج گندم منطقه جنوب کرمان جلوگیری کرد.
امینی روش اطلاع رسانی به کشاورزان در زمینه خرید محصول گندم را نیز یکی از راه حل های جلوگیری قاچاق این محصول استراتزیک برشمرد و گفت: طرح های تشویقی باید به اطلاع کشاورزان برسد.
وی بر وحدت و همدلی برای برطرف کردن مشکلات تاکید کرد و گفت: تمامی مشکلات با همدلی و همفکری برطرف می شوند از این رو باید با این روحیه تلاش کرد تا شاهد خروجی مطلوبی باشیم.
** هفت مرکز خرید گندم در جنوب کرمان فعال شد
مدیرکل غله استان کرمان بیان کرد: هم اکنون هفت مرکز خرید گندم در منطقه جنوب کرمان آماده خرید محصول کشاورزان این منطقه است.
مجید بیگلری اظهار داشت: گندم کاران محصول تولیدی خود را به مراکز خرید تحویل دهند تا پول محصول و هزینه حمل را نقدی دریافت کنند.
مدیرکل غله استان کرمان گفت: با تدابیر اتخاذ شده، هزینه حمل گندم برای شهرستان های استراتژیکی همچون رودبار جنوب، قلعه گنج و فاریاب در جنوب کرمان 40 هزار تومان به ازای هر تن گندم در مراکز خرید به صورت نقد پرداخت می شود.
وی از درخواست 6 مرکز خرید گندم دیگر در جنوب کرمان خبر داد و گفت: تمام تلاش خود را برای تسریع روند این متقاضیان انجام می دهیم تا بر اساس ضوابط بتوانند در این چرخه قرار گیرند.
** 40 هزار هکتار از اراضی جنوب کرمان زیر کشت گندم است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان نیز با بیان اینکه 40 هزار هکتار از اراضی کشاورزی این منطقه به کشت گندم اختصاص یافته است، گفت: طبق برآورد کارشناسان کشاورزی، از این میزان سطح زیر کشت، 180 هزار تن محصول گندم تولید می شود.
سعید برخوری افزود: کیفیت گندم جنوب کرمان بسیار عالی و منحصر بفرد است از این رو دلالان به دنبال قاچاق محصول تولیدی این منطقه هستند.
وی بیان کرد: سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان تمامی تمهیدات لازم را برای افزایش و تولید محصول با کیفیت گندم در این منطقه اتخاذ کرده است.
برخوری ادامه داد: با حمایت های دولت تدبیر و امید، امروز شاهد تولید محصولی با کیفیت و افزایش 30 درصدی محصول گندم در منطقه جنوب کرمان هستیم.
** 40 درصد گندم جنوب کرمان به استان های همجوار منتقل شد
فرماندار قلعه گنج از منتقل شدن 40 درصد گندم منطقه جنوب کرمان طی سال گذشته به استان هرمزگان خبر داد و گفت: این مساله ریشه در بی مهری مراکز خرید گندم جنوب کرمان با تولیدکنندگان گندم این منطقه دارد و دلیل دیگر آن، استقبال گرم استان های همجوار از تولیدکننده های جنوب کرمانی است.
عطا ناوکی با بیان اینکه گندم به یک مساله امنیتی تبدیل شده، اظهار داشت: تمامی تمهیدات لازم برای تسهیل خرید محصولِ گندم کاران جنوب کرمانی باید اتخاذ شود تا شاهد منتقل شدن گندم این منطقه به استان های دیگر نباشیم.
وی از پدیده نوظهور قاچاق گندم در جنوب کرمان پرده برداشت و گفت: این منطقه قبل از این، گرفتار قاچاق سوخت بود ولی متاسفانه به دلیل کم کاری بعضی از دستگاه ها شاهد بروز پدیده نوظهوری تحت عنوان قاچاق گندم هستیم و باید جلوی این مساله گرفته شود.
** انتقاد فرماندار منوجان از عملکرد غله
فرماندار منوجان از عملکرد اداره کل غله استان کرمان در زمینه انتخاب مراکز خرید گندم انتقاد کرد و گفت: با توجه به شرایط حاد منطقه جنوب کرمان باید نگاه انعطاف پذیری برای انتخاب مراکز خرید گندم انجام داد.
محمدحجتی پور از اعلام آمادگی یک مرکز خرید گندم در شهرستان منوجان خبر داد و افزود: متاسفانه به دلیل بعضی کارشکنی ها، تاکنون این مرکز موفق به اخذ مجوز خرید در این شهرستان نشده است لذا امیدواریم هر چه سریعتر این مشکل برطرف شود.
رئیس شورای تامین شهرستان منوجان با بیان اینکه اداره کل غله، اراده ای به غیر از خرید مراکز خود ندارد، اظهار داشت: با تسهیل شرایط اخذ مجوز مراکز خرید گندم، شاهد تسهیل روند خرید محصول کشاورزان و در نتیجه شاهد کاهش قاچاق گندم خواهیم بود.
** بخش خصوصی برای حمل و نقل آماده است
عبدالرضا میرحسینی مدیر شرکت حمل و نقل آبادان از آمادگی این شرکت برای حمل گندم از مراکز خرید به سیلوها خبر داد و گفت: تمهیدات لازم در این خصوص اتخاذ شده تا در زمان بارگیری محصول گندم، با مشکل مواجه نباشیم.
**تقویت روحیه همدلی
نادر ملایی فرماندار عنبرآباد هم بر لزوم تقویت روحیه همدلی در برطرف کردن مساله قاچاق گندم تاکید کرد و افزود: مسلما با روحیه همدلی و همفکری این مشکل برطرف می شود.
گزارش: هادی شفیعی
7450/7429/ 5054

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد كشاورزي گندم خريد و فروش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۷۱۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید منحصر به فرد گندم در گلستان / صنایع آردی که در رکود به سر می‌برند

با وجود اینکه بخش عمده‌ای از نیاز کشور به گندم در استان گلستان تامین می‌شود اما صنایع آرد استان بهره‌ای از ارزش افزوده این محصول نمی‌برند و گندم مستقیما از استان خارج می‌شود تا به صنایع آرد سایر استان‌ها ارسال شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گلستان، گندم احتمالاً اولین گیاهی است که به وسیله انسان زراعت شده است و به همین دلیل مهم‌ترین گیاه زراعی نیز به شمار می‌آید، زیرا در گذشته زراعت آن از تمام گیاهان ساده‌تر بود و از طرف دیگر غذای اولیه اغلب مردم جهان را تشکیل می‌دهد.

از دیگر ویژگی‌های گندم که موجب شده است این محصول از گذشته تا به امروز سطح زیر کشت زیادی را به خودش اختصاص بدهد، می‌توان به سهولت حمل‌ونقل، امکان کاشت در نقاط مختلف جهان، سهولت در نگهداری و سیلو کردن و ذخیره کردن، تولید کالری زیاد و استفاده از آرد گندم به عنوان مصرف نان اشاره کرد.

به باور کارشناسان، اهمیت کشت گندم بیشتر به علت وجود خاصیت‌های فیزیکی و شیمیایی گلوتن ماده سرشار از پروتئین موجود در دانه‌های آن است، ماده‌ای که در گندم گلستان بیشتر از سایر استان‌ها پیدا می‌شود و همین کیفیت گندم این سرزمین را در مقایسه با سایر استان‌ها متفاوت می‌کند، چراکه مطابق آزمایش‌های انجام شده بر گندم استان، گلوتن موجود در این محصول بین ۲۸ تا ۳۰ و پروتئین آن ۱۲ است، موضوعی که سال‌هاست مسئولان فعالان حوزه کشاورزی بر آن تاکید دارند.

«گندم» تولید منحصربه فرد گلستان

محمدبرزعلی رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان در این رابطه به خبرنگار ایمنا، می‌گوید: گندم تولیدی در استان به واسطه برخورداری از ۲۸ تا ۳۰ گلوتن و پروتئین ۱۲ مزیت بالایی نسبت به سایر استان‌ها دارد.

وی ادامه می‌دهد: در ایران سالانه ۲۲ میلیون تن غله تولید می‌شود که استان گلستان در این فرآیند نقش به‌سزایی دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان اضافه می‌کند: با توجه به اینکه در ۳۸۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان، گندم کشت می‌شود، بر اساس پیش‌بینی‌ها در سال‌جاری بیش از یک میلیون تن گندم برداشت خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه مراکز خرید متعددی در استان گلستان برای جمع‌آوری محصولات زارعی سال جاری پیش‌بینی شده است، می‌افزاید: این مراکز در بخش‌های دولتی و غیر دولتی فعالیت خواهند کرد.

کارخانجات آرد گلستان برترین صنایع کشور

نکته قابل تأمل در تولید انبوه گندم در گلستان ذخیره‌سازی همین محصول استراتژیک در سیلوها و تبدیل آن به آرد در صنایع استان است، چراکه با این اقدام ضمن افزایش ارزش افزوده گندم، اشتغال در استان نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

ارازجان شمالی، نایب رئیس دوم اتاق بازرگانی گرگان در این رابطه به خبرنگار ایمنا، می‌گوید: کارخانجات آردسازی گلستان جزو برترین صنایع کشور هستند و با تکنولوژی روز دنیا توانایی تبدیل این محصول ارزشمند را به آرد دارند.

وی ادامه می‌دهد: با توجه به ظرفیت ذخیره‌سازی تولید و تبدیل این محصول، حیف است که دسترنج کشاورزان منطقه ما به استان‌هایی برود که زحمتی برای تولید، نگهداری و تبدیل این محصول نکشیدند و در آنجا به ارزش افزوده تبدیل شود.

او با بیان اینکه کشاورزان ما در بدترین و بهترین روزهای خود از جهاد تولید گندم دست نکشیدند، تاکید می‌کند: دولت اجازه دهد محصول تولیدی گلستان در استان ذخیره و تبدیل به آرد شود.

بازگشت هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان به بیت‌المال

چالش بعدی که صنعت آرد و نان استان گلستان با آن مواجه است، قاچاق این محصول استراتژیک و خروج آن از چرخه است و تیترهایی نظیر کشف قاچاق گندم یا بازگشت میلیاردها تومان به بیت‌المال در رسانه‌های مجازی و مکتوب مبین همین موضوع باشد.

روح‌الله مهری، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی گلستان از مبارزه با مفاسد اقتصادی حوزه گندم و آرد در استان خبر می‌دهد و می‌گوید: در این راستا تاکنون مبلغ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان به بیت‌المال بازگشت.

وی با تاکید بر مقابله با مفاسد اقتصادی در حوزه گندم و آرد استان ادامه می‌دهد: این عدد مطالبات دولت در پنج ماه گذشته بود و به بیت‌المال برگشت داده شده است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی گلستان ادامه می‌دهد: سال گذشته در مجموعه شرکت حمل و توزیع آرد استان تغییر و ساماندهی شده که این امر از عرضه خارج از شبکه آرد جلوگیری کرده است.

وی می‌کند: اکنون نحوه توزیع آرد در استان به گونه‌ای است که برخی نانوایان نسبت به سهمیه بالای آرد اعتراض دارند؛ طبق اظهار نانوایان استان سهمیه در نظر گرفته آرد برای پخت نان بیش از ظرفیت است.

وی با اشاره به ذخیره سازی گندم در استان، می‌گوید: تصمیم داریم ظرفیت ذخیره‌سازی گندم در سیلو تحت مالکیت این اداره کل به جک‌های تخلیه محصول مجهز شود و این موضوع تا قبل خرید تضمینی در سال زراعی جاری اجرایی می‌شود.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی گلستان با بیان اینکه پیگیر اجرای طرح نان کامل در استان هستیم، می‌افزاید: تاکنون ۵ کارخانه آرد استان برای اجرای این طرح اعلام آمادگی کرده‌اند که یکی از این کارخانه‌ها، تولید آرد نان کامل را آغاز کرده است.

اصلاحات گندم و آرد با شتاب ادامه پیدا کند

گذشته از اظهارات مدیرکل غله و خدمات بازرگانی گلستان مبنی بر نظارت جدی در حوزه آرد و نان و برخورد با متخلفان، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گلستان هم بر این اصل تاکید دارد و می‌گوید: امیدواریم اصلاحات گندم و آرد در استان با شتاب ادامه پیدا کند و الگوی سایر استان‌های کشور شود.

سیدمحمد دهنوی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گلستان با اشاره به اینکه نان مسأله مهم در سبد غذایی خانوارهاست، می‌افزاید: اکنون با نظارت خوبی که به اجرا درآمده است، ساکنان استان دغدغه صف در نانوایی‌ها ندارند.

وی با اشاره به حمایت دولت سیزدهم در خرید تضمینی گندم از کشاورزان، افزود: حمایت دولت در خرید تضمینی این محصول راهبردی قابل تقدیر است و با تداوم آن می‌توان در یکی دو سال آینده شاهد خودکفایی باشیم.

لزوم مشارکت در خودکفایی گندم

سردار علی ملک شاهکوهی فرمانده سپاه نینوا گلستان با اشاره به لزوم مشارکت درخصوص بحث خودکفایی گندم می‌گوید: در سالی که به جهش تولید با مشارکت مردم تاکید شده است، باید کمک کنیم تا در خودکفایی تولید گندم و پایداری آن بیش از گذشته سهیم باشیم.

وی با بیان اینکه استان گلستان نقش به‌سزایی در تولید گندم کشور دارد که نمونه بارز آن تأمین‌کننده آرد و نان تعداد زیادی از استان‌های کشور است، اضافه می‌کند: باید در حوزه زیرساخت تولید این محصول در استان باید سرمایه‌گذاری خوبی صورت گیرد.

کد خبر 746614

دیگر خبرها

  • موضوع اصلاح قیمت خرید گندم به درخواست کشاورزان پیگیری شد
  • تولید منحصر به فرد گندم در گلستان / صنایع آردی که در رکود به سر می‌برند
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • ۱۳۰ هزار تن گندم در سیلوهای استان کرمان ذخیره شد
  • ۵۱۰ هزار تن گندم به مراکز مسقف خوزستان انتقال داده شد
  • صدها هزار تن گندم خوزستان به سیلوها منتقل شد
  • عملکرد بالای ۵ تن محصول گندم در مزارع کارون
  • کمترین خسارت به گندم‌های نگهداری شده در مراکز روباز خوزستان
  • برداشت ۴۰ درصد گندمزار‌های سیستان و بلوچستان
  • هشدار بیماری زنگ زرد مزارع جو و گندم لرستان