Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@13:41:50 GMT

گذر از تاریخ در روستاهای هدف گردشگری ورامین

تاریخ انتشار: ۱۲ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۷۵۳۴۴

گذر از تاریخ در روستاهای هدف گردشگری ورامین

تهران- ایرنا- ورامین با بیش از 180 پارچه آبادی و به دلیل همجواری با کویر، طبیعتی منحصر به فرد دارد، اکثر روستاهای ورامین از آثار تاریخی برخوردار بوده ولی چهار روستای خاوه، حصار حسن بیک، احمدآباد وسط و حصارگلی به دلیل شاخصه های خاص، به عنوان روستاهای هدف گردشگری معرفی شده اند.

به گزارش ایرنا، روستای خاوه از توابع بخش جوادآباد، در 25 کیلومتری جنوب شرق بخش مرکزی ورامین و در حاشیه محور قم – گرمسار واقع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ورودی این روستا، یکی از منحصر به فرد ترین خیابان های درختی در روستاهای شهرستان های استان تهران است و درختان در هم تنیده زبان گنجشک به طول 2 کیلومتر ، صحنه ای زیبا پیش روی افراد ترسیم می کند.
امامزاده علی، بی بی زبیده، نقاره خانه، دو حمام قدیمی، آب انبار، قلعه و تپه باستانی، آسیاب آبی، حسینیه احمدی ها، خانه احمدی ها، خیابان درختی و مدرسه تاریخی روستای خاوه از جمله آثار منحصر به فردی است که می تواند مورد توجه گردشگران نوروزی قرار گیرد .
بقعه سید سلطان محمود خاوه ای یکی از آثار تاریخی مهم این روستاست که همه ساله پذیرای تعداد زیادی از مسافران نوروزی است .
سبک معماری این بقعه شباهت بسیاری از بقاع روستاهای مجاور خود را دارد و با گنبدی کم خیز با شیب ملایم با رنگ سبز و با مهارتی خاص ساخته شده است .
این اثر مهم تاریخی یکم مهر سال 82 به شماره 10324 به ثبت آثار ملی رسیده است .
قلعه باستانی خاوه نیز یکی از قلعه های دیدنی ورامین است که با ارتفاع 12 متر و وسعتی در حدود نیم هکتار متعلق به دوره صفویه و یا زندیه است .
حمام قدیمی خاوه یکی دیگر از آثار تاریخی این روستاست که با وجود قدمت بسیارو قرار گرفتن در فاصله 2 و نیم متری از سطح زمین از زیبایی و صلابت منحصر به فردی برخوردار است.
مدخل آن رو به شمال واقعه شده و متشکل از رختکن، آب انبار، حوضچه، پاشور، خلوتخانه، خزانه ، تیون و گرمخانه است.
این حمام که متعلق به اوایل دوره قاجاریه است از آجر و ساروج ساخته شده است .
بقعه امامزاده علی که نسب وی به امام موسی ابن جعفر(ع) می رسد در جنوب روستای خاوه واقع شده است .
ایوان این بقعه به ابعاد 5 در 3 و نیم متر رو به شمال واقع شده و گنبد آن دو پله ای و ارتفاع آن از سطح زمین 7 متر است و با خشت خام و بدون هیچ گونه تزئینی احداث شده است .
اتاق حرم به ابعاد 4 و نیم در 4 و نیم توسط دیواره هایی با قطر یک متر احداث شده و در مجاورت آن دو اتاق قرار دارد که به عنوان محل اسکان مسافران از آن استفاده می شده است .
این اثر تاریخی 12 اسفند 81 به شماره 7671 به ثبت آثار ملی رسیده است .
آب انبار روستای خاوه بدون کتیبه و با استفاده از 20 پله به زیر زمین منتقل می شود و آب شرب روستائیان را تأمین می کرد.
این آب انبار که متعلق به دوره قاجاریه است تا چند سال پیش نیز مورد استفاده روستائیان قرار می گرفت .
مصالح به کار برده شده در ساخت این آب انبار آجر، ساروج و ملات است.
خاوه از یک خانه بوم گردی با امکان اقامت شبانه و یک مرکز اسکان مسافران نوروزی نیز برخوردار است.
**روستای حصار حسن بیک
روستای حصار حسن بیک در فاصله 18 کیلومتری جنوب بخش مرکزی ورامین در مسیر شهر جوادآباد به روستای خاوه واقع شده است.
نام این روستا از حسن بیک اروملو که یکی از سرداران شاه عباس بود گرفته شده است، وی در مسیر حرکت به سمت شمال از ورامین عبور کرد و در طول مسیر، به روستای آبادی رسید که از اراضی کشاورزی حاصلخیزی برخوردار بود.
حسن بیک اروملو در این روستا قلعه ای برای خود ساخت و در آن ساکن شد که این قلعه هم اکنون نیز در روستا وجود دارد.
بر اساس اسناد تاریخی، حسن بیک اروملو بانی ساخت پل خواجو اصفهان است.
این روستا از آثار منحصر به فرد تاریخی همچون دو تپه باستانی، مسجد قدیمی، آب انبار، کاروانسرا، و خانه اربابی با بادگیرهای قدیمی برخوردار است.
** روستای احمدآباد وسط (کوزه گرها)
روستای احمدآباد وسط، یکی از روستاهای بخش مرکزی ورامین است که به دلیل فعالیت چندین کارگاه سفال و کوزه گره، به احمدآباد کوزه گرها معروف است.
این روستا در 8 کیلومتری جنوب جاده اصلی تهران – ورامین واقع شده و به دلیل برخورداری از خاک مرغوب، فعالیت سفالگری در آن رونق دارد، آثاری که به گفته بسیاری از کارشناسان در رده تولیدات لاله جین همدان است.
این روستای هدف گردشگری از تعداد زیادی آثار تاریخی نظیر امامزاده سید حسین، قلعه زمزم، قبرستان قدیمی، مسجد قدیمی، تپه قلعه و منگل رودخانه اشاره کرد .
بقعه مرقد امام زاده سید حسین رو به شمال قرار گرفته و گنبد رفیع آن که بر روی ساختمای چهاردیواری واقع شده و قبر در اتاقی بدون تزئینات درون صندوقچه ای چوبی قدیمی قرار دارد .
اهالی روستا از کرامات و معجزات این امام زاده بسیار تعریف کرده اند و همواره برای راز و نیاز به این مکان مراجعه می کنند .
قلعه زمزم به شکل مربع و به ابعاد 70 متر در 70 متر با دیواره هایی به عرض 3 متر در وسط روستای احمد آباد کوزه گران قرار گرفته است .
ارتقاع دیواره ها به بیش از 3 متر می رسیده ولی فرسایش این دیواره ها از ارتقاع آن کاسته است .
در وسط این قلعه چشمه ای با آب بسیار گوارا بوده که تا چند سال قبل نیز جاری بوده ولی برداشت های صورت گرفته از سفره های زیر زمین آن را خشکاند.
** روستای حصار گلی
روستای حصار گلی، یکی از روستاهای قدیمی شهرستان ورامین است که در 10 کیلومتری جنوب محور قم – گرمسار واقع شده است که به دلیل برخورداری از رشته قنات های چند هزار ساله، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
روستای حصار گلی، ورودی کویر مرکزی محسوب می شود که بیش از 3 هزار هکتار اراضی زیر کشت پسته دارد.
قنات ها در گذشته سلاح های ایرانیان برای مقابله با کم آبی بودند و مدیریت منابع آبی کشور با احداث قنات صورت می پذیرفت.
رشته قنات های حصار گلی از ارزش و اهمیت ویژه ای در کشاورزی شهرستان برخوردار بوده اند از این رو در فهرست آثار تاریخی کشور به ثبت رسیده اند.
در حال حاضر 34 دهانه قنات در روستای حصار گلی وجود دارد.
آب‌انبار حصار گلی، یکی دیگر از آثار تاریخی روستا است که مربوط به دوره قاجار یه‌است.
این اثر در تاریخ 12 بهمن 1381 با شمارهٔ ثبت 7438 به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
روستای حصار گلی محل احداث بزرگترین دهکده گل و گیاه استان تهران است و هم اکنون صدها هکتار گلخانه تولید گل و گیاه و صیفی جات در آن مستقر است.
ورامین با 300 هزار نفر جمعیت در 35 کیلومتری جنوب شرق تهران واقع شده است.
تهرام/7254//1348

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي روستاي هدف گردشگري نوروز ورامين

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۷۵۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان گفت: همزمان با شهادت امام جعفر صادق (ع) تمامی بنا‌های تاریخی، موزه‌ها و محوطه‌های زیر مجموعه این اداره کل در سطح استان پهناور اصفهان  فردا تعطیل است.

امیر کرم زاده ادامه داد: از روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه تمامی این اماکن آماده ارائه خدمات به گردشگران و دوستداران میراث فرهنگی خواهد بود.

استان اصفهان بیش از ۲۲ هزار بنا و اثر تاریخی دارد که هزار و ۸۵۰ اثر به ثبت ملی و ۱۵ اثر آن از جمله میدان امام، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان و مسجد جامع به ثبت جهانی رسیده است.

۸۰ موزه و بنای تاریخی با قابلیت بازدید در سراسر اصفهان تحت نظارت و مدیریت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این استان هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • آثار تاریخی مکشوفه در گذر کمرزرین، گویاترین زبان تاریخ اصفهان است
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • رفع آسیب‌های زیرساختی به روستاهای دهلران در دستور کار
  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • پوشش اینترنت در ۳ روستای گردشگرپذیر سرولایت افزایش یافت
  • تعطیلی بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری کاشان
  • برگزاری نمایشگاه نقاشی در حمام تاریخی شیخ سلماس
  • ویرانه برجای‌مانده از آتش‌سوزی روستای گردشگری