Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@22:50:22 GMT

مردم در روز طبیعت مراقب محیط زیست باشند

تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۸۳۸۱۹

مردم در روز طبیعت مراقب محیط زیست باشند

قم - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست قم گفت: همه مردم در روز طبیعت مانند محیط بانان مراقب محیط زیست باشند و اجازه ندهند آسیبی به حیات گیاهی و جانوری وارد شود.

سید رضا موسوی مشکینی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: هرگونه آسیب وارد کردن به محیط زیست و تخریب آن، به معنای نابودی زندگی در زمان آینده است و نمی توان آثار آن را در طی مدت کوتاهی جبران کرد، بنابراین لازم است که روز طبیعت به عنوان الگویی در دوستی هرچه بیشتر انسان ها با محیط زیست مطرح شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: روز طبیعت بهترین فرصت برای تبیین اهمیت موضوع حفاظت از محیط زیست است و همه مردم در این روز باید خود مراقب محیط طبیعی که در آن حضور یافتند، باشند.
وی با اشاره به اهمیت فرهنگ سازی در خصوص حفظ محیط زیست و جلوگیری از تخریب آن به خاطر لذت های کوتاه مدت، ادامه داد: باید با سرمایه گذاری مناسب و تامین همه امکانات و ظرفیت ها، نگرش و فرهنگ محیط زیستی را در جامعه تغییر دهیم تا جلوی گسترش آسیب ها را بگیریم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست قم گفت: به منظور جلوگیری از انجام هرگونه تخلف زیست محیطی، نظارت و پایش در مناطق و زیستگاه های حساس استان در روز طبیعت تشدید و با متخلفان براساس قانون برخورد می شود.
وی با اشاره به این که روز طبیعت بهترین فرصت برای تبیین مسائل زیست محیطی از دریچه نگاه رسانه هاست، ادامه داد: رسانه های استان نقش مهمی در ارتقا وضعیت محیط زیستی قم دارند و می توانند با اطلاع رسانی صحیح رویدادهای این حوزه، دغدغه مردم را نسبت به مساله حیاتی حفاظت از محیط زیست، افزایش دهند.
موسوی مشکینی در خصوص اهمیت حفظ محیط زیست قم، گفت: این استان به دلیل برخی ویژگی های خاص همچون تنوع جغرافیایی، تراکم بالای صنایع، اکوسیستم شکننده، افت سفره های زیر زمینی در اثر خشکسالی ها، خطر خشکی دریاچه نمک، وجود پسماندهای فراوان و نفوذ گرد و خاک در آسمان، از جمله مناطقی است که باید مسائل زیست محیطی در آن با دقت بیشتری دنبال شود.
وی افزود: حفظ و حراست از محیط زیست یک وظیفه دینی و ملی است و بر اساس آموزه های اسلامی، هیچ کسی اجازه تعدی به محیط زیست و منابع طبیعی را ندارد.
حدود 35 درصد مساحت استان قم زیر نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست است، مناطق حفاظت شده 10 درصد، مناطق شکار ممنوع 15 درصد و تالاب های نیز 10 درصد مساحت استان را به خود اختصاص داده اند.
در استان قم بیش از 34 درصد پستانداران، 32 درصد پرندگان، 21 درصد خزندگان، 10 درصد دوزیستان، 9 درصد گیاهان و 6 درصد ماهیان آب شیرین، در مقایسه با کل کشور، وجود دارند و این استان یکی از مراکز مهم حیات وحش کشور به حساب می آید.
استان قم با مساحت حدود 11 هزار و 238 کیلومتر مربع در شمال غرب مرکز جغرافیایی کشور قرار دارد.
7405/ 6133/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي روز طبيعت مردم محيط بان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۸۳۸۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز نخستین بازرسی و نظارت خانه‌های محیط زیست کشور از گیلان

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان گیلان گفت :همزمان با گرامیداشت هفته مقام والای معلم ، نخستین بازرسی و پایش خانه‌های محیط زیست کشور با حضور رئیس گروه آموزش همگانی دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست کشور از استان گیلان آغاز شد.


حمزه عشوری گفت : خانه‌های محیط زیست یکی از بسترهای اصلی برای مردمی‌سازی فعالیت‌های این حوزه و فضایی برای گفتگو ، بحث و مطالبه گری است که منجر به افزایش دانش محیط زیستی مردم می شود و موجب حفاظت از محیط زیست می گردد.

وی افزود: در پایش‌های صورت گرفته که با حضور رعنا محمدی رئیس گروه آموزش همگانی دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان و رئیس اداره آموزش و مشارکت‌های مردمی اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان از خانه‌های محیط زیست شرق گیلان در شهرستان‌های لاهیجان، لنگرود ، رودسر و املش انجام گرفت،فعالیت‌ها و برنامه‌های اجرایی مدیران خانه‌های محیط زیست از ابتدای افتتاح تاکنون مورد بررسی و‌پایش قرار گرفت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان افزود : در این نظارت میدانی همچنین از امکانات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری و زیرساخت‌های ۵ خانه محیط زیست در استان گیلان بازدید گردید و با گروه‌های مخاطب برنامه‌ها ،گفتگو‌ و تبادل نظر صورت گرفت.

عشوری اظهار داشت : مهمترین مساله برای ایجاد خانه های محیط زیست، آموزش همگانی و شناخت حفاظت محیط زیست است تا برای انجام هر اقدامی، مردم به شناخت و آگاهی در این زمینه برسند.

وی افزود : خانه های محیط زیست کمک می کنند تا آحاد مختلف مردم در این خانه ها حضور یابند و برنامه های آموزشی را بصورت عمومی و تخصصی فرا بگیرند و  با فعالیت های زیست محیطی انجام گرفته بوسیله خادمین مردم در دولت  مطلع شوند.

لازم به ذکر است که در کشور حدود ۲۵۰۰ و در  استان گیلان ۲۲ خانه محیط زیست افتتاح و به بهره برداری رسیده است .

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از معدن آلبلاغ برکات زیادی برای مردم دارد
  • جمع آوری ۹۰ تن پسماند و نخاله ساختمانی در پویش مسیر سبز ایران پاک
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: 50 درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • ۹۰ تُن پسماند و نخاله ساختمانی در استان مرکزی جمع‌آوری شد
  • ساماندهی ۹۰ تن نخاله ساختمانی با اجرای یک پویش در استان مرکزی
  • آغاز نخستین بازرسی و نظارت خانه‌های محیط زیست کشور از گیلان
  • حدود ۵۰ درصد تالاب هامون آب‌گیری شد
  • طالبان حق‌آبه هیرمند را رهاسازی کرد | ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شد
  • باید از برگزاری تورهایی که مسئولیتی در قبال حفاظت از طبیعت ندارند، جلوگیری شود
  • حقابه هورالعظیم چگونه تامین می‌شود؟