Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@10:10:38 GMT

سیل؛ دومین سنگ محک مدیریت بحران کرمانشاه

تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۸۴۰۹۱

سیل؛ دومین سنگ محک مدیریت بحران کرمانشاه

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها زهرا آقایی: شاید بعد از زلزله سال ۷.۳ ریشتری سال ۹۶، این سیل اخیر دومین آزمون جدی برای به چالش کشیدن تیم مدیریتی استان کرمانشاه در کنترل یک بحران بود.

بحرانی که استان‌های همسایه کرمانشاه را در خود غرق کرد و خسارات زیادی را به بار آورد؛ اتفاقی که حداقل چند روز قبل پیش‌بینی شده بود و انتظار می‌رفت بر خلاف سیل ناگهانی در استان‌های شمالی و شهر شیراز که بسیاری از مدیران از جمله ستاد بحران را غافلگیر کرده بود این بار دیگر حداقل خسارات چندانی نداشته باشد، اما.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..

کرمانشاه هم از همان روزهای اول سال جدید میزبان مهمان ناخوانده‌ای بود که نوید پایان خشکسالی‌های سال‌های پی در پی را می‌داد؛ هرچند این مهمان ناخوانده در موج اول و دومش بیش از ۷۶۵ میلیارد خسارت روی دست استان گذاشت، اما قطعاً برکاتی هم داشت و آن آمادگی استان برای یک بحران جدی‌تر بود که به خیر گذشت.

قبل از این سامانه بارشی بخشی از آب پشت سدهای استان که ظرفیتشان تقریباً تکمیل بود به صورت مدیریت شده سرریز شد و به اذعان کارشناسان و مسئولان به تناسب برآورد سیلاب احتمالی رهاسازی آب در سدها انجام شد؛ موضوعی که در استان‌های همجوار کرمانشاه همچون لرستان فاجعه به بار آورد و شهرهای آن را به زیر آب برد.

اما بعد از سومین جلسه ستاد مدیریت بحران استان در سال جدید که برای اتخاذ تصمیمات لازم در خصوص مقابله با این بحران برگزار شد، اولین پیام هوشیارسازی مردم توسط استاندار کرمانشاه صادر شد و مردم در جریان اتفاقات احتمالی پیش رو قرار گرفتند و شاید همین هشدارهای و اعلان‌های پشت سر هم موجب شد که با همکاری مردم استان شاهد اتفاقات ناگواری نباشیم.

اما بر طبق پیش‌بینی‌ها قرار بود آسمان در سامانه بارشی قوی که روزهای یازدهم و دوازدهم از غرب و جنوب غربی وارد کشور می‌شد در عرض ۲۴ ساعت بارشی معادل یک فصل را بر پهنه کرمانشاه بگستراند.

اما با وجود شرایط موجود و اشباع بودن زمین و تکمیل ظرفیت سدها موضوع قدری حاد شده بود و نیاز به یک مدیریت جدی داشت و باید تصمیماتی برای این موضوع اتخاذ می‌شد تا خسارات را به حداقل رساند.

مصوبات ستاد بحران برای مقابله با سیل چه بود؟

در سومین جلسه ستاد بحران استان مواردی به تصویب رسید از جمله الزام شرکت پخش فرآورده‌های نفتی برای تکمیل ظرفیت تمام جایگاه‌های سوخت، تأمین سوخت خودروهای سنگین و سوخت‌رسانی، کنترل کامل سدهای استان توسط آب منطقه‌ای به ویژه گیلانغرب به خاطر شرایط خطرپذیری، تخریب پل فلزی کمربندی غربی شهر کرمانشاه توسط شهرداری، اطلاع رسانی فرمانداران برای کنترل حاشیه‌های رودخانه‌ها و قسمتهایی که سابقه آبگرفتگی دارند از جمله این مصوبات بود.

همچنین از دیگر مصوبات می‌توان به تخلیه ساکنان حاشیه‌های رودخانه‌ها و قسمتهایی که در اثر بارندگی قبل بالادستشان رانش زمین داشته‌اند، آمادگی کامل هلال احمر، علوم پزشکی، اورژانس و هوانیروز برای پروازهای امدادی اشاره کرد.

تخریب قسمتی از دیواره راه آهن برای مقابله با آبگرفتگی یک شهرک، آمادگی پلیس راهور، ارتش و سپاه برای کمک رسانی، استقرار نیروهای راهداری در نقاط حادثه خیز، تخریب و بازگشایی پل قزانچی و تدابیر برای پل رازآور، آمادگی آموزش و پرورش برای اسکان، لغو تمامی مرخصی مدیران و مسدود کردن تمام زیرگذرها از شنبه شب تا پایان بحران از دیگر مصوبات بود.

این جلسه مصوبات دیگری هم از جمله تخلیه در صورت امکان حاشیه رودخانه چمبشیر، تنگه ظفر و اطراف آنها، مسدود کردن تردد در خیابان حدادعادل، شناسایی امکانات پیمانکاران، آمادگی دهیاران و بخشداری‌ها در محدوده خدماتی، حفاظت از آثار تاریخی ارزشمند توسط میراث فرهنگی، آمادگی کامل توزیع برق،، پُر بودن منابع آب شهری و روستایی، آمادگی تمام راهدارخانه‌ها با امکانات کامل، ارائه تذکرات لازم به عشایر، هشدار به مسافران، اطلاع رسانی مستمر صداوسیما، اطلاع رسانی در نماز جمعه جمعه، استقرار تمام خودروهای امدادی در نقاط حادثه خیز و لایروبی و ایمن سازی رودخانه ظفر داشت.

از دیگر تدابیر جالب برای این بحران همکاری هیأت‌های ورزشی از جمله کوهنوردی، شنا، اتومبیل‌رانی و قایقرانی بود که در صورت نیاز به کمک ستاد بحران می‌آمدند.

همدلی و وفاق نیروهای مسلح در کنار ارتباط و تعامل خوب مدیر ارشد استان با فرماندهان عالی‌رتبه نظامی و انتظامی از دیگر فاکتورهای موفقیت کرمانشاه در گذر از بحران بود و بازوند با استفاده و به کارگیری تمام ظرفیت‌های استان این بحران را مدیریت کرد.

بازدیدهای مداوم و میدانی از نقاط خطرآفرین و رفع مشکلات احتمالی ناشی از این نقاط نقش مهمی در تسلط استاندار کرمانشاه بر اوضاع برای مدیریت بحران پیش رو داشت.

همکاری مردم در کنار انجام مصوبات ستاد بحران موجب آمادگی حداکثری استان برای رویارویی با یک بحران شد و این اتفاق می‌تواند در نوع خود برای مسئولان کشور به عنوان یک مدل موفق در کنترل بحران مورد توجه قرار گیرد.

آخرین وضعیت مناطق سیل‌زده کرمانشاه

آخرین وضعیت مناطق سیل‌زده استان کرمانشاه حاکی از قطع راه و آب شرب ۸۰ روستا، بازگشایی راه ۱۴۰ روستا، تخریب و آسیب به ۱۱۱۷ پل، تخریب ۱۸۹ واحد مسکونی و انجام ۳۱۷ عملیات آتش‌نشانی توسط شهرداری کرمانشاه است؛ ۳۰ روستای شهرستان روانسر در محاصره سیل قرار دارند و کمک رسانی به آنها در حال انجام است و چندین روستا در این شهرستان هم تخلیه شدند.

افزایش سطح آب رودخانه گاماسیاب هم که ۴۲ روستای حاشیه آن‌را تهدید می‌کرد موجب تخلیه برخی از روستاهای اطراف آن شد.

در حالی که شهرستانهای غربی استان درگیر سیل و بارش‌های سیل آسا بودند، شهرستان‌های شرقی اما اغلب شاهد بارش برف بودند و این رحمت الهی موجب بسته شدن یک گردنه و راه ارتباطی چندین روستای این مناطق شد.

نمایش صحنه‌های همبستگی در قلب بحران

اما با گذر این سامانه بارشی از استان کرمانشاه وضعیت به حالت عادی برگشته است و مشکل خاصی در استان نیست و امدادرسانی به روستاهای خسارت دیده با همکاری نهادهای انقلابی و دستگاه‌های اجرایی در حال انجام است.

این اتفاق اما صحنه‌های زیبایی از همبستگی را به نمایش گذاشت؛ حضور نیروهای سپاه و بسیج و خدمت‌رسانی بی‌وقفه آن در دل بحران و حضور ساعات اولیه و کمک‌رسانی به شهروندان هم موجب دلگرمی مردم شد.

آخرین جلسه ستاد بحران استان قبل از اوج بارش‌ها با حضور معاون اول رئیس جمهور در روز یازدهم فرودین برگزار و در آن جلسه هم از تدابیر اندیشیده برای مقابله با سیل و آمادگی کامل استان تقدیر شد و همین موضوع مهر تأییدی بر موفقیت کرمانشاه در گذر از این بحران و نمره قبولی مدیریت بحران بود، چرا که اگر نبود این تصمیمات شاید کرمانشاه هم امروز شاهد اتفاقات ناگواری همچون استان‌های همسایه می‌بود.

کد خبر 4580211

منبع: مهر

کلیدواژه: سیل کرمانشاه هوشنگ بازوند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۸۴۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرمانشاه هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور

بابک محمودی رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور، در نشست ستاد مدیریت بحران استان کرمانشاه، با اشاره به افزایش حوادث کوهستان در کشور، گفت : افزایش حوادث کوهستان ناشی از گسترش روی آوردن مردم به طبیعت و کوهنوردی است که باید خود را برای امدادرسانی در این حوادث آماده کرده و از طرفی مردم را از نقاط حادثه‌خیز آگاه کنیم. 

وی افزود: سازماندهی خوبی در کشور برای مقابله با حوادث کوهستان آغاز شده و از هیات‌های کوهنوردی در استان‌ها نیز انتظار می‌رود که مسیر‌های پرتردد و ایمن کوهنوردی را در نقاط مختلف استان‌ها شناسایی، علامت‌گذاری و به مردم معرفی کنند تا آمار تلفات در این بخش کاهش پیدا کند. 

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور تصریح کرد: گا‌ها در برخی از استان‌ها در مسیر‌های کوهنوردی پرتردد، راهنما مستقر کرده‌اند که این موضوع آمار تلفات حوادث کوهستان آنها را کاهش داده است. 

وی با بیان اینکه با ایجاد یک فضای ایمن در کوهستان می‌توان مردم را بیشتر به سمت کوهنوردی ترغیب کرد، گفت: در استانی مانند کرمانشاه، کوه بیستون واقع شده که چهارمین توده سنگی بزرگ دنیاست و می‌تواند یک دانشگاه صخره‌نوردی برای علاقمندان به این رشته باشد و اگر تبلیغات مناسبی روی آن صورت گیرد، می‌تواند به عنوان یک جاذبه گردشگری، سنگنوردان زیادی را از سراسر دنیا به سمت خود جذب کند و به تبع ایجاد اشتغال و درآمدزایی برای مردم محلی فراهم کند. 

محمودی با اشاره به ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های خوب کرمانشاه برای امداد و نجات حوادث در غرب کشور، افزود: براین اساس در نشست امروز مصوب می‌شود که کرمانشاه به عنوان مرکزیت پشتیبانی و هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور انتخاب شود تا در مواقع بحران، استان‌های همجوار خود را پشتیبانی کند. 

وی تصریح کرد: در این راستا در بحث تجهیزات و پایگاه هوایی کمک‌هایی را به این استان خواهیم داشت و از بالگرد‌هایی که قرار است امسال خریداری شود، یک بالگرد دیگر را به کرمانشاه اختصاص خواهیم داد تا در زمان آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع، استان‌های غرب کشور را پشتیبانی کند. 

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور متذکر شد: اگر زیرساخت‌های لازم در استان تامین شود و یک آشیانه دیگر در فرودگاه کرمانشاه احداث شود، می‌توانیم سه تا چهار بالگرد دائمی را در این استان مستقر کنیم تا پشتیبانی لازم را در زمان وقوع آتش‌سوزی در حداقل زمان ممکن برای کرمانشاه و استان‌های همجوار انجام دهد. 

وی به قرار گرفتن کرمانشاه در مسیر تردد زوار اربعین هم اشاره کرد و گفت: سال گذشته در بحث امداد و نجات در مسیر تردد زوار اربعین، کرمانشاه از استان‌های موفق بود. امسال اگر میزان استقبال از مرز خسروی بالاتر برود، تجهیزات دیگری را در اختیار استان قرار می‌دهیم. 

محمودی با بیان اینکه کرمانشاه می‌تواند پایگاه‌های جدید امداد و نجات داشته باشد، افزود: در این زمینه باید خود استان و خیرین حمایت‌های لازم را داشته باشند. 

به گفته وی، در بحث تجهیزات تخصصی مورد نیاز سیلاب امسال کمک‌هایی به این استان صورت خواهد گرفت .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • رفع مشکلات مدیریت بحران کرمانشاه در گرو ۴ همت اعتبار
  • معرفی کرمانشاه به عنوان هاب مدیریت بحران غرب کشور
  • کرمانشاه هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور
  • وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور
  • ساختمان‌های اداری باقیمانده در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه بازسازی و تکمیل می‌شود
  • کرمانشاه هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور شد
  • معرفی استان کرمانشاه به عنوان مرکز پشتیبانی غرب کشور در سوانح و بلایای طبیعی
  • اجرای طرح‌های آبخیزداری در کشور راه مقابله با سیلاب است
  • سفر رئیس سازمان مدیریت بحران کشور به کرمانشاه
  • رئیس سازمان مدیریت بحران کشور به کرمانشاه سفر می‌کند