Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی خاکی صدیق (رئیس دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، درباره اینکه پذیرش و تربیت دانشجویان مهندسی دانشگاه خواجه نصیر چقدر متناسب با نیاز روز جامعه است، گفت: با پیمایشی که در حال انجام دادن آن در دانشگاه هستیم، دانش آموختگان‌مان را در مقاطع دکتری، ارشد و کارشناسی مورد بررسی قرار دادیم که البته هنوز نهایی نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مسیر دیدیم که بسیاری از دانش آموختگان ما در حال حاضر مشغول به کار در جاهای مختلف هستند و این افراد بعضا سرمنشا کارهای بزرگی شده‌اند.

وی ادامه داد: در نتیجه بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاه ما و سایر دانشگاه‌های برتر کشور در حال حاضر علی رغم تمام دشواری‌هایی که در بازار کار می بینیم، مشغول کار هستند و این نشان می‌دهد که بازار کشش جذب این افراد را تا حدی دارد. البته در یکی دو سال اخیر به خاطر وضع اقتصادی کشور، مقداری بالانس و تعادل آن به هم خورده و بچه‌ها کمتر جذب کار می‌شوند.

خاکی صدیق در پاسخ به این سوال که منظور شما از کار دقیقا چه نوعی شغل‌هایی هستند؟ گفت: منظورم از کار، کار دولتی نیست و کارهایی است که در بخش خصوصی انجام می‌شود و بعضا خود بچه‌ها کارآفرینی می‌کنند و شرکت‌هایی را راه می‌اندازند. من فکر می‌‎کنم در دانشکده‌های خوب مهندسی، وضعیت نسبتا قابل قبولی داریم.

رییس دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی با بیان اینکه مشکلی که ما در ایران داریم این است که بین فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها تفاوتی نیست، گفت: اینکه می‌گویم تفاوتی نیست به این معنا است که ارزیابی صورت نمی‌گیرد، یعنی ما می‌گوییم که فلانی دکتر یا مهندس است و به اینکه از کجا مهندس شده، در کجا تحصیل کرده یا در حال حاضر چه توانمندی‌هایی دارد، اصلا توجه نمی‌کنیم. فقط مدرک آن شخص را می‌بینیم و این همان کمی گرایی است.

او گفت: وقتی در جایی فقط ملاک‌مان تعداد مقاله باشد و ارزیابی‌مان بر این اساس باشد، یعنی دچار کمی گرایی شده‌ایم و ترجمه این مسئله یعنی که شما فقط چند PHD تولید کردید و مدرک دادید. حالا اینکه با این مدرک چند مسئله حل کردید و چه استفاده‌ای کردید، مشخص نیست.

رییس دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی در پاسخ به این سوال که آماری از فارغ التحصیلان شاغل دانشگاه دارید؟ گفت: در آخرین آماری که برای مقطع دکتری داشتیم، می دانم که بالای نود درصد است، در بعضی رشته‌ها مثل مهندسی برق فکر می‌کنم ۹۷ تا ۹۸ درصد فارغ التحصیلان دکترای ما کار دارند، ولی در بعضی رشته‌های دیگرمان کمتر است، مثل رشته شیمی. ولی در کل میانگین این آمار بالای نود درصد است. در بحث کارشناسی ارشد هم که هنوز اطلاعاتمان تکمیل نشده است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: اشتغال بازار کار برق کارشناسی مشکلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۸۴۷۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ ادغام شد

سعید آزادیان در گفت وگو با خبرنگار مهر گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در چند سال گذشته در راستای پیاده سازی نظام حکمرانی آموزش عالی ماموریت گرا سیاست های توسعه ای را مبتنی بر حل مسائل و نزاعات منطقه ای، ملی و در برخی اوقات بین المللی گذاشته است.

وی ادامه داد: هرگونه گسترش در خصوص واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی و توسعه رشته های دانشگاه آزاد اسلامی مبتنی بر نگاه ماموریت گرای آمایش محور است که در چند سال قبل اتفاق افتاده و امسال هم در مقطع ارشد و دکتری با همین رویکرد ۲۴۰ رشته محل را در کل کشور، درون استان ها و بر اساس نگاه ماموریت گرا با هماهنگی وزارت علوم تحقیقات و فناوری و مصوبه شورای گسترش در واحد های مرکز استان ها و واحد های بزرگ تر ادغام کرده ایم.

رییس مرکز سنجش، پذیرش و فارغ التحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: یک استاندارد برای پذیرش در مقطع ارشد و دکتری از طرف وزارت علوم وجود دارد که ما مبتنی بر همان استاندارد هایی که وزارت علوم تحقیقات و فناوری اعلام کرده است دانشجویان را پذیرش خواهیم کرد، در واقع هر اتفاقی که در سازمان سنجش وزارت علوم رخ بدهد، در دانشگاه آزاد اسلامی هم بر اساس ظرفیت هایی که وجود دارد اجرایی خواهد شد.

آزادیان با بیان اینکه قاعدتا مجوز همه رشته محل های دانشگاه آزاد اسلامی در وزارت علوم صادر شده و مورد تایید وزارت علوم است، گفت: در خصوص مقاطع ارشد و دکتری با توجه به تقاضایی که هر سال وجود دارد تعداد پذیرش یک مقدار متغیر است مثلا در مقطع دکتری ۱۴ هزار نفر ظرفیت اسمی در سطح کشور وجود دارد اما اینکه این تعداد چقدر محقق بشود به انتخاب متقاضیان وابسته است که تا الان درگیر فرایند آن هستیم.

وی در پایان گفت: تعداد افرادی که به مصاحبه دعوت می شوند معمولا به این بستگی دارد که چه تعداد افراد چه رشته محل را انتخاب می کنند و ما بر اساس یک تناسب بین رشته و ظرفیت و متقاضی افراد را به مصاحبه دعوت خواهیم کرد.

کد خبر 6097362

دیگر خبرها

  • فارغ‌التحصیلی بیش از یکصد هزار دانش آموخته از دانشگاه علامه 
  • آغاز پذیرش دانشجوی ‌دکتری بدون آزمون در دانشگاه صنعتی دزفول
  • زمان اعلام نتایج آزمون ارشد مشخص شد
  • ۶۰ هزار شغل در استان بوشهر ایجاد شد/ رونق کسب‌وکارها در سال جاری
  • پذیرش ۵۳ درصدی دانشجو در مقطع دکتری به روش استادمحور
  • ادغام ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ
  • استاد مرموز در دانشگاه معروف تهران؛ ترک تحصیل دانشجویان در مقطع دکترا/ «استاد ایمیل زد و فرصت مطالعاتی را از بین برد»
  • (ویدئو) جشن فارغ‌التحصیلی دانشجویان دانشگاه میشیگان با پرچم فلسطین
  • ظرفیت کافی برای به‌کارگیری فارغ التحصیلان مامایی وجود ندارد
  • ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ ادغام شد