Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-05-07@03:51:31 GMT

وحشت از ایجاد فروچاله های بزرگ در تهران

تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۸۵۰۱۵

وحشت از ایجاد فروچاله های بزرگ در تهران

رکنا: روزهای ابتدایی سال ۹۸ کشورمان با مشکلات زیادی از جمله سیل و بارندگی شدید درگیر شده است که علاوه بر خرابی خانه ها و خسارت های زیادی که به همراه داشته پس از آن نیز گرفتاری هایی به بار خواهد آورد.

سیل و بارندگی های شدید به همین چند روز ختم نخواهد شد و از نظر متخصصان تبعاتی دارد که باید مسئولان برای برخورد با آن آمادگی کامل را داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استادیار دانشکده منابع طبیعی و محیط‌زیست دانشگاه فردوسی مشهد  با اعلام هشدار برای حوادث پس از بارندگی های شدید خواستار تمهیدات لازم برای مقابله با آن شد. وی در این خصوص گفت: بعد از بارندگی این امکان وجود دارد که اشکال انحلالی و اشکال کاستی برای شهرهای ما به خصوص شهرهای در حال توسعه وجود داشته باشد و سبب ایجاد فروچاله شود.

عادل سپهر با اشاره به اینکه در پایتخت احتمال ایجاد فروچاله وجود دارد، افزود: نقاطی که حفاری هایی مانند حفاری مترو صورت میگیرد، شهرهایی که دوی قنات ها توسعه دارند و یا قنات ها که در زیر بستر جاده ها قرار دارند و جاده ها روی آن توسعه پیدا می کند، احتمال توسعه اشکال کاستی که یکی از آن ها فرو چاله است، وجود دارد.در این شهرها از جمله پایتخت باید انتظار فروچاله را داشته باشیم.

این استادیار حوزه منابع طبیعی و محیط زیست در خصوص علت ایجاد این فروچاله ها بعد از بارندگی های شدید گفت: علت آن است که پدیده انحلال در کربنات ها و آهک ها ایجاد می شود و اگر ساده بخواهیم بیان کنیم زیر سطح زمین محل عبور آب های زیر زمینی است که سبب می شود در سنگ های کربنات و آهک انحلال شیمیایی صورت بگیرد و چیزی شبیه غار زیر زمینی شکل می گیرد که در نتیجه فشار همانند بهره برداری های بی رویه یا فشار از بالا و یا حفاری های مترو سبب می شود که سقف این غار زیر زمینی فرو بریزد و فرو چاله ایجاد شود.

وی اضافه کرد:در بحث سیلاب همین اتفاق می افتد یعنی بارندگی ها سبب می شود که خاک رویی شسته شود و روی انحلال سنگ ها اثر گذاشته سبب ایجاد فرو چاله می شود.

استادیار دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: یکی از مسائلی که در بحث سیلاب و بارش های رگباری باید در نظر گرفت بحث توسعه فرو چاله است. تاکید می کنم که منظور از فروچاله، فرونشست زمین نیست. در دید عام به همه این ها نشست می گویند.

سپهر با اشاره به عمق این فروچاله ها اظهار کرد: عمق فروچاله ها متفاوت است ولی به طور میانگین ۶ تا ۱۰ متر عمق و یک متر عرض خواهد داشت.

وی افزود: شهرهایی که روی قنات هستند و روی قنات توسعه پیدا کردند رشته های قنات میتواند منشا ایجاد و شروع فروچاله ها بعد از بارش های رگباری و سیلابی باشد و باید تمهیدات لازم در این خصوص در نظر گرفته شود.

استادیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه فردوسی با اشاره به دیگر مشکلاتی که پس از بارندگی ممکن است مشاهده کنبم، گفت: در جاده ها و کوهستان ها هم بعد از بارش ها هم انواع لغزش اتفاق میفتد. لایه زیرین بعد از بارش، این رطوبت را دریافت میکند و خاک زیرین سست می شود و خاک سنگین بالایی روی خاک سست قرار می گیرد که یکدفعه باعث پایین آمدن از شیب بالا می شود که اصطلاحا اسلاید می گویند که در دید عموم بدان زمین لغزش نیز می گویند.

سپهر تصریح کرد: جدا از مهار سیل که باید تمهیدات برای حداقل خسارت در نظر گرفته شود، باید به فکر پدیده فروچاله باشیم به خصوص در شهرهایی که روی قنات شکل گرفته اند .

این استاد حوزه منابع طبیعی در پایان گفت: مناطق شمالی، نواحی نیمه خشک و کوهستانی که در آن جاده توسعه پیدا کرده اند باید انتظار لغزش داشته باشند همچنین شهرهایی که در زیر آنان قنات وجود دارد همانند پایتخت مشکل فروچاله رو به رو هستند.

منبع: برنا

منبع: رکنا

کلیدواژه: پایتخت منابع طبیعی هشدار خسارت بارندگی عکس سیل فیلم وحشتناک لرستان شهر شهرستان معاون رودخانه زمین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۸۵۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال آب از سد دز به سد کرخه در بارندگی اخیر

ایسنا/خوزستان مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان افزایش ظرفیت سدهای استان در سامانه بارشی اخیر را نتیجه مدیریت تخصصی عنوان کرد و گفت: انتقال آب از سد دز به سد کرخه یک اقدام ارزشمند است.

عباس صدریان فر امروز ۱۵ اردیبهشت ماه در خصوص مدیریت بارش‌های روزهای پنج شنبه و جمعه در استان، اظهار کرد: استان خوزستان و حوضه‌های بالادستی منتهی به آن در دو روز گذشته تحت تاثیر دو سامانه قوی بارشی قرار گرفت.

وی افزود: این سامانه از ۱۰ روز پیش و پس از هشدار سازمان هواشناسی و کارشناسان سازمان آب و برق خوزستان و وزارت نیرو، تحت رصد قرار گرفت و جلسات متعدد و شبانه‌روزی در این خصوص برگزار شد.

صدریان‌فر با اشاره به اینکه مدیریت این بارش‌ها به دلیل شرایط زمانی و مکانی دشوار است، عنوان کرد: در فصل بهار که روزهای منتهی به آبگیری‌ نهایی سدها است، تصمیم‌گیری برای ذخیره یا رهاسازی دشوار است چرا که سامانه‌های بارشی در این فصل از سال به شدت شرایط متغیری دارند و بارها تقویت و تضعیف می‌شوند و با عدم قطعیت بسیار زیادی مواجه هستیم.

وی ادامه داد: پس از جلسات متعدد و کارشناسی‌های تخصصی به این نتیجه رسیدیم برای مدیریت سامانه بارشی خصوصا در حوضه دز، پیش از آغاز بارش‌ها ۶۵ میلیون متر مکعب آب را از سد دز تخلیه کرده تا ظرفیت کافی برای این سامانه بارشی ایجاد کنیم.

مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به اینکه بارش‌ها از نظر مکانی هم در بالادست و هم در پایین دست سدها رخ داد، خاطرنشان کرد: در جریان این سامانه بارشی هم روان آب در پایین دست و هم سیلاب در بالا دست داشتیم و باید به گونه‌ای رهاسازی آب را از سد دز انجام می‌دادیم که همپوشانی با پیک سیلاب پایین دست نداشته باشد و آسیبی متوجه مردم و مزارع و منازل نشود.

صدریان‌فر افزود: با تدابیر تخصصی و اصولی که در مدیریت این سامانه بارشی اتخاذ شد و با پیش‌بینی ایجاد ظرفیت ذخیره‌سازی پیش از بارش‌ها، توانستیم خروجی سد را به ۱۸۰ متر مکعب بر ثانیه کاهش دهیم و دبی ایجاد شده در پایین دست را به گونه‌ای مدیریت کنیم که برای مردم مشکلاتی ایجاد نشود.

وی با اشاره به اینکه در دو روز گذشته ۲۵۴ میلییون متر مکعب آب به ذخایر سدهای استان افزوده شد، بیان کرد: ۸۱ درصد کل ذخایر سدهای استان آبگیری شده است که به تفکیک در زنجیره کارون ۹۲ درصد، سد دز ۱۰۰ درصد، سد مارون ۸۴ درصد و سد کرخه ۴۷ درصد ذخیره سازی صورت گرفته است.

صدریان‌فر با تاکید بر اینکه با برنامه‌ریزی صحیح توانستیم از این موهبت الهی به بهترین نحو استفاده کنیم، عنوان کرد: از طریق کانال‌هایی که در سال‌های پیش ایجاد شده بود توانستیم حدود ۷۰ متر مکعب بر ثانیه آب را از سد دز به سد کرخه انتقال دهیم و با مسدود کردن کامل خروجی سد کرخه موجب افزایش آبگیری در این سد و تامین دبی مورد نیاز پایین دست کرخه و هور العظیم شد که اقدامی قابل تامل و مهم است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ورود مار سمی به کارگاهی در تهران | تماس کارگران وحشتزده با آتش‌نشانی
  • افتتاح بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی انشعابی استان تهران به دست هایپراستار
  • ورود مار سمی به کارگاهی در خلازیر تهران
  • ورود مار سمی به کارگاهی در جنوب تهران
  • (عکس) هجوم مار سمی غول پیکر به کارگاهی در جنوب تهران!
  • ترمیم شکستگی لوله اصلی آب شهر ندوشن
  • از اعداد «هم‌‌نهشتِ کَرجی» تا دنباله فیبوناچی| شرح آب‌شناس بزرگ ایرانی از قنات
  • انتقال آب از سد دز به سد کرخه در بارندگی اخیر
  • ۸۱درصد کل سدهای این استان پر شد
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است