Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@23:22:36 GMT

شهر تاریخی آق قلعه شاهکار گردشگری جوین در خراسان رضوی

تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۸۵۹۸۱

شهر تاریخی آق قلعه شاهکار گردشگری جوین در خراسان رضوی

سبزوار - ایرنا - شهر تاریخی آق قلعه جوین در استان خراسان رضوی میراثی از حکومت ایلخانان است که با معماری شبیه به سلطانیه زنجان، شاهکار گردشگری تاریخی و اثری بی نظیر برای بازدید مسافران نوروزی است.

به گزارش ایرنا، شهر تاریخی آق قلعه در غرب شهر نقاب مرکز شهرستان جوین واقع شده که جاده این شهرستان از وسط آن می گذرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این مکان تاریخی شامل یک ایوان ورودی بزرگ و رفیع منتهی به گنبد بزرگ و 2 شبستان عظیم است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری جوین به خبرنگار ایرنا گفت: شهر تاریخی آق قلعه جوین به صورت یک مربع کامل به عنوان بخش عمومی شهر برای اسکان کشاورزان، دامداران، پیله وران و تمام مشاغل آن روز و مربعی نیز متصل به ضلع جنوبی آن به عنوان ارگ حکومتی برای اسکان خوانین و فرماندهان و وابستگان آنان ساخته شده بود.
محسن سلاطینی با بیان اینکه وجه تسمیه آق قلعه به خاطر خاک روشنی است که از آن ساخته شده و از فواصل دور قابل رویت می باشد افزود: تمام این بنای بزرگ طی سه سال در دوران ایلخانان مغول ساخته شده و در سال 712 هجری قمری کامل شده است.
وی اظهار داشت: هر بخش از شهر دارای سازه های اصلی مانند حمام ، مسجد و آب انبار است و علاوه بر آن به گفته باستان شناسان زندان آن نیز در ارگ حکومتی شهر قرار دارد.
وی گفت: این شهر دارای دروازه شرقی با نام دروازه مشهد و دروازه غربی با نام دروازه عراق بوده و دروازه اصلی آن که در وسط ضلع شمالی قرار گرفته است به نام آخرین متولی آن به 'دروازه حسن لنگ' مشهور است.
سلاطینی افزود: این شهر که پس از سه بار حمله سپاهیان فتحعلی شاه قاجار تسخیر و خالی از سکنه شد تا اواسط دوران پهلوی کامل و دست نخورده باقی مانده بود اما برای جلوگیری از قیام مردم و استفاده از آن به عنوان پایگاهی مستحکم به دستور رضا شاه بخشی از دیوار های آن از ارتفاع چهارمتری تخریب شد.
وی اظهار داشت: شهرستان جوین دیار مشاهیر با جاذبه های تاریخی و گردشگری شاخص از قبیل شهر تاریخی آق قلعه، بقعه تاریخی امامزاده هفت معصوم کروژده، آرامگاه سعدالدین حمویه جوینی و آرامگاه خواجه نجم الدین کبری، آبشار بید، سد یام و مجموعه گردشگری روستای بیدخور در انتظار گردشگران نوروزی است.
جوین دارای 69 اثر تاریخی شناسایی شده است که تاکنون 12 اثر از این تعداد در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.
این شهرستان به مرکزیت شهر نقاب در سال 1386 به شهرستان ارتقا یافت که مرکز آن در 300 کیلومتری مشهد مقدس قرار دارد.
8145/7495 / 6053

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي آق قلعه گردشگري جوين

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۸۵۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف لاشه یک قلاده پلنگ در یک منطقه شکار ممنوع/ عکس

به گزارش خبرآنلاین، مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: محیط بانان شهرستان فریمان، در حین گشت و پایش منطقه تحت مدیریت سازمان، لاشه یک قلاده پلنگ را در ارتفاعات منطقه شکار ممنوع «کلیلاق » این شهرستان کشف کردند.

مهدی اله پور روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در بررسی‌های مقدماتی محیط بانان، نشانه‌ای از تیراندازی روی لاشه پلنگ دیده نشده است.

وی اظهار کرد: علت مرگ پلنگ هنوز مشخص نیست و برای بیان دقیق علت مرگ و کالبد شکافی، لاشه به اداره حفاظت محیط زیست منتقل و ضمن نمونه‌برداری با همکاری دامپزشکی علت مرگ مشخص و اطلاع‌رسانی خواهد شد.

پلنگ ایرانی هم اکنون در فهرست قرمز اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت (red list) طبقه‌بندی شده و در کنار اردک سرسفید جزء گونه‌های در معرض خطر یا (ENDANGERED) به شمار می‌رود.

منطقه شکار ممنوع کلیلاق به وسعت ۴۱ هزار و ۷۳ هکتار در حوزه سه شهرستان فریمان، زاوه و تربت جام قرار دارد.

حضور گونه های ارزشمندی همچون قوچ و میش، کل و بز، پلنگ و نیز تراکم پوشش گیاهی ازدرختان کهنسال اورس، گواهی بر پتانسیلهای غنی درمنطقه است که محلی برای زیست ذخایر ارزشمند ژنتیکی و تنوع مطلوب زیستی به شمار می رود این منطقه در فاصله ۲۵ کیلومتری شهرستان فریمان در استان خراسان رضوی واقع شده است.

کوه کلیلاق با ارتفاع ۲۹۴۲ متر از قلل مرتفع منطقه و بلدنترین نقطه منطقه شکار ممنوع کلیلاق به حساب می آید و در این منطقه درختچه های زیربار (زرک کوهی) به وفور قابل مشاهده است.

منطقه 'کلیلاق' از تنوع زیستی غنی برخوردار است به طوری که حیواناتی مانند قوچ و میش وحشی، کل و بز، پلنگ و کفتار و انواع پرندگان، خزندگان و حشرات گوناگون را می توان در این منطقه مشاهده کرد.

هم اکنون ۲۱ درصد مساحت معادل دو و نیم میلیون هکتار استان خراسان رضوی که ۱۱۸ هزار و ۸۵۱ کیلومتر مربع است در قالب ۴۲ منطقه تحت پوشش حفاظتی محیط زیست است.

در حال حاضر ۸۰ گونه پستاندار، ۲۸۷ گونه پرنده، دو گونه دو زیست، ۶۸ گونه خزنده و ۲۴ گونه ماهی در خراسان رضوی زیست می کنند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902094

دیگر خبرها

  • تمام شهرستان‌های خراسان رضوی در آماده‌باش هستند
  • آبگرفتگی و سیلاب در ۴ شهرستان خراسان رضوی
  • سیل در 2 محور روستایی تربت جام
  • ۴ شهرستان خراسان رضوی دچار سیلاب و آبگرفتگی شد
  • نطنز آماده پذیرایی از گردشگران در ایام گل و گلاب شد
  • امام جمعه جدید ششتمد معرفی شد
  • کشف لاشه یک قلاده پلنگ در یک منطقه شکار ممنوع/ عکس
  • تعطیلی بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری کاشان
  • سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری